Ambiente de fondo si/no

Join the new world

 

[eMK] Román NE és a körülmények

Día 1,845, 12:01 Publicado en Hungary Hungría por eMagyar Kormany


Tisztelt eMagyar Állampolgárok!

Néhány perccel ezelőtt a román elnök váratlanul Natural Enemy javaslatot adott be ellenünk. A törvényjavaslat állását itt tudjátok nyomon követni. Erre válaszul Rajk László elnök úr is beadta az NE-t a románok ellen. Ezzel kapcsolatban kérném a tisztelt kongresszusi képviselőket, hogy egyelőre, további információig, illetve utasításig, tartsák a szavazataikat!

De lépjünk egy kicsit hátrébb! Ahogyan az elnök úr a kormányprogramjában és a beköszönő cikkében is megfogalmazta, elsődleges célunknak tekintettük a románokkal kötött Temesvári Egyezmény, azaz a NAP meghosszabbítását. Tegnap sor is került az első tárgyalásra, ahol a felek megerősítették azon elkötelezettségüket, hogy a következő hónapban sem kívánnak egymás ellen harcolni.

Itt azonban nem állt meg és fejeződött be a dolog, ugyanis bedobták, hogy mi lenne, ha odaadnánk nekik Bukovina ukrán régióját, amely nekik vas nyersanyagot adna, míg nekünk semmilyen szinten nem fájna. Ezért cserébe ők odaadták volna Máramaros szarvas régióját. Mivel nekünk van egy, a román területnél jóval könnyebben és biztosabban tartható szarvasunk a fehéroroszoknál, ezt elutasítottuk. Viszont a diplomatáink bedobták, hogy bérleti díj fejében lehet róla szó. Ezen a javaslaton ment még a huzavona egész hajnalig, amikor a fáradtság miatt a felek elhalasztották a döntéshozatalt, mára.

Ha belegondolunk, ez nekünk csak jó lehetne, mert egy számunkra értéktelen területet, ami ráadásul nem is a mi eredeti területünk, odaadnánk havonta x ezer hufért. A dolog további pikantériája, hogy egyik EDEN tag a másik régióját szállná meg, ami nyilvánvalóan belső konfliktusok erősödéséhez vezetne, tehát a diplomáciai értéke még annál a bizonyos bérleti díjnál is jóval, de jóval magasabb. Ezért ma azt mondta nekik a tárgyalódelegációnk, hogy oké, megkérdezzük a kongresszusunkat a kérdésről és utána döntünk, de ezzel együtt a NAP-ba természetesen beleegyezünk.

Erre húzta fel magát a román elnök, aki rögtön be is adta a fentebb már idézett NE-t. Az első információk alapján ő kész tényként kezelte a tegnap éjjeli, utolsó tárgyalási pozíciót. Egyelőre még folynak a tárgyalások, mert nem világos, hogy mi volt a szándéka ezzel a meggondolatlan lépéssel. Ultimátum, agresszió, vagy esetleg a döntés meggyorsításának szándéka? Hamarosan kiderül. Mindenesetre az elnök úr beadta a válasz NE-t, arra az esetre, ha valóban harcra kerülne sor és nem csak egy edzőháborúra. Amíg eldől a kérdés diplomáciai része, kérek mindenkit, hogy készüljön fel a honvédelemre!

Amint új információk lesznek, természetesen jelentkezni fogunk újabb és újabb közlönyökkel. A biztonság kedvéért valószínűleg meg fogjuk kérni szerb barátainkat, hogy adjanak be ők is NE-t a románok ellen, szintén szavazattartással, hogyha harcra kerülne sor, akkor rájöjjenek keleti szomszédaink, hogy jobb nekik, ha érvényes NAP védelmében élnek, mintha eltörölve lennének.

Sajnos ez az intermezzo azt eredményezi, hogy nem tudunk ukrán NE-t adni Podólia és ezen keresztül a hal bónusz visszavételére. Ezért elnézéseteket és türelmeteket kérem, de azt hiszem, hogy fontosabb most az, hogy biztosítsuk magunkat a románok ellen, minthogy fölöslegesen nyitogassunk magunkra kétfrontos háborúkat.

