Ambiente de fondo si/no

Join the new world

 

[ICS] Görög-bolgár-macedón konfliktus

Día 1,825, 10:30 Publicado en Hungary Eslovaquia por Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

A sajtó mostanában telítve van az Izrael-Hamasz "háborúról" szóló cikkekkel, de én úgy gondolom, hogy nem sok értelme van erről a játék keretein belül beszélni, ezért megmaradok az legnagyobb súlyú ingame konfliktus bemutatásánál és elemzésénél. Természetesen a címben említett dél-balkáni összezördülésről van szó.

Itt legalább teljesen világosan beazonosítható, hogy ki kezdte el a háborút, ugyanis visszanézhető, hogy a macedónok és a bolgárok adtak Natural Enemy javaslatot a görögök ellen pár nappal ezelőtt, amit meg is szavaztak, így megnyílt a háború.

Az első támadást azonban mindkét fél elvesztette. A bolgárok Thrace régióban, míg a macedónok Epirusnál szenvedtek vereséget. Tegnap este/éjjel az ellentámadás is megindult a hellének részéről. Plovdiv régió azóta már a kezükre került és valószínűleg ez lesz a sorsa Campaniának is, ahol eddig elsöprő a görögök fölénye a makikkal szemben.

Mi vezetett idáig? Hiszen az elmúlt majdnem egy hónapban minden csatát a mi oldalunk nyert meg, ami lényeges volt. Az, hogy szerintem a bolgárok és a macedónok hatalmas hibát követtek el ezzel a támadással. Értelme maximum annyi volt, hogy éles csatákat teremtettek maguknak, de szinte borítékolható volt a vereségük. A görögök ugyanis egy kis Kínának tekinthetőek, azaz általában ülnek a bónuszon, ütögetnek ide-oda, napi 1.5-2 milliárd közötti sebzésösszeget produkálva (ez nagyjából annyi, amennyit mi tudunk), ámde ha veszély éri őket, azonnal előveszik a mastercardot, a tartalékokat és mozgósítják az EDEN-t is. Az első harcok alkalmával a sebzésük elérte a 4 milliárdot, ami azt jelenti, hogy több mint kétszeresére emelkedett a sebzésük a békebeli állapotukhoz képest. Ez azért megsüvegelendő teljesítmény. Látható is volt ez a nagy nekibuzdulás, ugyanis a top10 sebzőből 7 görög volt azon a napon.

Ahogy az előző cikkemben is leírtam, az a mi előnyünk, ha egy fontos csata van csak és akkor kijön a sebzéselőnyünk, ami lehozza nekünk a csatát, míg ha már több ütközet folyik egyszerre, akkor az EDEN koordináció-előnye fog érvényesülni. Ez történt a két támadó csatánál is, ami mellé jött még egy Chile vs Argentína meccs is. Mindenki ütötte a sajátját, mindenki osztott a sajátjára, egyik se volt képes feladni egy-két kört se, így sikerült mindhármat elveszteni. Az EDEN pedig szervezetten, minden körbe csak annyit ütött, amennyit kellett, tökéletesen beosztva a lakossági sebzést és a tankolást. Először megnyerték majdnem 0-ra a bolgár támadást, majd 61-ről megfordították a macedónt, miközben folyamatosan át-áttolták a kötelet az argentinoknál is. Ma sem történt másként. Megindult a plovdivi csata, amint majdnem fullra nyertek, aztán a vége felé, mikor már a bolgárok feladták, megindították Campaniát is.

Erre jön az, hogy a CoT megint katasztrofális taktikát választott, hiszen a macedónok és még számtalan ország üti a teljesen reménytelen Campaniát, holott egy chilei győzelemmel az a háború érdemben lezárható lenne, hiszen ha nyernek szövetségeseink, akkor egy RW és már nincs is határos régió. (Ami a lényeges, ausztráliai területeket illeti, hiszen két, eredetileg chilei régió felszabadult, így azok határosak még argentin területekkel, de az már lényegtelen a megmaradás szempontjából, így akár fel is adhatóak, hiszen a chilei főváros Ausztráliában van.) Szerencsére sok ország nem ennyire buta, így például a szerbek és mi is Otagot ütjük amióta világossá vált, hogy Campania nyerhetetlen.

