Ambiente de fondo si/no

Join the new world

 

Interjú eJapán polgárokkal || Interview with eJapanese citizens

Día 1,846, 04:53 Publicado en Hungary Hungría por Anorna Sharnath

Minasan konnichiwa.

(you can read the english version here.)

Amint a címből is sejthetitek, elkészítettem jó pár interjút eJapán polgárokkal. Természetesen igyekeztem meggyőzni a fontosabb figurákat, hogy ez nekik is jót tesz, sikerrel. Ez egy cikk sorozat lesz, 3 részből fog állni, ugyanis 7 emberrel sikerült interjút készíteni és azt kiadni egyben túl hosszú lenne.

Ezúton is szeretném felhívni a lakosaink figyelmét arra, hogy eJapán többé-kevésbé nyitott a bevándorlók felé. Jelenleg a bevándorlási törvény a kongresszus szavazása alatt áll, így még nem tudtok kijutni, de aki szeretne kimenni és segíteni az országnak az álljon készenlétben 🙂

Az első részben a Japán elnökválasztáson sikeresen szerepelt személyeket fogom nektek bemutatni. Név szerint Koppányi Ferenc és Oraizan. Koppányi Ferencet hazánkban már többé-kevésbé ismerjük. Az ő elnöksége alatt szabadult fel Japán a tajvani elnyomás alól. Oraizan, akkoriban az ország külügyminisztere volt. Majd az elnökválasztáskor szembe kerültek egymással.Most pedig jöjjenek az interjúk:

Koppányi Ferenc:

-Először is gratulálni szeretnék a választási győzelmedhez. Ezennel másodszor lettél Japán elnöke és elég nagy előnnyel is nyerted azt meg. Mit gondolsz minek köszönhető ez a nagyszerű győzelem?

Koppányi Ferenc: Az előző ciklus úgy indult, hogy Japán nem volt a térképen, ma négy régiónk van - szóval voltak bizonyos eredményeim;) Augusztusban az akkori elnök megbolonult, és megtámadta a nálunk jóval erősebb Taiwant (eRoC). Ennek egyenes következményeként eltöröltek bennünket a föld színéről. Miután szoros eredménnyel megválasztottak, azon kezdtem dolgozni, hogy külső segítséget kapjunk a felszabadító háborúhoz. Meg kell mondja, hogy hatalmas szerencsém is volt, mivel egyszercsak bekopogtatott a TerazMy nevű MU, hogy ők a lengyel nemzeti ünnep tiszteletére márpedig felszabadítanak minket. Utána jött a brazil, majd az amerikai hadjárat, így a tajvaniak is jobbnak látták ledobni a ballasztot.

-Egy két szóvel lennél szíves leírni a jelenleg működő kormányt?

Koppányi Ferenc: Alapvetően megbízható, régi játékosokkal dolgozok együtt. Geezus és Darshu a keménymag, mindketten RL magyarok. Szimbolikus pozíciókat adtam olyanoknak, akiket jobb bent látni a kormányban, mint ellenzékiként. Viszont még mindig keresem a megfelelő külgyminisztert, mert az előző eljátszotta a bizalmamat.

-Mik a terveitek a jövőre nézve?

Koppányi Ferenc: A legfontosabb, hogy növelni kell az aktív lakosság számát, ebből következne némi gazdasági fellendülés is. Arra viszzont vigyázni kell, hogy bizonyos szerb csoportok tömegesen szeretnénnek betelepülni, ami nem biztos, hogy a legjobb dolog lenne. Folyamatosan figyelni kell az amerikai-tajvani háború fejleményeit, és adott esetben újabb régiókat kell felszabadítani.

-Bármi egyébb, amit szeretnél megosztani velünk?

Koppányi Ferenc: Egy jótanácsot szeretnék adni a TWO-CoT országoknak és szimpatizánsaiknak: igyekezzenek kiűzni a horvátokat Ázsiából, és utána találjanak ki valamit a kínaiak hatalmának megtörésére, mert enélkül hosszú távon nagyon nehéz lesz megtartani az elért eredményeket.

Ezúton is szeretném megköszönni Koppányi Ferencnek, hogy vállalta ezt az interjút és sok-sok szerencsét kívánok a második elnökségéhez.
Most pedig jöjjön a második interjú, amelyet a jelenlegi elnök ellenfelével és a volt külügyminiszterrel, Oraizannal készítettem.

-Helló Oraizan! Kérlek, be tudnál mutatkozni a kedves olvasóközönségnek?

Oraizan: Én egy svéd lány vagyok, aki jelenleg Kanadában él. A jelenlegi rl munkám most eléggé lefoglal. Szeretek videó-játékokkal játszani például ostanában DoTA 2-vel. De a Battlefield 3-at leszámítva főleg egy személyes játékokat szeretem. Az eRepublikot már negyedik éve tolom, leginkább eJapánban. (Bár voltam eAusztriai állampolgár is, ahol egy barátomnak segítettem az ATO erőfeszítéseit.)

- A legutóbbi elnökválasztásokon the voltál Koppányi egyetlen ellenfele. Bár a választásokat elveszítetted, mégis megszerezted az ország harmadának a támogatását (32%). Tervezed, hogy a következő hónapban is újra indulsz az elnökválasztáson? És ha igen, akkor mit gondolsz, hogy szerezhetsz magadnak nagyobb támogatást?

