Ambiente de fondo si/no

Join the new world

 

Az Édentől keletre

Día 1,960, 05:51 Publicado en Hungary Hungría por KarlistaKezdjük a kályhánál. A ONE a lengyelek átállásával indult a mi oldalunkra. IRL szimpátia kísérte, de ingame kiderült, hogy elég különbözők vagyunk. Mi meg a szerbek szeretjük a véres, vad, elkeseredett, merész harcot ahol persze az eltörlésünk is lehet a végeredmény. Az ellenfél ősellenség, átállás, kompromisszum, alku nincs, éthoszunk a győzelem vagy halál. A szerb-magyar-macedón szövetség ebből a temperamentumból építkezett, létszükség volt a horvát-román-görög barbárok gyűlölete. Ez táplálta a babyboomokat, újoncnevelést seregépítést, közadakozást, tartalékképzést, stratégiát, szövetségépítést, propagandát, tankolást. Nem gyűlöltük a szövetséges ősellenségét, de kölcsönösen egymásnak vetett háttal harcoltunk ha győztünk ha vesztettünk.

A lengyel temperamentum másnak bizonyult. Kolosszális győzelmek váltakoztak döbbenetes pofáraesésekkel, és úgy tűnt ott északon a gazdasági bónusz fontosabb mint a vérgőz. Maradtak nagyhatalomnak, nincs jele orosz mintájú Csipkerózsika kómaveszélynek, de összességében sokkal szlovénesebbnek mutatkoztak lengyel barátaink nem délszláv típusú fanatikusnak. Rendszeresen tárgyaltak USAval, svédekkel, spanyolokkal, taktikusan, reálpolitikusan, öncélúan.

A macedónok reagáltak elsőként, nekik nem kell ilyen szövetséges, aztán feslett tovább a rongyszőnyeg, mi is beletanultunk a bónuszvédésbe, belefáradtunk a román ping-pongba, lassan mindenki belealszik a rutinba, medált gyűjt, nem bajtársakat keres. Görög szövetség? Román MPP? Ehh mindegy már, mondjuk, túl vagyunk a forradalmon, elmúlt az ifjúság. Elmúlik Európa, latin a gyerekzsivaj, ideje továbbhajózni.

 

Comentarios

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Día 1,960, 06:01

ez jó írás volt, még ilyet o7

susususk
susususk Día 1,960, 06:05

A lengyelekre mindig számíthattunk, sose hagytak cserbe, és ha kellett arányaiban többszörösen többet segítettek nekünk mint mi nekik. Szimpatikusak ők, csak közelebről kéne nézni, nem csak pislogni kifele a kárpátmedencéből.

Hercegno
Hercegno Día 1,960, 06:06

A lengyelekre számíthatunk : O Sose hagytak minket cserben : O

Tankred Orfeusz
Tankred Orfeusz Día 1,960, 06:13

Csak nem olyan emlékeid vannak hogy elindultak délre aztán mégsem érkeztek meg?
Aztán arra emlékeztek-e még amikor a románoknak jöttek segíteni blokkolni minket?

Hercegno
Hercegno Día 1,960, 06:19

De Orfeusz ilyen emlékeim vannak, meg még olyan is, amikor kiköltöztünk Franciába és azt mondták jönnek segíteni, aztán mégiscsak megvárták míg hazajöttünk és beültek Franciába. : ) Rájuk tényleg mindig számíthattunk. Meg amikor jött a lengyel MU (Pog) segíteni, de csak akkor ha adunk tankot. Ha nem akkor nem ütnek. : ) Tényleg lehet rájuk számítani, ilyen egy jó szövetséges, még jó hogy a seggükhöz vagyunk tapadva, mert egyébként nélkülük sehol se lennénk.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Día 1,960, 23:55

Mar evek ota a lengyel es szerb sebzes az ami fenttartja a fejunket a viz felett. Ha ez nem lenne akkor mar belefulladtunk volna a roman mocsarba. Halatlan banda nem sul ki a szemetek.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Día 1,960, 23:56

Nocsak a POG tankert jott utni? AZ AD mennyiert utott az oroszok ellen 250 huf/millioert....Akkora egy idegesito picsa vagy hogy az mar felhaborito.

Hercegno
Hercegno Día 1,961, 00:03

Igen, de nem most volt ez hanem vagy egy éve. Az AD tudod nem egy század, technikailag nem MU, hanem egy csoportosulás. A POG pedig egy lengyel század, MU. Egyébként én nagyon szeretem a POG századot, nekem nincs velük bajom, csak ez megvan oda vissza. Nem kell elájulni a lengyelektől. Te is idegesítő vagy Ernst... te is p*cs* vagy, valszeg tetszett a szám amit küldtem a p*cs*tól, azért nevezel így...

