Analiză damage terestru - Ultimele 3 săptămâni

Day 4,989, 09:49 Published in Romania Romania by Ministerul Apararii

În articolul de față o să analizăm puțin situația militară internă și internațională, în funcție de țări și alianțe, doar pentru damage-ul înregistrat în ultimele 3 săptămâni la ground (fără a include săptămâna actuală). Într-un articol viitor o să analizăm situația și pentru damage-ul înregistrat la aviație.

Țările care au fost luate în considerare pentru acest studiu sunt următoarele:

Țări Asteria și pro-Asteria

Țări Code și pro-Code

Țări Pacifica


De dragul statisticilor se va considera că damage-ul acestor țări este direcționat în totalitate spre obiectivele alianțelor din care fac parte sau la care au fost repartizate ca obiect pentru acest studiu.

Din tabelele de mai sus am observat care a fost totalul de damage pentru fiecare țară și pentru fiecare alianță,iar mai jos, avem un grafic în care vedem raportul forțelor.


Repet, este vorba doar de damage-ul țărilor menționate mai sus, nu damage-ul total din eRepublik. Code domină acest grafic cu aproape jumătate din damage-ul la ground, o cifră impresionantă, din pacate.



Urmează sa vedem cum se împarte damage-ul în fiecare alianță și începem cu Asteria:

Putem observa că țara noastră contribuie cu 13.2% din damage, fiind pe locul 3. Mi se pare interesant de menționat că însumând contribuția primelor 3 țări (Bulgaria, Serbia si România) ajungem la un procent de 48.2% din damage-ul total al alianței.

În continuare, situația din Code:

Comparativ, primele 3 țări ca și contribuție din code (Croația, Ungaria si Turcia) însumează doar un procent de 41.4% din damage-ul total al alianței. Iar ca valori absolute diferența dintre top 3 Asteria și top 3 Code este doar de aproximativ 1 trilion, în favoarea Code.

Situația în Pacifica nu ne aduce surprize:

Polonia este aici țara cu cea mai mare contribuție cu aproape două treimi din damage-ul acestei alianțe, care deși este cea mai mică, strânge o cantitate importantă de damage.



Graficul următor prezintă primele 15 țări din acest studiu, în funcție de damage-ul la ground din ultimele 3 săptămâni:

În corelație cu acest grafic îl avem și pe cel în care putem observa diferențele dintre aceste țări și liderul in materie de damage terestru, Croația.

După cum putem vedea, România se clasează pe locul 6, iar ca și diferență față de lider suntem undeva la jumătate din punct de vedere damage valoare absoluta. Din graficul al doilea ne dăm seama că diferențele sunt destul de mari și între locul 2 și 3, apoi este oarecum constant între locurile 2 și 5, diferența crescând brusc între 5 și 6 (Serbia vs România), iar graficul rămâne oarecum constant între locurile 6 și 9. Se poate constata deci un pattern, reprezentat de cele două arce de cerc, ce formează graficul (de la stânga la dreapta) în prima lui parte (până la Chile).



În încheiere vreau doar să vă mai prezint și un grafic geografic cu toate țările care au însumat în ultimele trei săptămâni mai mult de un trilion de damage la ground. Avem o scală de culori de la roșu închis la deschis în funcție de cantitatea de damage. Important în acest grafic este să observăm și dispunerea damage-ului în funcție de time-zone.

Astfel înțelegem că majoritatea damage-ului vine din zona Europei, aproximativ time-zone-ul nostru (+/- 2 ore), iar cel mai important damage pe timp de noapte îl au USA și Chile (considerăm Rusia ca țară europeană).

În concluzie, diferențele foarte mari de damage dintre Asteria și Code nu se datorează unui număr mic de țări care actioneaza ca și lideri, ci cooperării mai multor țări de nivel mediu. Pacifica deține un damage important ce poate înclina balanța într-o direcție sau alta, dar mai interesant este că aceștia înclina balanța chiar și prin neimplicare. Un front comun Asteria-Pacifica doar ar egala raportul de forțe. Să nu uităm că mai sunt (destule) țări care nu au fost incluse în acest studiu și care pot deține cheia reducerii diferenței dintre alianțe.

De asemenea, țin să menționez că aceste top-uri în privința țărilor pot diferi de la o săptămână la alta în funcție de câte lupte importante a avut fiecare țară în perioada respectivă (de exemplu în această săptămână România se afla pe locul 2), însă statisticile pentru alianțe în general rămân constante. Cu toate acestea și top-urile și graficele pentru țări ne pot ajuta pentru a face o aproximare a damage-ului fiecărei țări.
Acest articol a fost realizat de către The Rohirrim și a fost editat și structurat de către KENSHI Rares și Alina V.