Maradok tisztelettel:
Istencsaszar
kommunikációs miniszter és sajtószóvivő
 

Comentarios

Eheslo
Eheslo Día 1,845, 12:05

Sem Jákob kormánya sem gg fékerek által hatalomba emelt zombikormánya nem adott ki elszámolást.

Nem éreztek rá halvány késztetést, hogy két hónap után végre elszámoljatok a közkasszák helyzetével, a pénzköltésekkel, immár a harmadik ciklus kezdetén?

Nem, mi?

Eheslo
Eheslo Día 1,845, 12:09

A konkrét ügyről: csak idő kérdése volt, hogy a jetik mikor jönnek ránk.
Ennyit a bónuszokról, a gatyátok megint tele lehet, a lengyelek meg röhöghetnek a bolgárokkal kézen fogva.
gondolom a rácok is lábhoz tett fegyverrel nézik a vergődést.A hallatlanul erős szlovének is alig várják, hogy harcolhassanak az új szövetségért a bónuszhegyeikről.

Ma minden szövetségesünknek több a bónusza mint a hazátoknak. Ide vezetett a stratégiátok.
Rajk élvezheti a bandájával együtt.

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Día 1,845, 12:11

jó-jó de mikor emelitek meg a proletárok minimálbérét?
eheslo prdig +1

janos from budapest
janos from budapest Día 1,845, 12:24

No bocskor

boyty
boyty Día 1,845, 12:24

apa, kezdődik!

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Día 1,845, 12:30

"Sajnos ez az intermezzo azt eredményezi, hogy nem tudunk ukrán NE-t adni Podólia és ezen keresztül a hal bónusz visszavételére"

szóval akkor már Taurida visszavétele tervbe se volt véve?

hadaved
hadaved Día 1,845, 12:33

szerbek beadtak egy jó kis francia NE-t.

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Día 1,845, 12:43

Fontosabb TAURIDA, elfelejtjük megint, hagyjátok a diplomáciát mert nem megy nektek.

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,845, 12:55

Taurida visszavételére a rá következő 1-2 napban került volna sor, mert a lengyelek török NE-t adtak be és fogadtak el és meg kell várni az első támadó csatájukat, mivel az az egyetlen határos régió. Most nyilván se egy ukrán, se egy török két (vagy három) frontos háborúnak nem tehetjük ki önként magunkat, amíg nem tisztázódik a román helyzet.

hadaved: sajnos a szerb kormány rendkívül inaktív, és hamarabb beadták, mielőtt egyeztetni tudtunk volna velük

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,845, 12:57

És egyébként már ezért megérte önmagában így alakítani tauridai helyzetet. Amíg nincs román NAP, nem fogunk háborúzni a törökökkel, ez így van rendjén.

franky88
franky88 Día 1,845, 12:57

hunniamosmonnyonledeazonnal

Nouvion
Nouvion Día 1,845, 13:02

Akkor javaslom, hogy írjátok be a gugliba, hogy NAP, állítsátok be, hogy magyarról románra kéritek és tádám, máris lesz.😃

Hofi73
Hofi73 Día 1,845, 13:33

tudtam h ez itt a cél mert nagyon hallgattál a múltkor, de én nem bánom jöjjön csak a román

rRonin
rRonin Día 1,845, 13:34

Én akkor sem értem a szerb kormányt... főleg, hogy elvileg 7-től már TWO-HQ koordinál... ezt hogy sikerült nekik? Kicsit csalódott vagyok, bár végül is mind1.
Vegyük karácsonyi ajándéknak ezt mind2 félnél:
románok végre üthetnek magyart,
magyarok végre üthetünk Jetit ! xD

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,845, 13:44

TWO HQ választást holnapra halasztották az országok, hogy több idejük legyen a lehető legoptimálisabb jelöltek kiválasztására. De egyébként ha egy szövetségi vezetőség koordinálna is, akkor sem tudna mit csinálni azzal, hogy az adott ország vezetése egész nap nem volt elérhető.

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Día 1,845, 13:58

Jajj Istenem sehogysem háboruzunk snekivel erről szolt a mult hónap jöttek a lengyelek Ukrajnába be és mi dobtuk is el Tauridát ennek ellenére.
Jah értem én a 99% is bizonytalan.
Semmi gond csak akkor a kormány rendezzen hetente Lengyelbe csoportos emigrációt, lennének páran akik mennének.
Diplomáciázzátok le, legalább ennyit tegyetek meg az emberekért segítetek nekik innen elmenni.

