Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Правителството на Нова Зеландия за месец май

1,994 jour, 13:02 Published in Bulgaria Bulgarie de Armaga

Здравейте читатели. В ролята си на депутат смятам, че е добре да продължа да се интересувам и от положението на Нова Зеландия. Преди дни бях писал на президента на Нова Зеландия, но така и не получих отговор.
На вчерашните избори имаше само един кандидат - Trtemrte. Разбира се, той спечели с 87 гласа (100%) и беше издигнат от Ujedinjenie ili smrt, Love and Peace and New Zealand Green Party. Той ще продължи да работи със същите хора.

Кабинет

Президент:
Trtemrte

Министър-председатели:
Mister Terminator
Koska de STRAH

Министерство на външните работи:
Tasmyn
Mister Terminator
Fanktastic

Министерство на отбраната:
Morsik KSC
StylerPFC
kawala023


Министерство на информацията:
Helen Moon

Министерство на финансите:
Djeza

Нямаше президентска статия за този месец, но като гледах кабинетът му и всичко за последните месеци, единствената разлика е в министерството на външните работи, където заради бан, МоФата вече е с друг акаунт. Не съм провеждал интервю, но като съдя по статии и по всичко, това е пак Ronell, незаменимата жена на този пост. Няма отказване, толкова пъти я наказват админите, но тя упорито продължава да играе и да си бъде на във външно министерство.
Целите на Нова Зеландия са ясни. Тъй като президентът е същият и на база на миналите му кратки програми, мога да отгадая, че и сега целта му ще бъде да задържи, колкото се може повече МПП-та със съюзниците, както и да останат със същите територии, които са в момента. Все пак, както беше казал предния месец: "Няма да променям кабинета, не искам да сменям печелившия отбор".

Ако бях официален посланик, нямаше да си позволя такива волности, но сега нищо не ме спира да поднеса информацията в този разговорен стил.Народно събрание

Този път няма да задълбавам в подробности. Съвсем кратко и ясно ще кажа кои партии са в парламента, все пак това не е основната тема.

1) Ujedinjenie ili smrt - 11 конгресмени
2) Love and Peace - 10 конгресмени
3) Te Pori - 4 конгресмени
4) New Zealand Green Party - 3 конгресмени
5) Peace 'n' Prosperity Party - 2 конгресмени

Тъй като вече половин година се интересувам от положението в Нова Зеландия, виждам тенденции в политиката. Населението намалява прогресивно и вече е достигнало до критично ниски стойности. Нова Зеландия е замираща държава и единствено златната мина можеше да ѝ даде импулс и да се съживи. Броят на населението се е свлякло до 230-260 души, т.е. е достигнало катастрофални равнища. От тях, не повече от 70-100 души влизат да се бият и да си покриват ДО. Истински активните са наистина малко, държавата е обезлюдена.
От това страдат и партиите. Ujedinjenie ili smrt през последните месеци беше най-голямата партия и продължава да е такава (с малки изключения), но членската ѝ маса от около и над 100 души се е свлякла до 66. Love and Peace изглеждаха толкова проспериращо, а в момента са с под 50 души, което е направо катастрофа на фона на това, че бяха преди с близо 100 души. Peace 'n' Prosperity Party е изправена пред сигурна гибел. Най-старата новозеландска партия преди имаше над 50 души, а сега едва 16 души. Наистина е изпаднала в колапс и не виждам как ще се възстанови. Te Pori партия, която винаги съм я подценявам и съм се смеел, че е с 5-6 души и едва се промъкват в парламента, сега има 18 души и повече депутати от преди (трета политическа сила в страната). Общо взето приятна изненада. New Zealand Green Party общо взето няма сериозна партия, макар че малко е нараснала и е 4-та политическа сила.


Нова Зеландия е държава, която се разпада в играта. Преди месеци се бях интересувал дали ще правят бейбибумове, но отговорите им бяха отрицателни. По всичко си личеше и си личи, че няма никаква благоприятна почва за бейбибум. Населението на страната "застарява", много хора се отказват и населението се стопява. Кризата в държавата е чудовищна, никакви перспективи няма за бъдещето. Нова Зеландия далеч не е една от най-силните малки страни в страната и все по-слаба става спрямо другите, което е по-тревожното. А преди беше различно. Как ли ще се подобри положението там? В момента не виждам светлина в тунела и мисля, че кризата ще се задълбочава. А ми се иска някак си да им помогна.

По темата може много да се изпише, но мисля вече да приключвам, да ви занимавам със свободните си съчинения. Не съм посланик от доста време, но Нова Зеландия ми остана в сърцето и продължавам да се вълнувам за положението там. Става ми тъжно, като гледам как населението им се стопява. Преди два месеца бяха над 300 души, а сега - едва около 250. Това е над 15% намаляване на населението за 60 дни. Дали ще имат силите да се задържат на картата в бъдеще? Бъдещето ще покаже...

Пожелавам ви приятни моменти!
Armaga

 

Commentaires

VESTITEL
VESTITEL 1,994 jour, 13:06

Wildrunner
Wildrunner 1,994 jour, 13:24

вън от кот!

Princess Aspas.BG
Princess Aspas.BG 1,994 jour, 13:51

Вот!

Mario Todorov
Mario Todorov 1,994 jour, 14:19

Вот!

Sir Mort
Sir Mort 1,994 jour, 23:53

Вот.

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.