Ambiente de fondo si/no

Join the new world

 

[ICS] Görög-bolgár-macedón konfliktus

Día 1,825, 10:30 Publicado en Hungary Eslovaquia por Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

A sajtó mostanában telítve van az Izrael-Hamasz "háborúról" szóló cikkekkel, de én úgy gondolom, hogy nem sok értelme van erről a játék keretein belül beszélni, ezért megmaradok az legnagyobb súlyú ingame konfliktus bemutatásánál és elemzésénél. Természetesen a címben említett dél-balkáni összezördülésről van szó.

Itt legalább teljesen világosan beazonosítható, hogy ki kezdte el a háborút, ugyanis visszanézhető, hogy a macedónok és a bolgárok adtak Natural Enemy javaslatot a görögök ellen pár nappal ezelőtt, amit meg is szavaztak, így megnyílt a háború.

Az első támadást azonban mindkét fél elvesztette. A bolgárok Thrace régióban, míg a macedónok Epirusnál szenvedtek vereséget. Tegnap este/éjjel az ellentámadás is megindult a hellének részéről. Plovdiv régió azóta már a kezükre került és valószínűleg ez lesz a sorsa Campaniának is, ahol eddig elsöprő a görögök fölénye a makikkal szemben.

Mi vezetett idáig? Hiszen az elmúlt majdnem egy hónapban minden csatát a mi oldalunk nyert meg, ami lényeges volt. Az, hogy szerintem a bolgárok és a macedónok hatalmas hibát követtek el ezzel a támadással. Értelme maximum annyi volt, hogy éles csatákat teremtettek maguknak, de szinte borítékolható volt a vereségük. A görögök ugyanis egy kis Kínának tekinthetőek, azaz általában ülnek a bónuszon, ütögetnek ide-oda, napi 1.5-2 milliárd közötti sebzésösszeget produkálva (ez nagyjából annyi, amennyit mi tudunk), ámde ha veszély éri őket, azonnal előveszik a mastercardot, a tartalékokat és mozgósítják az EDEN-t is. Az első harcok alkalmával a sebzésük elérte a 4 milliárdot, ami azt jelenti, hogy több mint kétszeresére emelkedett a sebzésük a békebeli állapotukhoz képest. Ez azért megsüvegelendő teljesítmény. Látható is volt ez a nagy nekibuzdulás, ugyanis a top10 sebzőből 7 görög volt azon a napon.

Ahogy az előző cikkemben is leírtam, az a mi előnyünk, ha egy fontos csata van csak és akkor kijön a sebzéselőnyünk, ami lehozza nekünk a csatát, míg ha már több ütközet folyik egyszerre, akkor az EDEN koordináció-előnye fog érvényesülni. Ez történt a két támadó csatánál is, ami mellé jött még egy Chile vs Argentína meccs is. Mindenki ütötte a sajátját, mindenki osztott a sajátjára, egyik se volt képes feladni egy-két kört se, így sikerült mindhármat elveszteni. Az EDEN pedig szervezetten, minden körbe csak annyit ütött, amennyit kellett, tökéletesen beosztva a lakossági sebzést és a tankolást. Először megnyerték majdnem 0-ra a bolgár támadást, majd 61-ről megfordították a macedónt, miközben folyamatosan át-áttolták a kötelet az argentinoknál is. Ma sem történt másként. Megindult a plovdivi csata, amint majdnem fullra nyertek, aztán a vége felé, mikor már a bolgárok feladták, megindították Campaniát is.

Erre jön az, hogy a CoT megint katasztrofális taktikát választott, hiszen a macedónok és még számtalan ország üti a teljesen reménytelen Campaniát, holott egy chilei győzelemmel az a háború érdemben lezárható lenne, hiszen ha nyernek szövetségeseink, akkor egy RW és már nincs is határos régió. (Ami a lényeges, ausztráliai területeket illeti, hiszen két, eredetileg chilei régió felszabadult, így azok határosak még argentin területekkel, de az már lényegtelen a megmaradás szempontjából, így akár fel is adhatóak, hiszen a chilei főváros Ausztráliában van.) Szerencsére sok ország nem ennyire buta, így például a szerbek és mi is Otagot ütjük amióta világossá vált, hogy Campania nyerhetetlen.

