Secretul Premierii - UPDATE

Day 2,040, 14:00 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by hsileamune


Pe vremea cand “lumina venea de oriunde şi de nicaieri” iar “fericirea nu se vindea la pachet, ci se dădea gratis în camera bunicii” si “ieseam in fuga si ne urcam in dud, ocupand ( disciplinati, inca) posturile” pentru a asculta povesti, chiar daca se intampla “sa te urci fara chiloţi in pomi[..] si alte alea care nu se pot zice aici”….
Pe vremea cand “toate nebuniile se mutau la tara, in curtea bunicilor” si se “radea infundat in bratele unui corcodus” , cand “nu existau restricții, aveam libertate deplină şi, mai presus de orice, aveam locuri de umblat, taine de aflat şi minuni de descoperit” si “ stăteam cocoţaţi la umbră şi spuneam pe rând câte o poveste închipuită”ori “treceam în fuga prin jeturile de apă şi urmăream micile curcubee care se formau instantaneu sub efectul picăturilor magice”…
Pe vremea cand pluteai, te inaltai si te puteai percepe ca sfera sau cub, dar te bucurai “de aceasta prezenta ca de o jucarie noua” si ti se parea “cel mai minunat şi mai frumos joc din lume cu rezistenţă mare la şocuri” si “ţipai ca din gură de şarpe ” daca iti lua cineva jucaria, dar erai numit “Extraordinar copil!” chiar daca stricai tot ce atingeai….
Pe vremea cand aveai “anumite curiozitati legate de sarutul frantuzesc” si erati “copchii cu hormonii iesindu-le pe toate orificiile” ce-si urmareau umbrele proprii pe asfalt…

V-am napadit gandurile cu amintiri frumoase, nu?! Si fiecare astfel de clipa ne-aduce un zambet pe buze, vizualizand-o ca si cum ar fi langa noi…

Hei!! Gata! Lasati melancolia! Vremurile acelea nu au disparut si nu o sa dispara niciodata. Exista aici (am dovada clara!) si, mai presus de orice, exista in voi, in povestile voastre, in fiecare clipa ce trece prin prezent cu gandul la povestea ce o va citi cu placere sau va avea ce sa invete din ea, rememorand-o in viitor.

Pe astfel de vremuri, dragii mei, vin in fata voastra – si, cu aceasta ocazie, vreau sa va multumesc pentru prezenta si pentru felul in care v-ati implicat alaturi de mine pentru a-I promova pe acesti 11 copii frumosi si povestile lor – pentru a va prezenta, dupa cele peste doua saptamani petrecute impreuna, promotia iunie 2013 a gradinitei cu nume monoton.



Impreuna cu cei 11, am trecut prin aventuri care de care mai minuntate si mai aparte cunoscand personaje pitoresti, colorate, gata de zbor ca un manunchi de baloane din mana unui vanzator din parc. Am zburat prin spatiul dorului si l-am cunoscut pe Mihai, ca apoi sa ne teleportam in camara bunicii, de unde am fugit in dud sa aruncam cu stropi de veselie in toti vecinii ce ne ieseau in cale. Avand programate si alte intalniri in alti copaci, si vrand sa cunoastem si alti sau si mai multi prieteni, am ajuns in corcodusul din curtea bunicii, unde am pus mana pe carte, pentru a fi pregatiti asupra efectului luminii soarelui in apa aspersoarelor, dupa ce, binenteles, trecuseram, conform programarii, si printre crengile unui brad, unde aveam de carat niste harciogi. Am incheiat o zi plina in paturi de gradinita, locul unde ne transformam in orice forma geometrica dorim, obositi de la atatetea „spânzureli” în câte un pom, ca apoi sa incepem in forma, ducandu-ne in mall, trecand pe langa necunoscuti si a cumpara jucarii. Cuburile Richter, Hopa Mitica, Sfarleaza si Trompetele ne insotesc deja in calatorie, la timp pentru a ne scoate dintr-o poveste cu hormoni si a ne spala in Siret. Ceea ce se va dovedi a fi perfect pentru o intalnire cu umbrele. Aceleasi umbre ce ne speriau odata, acum ne incita. La joaca. Una cu aspiratorul, alaturi de copilul din noi.
Visam cu ochii deschisi, inchipuindu-ne fiecare poveste traita.. Cum ar fi ca acele povesti sa prinda, intr-un fel, chiar acum, viata?














(Mai jos le veti gasi in format mult mai mare)

Asa cum va spuneam in “Misterul celor 3”, fiecare copil inscris va avea cate ceva de castigat. Acesta este unul dintre cadouri. Pentru a prinde si mai multa materie, mi-am permis a va prezenta, in fata dumneavostra , colectia de suflete de copil:

Se poate descarca si citi si offline, pentru momentele cand aveti nevoie ca 11 copii sa va aduca aminte de cel din voi.
…………………………………………............................................
Pauza Muzicala: Ne jucam?
……………………………………………….........................................
Ne jucam!
Revenim la concurs dragii mei si sper ca v-am facut deja curiosi sa aflati cine-s cei trei misteriosi si ce bomboane mai am in tolba, dupa cum s-a dus vorba. 😛
Premiile au fost, dupa cum bine stiti, in valoare de 22 GOLD. 12 din propria trezorerie a gradinitei, iar 10 din bugetul Guvernului Republicii Moldova – caruia ii multumim! Singura doleanta a guvernului a fost ca minim 5 GOLD sa fie folositi pentru premierea ecetatenilor Republicii Moldova.
Acestea fiind spuse, pentru a nu va mai tine pe jar, iata premiantii concursului gradinitei noastre, conform Notei Finale:




Pe langa aceste premii, Alcide si DirectX vor primi cate 3 si, respectiv, 2 GOLD conform dorintei Guvernului eMoldovean si ordinii ocupate in clasament.
In acelasi timp, fiecare din ceilalti 8 copii minunati vor primi cate 200cc iar toti cei care au votat cate 40 unitati de mancare Q5.
Un Premiu special va fi acordat Veralynnei pentru debutul in forta din cadrul acestui concurs, in valoare de 1Gold. Ii uram succes si la cat mai multe articole!

Va vad pe picior de plecare.. . Mai stati, mai stati, nu am terminat.... Va multumesc! Iata ce va intreb si vreau sa-mi raspundeti cat se poate de tare:
Ne Jucam?
Nu v-am auzit! NE JUCAM?!?
Bun asa! Pentru ca Premierea o incheiam cu un concurs. In valoare de 5 Gold. Nu degeaba se numeste “Secretul Premierii”. In primul rand, va invit a descarca, din linkul de mai jos, toate copertile povestilor intr-un format mult mai mare, special realizate pentru a fi vizualizate la o calitate corespunzatoare detaliilor.


Trei dintre cele 11 coperti ascund cate un mesaj scris. Astept articolele voastre cu solutia gasirii mesajelor. Ne jucam?

UPDATE: Necunoscuti si Friends le-ati gasit.
Pentru a gasi al treilea cuvant, acesta este indiciul: "Era pe când nu s-a zarit".