Amint biztonságos előnyük lesz, valószínűleg azonnal támadni fognak a hellének a bolgárok ellen, este/éjszaka. Ez megint elég esélytelen lesz a mi oldalunknak sajnos, mert a bolgárokat belső viszályok gátolják. Az elnök és a hadsereg viszonya olyannyira megromlott, hogy a haderő egy része bojkottálja a csatákat, így nem tudnak maximális teljesítményt nyújtani. Ezt megoldhatja a jelenleg futó impícs, ami biztosan át fog menni. Meglátjuk, ez mennyiben változtatja meg a háború állását.

Tehát ha összegezni szeretnénk a CoT két meghatározó tagja, a macedónok és a bolgárok indítottak egy totálisan értelmetlen háborút, amivel ők maguk a minimálisan növekvő játékélményen kívül semmit az ég világon nem nyerhetnek, viszont veszélyeztetik mind a saját bónuszaikat, mind a saját és számos más szövetségesük kongresszusát. Albánia már fel is szabadult, és a macedónoknak holnapra 6 régiójuk marad. Ez pont arra jó, hogy a kongresszusi választásokig el tudják őket törölni a görögök. De hasonló a helyzet a bolgárokkal is, nekik jelenleg 7 régiójuk van. Ahogy említettem, nem csak magukat veszélyeztetik ezzel, hanem számos CoT tagországot is, hiszen tudjuk, hogy Macedónia és Bulgária a szövetség két meghatározó sebzésű országa, így, ha ők csak a saját frontjaikra koncentrálnak, akkor a kis országoknak nem biztos, hogy lesz kongresszusa, holott ez a CoT deklarált célja.

Ellenben az EDEN országoknak megnőtt az esélyük arra, hogy választásokat tartsanak. Ausztrália visszakerült a térképre, ahogyan a fentebb már említett Albánia is.

Ami egyébként az egész konfliktusból minket is érinthet az az, hogy a görögök bolgár sikereik esetén határosak lesznek velünk, hiszen Várna régió szomszédos Tauridával. Ez párosul azzal, hogy a görögök gyakorlatilag az egyetlen nemzet, aki még valamennyire pártolja az ukránokat, így nem elképzelhetetlen, hogy a balkáni vihar elülte után, vagy alatt kapunk egy szép kis EDEN hadjáratot a görögök és/vagy a törökök képében. Az és/vagy-ot azért írtam oda, mert Burgas bolgár régió viszont North Caucasussal határos, ami ugyan eredetileg orosz, de jelenleg bolgár bérlésben van, így a görögök könnyedén átjuthatnak oda, illetve azon keresztül a kelet-ukrajnai régióinkhoz. Na ezt kéne mindenképpen megakadályozni. Egy török támadás sem elképzelhetetlen, mert kifejezetten magyarellenes elnök van most ott, aki több alkalommal kijelentette, hogy nem hajlandó semmilyen NAP-ot megkötni velünk.

A minél eredményesebb védekezés érdekében a közeljövőben egy nagyobb nemzetközi kooperációt (és belső szervezettséget) igénylő területcserére kerülhet sor, de erről részletesebben majd csak a megbeszélések után közölhetek.

Az sem kizárt, hogy hamarosan lesz egy újabb NE-s küldetés. Erre az esetre több lehetőséget tart számon a kormány. Kaphatunk török NE-t. Ez esetben meg kell próbálni keményen védekezni. Előfordulhat, hogy edzőháborút szervezünk le, vagy az osztrákokkal, vagy az oroszokkal, vagy végszükség esetén, ha egyik sem jönne be, akkor ukrán régiókat fogunk RW-zni. De ez mind a jövő zenéje.

Maradok tisztelettel:
ICS

 

Comentarios

GregoryG
GregoryG Día 1,825, 11:29

Gyros > Kebab

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Día 1,825, 11:35

gyros < kebab < hamburger < mekdönci

rRonin
rRonin Día 1,825, 12:14

én ma ettem egy mekdöncit
tudom senkit nem érdekel, és jó se volt, és műanyag, csak írtam.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Día 1,826, 23:15

a torok elnok kifejezetten magyar parti ICS. NAPot azert nem kotnek mert nem akarnak konfliktust az ukranokkal de ugyanugy nem fognak tamadni mint ahogy eddig sem tettek.