Amint biztonságos előnyük lesz, valószínűleg azonnal támadni fognak a hellének a bolgárok ellen, este/éjszaka. Ez megint elég esélytelen lesz a mi oldalunknak sajnos, mert a bolgárokat belső viszályok gátolják. Az elnök és a hadsereg viszonya olyannyira megromlott, hogy a haderő egy része bojkottálja a csatákat, így nem tudnak maximális teljesítményt nyújtani. Ezt megoldhatja a jelenleg futó impícs, ami biztosan át fog menni. Meglátjuk, ez mennyiben változtatja meg a háború állását.

Tehát ha összegezni szeretnénk a CoT két meghatározó tagja, a macedónok és a bolgárok indítottak egy totálisan értelmetlen háborút, amivel ők maguk a minimálisan növekvő játékélményen kívül semmit az ég világon nem nyerhetnek, viszont veszélyeztetik mind a saját bónuszaikat, mind a saját és számos más szövetségesük kongresszusát. Albánia már fel is szabadult, és a macedónoknak holnapra 6 régiójuk marad. Ez pont arra jó, hogy a kongresszusi választásokig el tudják őket törölni a görögök. De hasonló a helyzet a bolgárokkal is, nekik jelenleg 7 régiójuk van. Ahogy említettem, nem csak magukat veszélyeztetik ezzel, hanem számos CoT tagországot is, hiszen tudjuk, hogy Macedónia és Bulgária a szövetség két meghatározó sebzésű országa, így, ha ők csak a saját frontjaikra koncentrálnak, akkor a kis országoknak nem biztos, hogy lesz kongresszusa, holott ez a CoT deklarált célja.

Ellenben az EDEN országoknak megnőtt az esélyük arra, hogy választásokat tartsanak. Ausztrália visszakerült a térképre, ahogyan a fentebb már említett Albánia is.

Ami egyébként az egész konfliktusból minket is érinthet az az, hogy a görögök bolgár sikereik esetén határosak lesznek velünk, hiszen Várna régió szomszédos Tauridával. Ez párosul azzal, hogy a görögök gyakorlatilag az egyetlen nemzet, aki még valamennyire pártolja az ukránokat, így nem elképzelhetetlen, hogy a balkáni vihar elülte után, vagy alatt kapunk egy szép kis EDEN hadjáratot a görögök és/vagy a törökök képében. Az és/vagy-ot azért írtam oda, mert Burgas bolgár régió viszont North Caucasussal határos, ami ugyan eredetileg orosz, de jelenleg bolgár bérlésben van, így a görögök könnyedén átjuthatnak oda, illetve azon keresztül a kelet-ukrajnai régióinkhoz. Na ezt kéne mindenképpen megakadályozni. Egy török támadás sem elképzelhetetlen, mert kifejezetten magyarellenes elnök van most ott, aki több alkalommal kijelentette, hogy nem hajlandó semmilyen NAP-ot megkötni velünk.

A minél eredményesebb védekezés érdekében a közeljövőben egy nagyobb nemzetközi kooperációt (és belső szervezettséget) igénylő területcserére kerülhet sor, de erről részletesebben majd csak a megbeszélések után közölhetek.

Az sem kizárt, hogy hamarosan lesz egy újabb NE-s küldetés. Erre az esetre több lehetőséget tart számon a kormány. Kaphatunk török NE-t. Ez esetben meg kell próbálni keményen védekezni. Előfordulhat, hogy edzőháborút szervezünk le, vagy az osztrákokkal, vagy az oroszokkal, vagy végszükség esetén, ha egyik sem jönne be, akkor ukrán régiókat fogunk RW-zni. De ez mind a jövő zenéje.

Maradok tisztelettel:
ICS

 

Comentarios

GregoryG
GregoryG Día 1,825, 11:29

Gyros > Kebab

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Día 1,825, 11:35

gyros < kebab < hamburger < mekdönci

rRonin
rRonin Día 1,825, 12:14

én ma ettem egy mekdöncit
tudom senkit nem érdekel, és jó se volt, és műanyag, csak írtam.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Día 1,826, 23:15

a torok elnok kifejezetten magyar parti ICS. NAPot azert nem kotnek mert nem akarnak konfliktust az ukranokkal de ugyanugy nem fognak tamadni mint ahogy eddig sem tettek.

