Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

[МНР МАКЕДОНИЈА] Последно обраќање

1,859 jour, 03:41 Published in Republic of Macedonia (FYROM) République de Macédoine (ARYM) de MNR Makedonija


Македонци и Македонки

Во претходниот договор со Србија требаше овој месец Македонија да ги добие Италијанските регии но претседателката на Србија не замоли да се продолжи овој договор до наредните избори и да оставиме наредните влади да одлучат што понатаму со Италијанските регии.

Договорот е следен:

-Македонија ги остава Италијанските регии на Србија до 8.1.2013

-Србија е должна да помага на Македонија во држење на Јужните под окупација и да помага во понатамошните походи на Македонија.

-Србија без никаков проблем ќе одобрува државјанства на сите наши граѓани кои имаат фирми за производство на храна и оружје.

Овој договор е валиден до 8.1.2013 и оставаме на наредните влади да одлучат поинаку


Како главен Министер за надворешни работи давам оставка и истата беше испратена и до нашата претседателка.

За крај би сакал да им се заблагодарам на сите помошници и соработници во МНР за времето и трудот кое го посветивте за Македонија и се надевам дека ќе останат и ќе работат со истото темпо и за новиот Министер за Надворешни работи.Со почит
Адмирал Тренч

За шаут:
[МНР МАКЕДОНИЈА] Последно обраќање
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2180047/1/20
 

Commentaires

Aliss Wonder
Aliss Wonder 1,859 jour, 03:49

Ja da sum na mesto na Tasha ne bi ja prifatila tvojata ostavka 🙂 ....

TashaMKD
TashaMKD 1,859 jour, 03:53

Jas ne ja prifakam ostavkata!!!!!!!

BlackMK
BlackMK 1,859 jour, 03:54

Ни јас не ја прифаќам оставката, има да Црнчиш уште и да не се замараш на Црепови xD

Aliss Wonder
Aliss Wonder 1,859 jour, 03:55

I prekrsti ja statijata vo "Dogovor so Srbija" i izbrishi go posledniot del so boldiranite bukvi

Don Lex
Don Lex 1,859 jour, 04:13

o7

Stef40
Stef40 1,859 jour, 04:15

Kако главен Министер за надворешни работи давам оставка и истата беше испратена и до нашата претседателка.

голем респект за ова

Chucky001
Chucky001 1,859 jour, 04:16

Оставка only in your dreams xD

VAse the Great
VAse the Great 1,859 jour, 04:17

А шо бидна со договорот со шпоновите ?!

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski 1,859 jour, 04:19

Е алал ви вера, како што ја дадовме со местен референдум, така треба и сега за продолжување на договорот да организирате референдум и пак пацерите да ги бројат гласовите...барем за вас на чисто да си бидете...

УААА ПРЕДАВНИЦИ...СВЕТА МАКЕДОНСКА ЗЕМЈА АПУЛИЈА ЈА ПРОДАДОВТЕЕЕЕЕ!!!

SAMO ZOKI E LEKOT ZA VAS IZDAICI!!!

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski 1,859 jour, 04:23

И патем, ова не е дипломатија, ова е тактика не го лулај бродот додека сме ние на него, а после тоа нек си ибат мамата тие што ќе дојдат после нас...

Ај баш да видиме дали српскиот МоФА ќе напише нешто за ова „обновување“ на договорот и дали ќе се обврзе да биде нешто превземено после тоа...

Не млатете празна слама и кажете дека Апулија ја оставаме бидејќи немаме муда да си ја земеме, а ако пробаме има да си ги нарушиме и така кревките односи со еСрбија...

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior 1,859 jour, 04:39

prashanje do bate vane.. zashto ne se kandidirash za CP ili sakash da trolash ? 😃

Aliss Wonder
Aliss Wonder 1,859 jour, 04:40

@Ivan Vancho

[МСП] Споразум између еСрбије и еМакедоније (+ враћање регије ЦГ) http://www.erepublik.com/en/article/-1-2180060/1/20

Gjorgievski
Gjorgievski 1,859 jour, 04:59

Ustvari Makedonija ne dobiva nisto, ako se pogledne od druga strana...

MKD DragoN MKD
MKD DragoN MKD 1,859 jour, 05:44

o7
Si imame dovolno resursi i od Juznite ovie regioni mislam deka ne ni trebaat

Minino.
Minino. 1,859 jour, 07:38

Greetings from Spain! o7

goce.bs
goce.bs 1,859 jour, 07:46

momentalno gi imame istite resursursi zosto da ne se prodolzi dogovorot

DarkoDimovski1
DarkoDimovski1 1,859 jour, 08:05

@Aliss

Члан 1.
Република Македонија ће напустити италијанске регије по претходном договору Републици Србији.

Овде пишува дека се напуштени регионите во Италија од страна на Македонија а не дека ќе има нов состанок каде што ќе се одлучи дали Македонија ќе продолжи со давање на истите или не.

Да не ги пишувам и останатите работи не е момент за тоа.

Чекам одговор. о7

eDnopmk
eDnopmk 1,859 jour, 08:43

Мамето нивно, вие потпишувате договор тие ве ебат нека ве ебат и во РЛ истото да ви го направат, искрено многу очекував од оваа влада. Ме разочаравте!

AronMacedon
AronMacedon 1,859 jour, 11:58

Немој да напушташ позиција поради глупи тролови,шо има врска кој си шо си како си ако работата си ја вршиш ко што треба а верувам дека тоа е случајот.

Red Stefan
Red Stefan 1,859 jour, 12:11

Апулија има да ја сонувате 🙂

iTHOR
iTHOR 1,860 jour, 18:54

MAGLA

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.