Ambiente de fondo si/no

Join the new world

 

Presidentval januari 2013

Día 1,872, 14:33 Publicado en Sweden Suecia por SalladGbg
Nu har det blivit dags för det första presidentvalet 2013.
Jag påstår inte att jag är neutral i mina uttalanden utan detta är mina åsikter, som jag dock misstänker delas av många.

Vi börjar med en introduktion av mig själv, feel free to skip 🙂
Jag började spela eRepublik för ett år sedan och som nybörjare brydde jag mig inte särskilt mycket om politiken. Efter ett tag gick jag med i Nationalgardet, blev medlem på forumet och blev allmänt mer aktiv på eRep. Nu var jag inte bara en liten soldat som inte visste vad jag slogs för utan började få upp ögonen för hur eVärlden fungerade och lärde mig mer om de djupare funktionerna.
Sedan blev det sommar. Jag fick bättre saker för mig och var inaktiv i ett par månader innan Gympadojjan, som var den som rekryterat mig från början, satte igång mig igen. Jag satte mig in i den nya situationen som nu blivit och konstaterade snabbt att inkomsten från ens dagliga arbete sjunkit till näst intill obefintliga nivåer, ännu en gång hade maxkvaliteten på vapen och mat höjts, etc.
Efter några veckor på .com kände jag att det var dags att aktivera mig på forumet också (slutet av november tror jag). Så jag gick med i Nationalgardet på nytt och såg att jag fortfarande hade tillgång till den privata delen på forumet, så jag började intressera mig på riktigt. Jag ställde upp i riksdagsvalet i december och nu står jag här.
Alltså; Jag är inte en av de mest erfarna spelarna här och mina uppfattningar kan bara baseras på den tid jag varit med och aktiv. En del information hittas under community-fliken, mycket finns på forumet, men jag har inte gått tillbaka och rotat fram varenda tråd och läst alla artiklar samt scrollat igenom alla kommentarsfält. Exempelvis kom jag tillbaks precis när Dalze slutade, således vet jag inte vem som sagt vad och hur och varför.
Men nu till det jag hade planerat att skriva när jag började, presidentvalet med dess kandidater och små utlägg om partierna. Enjoy 🙂

Militantsocialistiska Arbetarepartiet - MSAP - Radsoc

Rebellen
Ett lätt val?

Radsoc är erfaren och har slagits för sin sak sedan 2008 och har suttit i risdagen i mer än tre år. Han säger själv ofta att han inte är ute efter att bli omtyckt och sätter på så vis käppar i hjulet för sitt parti med sina uttalanden. MSAP kom på andra plats med sin kandidat i senaste valet med 30,09% av rösterna, vilket slår partiets gamla toppnotering från oktober 2010. Radsoc driver en politik som är menad att gynna nybörjare och alla andra som inte redan har det bra ekonomiskt för den delen. Ekonomin i landet skall plattas ut och det skall vara lika för alla med kooperativ och inga stormakter på kartan.

Nationalgardet - NG - w3st3rb3rg

Det säkra kortet
Det är dags att leda sverige framåt.
Mot en ljusare framtid.

En mycket rutinerad spelare som varit med ett bra tag och varit president förr. Han har suttit mer än två år i riksdagen och har koll på hur ett land styrs. w3st3rb3rg anses samtidigt inte vara särskilt snäll av sig, och pekas ut som en av de huvuddelaktiga i Dalzes ragequit (lite klumpigt uttryckt, men ni fattar vad jag menar). Sedan jag började för ett år sedan har eSveriges president representerat Nationalgardet alla mandat utom två, det ena är det nuvarande, då NG inte ställde upp med någon kandidat. Det andra var i juni på grund av en intern disput som resulterade i att just Dalze från Flashback blev president i stället.

Flashback Sweden - FBS - Munktorp

Den utan uppmärksamhet
Manifest efterlyses

Munktorp har bara suttit i riksdagen sju mandat och har helt enkelt inte samma rutin som exempelvis w3st3rb3rg eller Radsoc, men har tagit på sig en del ansvar på forumet. Jag kan inte ärligt säga att jag har koll på denna spelare och mycket av hans aktivitet ligger rimligtvis i FBS privata forum. Inget manifest har offentliggjorts och uppmärksamheten har varit riktad åt andra håll de senaste dagarna. Historiskt sett har FBS alltid varit ett av de större partierna, men det senaste mandatet, då presidenten representerat FBS, kan ingen hävda att regeringen och styrningen av landet har fungerat felfritt. Dock är jag övertygad om att det inte det är det sämsta mandatet i eSvensk historia heller.

FRONT - Essess

Den lilla
Manifest efterlyses

No offense intended, men när ett parti med fem medlemmar ställer upp med en presidentkandidat känns det lite som ett skämt. FRONT har varit stora förr i tiden, de hade flera presidenter under 2010. Essess har endast tre mandat i den svenska riksdagen och jag har ärligt talat aldrig hört talas om spelaren och kan inte minnas att jag läst något av honom (eller henne) heller. Inget manifest står att finna på de platser jag sökt och jag kan inte säga något om partiets politik då de varit i stort sett osynliga den senaste tiden.