A gorogok meg max 1-2 napot meg eltankolgatnak aztan elfogy a gold es gyoz a tulero.

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,826, 02:26

Hát én amikor beszéltem vele, nem az jött le,hogy magyar párti lenne : D

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Día 1,826, 03:10

Hat akkor lehet nem neked kellett volna beszelni vele.

Nekros102
Nekros102 Día 1,826, 04:52

Reméljük felpörög minden. Eltörölnek, áfoghatjuk GregoryG-re, hogy jeti nőkért eladta az országot meg ICS ellopta a tankokat. Tök jó lesz! : D

Illegal Name 6590028
Illegal Name 6590028 Día 1,826, 06:55

miért van az, hogy a diplomácia hónapjában nem hallani semmit se a diplomáciáról?

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,826, 08:01

A diplomácia folyamatáról nem, csak a végeredményről szokás beszámolni szerintem.

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Día 1,826, 12:01

Hát rosszul vagy informálva, mert ugyan a blikk csak a végeredménnyel foglalkozik, de a magára valamit is adó nívós politikával foglalkozó újságok igenis foglalkoznak "hol tartanak a folyamatok",illetve a "hogyan jutottunk el eddiggel is".

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Día 1,826, 12:04

"Itt legalább teljesen világosan beazonosítható, hogy ki kezdte el a háborút, ugyanis visszanézhető, hogy a macedónok és a bolgárok adtak Natural Enemy javaslatot a görögök ellen pár nappal ezelőtt, amit meg is szavaztak, így megnyílt a háború."

A Palesztin-izraeli konfliktusban is teljesen világos, hogy nem a megszállt palesztin fél kezdte az agressziót, hisz egy kis szójátékkal élve, az agresszor ellen agressziót alkalmazni önvédelem!

torres1992
torres1992 Día 1,827, 02:02

Ernővel értek egyet. A görögök nagyon ügyesen csinálták eddig, de ehhez a teljesítményhez, kell a mastercard, és az EDEN egyaránt. Az, hogy felszabadult néhány EDEN ország, pont azt jelenti szerintem, hogy kevesebbet ütnek majd a görögök mellett, és a mastercard sem tarthat örökké.

Tényleg nagy a csend a kormány részéről, én bízom benne, hogy azért hallgatnak, hogy terveiket sikeresen véghez vihessék. \o Hajrá!

Egyébént jó cikk, de már megszokhattuk.

Pety
Pety Día 1,827, 09:10

igazábol nem a görögök csinálták jol, hanem mi basztuk el.... várhato volt, ha hagyjuk öket honapokig, akkor csak szépen elvannak, simán lehetett volna néhány hetente kiutaztatni 1-1 rwre, mikor nyugi volt nálunk, akár szerb-pl-egyéb csapatokkal együtt hogy ne ülhessenek ilyen nyugodtan a bonuszokon

vmint, lassan lesz szerb-görög; magyar-görög határ, ha nem feltétlen a legokosabb dolog is, meg a legbiztosabb, de csak illene kisegiteni a makikat és bolgárokat

sorihun
sorihun Día 1,827, 09:15

GYROS<KEBAB=DÖNER

Vertessy M
Vertessy M Día 1,827, 09:30

Remélem a görögök ideérnek a határainkhoz a Ne-s küldetéshez !: D Mert kb. addigra fognak kifulladni...

Karlista
Karlista Día 1,827, 09:58

Az előző cikkben akár Kínát is törölhettük volna, most meg végveszélyben vagyunk ha a török-görög ideér.

Van esetleg terv arra, hogy minden görög megszállta országban folyamatosan RW menjen?

kovex
kovex Día 1,827, 10:26

heheh....görög mastercard, mi????

http://www.erepublik.com/en/article/cheating1-2160715/1/20

Nnnna emberek, ilyen béjbibúmot kell csinálni.
100-200 ilyen friss husi és megállíthatatlanok leszünk 😎))

 
Publicar tu comentario

¿Qué es esto?

Estás leyendo un artículo escrito por un ciudadano de eRepublik, un juego de estrategia multijugador inmersivo basado en países reales. Crea tu propio personaje y ayuda a tu país a alcanzar todo su esplendor mientras tú te consolidas como un héroe de guerra, un reconocido editor o un gurú de las finanzas.