Mecanica unui Razboi

Day 1,857, 04:15 Published in Romania Romania by Ovidiu Sky
Salutare eNatiune Romana,
Desi o mare parte din mecanica unui razboi si al unei campanii militare am inteles-o, as vrea sa detaliez in randurile ce urmeaza pentru o mai buna dezvoltare a unui jucator, ce inseamna un razboi, ce inseamna o campanie militara si cum se calculeaza step-by-step. Pe langa faptul ca ma preocupa mecanica jocului, in principal trebuie ca cei nou veniti sa inteleaga asta. Pentru eventuale corecturi daca informatiile pe care le detin sunt gresite, va rog sa interveniti.

Un razboi intre doua eNatiuni se poate desfasura in doua moduri:
1. Prin declaratie de razboi - se plateste aur in functie de populatia tarii
2. Prin setarea unei tari ca Natural Enemy (nu se taxeaza cu aur)

Tara care a avut initiativa (atacatorul) este obligata sa atace prima in maxim 24h, altfel se va porni o campanie militara automat generata. Avand initiativa, tara care ataca nu poate fi atacata de cei care se apara. Initiativa inseamna totul intr-un razboi, odata ce pierzi o campanie militara atunci se pierde initiativa si tara care se apara poate porni contra-ofensiva catre atacator.

1). Un razboi are una sau mai multe campanii militare.

2). O campanie militara inseamna cucerirea unei regiuni/teritoriu din tara respectiva si se castiga cu un total de 83 de puncte acumulate de una dintre parti + aliati.

3). O campanie militara are 15 Battles (Runde) iar atunci cand o parte + aliati castiga 8 Battles se declara invingatoare a campaniei. Fiindca matematic in 8 Battles castigate se ajunge la 83 de puncte.

4). O batalie (runda) se castiga daca o parte + aliati ajunge la dominatia de 1800 de puncte.

5). In fiecare batalie sunt 4 divizii care lupta una impotriva celeilalte separat si independent in functie de level-ul fiecarui jucator, respectiv:
Division /// Experience Level /// Required Experience Points ///
I *** lvl. 1 - 24 *** xp.points - 0
II *** lvl. 25 - 29 *** xp. points - 5,000
III *** lvl. 30 - 36 *** xp. points - 25,000
IV *** lvl. 37+ *** xp. points - 60,000

6). Divizile castiga punctele de campanie (cele 83) in fiecare batalie in mod diferit. Divizia a IV-a fiind cea mai puternica. Respectiv:
Division /// Campaign Points
I are 1
II are 2
III are 3
IV are 5

7). O runda poate dura intre 90 - 120 min. pana se acumuleaza totalul dominatiei de 1800 puncte; daca s-a ajuns la expirarea celor 120 de min. castiga partea care are cele mai multe puncte chiar daca nu s-a ajuns la pragul de 1800.

8. O campanie poate dura intre 12h si 30h + 5 min. pauza intre batalii/runde. In functie de victoriile in batalii (runde), scorul maxim poate fi 8-7 daca se ajunge la 15 batalii/runde intr-o campanie.

9). Cum se calculeaza punctele dintr-o batalie ? Dominarea/Zidul se calculeaza in fiecare minut, acordandu-se un numar xxx de puncte pentru partea care are peste 50%.
0-30 minutes into the battle, 10 points at every minute;
31-60 minutes into the battle, 20 points at every minute;
61-90 minutes into the battle; 30 points at every minute;
91-120 minutes into the battle, 60 points at every minute.

10). Procentul/zidul este stabilit in fuctie de damage-ul dintre parti, respectiv partea care are cel mai mare damage domina, damage-ul transformandu-se per total in procent.

11). Formula pentru damage este urmatoarea:
D = (60 + ((S1-S2)/10)) × (1 + (Your FirePower-Enemys FirePower)/400) / 2

D Damage
S1: Your Strength
S2: Enemy's Strength

12). Intr-o batalie/runda daca fiecare parte ajunge la 1800 de puncte si timpul expira, castigator va fi declarat cel care se apara.

13). Castigatorul campaniei este si castigatorul teritoriului/regiunii respective. Daca este ultima reguine a tarii care se apara, atunci toti cetatenii respectivi devin cetatenii tarii castigatoare. (P.S. O sa revin cu un articol separat pentru asta).

14). Un razoi se termina in 2 moduri:
* Prin semnarea unui tratat de pace
* Daca cele doua tari nu mai au granite comune.

In speranta ca nu v-am plictisit cu acest articol pe care stiu ca majoritatea il stapaniti, cam astea sunt ideile principale despre mecanica unui razboi -> campanii militare -> batalii/runde. Eu am simtit nevoia sa scriu asa cum am inteles, poate ajuta intr-un fel. Sper sa prinda bine!

Zile frumoase va doresc, in Romania o sa avem niste sarbatori superbe, atat de Craciun cat si de anul nou. Va ninge ca-n povesti 🙂 asa cum ninge acum la mine-n oras.
Numai bine!