Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Обавештење НСС-а ! Враћамо се коренима !

1,841 jour, 12:07 Published in Serbia Serbie de Mitra33


Нисам мислио да ће се икад писати овакав чланак...
Срби воле да су најбољи у свему, и по том само нама својственом и разумљивом настојању, често изгубе меру. Неке од најлошијих одлука кроз историју човечанства донесене су из најбољих намера. А да ли је циљ оправдање за све преко чега треба прећи и прегазити?

Неко ће рећи да, циљ оправдава средство. Ако узмемо ово здраво за готово, оправдаћемо све диктатуре, Стаљина, Мао Це Тунга, ако већ хоћете и Јосипа Броза...Али како да оправдамо 37 милиона жртава у Русији, 54 милиона у Кини или Голи Оток у бишој СФРЈ? Време је показало колико су те политике биле промашене и незначајне, ма какви им домети били. Хоћу да верујем да су наведени диктатори кренули са најбољом намером...Да, и остали су упамћени у историји...

Неоспорно ја да су имали добре идеје и циљеве, али су негде успут изгубиле смисао...
еСрбија је једна светла тачка РЛ Србије, многи су побегли од свакодневних брига и налазе какву такву сетисфакцију овдје. Забораве бар на сат или два реалност и одморе се од свега. Никад не треба заборавити да је ово игра, и ако нам неће бити пријатно, шта је сврха? Неке границе се не требају прелазити, а све је то већ одавно пређено, чак и овдје...Навијачка странка Србије је релативно млада странка, и сви смо је основали или се прикључили са циљом стварања боље еСрбије. Али успут смо негде заборавили циљ од кога смо кренули. Наравно, кривица је и у политичком амбијенту и поларизацији еСрбије коју смо затекли, и у које смо се уклопили (мислим на УеС-СЗР поделу). Неки се сећају, али је добро подсетити на чланак са почетака који дефинише срж постојања странке.
Да ли смо одустали од тога?Наравно да су нам се дешавале грешке, али трудили смо се да из њих учимо и да их не понављамо убудуће.
Вођење државе је озбиљан посао и не треба га олако схватати, и ако је само игра у питању.

Након придобијања подршке људи, а на основу обећања датих на изборима, Несако је изабран за првог ЦПа испред наше странке. Главни интерес једне младе странке (у то време а и данас једна од најмлађих релевантних странака еСрбије) био је увођење људи у систем извршне власти, тј. владе еСрбије и прилика да се уради нешто добро за Србију. Једном речју искуство, чак и по цену да направимо грешке. Након првог успешног мандата (е Србија је поседовала 9/10 ресурса и избацила Кину из Европе), Главни Одбор странке је био против још једног мандата и избора за ЦПа Несака још један пут. Главни разлог је био мањак људи који могу одвојити време и позиције унутар коалиције. Тадашња влада је била састављене из много различитих странака, различитих људи и различитих интереса без могућности да се са тако промешаним картама кривица за лоше ствари индивидуализује.
Епилог је познат, Несако је напустио игру, а странка платила цену за направљене грешке.

Наравно, нисмо одустали од зацртане политике, и наставили смо да радимо на кључној ствари за коју верујемо да може да донесе добробит целој заједници, а то је рад на људима и давање шансе млађим да се опробају. Ма колико је политика прљава, она је ипак место где се треба борити за боље сутра. Резултат ове завртане и усвојене политике је тесна сарадња са Само Србијом, нови људи који су успешно странку представљали у конгресу и радили у влади, а све за добробит еСрбије. Из стеченог искуства, а како смо имали све више људи који су упознати са системом, увиђали смо мањкавости и лоше стране и радили на плану свеобухватних реформи за које знамо да су неопходне. Никако не смем да заборавим пријатеље из странке Само Србија, и овом приликом им се захваљујем у име странке на изузетној сарадњи.


