Greek Job Market

Day 1,456, 09:21 Published in Greece Greece by Asterios C

Αγαπητέ συμπαίκτη,

Δε θέλω να νιώθεις χαμένος. Δε θέλω να είσαι «χαμένος». Τι κάνεις για να βγάλεις τα προς το ζην; Αναζητάς εργασία! Τι κάνεις για να βγάλεις κάτι παραπάνω από τα προς το ζην; Αναζητάς εργαζόμενους. Τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να γίνει στην ελληνική Αγορά Εργασίας (Job Market) όσο η χώρα παραμένει πλήρως κατειλημμένη.


Όσο δεν υπάρχει ελεύθερη ελληνική περιοχή, Job Market, kaput, out-of-order, yok!

Επειδή είσαι ελληνόψυχος –αγαπώ αυτή τη λέξη, ευχαριστώ ΕΜ- δεν θα εργαστείς για τον κατακτητή! Αν το κάνεις, συμβάλλεις στην οπλική του βιομηχανία και τον ανεφοδιασμό του. Φτιάχνεις τα όπλα που θα στραφούν εναντίον σου και τρέφεις αυτόν που θα τα στρέψει εναντίον σου! ΜΗΝ το κάνεις. Αντ’ αυτού αναζήτησε εργασία στις επιχειρήσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Και μια καλύτερη σχέση μπορείς να αναπτύξεις με τον εργοδότη σου και συμβάλλεις στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, εφόσον η παραγωγή υπέρ αυτού διατίθεται.

Πώς το κάνεις αυτό; Εκτός του ότι μπορείς να αποταθείς στο Υπουργείο Νέων, μπορείς να διεξάγεις μια προσωπική έρευνα. Πάνω δεξία στην οθόνη της Αγοράς Εργασίας υπάρχει μια σημαιούλα. Κάνοντας κλικ στο βελάκι στα δεξιά της εμφανίζεται μια λίστα με όλες τις χώρες του Νέου Κόσμου, επιτρέποντας την επισκόπηση των δικών τους Αγορών Εργασίας. Έλληνες επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται κυρίως σε Βραζιλία, ΗΠΑ, Κίνα, Κύπρο και Πολωνία, οπότε θα ήταν έξυπνο να ξεκινήσεις από αυτές.

Κάθε προσφορά εργασίας συμπεριλαμβάνει: α) το avatar του εργοδότη, β) το nickname του εργοδότη, γ) την επωνυμία της επιχείρησης και δ) τον προσφερόμενο μισθό. Τα τρία πρώτα θα σε βοηθήσουν ν’ αναγνωρίσεις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων. Αν κάποιος π.χ. φέρει ως avatar την ελληνική σημαία, το σήμα του Ολυμπιακού, το λογότυπο ελληνικής Στρατιωτικής Μονάδος, κ.ό.κ. κατά πάσα πιθανότητα είναι Έλληνας. Ομοίως, αν έχει nickname του στυλ King Leonidas ή giorgos2557 ή αν η επιχείρησή του ονομάζεται κάτι σαν Hellenic Weapons ή To koutouki tou Thanasi.


Στην Αμερικανική Αγορά Εργασίας (1) ο MakedonomaxosZ (2) είναι προφανώς Έλληνας λόγω του nickname, όπως είναι και ο dsvee (3) με την ελληνική σημαία στο avatar

Μόλις εντοπίσεις κάποιον πιθανό εργοδότη, επόμενη δουλειά σου είναι να επικοινωνήσεις μαζί του. Πατάς λοιπόν πάνω στο όνομά του και μεταφέρεσαι στο προφίλ του. Από εκεί του στέλνεις προσωπικό μήνυμα (personal message, pm) αναφέροντας πως σκοπεύεις να ταξιδέψεις ώστε να εργαστείς γι’ αυτόν. Λογικά θα σε προσφέρει τα ναύλα –αν δεν τα καλύπτεις μόνος σου- και οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις σου. Θυμήσου να ζητήσεις κάποιον οικονομικό διακανονισμό για τη μισθοδοσία σου, καθότι θα πληρώνεσαι στο νόμισμα εκείνης της χώρας.

Άπαξ και επέλθει συμφωνία με τον εργοδότη, ταξιδεύεις στη χώρα όπου δραστηριοποιείται και πιάνεις δουλειά σ’ αυτόν μέσω της εκεί Αγοράς Εργασίας. Μετά μπορείς να επιστρέψεις στην κατεχόμενη Ελλάδα ή να παραμείνεις εκεί ώστε να προμηθεύεσαι αγαθά από την εγχώρια Αγορά (Marketplace), χωρίς να χρειάζεται να μετατρέπεις το μισθό σου σε δραχμές ή χρυσό. Δεν είναι τόσο δύσκολο, έτσι;

Όσο για ‘σένα, Έλληνα επιχειρηματία στην πατρίδα, δε θα βρεις εργαζόμενο μέσω της ελληνικής Αγοράς Εργασίας όσο η χώρα είναι πλήρως κατειλημμένη! So simple. Δεν υπάρχει νόημα να ανεβάζεις τους προσφερόμενους μισθούς, γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να τους απολάβει. Δεν έχει το κουμπί, πώς το λένε; Το μόνο που καταφέρνεις είναι να δελεάζεις συμπαίκτες που δεν γνωρίζουν σχετικώς να εγκαταλείπουν την παλιά τους δουλειά και μη δυνάμενοι να εργαστούν σ’ εσένα, να καταλήγουν να ενισχύουν επιχειρήσεις του κατακτητή! Την αποστολή Work with your friends (I) να την ξεχάσεις όσο φέρεις την ελληνική υπηκοότητα. Αν «καίγεσαι» να την εκπληρώσεις ή αλλάζεις υπηκοότητα ή ανοίγεις το ηλεκτρονικό πουγκί και ενισχύεις τους επαναστατικούς αγώνες του έθνους! Σε κάθε περίπτωση δε διογκώνεις ανευθύνως τις προσφορές στην ελληνική Αγορά Εργασίας.