Oraizan: Sokkal több szavazatot kaptam mint kellett volna az az igazság. A két párt amely támogatott maximum 36 szavazatot jelentett én azonban 57-et kaptam úgyhogy eredményesnek tartom ezt az elnök választást. Azért indultam az elnökválasztáson, mert senki sem kampányolt, még Koppányi sem. Aktivitás nagyon fontos számunkra, nehéz olyan polgárokat találni, akik áldoznának az országunkra. Másodszor pedig azért indultam, mert nem volt rendes második jelölt. A jelenlegi elnök magyar, és ha bármi irl probléma adódna Magyarországon akkor nagyon valószínű, hogy elnök és kabinet nélkül maradna az országunk (mivel a kormány nagy része szintén magyarokból áll). Amin változtatnom kellene szerintem az az, hogy hamarébb kell elkezdenem a kampányolást. Most csak a választások előtt 3-4 nappal kezdtem el és így nem adtam elég időt az embereknek ahhoz, hogy elgondolkodjanak, kire is szavazzanak.

- Most, hogy már nem vagy tagja az eJapán kormánynak mihez fogsz kezdeni? Mit gondolsz, mi lenne a legfontosabb az ország számára ebben a hónapban?

Oraizan: Az elsődleges feladatomnak most a pártomat tartom. A wiki oldalunkon találhattok bővebb információkat, azonban ez már kicsit elavult. A pártom globális, ami azt jelenti, hogy nem csak ejapán polgárok vehetnek részt benne, pontosan ezért egy fórum elkészítésén dolgozom. Ezen kívül egy másik pártal karöltve egy eJapán nemzeti rádió felállításán dolgozunk. Programjaink közt szerepel még eJapán számára való tagtoborzás. Szeretnénk olyan embereket találni, akik beszélik/olvassák a japán nyelvet vag akár irl japánok. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy ne legen többé Japánban a japán kissebség.

- Az utolsó előtti kérdés a hazámmal kapcsolatos. Te voltál eJapán külügyminisztere az előző hónapban. Mit gondolsz eMagyarországról?

Oraizan: Nem ez volt az első eset, hogy külügyminiszter voltam és szintén nem az első eset, hogy eMagyarországgal dolgoztam volna. Nagyon sok minden voltam már itt eJapánban, azonban a külügyminiszteri poszt az erősségem. Amint fentebb említettem eAusztriában is voltam, amikor PTO ellenes harcot vívtunk. Akkoriban együtt kellett dolgoznom eMagyarországgal területcseréket illetően és Burgerland kérdésében. eMagyarországot úgy ismertem meg, amely mindig is kedves volt a kissebb országokhoz, és hozzám is nagyon kedvesek és megértőek voltak. Tehát csakis tiszteletet érzek eMagyarország polgárai és kormánya felé.

- És végezetül, ha bármit szeretnél még hozzátenni, vagy mondani, kérlek tedd meg.

Oraizan: Bár most nem vagyok a kormány tagja, ezért nem az ő nevükben beszélek, de ezt el kell mondanom. eJapán nagyon hálás mindazon segítségért, amelyet eMagyarország nyújtott az elmúlt hónapban. Én személyesen nagyon keményen dolgoztam az eJapán polgárok szabadságáért, meglehet az egyik legkeményebben. Az, hogy olyan fontos országok, mint eMagyarország segítséget nyújt nekünk nagyon jó érzéssel tölt el mind engem, mind az eJapán polgárokat. Nagyon szépen köszönöm, hogy a barátaink voltatok az elmúlt hónapban és szeretném ha ez a barátság fennálna az elkövetkező években is. Köszönöm szépen Shiranui 94-nek, hogy esélyt adott arra, hogy kifejezzem a hálámat.


Én is nagyon szépen köszönöm Oraizannak, amiért volt olyan kedves és válaszolt az interjú kérdéseire.

Ezzel az interjúk első része véget ért. A következő résszel az elkövetkezendő napokban fogok jelentkezni. Addigis mindenkinek jó szórakozást kívánok és sok szerencsét.

Bai-Bai,

Shiranui 94
 

Comentarios

Marnemazove
Marnemazove Día 1,846, 04:56

első!

FlaMi
FlaMi Día 1,846, 04:56

Pertamaxxx \o/

FlaMi
FlaMi Día 1,846, 04:57

fákk jú Cobretti!

Alexandross
Alexandross Día 1,846, 04:59

Vote! Nagyon élveztem a cikk olvasását.

Darshu
Darshu Día 1,846, 06:31

Miert ?

Kitsune Usureki
Kitsune Usureki Día 1,846, 07:07

V

Szenti
Szenti Día 1,846, 09:43

v+s

Mvhely
Mvhely Día 1,846, 10:15

v+s

Hunt3rO
Hunt3rO Día 1,846, 12:15

Jó cikk! V+S ! 🙂

Koppanyi Ferenc
Koppanyi Ferenc Día 1,847, 01:43

v+s

bacska
bacska Día 1,847, 03:12

Banzaiiiii

vizi zsivi
vizi zsivi Día 1,847, 11:13

jo a stilusod, varom a folytatast v+s

 
Publicar tu comentario

¿Qué es esto?

Estás leyendo un artículo escrito por un ciudadano de eRepublik, un juego de estrategia multijugador inmersivo basado en países reales. Crea tu propio personaje y ayuda a tu país a alcanzar todo su esplendor mientras tú te consolidas como un héroe de guerra, un reconocido editor o un gurú de las finanzas.