Део плана и платформе изнесен је у кандидатури играча УСоС, који је и председник наше странке. Главни Одбор Навијачке странке Србије није подржао кандидатуру јер се за њу није ни гласало, ПП се није удостојио ни да консултује Главни Одбор, а камо ли уважи мишљење људи унутар странке да је прерано, и да без усаглашености са пријатељима из Само Србије не треба трчати...Ни један чланак није објављен на ову тему, нити су коалициони партнери обавештени (осим у мери коју дефинишу речи реформа војске, рефунда и увођење скрипте). Мишљења смо да су такви исхитрени потези штетни по саму платформу, и осим промоције дотичног играча неће донети ништа добро....
Жао нам је што нисмо успели да утичемо на председника странке, многи од нас су осудили испаде које је правио, али и прелазили преко тога. Пробали смо да објаснимо да тако прво прави штету најпре себи, а с обзиром на позицију коју заузима и целој странци и другим људима који се труде да од еСрбије направе боље место за све, али једноставно није било вајде...

Месецима уназад преговоре око подршке и коалиционих влада воде митра33 (садашњи МоФа србије и ПП 2X) и игајуниор (садашњи гувернер србије и вПП 3X). Ни једна њихова одлука никада није разматрана као спорна на Главном Одбору странке. Не знајући за намере УСоСа да се кандидује овај месец, обећана је и договорена подршка заједничком кандидату целе коалиције Миљани Пантелић, а све према устаљеној пракси и интересу континуитета успешне владе и политике целе коалиције.

Председник странке је одбио да спроведе постигнут договор и да подршку Миљани. (јелте код мене је клик), и наставио бахато и неодговорно понашање газећи по својим најближим сарадницима. Поменути играчи су напустили странку.Озбиљна реформа није могућа без договора свих релевантних странака еСрбије.
Политика је уметност могућег, и за овако озбиљне ствари потребне је подршка свих странака и грађана еСрбије. Први корак је свакако упознаваје и придобијање подршке. Зато смо мишљења да трчање и једнострани потези могу да донесу само штету (да не кажем нове поделе). Поменути потези које вуче наш председник најлакше ћемо упоредити са потезима поменутих диктаторима са почетку чланка. (Време ће показати да ли смо у праву, а у интересу свих се надамо да смо погрешили овај пут). Суштина ГО јесте да на такве ствари укаже и спречи наношење штете како угледном члану странке, играчу УСоС, тако и целој странци. Вишестраначки систем не омогућава једноумље, и за такав став је потребно много више подршке од постојеће, коју нема ни у властитој странци. Не треба инсистирати на инату, јер се тиме ништа не добија, и треба научити да је уважавање мишљења других врлина коју треба да поседује будући председник свих грађана е Србије.

Поучен поменутим искуством са претходним председником државе који је радио на своју руку, а без подршке људи из Главног Одбора, жао нам је што морамо да Вам се обратимо са оваквим чланком. Нисмо успели да ствари решимо унутар странке, па је овај чланак тужна неминовност...

Главни одбор у избеглиштву сугерише свим члановима да свој глас на изборима дају Миљани Пантелић, и да на тај начин омогуће континуитет политике коју спроводи странка месецима уназад. Трећа или четврта неуспешна кандидатура представља само личну промоцију појединца са надамо се не штетним последицама по целу странку и програм за који се странка залаже.

Молимо све чланове да остану уз странку, јер НСС смо сви ми, без обзира на околности у којима се сада налазимо.
Све што се дешава данас, сутра ћемо звати јуче.
С поштовањем :

Митра33 ( Оснивач странке, 2Х Председник Партије, 11 х Подпредседник Партије)

Чоки6 (Оснивач странке, 2Х Председник Партије )

Игајуниор ( 3х Подпреседник Партије)

Менталита Ултрас 1389 ( 3х Генерални Секретар странке)

Остали чланови Главног одбора (који не поржавају кандидатуру , али желе да остану анонимни )

 

Commentaires

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC 1,841 jour, 12:28

Ти ниси способан да напишеш ово, чланак је писао Игајуниор, мој драги кум.
Ко ће кога, него кум кума. Трагедија српска...

НСС није ничија филијала, нити ће се давати подршка некоме на председничким изборима, без знања Главног одбора и Председника Странке.
Када сте без знања и питања направили тако велике кораке и ставили странку у службу туђих интереса, ја као легално изабрани председник странке сам морао да заведем принудну управу.

