ΚΑΝΟΝΕ Σ TANKING

Day 1,075, 16:11 Published in Greece Greece by exohoritis

Αγαπητοί συμπαίκτες, φίλοι, συμπολεμιστές,

έχοντας πατήσει σαν ηλίθιος το κουμπί fight περίπου 14.000 φορές θα ήθελα να σας πω την άποψή μου για το tanking.

Κατ' αρχάς tanking λέγεται η μαζική συγκέντρωση χτυπημάτων πριν τη λήξη ενός γύρου μάχης. Mετά από υποδείξεις του Ιάσωνα και του Ευπρέπιου, το tanking συνδέεται άμεσα με το Τ (Τime και όχι tanking, όπως έγραψα αρχικώς), το οποίο συνοδεύεται από έναν αριθμό που δηλώνει τα λεπτά που θα ξεκινήσουμε να χτυπάμε πριν από τη λήξη. Έτσι Τ5 σημαίνει ότι ξεκινάμε να χτυπάμε μαζικά 5 λεπτά πριν τη λήξη του γύρου.

Αυτό το πράγμα για να είναι επιτυχές έχει κάποιους απολύτως λογικούς κανόνες:

Πρώτος Χρυσός Κανόνας: 100 πόντοι στο τέλος αξίζουν όσο 1.000 στην αρχή. Αυτό σημαίνει ότι δεν βαράμε μιάμιση ώρα πριν τη λήξη του συγκεκριμένου γύρου της μάχης, παρά μόνο αν προβλέπουμε ότι θα πεθάνουμε την επόμενη μιάμιση ώρα. Στο τέλος λείπουν πάντα οι πόντοι, όχι στην αρχή. Τη διαφορά που βλέπετε στην αρχή (π.χ. 70-30 εναντίον μας), αν πρόκειται να χτυπήσουμε το γύρο, θα την καλύψει κάποιος ηλίθιος σαν και εμένα ή άλλα αρρωστάκια.

Δεύτερος χρυσός κανόνας: Τanking κάνουμε όσο και ΓΙΑ ΟΣΟ αντέχουμε. Δηλαδή, έχω 20 χτυπήματα; Δεν βαράω Τ5 διότι θα τελειώσω στα 2.30 πριν τη λήξη του γύρου (δηλαδή απελπιστικά νωρίς για όλους μας), καθώς πρέπει να υπολογίζουμε σε μέγιστο 8 χτυπήματα το λεπτό. Μολονότι δηλαδή η εντολή που δίνεται είναι T5, για εμένα που έχω 20 χτυπήματα είναι Τ2.30, διότι ΤΟΣΟ ΑΝΤΕΧΩ. Αν ξεκινήσω να βαράω μαζικά Τ5 δημιουργώ στο συμπαίκτη μου την εντύπωση ότι θα τον στηρίξω μέχρι τέλους. Αποτέλεσμα ο συμπαίκτης μου μένει μόνος τα κρισιμότερα τελευταία 2.30 λεπτά και συνήθως βρίζει τη στιγμή που ασχολήθηκε με το ρημάδι.

Τρίτος χρυσός κανόνας: Το tanking είναι ΤANKING. Αν ξεκινήσεις είναι σαν το σεξ: δεν σταματάς πριν τελειώσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα και πάνε παίξε σκάκι. Αυτό σημαίνει ότι δεν σταματάμε (ΟΥΤΕ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ) το tanking επειδή βλέπουμε ότι ο αντίπαλος ή εμείς φτάσαμε στο 52%. Δεν έγινε και τίποτα άμα χαθεί η συγκεκριμένη μάχη. Έγιναν πολλά όμως άμα δει ο αντίπαλος ότι φοβόμαστε και να τανκάρουμε και τον θεωρούμε ισχυρότερο ή ότι κάνουμε οικονομία στις τρίχες. Η δική μας ζημιά είναι και ΔΙΚΗ ΤΟΥ. Οπότε ας ματώσει για να κερδίσει. Όση ακριβώς ζημιά "χάσουμε" σε αυτόν το γύρο, διότι δήθεν τανκάραμε "μάταια", τόση χάνει και ο εχθρός ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ.

