Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Празници, делници , понеделници (2012-а май свърши)

1,900 jour, 09:19 Published in Bulgaria Bulgarie de Kpakpa

Дежурният Дракра се излежаваше на постелката от тигрова кожа ("сладък" спомен от бивше коте-президент) в ГРРПУCНИ (Горско районно-резерватно полицейско управление към Carebears "Невидимо Изворово"). Празниците започнали още от 8. декември вече бяха минало, медовината изпита, гърнетата и делвите - на парчета, а зимният сън вече не си заслужаваше.

Мечокът се изправи тежко и тръгна към бюрото в другата стая. По пътя оправи обърнатата наобратно от някой шегаджия плочка на стената с надпис "Бори се с престъпността, стреляй първи!", опипа с лапа едно подозрително цяло гърне, но - уви - беше празно по един категоричен и безсърдечен начин, и се тръшна на работното си място.

Както всяка година след празнуване наоколо беше пълна свинщина и на дежурния се падаше да превърне кочината в бърлога. Дракра реши да почне от Горския устав - пияните стражари-стръвници обожаваха да си омажат и четирите лапи с мед, след което да отворят на раздела за мечките и да си припомнят разни "инциденти". Докато разлепваше страниците като ги облизваше една по една постовият неволно се зачете:


За да разберете какъв вид мечка сте срещнали, се промъкнете отзад и я ритнете по задника. След това бързо се качете на близкото дърво. Ако мечката се качи на дървото и Ви изяде - това е нов и активен член на отряд Carebears. Ако обаче първо събори дървото и после Ви изяде - значи е стара мечка-двукликър.
Надолу продължаваше дълъг списък събиран през годините от безстрашни (вечна им памет) изследователи на горските дебри:
- aко преди да Ви изяде се обръща към Вас с "яребицо", значи е a3;
- ако тропне с лапа и изреве "веднага" да слезете долу в готовност за изяждане, то това е Vadisz;
- ако любезно Ви се извини преди да Ви разкъса задето обстоятелствата го принуждават да Ви изяде - за да опази реномето на Carebears - срещнали сте bestboy999;
- ако вместо да бутне дървото го запали и започне да скубе трева и да я пуши, това несъмнено е Boyan. Последното нещо, което повечето изследователи са записали в дневника си, е: "Реших да сляза от дървото, мечокът ме убеди, че наистина е в гората за гъби.";
- ако почне да реве колко е тъпо, проява на лош вкус, липса на възпитание и ниска горска грамотност да се ритат случайно срещнати мечки, след което да изяде дървото и да Ви нарита по задника - жертва сте на Дpakpa;
- ако през цялото време не спира да Ви пита откъде сте и дали "случайно" не сте от ТурцияАААААААААА, значи Ви е приклещил puf (съвет - ако миришете на баклава, имате най-добри шансове за оцеляване, ако много бързо се научите да летите);
- ако незнайно откъде и как почне да вади к7-ци и да Ви замеря с тях докато Ви свърши енергията, налетели сте на Валери;
- ако извади чукче за месо и се опита вместо да Ви яде да Ви натъпче в пощенски пликове с адресат: Troqneca/евентуално Shadss - станали сте зян в лапите на Shadss/съответно Troqneca; ...
"
Уставът се точеше страница след страница, но Дракра вече се беше позаситил и се изправи, за да разкърши крехката си четвърттонна снага. Вторачи се в стената и примижа..., мдааа, ланшният календар още си стоеше. Дежурният мечок го смени с нов и се загледа в стария. Между снимките на европейски породисти брюнетки, знойни гризлита, стилни пандички и декемврийския бял мечок с по седем коали на всяка лапа - се мъдреха какви ли не отметки и забележки към отделните дати. Месец януари всички излязоха от гората и отидоха в полето за полски мед. Успешно изтарашиха цяла Полша.
После временно затишие и много натоварения март - маса мечоци налазиха прочутата със айрана си закусвалня "Иран", където намериха ято сурови пуйки.
Все още се спори какво точно се е случило там вътре, но конфликтът продължи половин година и покрай него се наложи отрядът да търси свежи попълнения и да утрои състава си, за да опази Мината за мед (самата закусвалня беше превзета по няколко пъти и от двете враждуващи страни). На пръв поглед конфликтът изглеждаше неравностоен, но всеки, който е играл поне веднъж в еЖивота си Chicken Invaders I/II/III, е наясно с потенциала на пилетата.
Допълнителен проблем беше фактът, че горе-долу по това време пристигна сигнал за бедстващо Шиле оттатък рибарник "Океана" и много мечки потеглиха през лятото, водени от пощръклял Тъмен елф, да се маризят с пингвини на плаж "Патагония" (и в "Иран" пилета, и там пилета - те са навсякъде). За оптимизиране на логистиката главният КОТак временно премести районното в Пандо, но ЕДен след едЕН идваха нови и нови вълни мигриращи птици от поне 4-5 континента и нещата при КОТьо се закучиха.
През третото тримесечие районното толкова се засра с курешки, че се наложи Голямата мечкa да сключи тежко примирие с пуйките (те завзеха задълго закусвалня "Иран") и - докато пращаха тежкобронирани медуни - да пазят Шилето, началниците наредиха да се издере на всяко дърво покана де що има жива мечка в гората да влиза в районната бърлога, да замезва и да се готви за реванш.
Междувременно беше нает за цял месец специалист по почистването на курешки от фирма "Lion's den", която изпрати президента си - Стоич. Човекът стърга цял месец, три седмици се оплакваше, че чака някакво ново веро от Русия, пък то все не идвало; а горската гад ръмжеше непрекъснато изпод земята от скука. В крайна сметка Стоич обяви, че зверилниците му надули главата и че повече в гората няма да стъпи.
Последва зрелищен двубой между известен горски пияндурник и не толкова известен гривяк; след серия обрати, употреба на предизборни урни и други хладни оръжия първият победи и прати всички мечки за малини. Както се оказа няколко дни по-късно в Гърция, пияндето искало да каже "маслини", ама не му се получило "с"-то. И понеже "мечка маслини не яде" цялата тумба космати пчелари решиха да идат на екскурзионно за фурми в Египет и оттогава не са се връщали. Пристигат слухове, че пияндето яхнало сфинкса и се обявило за шейх Кхарис ибн Оллимит; после пратило всичко живо за тоалетна хартия "Емека и Медина", за да не се повтори резилът с курешките, ако пак долетят пуйки.
На Дракра му писна да разглежда календара и чак тогава забеляза неотворен колет на бюрото. Отвори го и вътре намери палмова кора, на която издрано с нокти едвам се четеше: "Намерихме нова закусвалня с хубав айран. Казва се "Najran". Решихме да не влачим цистерните до районното, а да преместим тук щаб-бърлогата. Идвай."
Дежурният стражар примлясна замислено - откакто в гората вече жив трол не остана, нямаше какво толкова да се пази - прозя се широко и тръгна бавно на юг...
След пет минути се върна, взе омазания с мед устав и пак потегли бавно на юг...
 