Баш сте комедија xD

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan 1,841 jour, 12:31

Заслужили сте све то што вам је УСоС урадио. Величали сте га, смејали се његовим ретроградним форама, увредама, дивили се његовој способности да буде велики ађутант...

Сад ћутите и трпите.

Miljana Pantelic
Miljana Pantelic 1,841 jour, 12:33

Ljudi ne radite to. Ako sad rasturite stranku zbog jednog mandata( pa makar to bio i moj) , posledice ce biti visemesecna vladavina UeSa, a to svakako ne zeli niko ?

Miljana Pantelic
Miljana Pantelic 1,841 jour, 12:35

Nemojte im dati tu satisvakciju da uzivaju u vasoj svadji ? Molim vas. Ja cu povuci kandidaturu ako je to cena smirivanja strasti ?

MjoyReborn
MjoyReborn 1,841 jour, 12:39

ako mi dobijemo satisvakciju time,sta mi zapravo dobijamo ? jel se to maze na 'leba ?l can get no satisfaction \o/

Milan85
Milan85 1,841 jour, 12:39

Au Miljana koja recenica : O
Realno trebalo bi da te bude sramota ;😉)

Ovo su unutarstranacke price i necu se mesati u to...

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan 1,841 jour, 12:40

Миљана, повуци кандидатуру, не дај нам сатисВакцију!!!11

SashaL
SashaL 1,841 jour, 12:42

Надам се најбољем, а ви ћете сами процијенити шта је то. До тад подршка НСС-у!

Дом је тамо гдје је срце!

Pantosh
Pantosh 1,841 jour, 12:44

Kumovi piju pivu, a masa se lozi xD
Nisam procitao ceo tekst, ali sam skapirao o cemu se radi...Cenim da ce posle 5-og jedan clanak pomirenja i jedno 50 staro-novih clanova dobiti novu knjizicu.
P.S.
Clanak ce imati minimum 850 glasova...

Pantosh
Pantosh 1,841 jour, 12:45

Ako se moja predvidjanja ostvare, otvaram eAgenciju za proricanje sudbine i rezultata na izborima...

Miljana Pantelic
Miljana Pantelic 1,841 jour, 12:49

Milan85 Sramota? Zbog cega ?

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan 1,841 jour, 12:59

Због тога што си бежала са часова српског језика, на пример?

Miljana Pantelic
Miljana Pantelic 1,841 jour, 13:04

Strahinjicu, ajde pretvori se u gumicu :Pp Ja sam vise u zivotu zaboravika, nego sto si ti naucio :😁

Mitra33
Mitra33 1,841 jour, 13:18

http://prntscr.com/lc1lt

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice 1,841 jour, 13:28

Pantelićka, normalno da si zaboravila sve kada ništa nisi ni znala... Mi smo mladi, mi još učimo, što se nažalost ne može i za tebe reći. Idi sad i 'vataj ''satisvakciju'' u drugim člancima : ))))

Inače, ma koliko ja ne trpeo USroSa rešio je baja da se suprostavi glupostima koje forsirate previše dugo. Za to treba imati čelična muda i ja mu želim svu sreću na izborima

Mister Spooky
Mister Spooky 1,841 jour, 13:41

Sta je ovih pajaca ovde ? Jel to cirkus u gradu ?

Mister Spooky
Mister Spooky 1,841 jour, 13:51

Navijaci ,pravite ovim vazelindzijama sefte ! Sad se nasladjuju kako ste pukli . Sta vam to treba ?

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan 1,841 jour, 14:09

Миљана, српски језик је основа, како то можеш да заборавиш? Боље реци "Јесте, неписмена сам." и то је то, не бих те задржавао више у том случају.

Што се тиче НСС... Не наслађујем се овим што се дешава код вас у странци, али не бих ни ја да будем тај који ће вам говорити шта да радите јер ме послушати ионако нећете. Ипак, не могу а да не прокоментаришем да сте искључиво једино ви кривци што сте од УСоС-а стварали таквог "лидера".

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan 1,841 jour, 14:10

Е да, Миљана, пожури са повлачењем кандидатуре, ниси се ваљда предомислила? Још 10 сати имаш да донесеш одлуку.