Τέταρτος χρυσός κανόνας: Όταν κάνουμε tanking, δεν χαζεύουμε. Κοιτάμε τα νούμερα και τους παίκτες που περνάνε. Συμβαίνει καμιά φορά η διαφορά ισχύος να είναι πεντακάθαρη. Αυτό μεταφράζεται σε πάνω από 1% -να καλύπτεται ή αυξάνεται- ανά λεπτό σε μιά νορμάλ μάχη. Νορμάλ ελληνική μάχη είναι η μάχη κατά κανόνα όπου ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΗΡΩΑΣ έχει περίπου ίσο αριθμό (ζημιά) με το δικό μας και στο Τ10 είναι και οι δύο πάνω από 30.000. Θα με ρωτήσετε γιατί; Θα σας απαντήσω, γιατί έτσι. Ρωτήστε τη γιαγιά σας γιατί βάζει 10 κουταλιές λάδι στα γεμιστά. Ίδια απάντηση. Στην περίπτωση λοιπόν της νορμάλ μάχης όπου βλέπουμε το πράγμα να ξεφεύγει γρήγορα υπερ ή εναντίον μας (πάνω από 1% ανά λεπτό) δεν τανκάρουμε, διότι δεν έχει νόημα.

Πέμπτος χρυσός κανόνας: Ακούμε και κοιτάμε τους εμπειρότερους. Τους ακούμε στο IRC και στο TS και κοιτάμε στην οθόνη τι κάνουν. Αν βαράνε μαζικά είναι καλή ιδέα να τους στηρίξουμε, διότι αυτοί αγαπάνε το χρυσό τους περισσότερο από όσο εμείς (το δικό τους χρυσό) και δεν είναι τόσο ηλίθιοι ή σπάταλοι, όσο νομίζουμε.

Έκτος χρυσός κανόνας: Οι ελληνικές (και τουρκικές) μάχες κρίνονται κατά κανόνα στο 1% με 2% και 5 λεπτά πριν τη λήξη. Είμαστε οικονόμοι. Αυτό ακριβώς σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε το άθλημα (μάθε μπαλίτσα αγόρι μου) του tanking.

Έβδομος χρυσός κανόνας: Όταν οι τούρκοι δυσκολεύονται ή θέλουν οπωσδήποτε τη μάχη βαράνε Τ7. Αυτό σημαίνει ότι αν εμείς ξεκινήσουμε Τ3 θα χάσουμε. Γιατί; Γιατί έτσι. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν είτε απαντούμε ΑΜΕΣΑ (30 sec) είτε ΚΑΘΟΛΟΥ, διότι όταν θα μπούμε με Τ3 η διαφορά θα είναι 10%, εμείς 45 αυτοί 55. Και αυτό δεν καλύπτεται όταν έχεις απέναντι σου όλη την Τουρκία, απλά πράγματα. Αν είναι να κάνεις οικονομία, κάνε εντελώς και περίμενε τον επόμενο γύρο.

Όγδοος χρυσός κανόνας: Οι Τούρκοι είναι ισχυρότεροι 1 το πρωί με 7 το πρωί. Οπότε καλή ώρα για να πάρεις μάχη είναι από τις 7 μέχρι τις 10 και μετά. Ιδίως πριν την αλλαγή της ημέρας (10 το πρωί) κερδίζονται οι γύροι ευκολότερα.

Ένατος χρυσός κανόνας: Τι να το κάνεις το μετάλλιο άμα χάσεις τη μάχη. Μερικοί νομίζουν ότι τα μετάλλια είναι τοτέμ και τους προστατεύουν από το κακό. Λάθος. Είναι τρίχες για μικρά παιδιά. Πάρτε για παράδειγμα τον ηλίθιο εμένα: έχω 60. Δηλαδή περίπου 1 για κάθε 100.000 ζημιά. Εννοείται ότι με 100.000 θα έπαιρνα κανονικά 3 μετάλλια στα Ουράλια, στο Ταμίλ, στο Βόλγα και στο Λιανός. Το tanking δεν έχει σχέση με τα μετάλλια, έχει σχέση με την προσφορά στη χώρα. Όποιος θέλει μετάλλια υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες ανά τον κόσμο. Όταν όμως παλεύει η χώρα σου (και θα παλέψει για την ύπαρξή της) δεν κάθεσαι και κοιτάς σφυρίζοντας, επειδή ο συμπαίκτης σου (δες ρε γαμώτο ένα πράγμα) έχει ήδη 100.000 ζημιά, οπότε μάντολες μετάλλιο θα πάρεις.

Δέκατος και τελευταίος χρυσός κανόνας: Βλέποντας σε να τανκάρεις παίρνουν κουράγιο και άλλοι. Δημιουργείται ένα ντόμινο αδρεναλίνης που κερδίζει πολλές φορές τις μάχες.

Ενδέκατος χρυσός κανόνας: ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΓΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΖΥΓΟΥΣ. ΑΛΛΟ 4-1, ΑΛΛΟ 3-2. ΑΛΛΟ 5-2, ΑΛΛΟ 4-3 κοκ.

Αυτά από την όποια εμπειρία μου. Τα περισσότερα θα έπρεπε να είναι αυτονόηττα, αλλά δεν είναι.

Με εκτίμηση,

exohoritis