Military Feminism Dictatorship - MFD - Alfons Haschberg

Den oförutsägbare
Alfons 4 President!

Alfons Haschberg har satsat hårt inför detta val med manifest, påstådda (jag säger inte att det är falskt) planer för babyboom, etc. Alfons har bytt parti ett par gånger och har varit partiledare för flera av dem. Han har sju mandat som risdagsledamot och är därför inte lika rutinerad som vissa andra. Även MFD har varit stora och vunnit presidentvalet, men innan jag började leta information hade jag inte trott det. Den senaste veckan har det stormat i kommentarsfält och artiklar har skrivits angående en del utländska spelare som beviljats medborgarskap och hamnat i MFD, där fler släpptes in ifrån. Jag tänker inte gå in på det här, men Alfons Haschberg har agerat med dubbelmoral och kläckt ur sig en del klumpiga kommentarer. Alfons känns inte som han tar saker på så stort allvar, något jag tror skadar hela partiet.

Rösta rätt!
Jag kanske inte själv kan rösta då jag ger mig ut på hajk i morgon bittida, får se om mitt 3G och min smartphone vill samarbeta 🙂
Ska jag gissa hur valet slutar tror jag att w3st3rb3rg vinner och att Radsoc slår partirekord, hur det går för Alfons Haschberg är svårt att säga efter Stifler-historien och annat, det kan gå hur som helst, de övriga två lär inte få någon nämnvärd uppmärksamhet.
Då jag är borta får ni gärna länka bland kommentarerna om jag missat något manifest eller annat relevant av vikt.

Sallad out.
 

Comentarios

Kain Propan
Kain Propan Día 1,872, 14:46

Trevlig läsning. Inte ofta man får artiklar som dessa inför ett val i eSverige.
Hoppas du får en trevlig hajk : D

+v

Herr Doktor Professor Westlund
Herr Doktor Professor Westlund Día 1,872, 15:47

Intressant att läsa hur andra spelare tycker, ser gärna fler sådan här artiklar i fortsättningen. Vote!

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Día 1,872, 15:49

Har för mig att NG hade presidentkandidat för detta mandat men anmälningen försvann, precis som för vissa som anmält till kongressen.

Bra artikel annars, ska bli riktigt spännande val. 🙂

Kaptenen
Kaptenen Día 1,872, 16:04

Roliga läsning! V+S

SpycakeN
SpycakeN Día 1,872, 20:19

Bra läsning, förvisso kan man inte förvänta sig att all journalistik är objektiv (det är ingen journalistik någonsin) men det var riktigt kul att läsa.

v + s!

zzzingo
zzzingo Día 1,873, 04:27

Voted!

Essess har ställt upp i princip varenda presidentval. I April förra året kom han tvåa i valet och efter att den den dåvarande presidenten blivit inaktiv så blev han avsatt och Essess blev president för 1-2 veckor typ. Men han gjorde bara vad han blev tillsagd att göra.

Seblas
Seblas Día 1,873, 05:08

v+s
en liten grej bara som kan vara kul att veta är att Radsoc också har varit president innan, efter att kongressen hade avsatt den tidigare. Då tog han över ett eSverige som var helt wipad med undantag från 1 region, och när han lämmnade över sen 1-2 veckor senare hade han tagit tillbaka samtliga orginal regioner.

Daariil
Daariil Día 1,873, 06:30

Intressant artikel, en vote ska du självklart få! Ett litet faktafel dock, MFD har aldrig vunnit presidentvalet.

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Día 1,873, 07:47

MDF har aldrig vunnit en presidentval det ser ut som det eftersom MDF tog över det gamla partiet som hette just Partiet. Partiet övergav när NG bildades genom en sammanslagning.

Men bra artikel och kul läsning!

Hajk!

GympaDojjan
GympaDojjan Día 1,873, 14:44

kan dock meddela den trista nyheten att vi gick vilse i skogen och hittade inte vindskyddet, så vi kör nu hemmafest istället 🙂

Fabian Marveaux
Fabian Marveaux Día 1,873, 15:55

V+S
Great article.

SalladGbg
SalladGbg Día 1,873, 18:52

Där ser man! Flera saker jag inte kände till.
Och min gissning var givetvis åt helvete fel xP

JeguljaM
JeguljaM Día 1,874, 04:05

Fin artikel

 
Publicar tu comentario

¿Qué es esto?

Estás leyendo un artículo escrito por un ciudadano de eRepublik, un juego de estrategia multijugador inmersivo basado en países reales. Crea tu propio personaje y ayuda a tu país a alcanzar todo su esplendor mientras tú te consolidas como un héroe de guerra, un reconocido editor o un gurú de las finanzas.