Karlista
Karlista Día 1,960, 06:16

Félreértés ne essék, szeretem a lengyeleket IRL, de a legszűkebb ingame körömbe nem férnek, mert kevés az indulat náluk és a macedónok gúnyolását elfogadhatatlannak találom a részükről. Ezzel nem azt mondom, hogy legyünk ellenségek.

Hercegno
Hercegno Día 1,960, 06:06

Végre!!! Karlista cikk \ o /

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Día 1,960, 10:21

de nem rólad szól : /

Hercegno
Hercegno Día 1,960, 10:28

nembaj : P Karlista cikkeit nagyon szerettem régen : ) Majd ir rólam még : )

Karlista
Karlista Día 1,960, 06:07

minditthalunk meghupakolunk

Tankred Orfeusz
Tankred Orfeusz Día 1,960, 06:11

A lengyeleknek persze egyszerűbb volt a kényelem útjára lépni úgy hogy nincsenek azok az erős szomszédaik. Azt meg sosem tudjuk meg mire jutottak volna a balkáni darálóban.

Xavinyo
Xavinyo Día 1,960, 06:16

szép a kép...

a görögökhöz imigrált sok lomán meg kloát helyett meg inkább a nyugisabb de segítő lengyeleket komálom, akik már többször a rájuk jellemző "simply do it" stílusban kisegítettek minket és mindezt anélkül, hogy nagypofával viszont követelőztek volna vagy panaszkodtak volna ránk ha épp valami számunkra kevésbé fontos ügyben mi nem voltunk ott

rossz a lomán pingpong, de valakit ütni kell, és akkor inkább prémeseket borotváljuk meg a gölögöknek álcázott lomán kloát csülhét akik nekünk eddig csak ártottak mintsem egy stabil szövit elvesszünk aztán meg sírjunk hogy hú mi ezt nem gondoltuk komolyan azok a csúnya aljas uklán bónuszok mégis jó lennének...

fasyoki
fasyoki Día 1,960, 06:19

Remek cikk!

Zerling
Zerling Día 1,960, 06:28

A lengyelek voltak a ONE gazdasági motorja. Ők voltak akik áp-t adtak a szűkös időkben.
Rengeteg játékos aki korábban ellátmányért kuncsorgott mára teljesen önellátó lett nekik köszönhetően.

A barátságot nem csak sebzésben kell mérni.

Éljen a Lengyel-Magyar Légió!

Wisitenkraf
Wisitenkraf Día 1,960, 06:42

És ők voltak akik kijelentették, hogy nem adnak a szerbeknek meg nekünk ÁP-t a szintén szűkös időkben, mikor nekik nem tetsző döntést akartunk hozni : )

Zerling
Zerling Día 1,960, 07:23

Összekevered a kormány álláspontját a kongresszussal. Az Ő kormányukban is voltak hülyék és bohócok is nem csak nálunk 🙂
A megfelelő kongatagot (volt belőle elég) kellett csak megkeresni és jött is ingyen az áp. Persze sokan még kérni sem tudtak rendesen. Azok valóban nem kaptak.
(bár ez igaz volt minden eOrszág kongatagjaira beleérte az ellenségeseket is de az más történet 😃)

655321
655321 Día 1,960, 07:24

Érdekes koncepció, bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy jelentős habitusbeli különbségek lennének az erep nagy nemzetei között. Talán nem véletlen, hogy az erős országok itt az erepen mind elég hasonló kultúrát képviselnek. Latin-Amerika más, de azért mégis csak kellően balkáni, így igazából csak az amerikaiak és a kínaiak vannak, akik nem ezt a keleti-déli-balkáni mentalistát hordozzák.

szeredai
szeredai Día 1,960, 09:11

JO cikk!!!

Hentes7
Hentes7 Día 1,961, 01:22

Szépen összeraktad.

kUk0R!cA jAn0s Día 1,961, 04:11

Comentario borrado

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Día 1,961, 15:30

Pfujj. A lengyelek mindig rendesek voltak, a cikk maga is sértő.


Emlékszem még a kitelepített századcégekre amik onnan termelték az ittenieknek az ellátmányt,

 
Publicar tu comentario

¿Qué es esto?

Estás leyendo un artículo escrito por un ciudadano de eRepublik, un juego de estrategia multijugador inmersivo basado en países reales. Crea tu propio personaje y ayuda a tu país a alcanzar todo su esplendor mientras tú te consolidas como un héroe de guerra, un reconocido editor o un gurú de las finanzas.