ROHIRAN
ROHIRAN Día 1,845, 14:03

Vote
---
Persian players PHOTOS
(Érdemes megnézni, szerintem érdekes látni az ottani embereket, a hétköznapi kultúrát.)
www.erepublik.com/en/article/--2171693/1/20
---
shout please

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Día 1,845, 14:10

Jorek:

Ha nem kommentelsz ennyit, hivatkozhatsz rám.
http://tinyurl.com/polishform

szemi
szemi Día 1,845, 14:39

no szép, lehet inkább cégezek eztán s nem harcolok

Rajk Laszlo ez szép volt...

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Día 1,845, 15:05

Nem csak nekem kell Rajk, már régen volt hogy kiküldték Lengyelbe a MU-k cégeseit.
Azóta gyűltek az emberek, nem csak magamért "trolkodom" mikor azt mondom kel taurida nem csak nekem kell, mikor azt mondom kell a csillag nem csak nekem kell.
És kétlem, hogy állandóan tévednék, és kétlem, hoyg állandóan igazamvan.
De ha most ezt nézed mibe kerül neked embereket (többesszám) átsegíteni a határon?

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Día 1,845, 15:41

ICS: "a lehető legoptimálisabban"

xD

rég hallottam már, köszi, jót röhögtem : )

Ram Raider
Ram Raider Día 1,845, 16:02

Na jó,innentől fog az jönni,ami várható volt.Eladjátok megint az országot.Mindenki fetrengeni fog megint a röhögéstől..Fékek vagytok ti is,örüljetek hogy még nem kevertétek össze a főféket a többi fékkel.És elszámolás sincs 1 ideje.Vajon miért?És egyébként várom,hogy az az összeg ami a régió bérlésére jön,az egyből vándorol tovább az "államot" irányító fékerekhez.

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Día 1,845, 16:34

"A dolog további pikantériája, hogy egyik EDEN tag a másik régióját szállná meg, ami nyilvánvalóan belső konfliktusok erősödéséhez vezetne, tehát a diplomáciai értéke még annál a bizonyos bérleti díjnál is jóval, de jóval magasabb."

Nemrégiben nem azért voltunk remek gentlemanok, mert mi bizony nem szítunk feszkót más szövetségben? Moldáv-román-ukrán háromszög, ha jól rémlik? Rosszul emlékszem?

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,845, 18:32

DoA: nekem nem rémlik olyasmi, amit írtál, de elképzelhető, hogy én emlékszem rosszul.

Maki: szívesen, örülök, hogy örömet okoztam. 🙂

Jorek: azt hiszem, hogy abban a pillanatban, amikor lehet, hogy újraindul a román pingpong, ami bár szokásos és feltehetően ugyanaz lesz mint régen, de ettől még éles csaták lesznek, nem hiszem, hogy ebben a pillanatban az kéne hogy a legfontosabb problémánk legyen, hogy éppen van-e taurida, vagy sem.

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,845, 18:33

Egyébként el lett mondva közlönyben is, hogy ma podólia fel lett volna szabadítva, ment volna az NE az ukránokra, és egy füst alatt taurida is vissza lett volna véve, mert addigra már megindult volna a lengyel támadás. Azaz 2 napon belül újra 8 bónuszunk lett volna. De mint láthatod, megkaptuk a román NE-t, amire válaszolni kellett, nem adhattunk be mellé még egy ukránt is. Gondolom érthető az, hogy egy kormány nem akar kétfrontos háborút magára nyitni. Ezért megkértük a lengyeleket

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,845, 18:35

hogy addig ne engedjék felszabadulni az ukránokat, amíg nem tisztázódik ez a román helyzet. Ha meg komoly háborúra kerül sor és nem sikerül diplomáciai mederbe terelni a dolgokat, akkor nézzük a pozitívumokat: románból 3 nyersanyagot tudunk beszerezni, ami nekünk nincs eredetin és egy olyat, ami ukrajnában sincs. 🙂

Heidar
Heidar Día 1,845, 20:51

Én nem bánnám az oláh háborút

sorihun
sorihun Día 1,845, 21:46

Én bánnám. Elég volt 3 évig.

praetorianus74
praetorianus74 Día 1,845, 22:32

legyen román háború
az oláhok teljes eltörléséig
ennél szebb karácsonyi ajándék nem is lehetne az e-magyar lakosságnak

praetorianus74
praetorianus74 Día 1,845, 22:34

azt meg ugye nem gondolja a tisztelt kormány komolyan, hogy akár pénzért, akár pénz nélkül területet ad át az ellenségnek, amivel ő + 1 bónusszal jobban erősödne.....
ez taktikai baklövés hosszú távon

mi mikor kaptunk a románoktól + 1 bónuszt csak úgy puszira?