Taurunum5
Taurunum5 1,841 jour, 14:43

Po mom misljenju ,bolje je podrzati partijskog kolegu i verovatno visegodisnjeg edrugara, pa makar i pogresio. Svi grese,to ne znaci da treba razbiti stranku i sve sto ste do sada radili zbog toga,a ovim clankom to radite,posto posle ovoga treba imati obraz kao djon da bi doslo do pomirenja. o7

danijelkg
danijelkg 1,841 jour, 14:56

hahahahahaha Miljana izdominirala sa komentarima lol hahahahhahahahahahahahahahaahahahahahahah

Mire tica Feniks
Mire tica Feniks 1,841 jour, 15:04

xD

Cookies Crisps
Cookies Crisps 1,841 jour, 15:22

"Ja sam vise u zivotu zaboravika, nego sto si ti naucio 🙂 "

Wait... what ?

Nick Slaughter
Nick Slaughter 1,841 jour, 15:27

+++MILJANA PANTELIĆ ZA PREDSEDNIKA+++

+++MILJANA PANTELIĆ ZA PREDSEDNIKA+++

+++MILJANA PANTELIĆ ZA PREDSEDNIKA+++

+++MILJANA PANTELIĆ ZA PREDSEDNIKA+++

heffe
heffe 1,841 jour, 15:35

Nazalost ne mogu da podrzim ni vas ni usosa, ovo je mac sa dve ostrice vidcemo sta ce biti o7

Do tada neka nam Bog pomogne da ovo resimo!

Hail NSS \o/

Miljicaa
Miljicaa 1,841 jour, 15:42

Kumovi piju pivu, a masa se lozi xD x1389

Sve je to unutar vashe stranke, ali videcemo za 4-5 meseci da li je chlanak istinit. Ako jeste, drago mi je da ovaj nije vishe u vashim redovima. Ako nije jbg, nek ste zivi i zdravi.

Niodaklevci
Niodaklevci 1,841 jour, 15:56

Aj kent get no satisVekšn

Miljana Pantelic
Miljana Pantelic 1,841 jour, 16:02

Strasan greh je kucati sa moba pa i gresiti ? Ako mi je to jedini greh, ne bih vas vise zadrzavala, i vidimo se sestog ujutru Pp

Dieb
Dieb 1,841 jour, 16:11

TOO JE JEDINI RASNI PRECEDNIK!!! SVE OSTALO SU DILDOROZI!!!! MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mcmoox
mcmoox 1,841 jour, 16:50

Ти ниси способан да напишеш ово, чланак је писао Игајуниор, мој драги кум.
Ко ће кога, него кум кума. Трагедија српска...

НСС није ничија филијала, нити ће се давати подршка некоме на председничким изборима, без знања Главног одбора и Председника Странке.
Када сте без знања и питања направили тако велике кораке и ставили странку у службу туђих интереса, ја као легално изабрани председник странке сам морао да заведем принудну управу.

Баш сте комедија xD X 1389 !!!!

mcmoox
mcmoox 1,841 jour, 16:50

Podrška USOS-u !!

MCMOOX je bio ovde!!!!

kimmy96
kimmy96 1,841 jour, 16:54

Opet teške reči... Neću komentarisati predsedničke kandidate Miljanu i USOS-a, ali mislim da bi najbolje bilo da sutra pobedi Prijezda! A podrška NSS u prekidu diktature "internet patriote"! Ujedinjenje pre svega!

Alex.L
Alex.L 1,841 jour, 17:20

"Ти ниси способан да напишеш ово"

Ali je zato sposoban da bude MoFA
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Kako lepo mišljenje imate jedni o drugima, to sve odmah ispliva posle prvih nesuglasica. Naravno, ne sumnjam da ćete se već sledećeg meseca dogovoriti oko svega, eto, i u novembru je AP išao sam :😁

Elem, članak nisam lud da čitam, niti me toliko zanima, a i realno, predugačak je.

Alex.L
Alex.L 1,841 jour, 17:22

P.S. Nikad mi nije bilo jasno šta igajunior traži u NSS, dečko je rečit i inteligentan, ne vređa niti troluje niti lupa gluposti, drugim rečima nikako se ne uklapa u profil ostalih (ili ajde, 99% ostalih) iz stranke.