A gorogok meg max 1-2 napot meg eltankolgatnak aztan elfogy a gold es gyoz a tulero.

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,826, 02:26

Hát én amikor beszéltem vele, nem az jött le,hogy magyar párti lenne : D

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Día 1,826, 03:10

Hat akkor lehet nem neked kellett volna beszelni vele.

Nekros102
Nekros102 Día 1,826, 04:52

Reméljük felpörög minden. Eltörölnek, áfoghatjuk GregoryG-re, hogy jeti nőkért eladta az országot meg ICS ellopta a tankokat. Tök jó lesz! : D

Rajk Endre
Rajk Endre Día 1,826, 06:55

miért van az, hogy a diplomácia hónapjában nem hallani semmit se a diplomáciáról?

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,826, 08:01

A diplomácia folyamatáról nem, csak a végeredményről szokás beszámolni szerintem.

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Día 1,826, 12:01

Hát rosszul vagy informálva, mert ugyan a blikk csak a végeredménnyel foglalkozik, de a magára valamit is adó nívós politikával foglalkozó újságok igenis foglalkoznak "hol tartanak a folyamatok",illetve a "hogyan jutottunk el eddiggel is".

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Día 1,826, 12:04

"Itt legalább teljesen világosan beazonosítható, hogy ki kezdte el a háborút, ugyanis visszanézhető, hogy a macedónok és a bolgárok adtak Natural Enemy javaslatot a görögök ellen pár nappal ezelőtt, amit meg is szavaztak, így megnyílt a háború."

A Palesztin-izraeli konfliktusban is teljesen világos, hogy nem a megszállt palesztin fél kezdte az agressziót, hisz egy kis szójátékkal élve, az agresszor ellen agressziót alkalmazni önvédelem!

torres1992
torres1992 Día 1,827, 02:02

Ernővel értek egyet. A görögök nagyon ügyesen csinálták eddig, de ehhez a teljesítményhez, kell a mastercard, és az EDEN egyaránt. Az, hogy felszabadult néhány EDEN ország, pont azt jelenti szerintem, hogy kevesebbet ütnek majd a görögök mellett, és a mastercard sem tarthat örökké.

Tényleg nagy a csend a kormány részéről, én bízom benne, hogy azért hallgatnak, hogy terveiket sikeresen véghez vihessék. \o Hajrá!

Egyébént jó cikk, de már megszokhattuk.

Pety
Pety Día 1,827, 09:10

igazábol nem a görögök csinálták jol, hanem mi basztuk el.... várhato volt, ha hagyjuk öket honapokig, akkor csak szépen elvannak, simán lehetett volna néhány hetente kiutaztatni 1-1 rwre, mikor nyugi volt nálunk, akár szerb-pl-egyéb csapatokkal együtt hogy ne ülhessenek ilyen nyugodtan a bonuszokon

vmint, lassan lesz szerb-görög; magyar-görög határ, ha nem feltétlen a legokosabb dolog is, meg a legbiztosabb, de csak illene kisegiteni a makikat és bolgárokat

sorihun
sorihun Día 1,827, 09:15

GYROS<KEBAB=DÖNER

Vertessy M
Vertessy M Día 1,827, 09:30

Remélem a görögök ideérnek a határainkhoz a Ne-s küldetéshez !: D Mert kb. addigra fognak kifulladni...

Karlista
Karlista Día 1,827, 09:58

Az előző cikkben akár Kínát is törölhettük volna, most meg végveszélyben vagyunk ha a török-görög ideér.

Van esetleg terv arra, hogy minden görög megszállta országban folyamatosan RW menjen?

kovex
kovex Día 1,827, 10:26

heheh....görög mastercard, mi????

http://www.erepublik.com/en/article/cheating1-2160715/1/20

Nnnna emberek, ilyen béjbibúmot kell csinálni.
100-200 ilyen friss husi és megállíthatatlanok leszünk ))

 
Publicar tu comentario

¿Qué es esto?

Estás leyendo un artículo escrito por un ciudadano de eRepublik, un juego de estrategia multijugador inmersivo basado en países reales. Crea tu propio personaje y ayuda a tu país a alcanzar todo su esplendor mientras tú te consolidas como un héroe de guerra, un reconocido editor o un gurú de las finanzas.