Commentaires

Kpakpa
Kpakpa 1,900 jour, 09:19

Първи!

ShmBigger
ShmBigger 1,900 jour, 09:21

ВООООООООТ
ВЕЛИК!

dia761
dia761 1,900 jour, 09:34

hahhahaha
"сладък" спомен от бивше коте-президент +1111 ama koe kote

bgalex
bgalex 1,900 jour, 09:35

БРАВООООт

LogainAblar
LogainAblar 1,900 jour, 09:45

Много добро

Kpakpa
Kpakpa 1,900 jour, 09:58

Трябва да изперем кожата (ама не с белина) да видим - бяла ли е, оранжева ли е (:

Vadisz
Vadisz 1,900 jour, 10:30

вооооооооооооооооооооот ту дъ топ

Biropiec
Biropiec 1,900 jour, 13:45

Немам думи, разбирай ръмжене..............

Bovc
Bovc 1,900 jour, 14:03

Браво! Ха ха добър си!

qmsq
qmsq 1,900 jour, 20:05

туй щеше да спечели мастиления лабиринт!

Shadss
Shadss 1,901 jour, 23:29

Искам да си извадя ограничителна заповед срещу някой индивиди в еПространството.
Всички сме свидетели как членуването в отряда на Carebears превръща хората в обезумели пропагандатори на "мечата идея".Призовавам много да се внимава с този отряд.

qmsq
qmsq 1,901 jour, 23:59

На по прост език : не само боян ходи за гъби в гората.

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.