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Día 1,845, 22:56

Gebe, osztrák létedre mi a faszt érdekel téged a magyar kormány elszámolása ??

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Día 1,846, 00:02

Tisztelt Szalay László!

Igaza van. De attól, hogy ő nem magyar állampolgár, hanem határainkon túlra szakadt állmpolgár, még kimondja mások helyett amit gondolnak. Lásd engem. Elszámolást és elszámoltatást akarok.

Üdvözlettel:
Forradalmimaki
Akit hívtak már meg állami gold eladásából származó valós forintból sörre.

Kmerse
Kmerse Día 1,846, 00:02

Borotvaaaaa : D

mobra
mobra Día 1,846, 00:49

hahaha szarráverjük őket. ami amcsik ellen működött, ellenük is fog 😁

denes1es
denes1es Día 1,846, 02:02

Elszámolást a népnek! MOST!

praetorianus74
praetorianus74 Día 1,846, 02:03

Maki, bezzeg az én boromat nem finanszíroztátok....

Gorwian
Gorwian Día 1,846, 02:07

Én bánnám. Elég volt 3 évig. +1

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Día 1,846, 02:41

Tudunk beszerezni feltételes mód én eltudom képzelni azt is, hogy odaadjátok a Román olajat valamelyik délebbi szövetségesnek, hogy segítsenek lerendezni a Románokat. Mert úgy praktikus lenne, mimeg elvagyunk az alu vassal meg fél Európával nyügként a zsebünkben hoyg elterelje a figyelmeteket a lényegről.
Osszatok ÁP-t,
Bár bíznék Ernstben, de 2 en maradtak olyanok a múlt hónapból akik nem tartották szemelött a prioritást, szerintem most sem fog menni
Osszatok ÁP-t

Bator Tintanyul
Bator Tintanyul Día 1,846, 02:48

Diplomaciai csillagos otos beirni egy cikkbe, hogy milyen hulyek is a romanok

ad1, nekunk ertektelen teruletet akarnak es mi is ertektelennek tartjuk (rohogunk a markunkba) nem azt kene felejuk kozvetitenunk, hogy szamunkra uber kurva rohadt fontos teruletrol van szo?

ad2, hogy masik edenes allamot szallnak meg es arra keszulunk, hogy nezzuk hogy cseszegeti az eden sajat magat?

Nyilvan a romanoknal 1 ember sem beszel, ir, olvas magyarul, hisz csak 92 eve tartjak megszallva Erdelyt!

Bator Tintanyul
Bator Tintanyul Día 1,846, 02:50

Tehat ami a kozlonybe leiratik, az a mi titkunk marad! Sikerult egy kicsit erositeni a targyalasi poziciot! Neha tenyleg elgondolkozom ICS, hogy az osszes diplomaciai es hadi bravur utan amit veghezviszel belep a karidba Kiszel Tunde es osszedob egy kozlonyt!

andrasjj
andrasjj Día 1,846, 02:59

Jöjjön csak a sok mocskos, tolvaj, szőröstalpú oláh cigány. Alig várom.

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,846, 03:00

BT: mert ők nyilván abban a hitben vannak, hogy nekünk ez a régió a lényeg és azt sem tudják, hogy az ukránokkal egy szövetségben vannak. Azért kell leírni ezeket és azért lehet leírni gond nélkül, mert az ellenség ezzel tisztában van, de a magyarok egy részének fogalma sincs, hogy mi miért történik és inkább őket világosítja fel az ember, mint azon aggódjon, hogy az ellenség megtudja azt, amivel amúgy is tisztában van.