Aradjanski Branko
Aradjanski Branko 1,841 jour, 17:44

Hmmm....iako smo suprotan tabor,moram da kazem da ne volim da vidim ovo.Unutrasnje stvari trebate resavati unutar stranke,sve lose pokusati da ispeglate ali prljav ves nikada ne iznositi u javnost. Nikada nisam bio od onih koji zele da komsiji crkne krava tako da se nadam da cete resiti to sto imate. Bolje je izgubiti u muskoj borbi nego pobediti samo zato sto su ostali slabiji od tebe.

Necu zvaku ocu kusur
Necu zvaku ocu kusur 1,841 jour, 18:31

citam i ne verujem sta pisu ljudi!
pa ovo ce izazvati veca previranja od izbora unutar DS-a u rl
jos se ovi istripovali i 'oce da brisu acc... cccc
To isti fazon kao Sumnjivi sto je primenio?!

Don Lex
Don Lex 1,841 jour, 18:44

Одличан чланак...

Надам се да ће се све завршити како треба. Мало да се смире страсти, и све ће бити уреду.

borisko91
borisko91 1,841 jour, 18:50

Ovi seljaci se raspadaju, a za CP nam dolazi cirkuzant pola Z

Rumenko LizME
Rumenko LizME 1,841 jour, 19:11

''Nikad mi nije bilo jasno šta igajunior traži u NSS, dečko je rečit i inteligentan, ne vređa niti troluje niti lupa gluposti, drugim rečima nikako se ne uklapa u profil ostalih (ili ajde, 99% ostalih) iz stranke.''

DA! Isto sam razmisljao par puta...

"Ти ниси способан да напишеш ово"

Ali je zato sposoban da bude MoFA
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXxddddddddddd LOL

Miljana, stidi se!

Nemanja Laki
Nemanja Laki 1,841 jour, 19:16

Hahahahahaaaaaaaaaa, samo naprijed!

bozimano dorks
bozimano dorks 1,841 jour, 19:32

clanak je na mestu da znamo ko sta radi, miljanu ne vredjajte cura je ok kako vodi ajkule a vas pljuvace slobodno na erep skup pa se izjasnite sta vam nije jasno, a sad ko je koliko pismen druga prica , pogotovu za dve kradje na 2 erep skupa sramota

War3hous313
War3hous313 1,841 jour, 20:28

sve je to deo politickog zivota. sastavljanje, rastavljanje, previranja... samo bez teskih reci ako mozete i bez ishitrenih poteza tipa delete acc.
pozz i SvakoDobroSvima
o7

zlatanaleksic
zlatanaleksic 1,841 jour, 21:28

HAHAHA I can't get no satisVaction!!!


Ne volim stranacke prepirke, to su bolne stvari ali svaka partijska svadja je dobra jer rezultira bar jednim resenim pitanjem, otklonjenim problemom itd. E sad dal ste trebali javno da iznosite sve to? Moje misljenje je da niste, ali sad kad je vec sve javno gledajte da ne podlezete pritisku i resite to unutar partije.

Radujem se slabljenju politickog protivnika ali ne i razmiricama medju ljudima to je sve sto imam da kazem.

bernoldi_salieri 1,841 jour, 22:40

Commentaire supprimé

Hades0188
Hades0188 1,842 jour, 00:25

Hey guys There is a new website called Cyber Republik. It is EXACTLY the same as Erep but alot more affordable and has a bit more of a challenge to it 😉 (like the good old Erep 🙁. spread it! Erep keeps blocking my articles. Sorry I have to do this. It will save you money in the longrun trust me.

http://alturl.com/p2cjp

Johnnnie
Johnnnie 1,842 jour, 01:58

Taman da vidimo koliko Usros ima multija = broj glasova na izborima
Bar je covjek pokazao da ima muda, samo da nije i vama passove dao xD

ispicutura
ispicutura 1,842 jour, 02:28

miljana ti imaš ozbiljan kompleks od UeS. Leči to što pre, jer će stradati eSrbija zbog tvoje bolesti.

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.