On Nicknames V

Day 1,560, 08:10 Published in Greece Greece by Asterios C

[Συνέχεια από το προηγούμενο, On Nicknames IV]

Mitsos o tourkofagos. Ήρθε στο παιχνίδι πεινασμένος για… δράση. Προφανώς δυστυχώς γι’ αυτόν, οι διπλωματικές εξελίξεις διατάραξαν την τροφική του αλυσίδα. Άγνωστο αν η αναφορά γίνεται απευθείας στον πελοποννήσιο αγωνιστή του ’21, Νικήτα Σταμεταλέπουλο, τον επωνομαζόμενο Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, ή αν εντάσσεται στην εν γένει αντιπαλότητα/εχθρότητα που παραδοσιακά καλλιεργείται/αναπαράγεται ανάμεσα στα δυο έθνη. Σε κάθε περίπτωση, η υιοθέτηση του προσδιορισμού ως μέρος της ηλεκτρονικής ταυτότητας δείχνει άνθρωπο αμιγώς προσανατολισμένο στο πολεμικό κομμάτι, θιασώτη μιας επιθετικής επεκτατικής πολιτικής προς ανατολάς εξ ρεβανσιστικών ελατηρίων. Η επιλογή του υποκοριστικού Μήτσος, με τους χρωματισμούς του λαϊκού που συνεισφέρει, ολοκληρώνει την εικόνα του ιδανικού πολεμιστή για τον χρήστη, που απομακρύνεται από το μιλιταρισμό του επαγγελματία οπλίτη και προσεγγίζει την «αυθεντικότητα» του ατάκτου κλεφταρματωλού.

Pyrros of Epirus. Βασιλέας και αρχιστράτηγος της ελληνιστικής εποχής, διοικητής των Μολοσσών και δευτεροξάδελφος του Μεγαλέξανδρου. Υπήρξε από τους ισχυρότερους αντιπάλους της πρώιμης Ρώμης. Κατά πάσα πιθανότητα ο χρήστης έχει καταγωγή από την Ήπειρο και γι’ αυτό επιλέγει μια συμβολική φιγούρα από την περιοχή του ως την ηλεκτρονική εκδοχή του εαυτού του. Κι εδώ έχουμε μια προδιάθεση προς τον στρατιωτικό τομέα, αν και θα μπορούσε να υπάρχει και παράλληλο ενδιαφέρον/ενασχόληση με τα πολιτικά. Ο αυτοπροσδιορισμός με βάση τον τόπο καταγωγής είναι πρακτική, που εκτός από τον αέρα αρχαϊκής αίγλης, δείχνει στενούς δεσμούς με τη γη και τους ανθρώπους της, οργανωμένους σε αυτοδιοικούμενες συλλογικότητες τοπικού χαρακτήρα.

athorybos. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των παικτών που όταν εισέρχονται στον κυβερνοχώρο θέλουν ν’ αφήσουν το σημάδι τους με μια θορυβώδη δήλωση, ο χρήστης αυτός κάνει το ανάποδο, δηλώνοντας «αθόρυβος». Ίσως να κρατάει αποστάσεις σε μια λογική του στυλ: «Δεν ενοχλώ, μην ενοχλείτε» προτιμώντας ένα μοναχικό gameplay στους δικούς του προσωπικούς ρυθμούς. Αθόρυβος είναι όμως και ο διαρρήκτης που θα μας ξαφρίσει κάποια σκοτεινή νύχτα, οπότε έχουμε και κάποιες διασυνδέσεις με τις έννοιες του «ύπουλου», του «συγκεκαλυμμένου» και εξ ου του «απροσδόκητου». Κατ’ αυτήν την ανάγνωση ο παίχτης μάλλον λέει αυτάρεσκα: «Δε θα ξέρουν τι τους χτύπησε!»

dragon81. Γεννηθείς το ’81, ο χρήστης αυτός ξεπηδά με πύρινη ανάσα από τη χώρα των μύθων και της φαντασίας. Οι δράκοντες είναι ίσως από τους συνηθέστερους κατοίκους αφηγήσεων στο ένδοξο σύμπαν των κάστρων, των ιπποτών και των πριγκιπισσών και κανένα παραμύθι δεν μπορεί να θεωρεί πλήρες αν… δεν έχει δράκο. Αναλαμβάνουν συνήθως το ρόλο του «κακού» που είναι όμως αναμφίβολα μια θέση ισχύος. Στην ελληνική μυθολογία συναντώνται συχνά ως φύλακες σημαντικών/ιερών αντικειμένων/τόπων (Λάδων-μήλα των Εσπερίδων, Πύθων-Δελφοί, Κολχικός δράκος-χρυσόμαλλο δέρας, κ.τ.ό) οπότε και είναι σύμβολα επαγρύπνησης και προστασίας. Βιβλικά ο δράκων επιφέρει συνειρμούς μοχθηρότητας. Επιπλέον σημασιολογικό φορτίο θα προσέθετε ο συνυπολογισμός της ασιατικής παράδοσης υπό τον κινέζικο δράκο, αλλά λόγω πολιτισμικής μη εγγύτητας, το εγχείρημα μάλλον θα ήταν παρατραβηγμένο.

GRGRG. Άγνωστο αν ο χρήστης επιθυμούσε την τριπλή επανάληψη του ελληνικού tag GR αλλά από βιασύνη δεν την ολοκλήρωσε ή αν το τελευταίο G αποτελεί δείγμα μια άλλης πληροφορίας για τον εαυτό τους, ίσως το αρχικό του ονόματός του. Δυο φορές –εν τέλει- Έλληνας, αλά ίντερνετ όμως. Το όνομα καταλήγει να είναι παλίνδρομο (διαβάζεται και προς τις δύο κατευθύνσεις) ενδεικτικό μιας αμφιδρομικότητας –δεκτικότητα συναναστροφής- και εσωτερικής ισορροπίας. Είναι δε και τελευταίας γενιάς… 3G!

[Συνεχίζεται]