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,846, 03:02

mondjuk még így is nagyon sok olyan magyar van, aki a közlönyben olvasott magyarázat ellenére is rendszeresen kommentelgeti ugyanazt a félinformáción, tévedésen alapuló ferdítést, amit ő igaznak tart.

Bator Tintanyul
Bator Tintanyul Día 1,846, 03:14

ICS: Abban igazad van, hogy valoszinuleg sejtik, hogy nem a koh-i-noor gyemantnak tekintjuk Bukovinat, de esetleg talalhatnank ugy. PR es diplomacia: ugy kene nekik eladni, mint ahogy Steve Jobs eladta az Apple-t; mindanniyan tudjuk, hogy hig fos, de ugy aruljuk, mint a koronaekszereket!

Daakoo
Daakoo Día 1,846, 03:21

A román kongában 25:3 a szavazatok állása 8 órával a szavazati idő lejárta előtt.
Valószínűleg mámorosok a summit és az IRL szavazat alkalmával.
Két esélyük van:
1 - kijózanodnak és megjön a jobbik eszük, az NE ellenére nem támadnak meg bennünket, vagy
2 - megtámadnak, majd meglátják milyen a világvége, eltörölve a térképről (erre az esetre kellhet az új térkép : D )

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Día 1,846, 03:23

A közlönyben olvasott magyarázat által következtetem ki azt, hogy felslegesen nélkülöztük Tauridát indőnként, nem az eleinte való RW-zsre gondolok ezalatt Mikor a Török miat ki lett ütve, Hanem az után miután jöttek a Lengyelek miért volt olyan fontos 4 napig nélkülöni, ez gazdasági tényező, csak nekem 4 gold, és nem vagyok egyedül.
Ez után rájöttem nagyon lassan mert ezt nem írtátok közlönybe, hoyg a ti század cégeseitek kinnt vannak Lengyelbe ezért szarjátok le, ami nem gond.

Jorek Byrnison
Jorek Byrnison Día 1,846, 03:26

Elbeszéltünk egymás mellett.
Új javaslatom van, a fent leírtak, mennénk ki. Segítsetek mert már próbáltunk és nem engednek be.

Eheslo
Eheslo Día 1,846, 03:44

Nos megtudhattuk ics-től, hogy a termelési bónuszok nem számítanak semmit a kormányaitoknak és személy szerint neki sem.

Megtudhattuk továbbá, hogy gg elszámolásáról továbbra is sunyi kussolás van, miközben a két hónap alatt majd 800000 HUF tűnt el a tartalékokból az kétmilliónyi adóbevételen túl, úgy, hogy többet és többször harcoltak ellenségek oldalán eMagyarország ellen, mint ellenük.

Ebből világosan következik, hogy akik állami pénzen élnek, azoknak a bónuszok sz.rt sem érnek.

Eheslo
Eheslo Día 1,846, 03:48

Azt is leírták itt nekünk, hogy nincs szükségük a népre, mert a fékekkel és zombikkal elvannak jól, ezért
mindenki mehet innen, akinek nem kóser a macesz, amit itt maguknak sütögetnek.

Az új szövetségről is adtak bőven információt: a lengyelek a törökökkel szórakoznak, a szerbek a hihetetlenül potens franciákkal. A makik és bolgárok a szétvert görögökkel, a szlovének meg enmagukkal, mint azt tőlük megszokhattuk.

Eheslo
Eheslo Día 1,846, 03:52

A jetikkel anno azért kötöttek békét a hazai csicskák, mert bőséges és tuti bónuszokat hazudtak.
Gondolom erre még talán emlékeztek, zombik?
Nos a szavatok ennyit ért és ennyire jutottatok a jetibékétekkel.
Pedig példátlanul soká tartott.
De +bónusz nem volt, és nem is maradt, csak az ellenségeink oldalán végrehajtott magyarok elleni harcok hosszú sorának égető szégyene és a szövetségesek röhögése rajtunk.
Ennyit ics a stratégiátokról.

Öveket becsatolni, zuhanunk tovább!

 
Publicar tu comentario

¿Qué es esto?

Estás leyendo un artículo escrito por un ciudadano de eRepublik, un juego de estrategia multijugador inmersivo basado en países reales. Crea tu propio personaje y ayuda a tu país a alcanzar todo su esplendor mientras tú te consolidas como un héroe de guerra, un reconocido editor o un gurú de las finanzas.