Ambiente de fondo si/no

Join the new world

 

Shqiperia dhe Aleatet

Día 1,891, 12:21 Publicado en Albania Albania por Edi Rama PS


Un jam Keshilltar i Illyrians Party dhe kam nje propozim qe mendoj se do sherbeje per aleancen EDEN.
Propozim per Shqiperine dhe Aleatet tane:


Propozoj krijimin e nje Banke Qendrrore te vendeve te aleances ku bejme pjese dhe ne.
1)Kjo banke do te funksionoje pak a shume si Kryqi i Kuq e cila duhet ti vije ne ndihme vendeve aleate kur kane nevoje ne luftrra NE dhe RW.
2)Banka Qendrrore te funksionoje me ane te nje keshilli ku cdo shtet do te perfaqesohet nga nje perfaqesues per secilin shtet.
3)Perfaqesuesit e shteteve do te krijojne Keshillin Nderkombetar te Bankes Qendrrore i cili do te marre vendimet me shumice votash.
4)Keshilli do te marre vendimet me vote se cilin shtet do te perkrahe ne RW apo ne NE.
5)Keshilli do te marre vendimet me vote se nese nje nga shtetet duhet te dale nga aleance per shkelje te rregullave te lojes, moskordimit ushtrak apo per cdo lloj arsye tjeter.
6)Keshilli do ti marre vendimet ne nje faqe chati te vecante per keshillin e Bankes Qendrrore.
7)Kryetari i Bankes fillimisht te percaktohet me votim nga kryetaret e Bankave eprkatese te cdo shteti me perjashtim vote te vetvetes (dmth shtetit qe i perkasin).
8)Cdo Banke e cdo shteti do te depozitoje te ardhurat e saj ne ne monedhen e shtetit qe perfaqeson (p.sh. Shqiperia depozitat e saj do ti beje ne all dhe jo ne ndonje moneshe tjeter, per arsye te trransparences)
9)Banka Qendrrore dhe keshilltari i Bankes se shtetit perkates me ane te nje gazete do te bejne publike shumat e derdhura nga secili shtet anetar i aleances (p.sh. keshilltari qe do perfaqesoje Bank of Albania do te beje publike se sa all ka depozituar ne Banken Qendrrore dhe ne te njejten kohe da ta beje publike shumen e derdhur nga Banka e Shqiperise dhe Banka Qendrrore).
10)Ndersa dhe per Gold-et e derdhur nga Bankat e secilit vend do te perdoret e njejta menyre si me monedhat.
11)Nqs do te kemi daljen e ndonje vendi nga aleanca do ti kthehn Gold dhe monedhat qe ka derdhur ne Banken Qendrrore mbrapsht ndersa ato monedha qe mund ti jene perdorur per mbeshtetje ne luftrra do te quhen humbje per arsye luftimi.
12)Banka do te vendoset ne nje nga shtetet e aleances dhe do te behet me votimin nga ana e keshilltareve te cdo shteti me perjashtim te votimit per shtetin e tyre.
13)Ne rast se ndonje prej pjesemarresve(keshilltareve) do te mungoje ne mbledhjen e Keshilltareve te Bankes Qendrrore vendimet e Bankes do te merrren ne mungese te tij,po ne rast se mungojn me shume se nje Keshilltar vendimi do te merrret nga kryetari i Bankes si ta shohe ai me te arsyeshme.
14)Banka Qendrrore nuk do te kete Kompani do te funksionoje vetem si Banke.
15)Bankat e Shteteve do te depozitojne ne Banke aq sa kane mundesi dhe jo nje depozite te detyruar nga Banka qendrrore.


Te nirat qe do te vijne nga krijimi i Bankes:
1)Do te forcohet bashkepunimi ndermjet vendeve te aleances.
2)Do te ndermerren sulme me efikase dhe me te forta ndaj aleances kundershtare.
3)Do te kemi nje thesar me shume per cdo shtet te aleances ne rast nevoje.
4)Do te forcoje ekonomine e vendeve te aleances.


3 Hapat fillestare qe duhet te ndermerren per krijimin e Bankes:
1)Per te rrealizuar kete nisme qe do te jete ne te mire te shteteve te aleances si fillim Presidenti i Shqiperise duhet te diskutoje per kete nisme me Presidentet e aleancave per te marre pelqimin e tyre per krijimin e Bankes Qendrrore.
2)Me tu marre pelqimi nga Presidentet cdo shtet te percaktoje Keshilltarin e tij.
3)Te nise puna per ndermarrjen e hpava te mesiperm per Keshilltaret e vendeve perkatese.


Kjo nisme eshte shume e rendesishme.
Kjo nisme mund te ndrermerret vetem me vullnetin e forte te presidentit tone.
Shpresoj qe Presidenti i vendit te dale me nje qendrrim per kete propozim ne gazeten e tij me nje artikull te posacem nese eshte e mundur apo jo.
Ju lutem komentoni.

 

Comentarios

AlbRepublik
AlbRepublik Día 1,891, 12:47

Shume i bukur ky flamur:)

 
Publicar tu comentario

¿Qué es esto?

Estás leyendo un artículo escrito por un ciudadano de eRepublik, un juego de estrategia multijugador inmersivo basado en países reales. Crea tu propio personaje y ayuda a tu país a alcanzar todo su esplendor mientras tú te consolidas como un héroe de guerra, un reconocido editor o un gurú de las finanzas.