Ambiente de fondo si/no

Join the new world

 

[eMK] Magyarázat a Vas szerződéshez

Día 1,846, 12:34 Publicado en Hungary Hungría por eMagyar Kormany


Tisztelt eMagyar Állampolgárok!

Pár perccel ezelőtt Rajk László elnök úr kiadott egy cikket a Magyar Közlönyben, amely a románokkal kötött, legújabb szerződést tartalmazza. Ezt itt olvashatjátok.

A lényeg röviden: Magyarország és Románia továbbra is fenn kívánja tartani a NAP-ot, amely életbe is fog lépni a területcsere és az edzőháborút követően. Az eddigi megnemtámadási szerződés kiegészül azzal, hogy átengedjük az ukrajnai Bukovina vasrégióját keleti szomszédainknak, akik egy korlátozott, egyhetes edzőháború keretében veszik át a területet. A tervek szerint két csatára kerül majd sor. Az elsőben a románok megtámadják (és a kormány reményei szerint elfoglalják majd) Bukovinát, majd jön egy 72 órás szünet, amit egy újabb támadás fog követni, mégpedig Northern Great Plain régióban. Ezt természetesen megvédjük. Az egy hét leteltével a felek leveszik egymásról az NE-t és békét kötnek, ezt követően pedig érvénybe lép a NAP.

A tegnap esti közlönyben már leírtam, hogy miért is előnyös nekünk ez a szerződés. Aki lemaradt volna róla, itt újra megtekintheti. A tegnapi NE-t követően a mai napon diplomatáink szinte egész nap tárgyaltak a románokkal, aminek eredményeképpen sikerült végül visszaterelni a békés mederbe, aminek köszönhetően az esti órákra megszületett a megállapodás is.

Ezzel párhuzamosan folyt a kongresszusban egy szavazás, amely lényegében arról szólt, hogy nemzetünk parlamentje egyetért-e a döntéssel? A válasz egy rendkívül határozott igen volt, ugyanis az Országgyűlés elsöprő többséggel elfogadta a megállapodást. A kongresszus játékon kívüli fórumán zajló szavazás végeredményét itt tudjátok megnézni.

Amint eldőlt, hogy a parlamentünk elfogadja a javaslatot, néhány technikai kérdés pontosítása volt már csak hátra a román féllel, amelyet aztán az ügyletet jóváhagyó, jelképes elnöki "kézfogás" követett.

Összegezve a várható következményeket, azt mondhatom, hogy odaadtunk egy számunkra értéktelen területet, ami ráadásul nem is a mi eredeti régiónk, havonta 70 ezer forintért. A románok ugyan nyernek ezzel egy vas bónuszt, de amit veszteni fognak ezzel, az jelentősen meghaladja azt, amit ezáltal nyereségként elérhetnek. Ugyanis EDEN államként egy másik EDEN tag eredeti területét fogják megszállni, ráadásul egy harmadik, történetesen ellenséges ország segítségével és közvetítésével. Ez valószínűleg egy súlyos szög lesz az EDEN koporsójába, sőt mi több, komoly belpolitikai vitákat is szülhet majd keleti szomszédainknál, akiknél a közlönyük kiadása után azonnal megkezdődött a hazaárulózás és a kormány szidása az éppen aktuális, EDEN párti ellenzék részéről.

Ami minket illet: az eredeti területeink újra biztosítva vannak és hamarosan ismét koncentrálhatunk arra, hogy helyreállítsuk az ukrán bónuszainkat és akkor aztán a cégezők degeszre kereshetik magukat a tauridai salétrom jelentette termeléstöbblet hatására. A két román csata viszont nosztalgiaként szolgálhat azok számára, akik kizárólag a jetik ütéséért játszák ezt a játékot. Őket arra kérném, hogy a második csatában tegyék oda magukat maximálisan, illetve akkor is, ha a román fél esetleg nem Bukovinát támadná először.

A románokra beadott Natural Enemy javaslatot a biztonság kedvéért megszavaztattuk, arra az esetre, ha a jeti belpolitikai viharok miatt még a háború lezárása, azaz a következő hét nap letelte előtt valami homokszem kerülne a gépezetbe. Az aktuális helyzetről folyamatosan fogunk jelentkezni új és új közlönyökkel.

Maradok tisztelettel:
ICS
kommunikációs miniszter és a sajtószóvivő

 

Comentarios

Fronteira suI
Fronteira suI Día 1,846, 12:38

Bérbe adunk cirka 180goldért egy olyan régiot ami nem is a miénk sőt egy EDEN országé ,sztem nagyon komoly:))

susususk
susususk Día 1,846, 12:45

Grat, szenzációs eredmény (feltéve hogy a románok állják a szavukat).

Alexandross
Alexandross Día 1,846, 12:54

Signed, Rabbi of Hungary

Bator Tintanyul
Bator Tintanyul Día 1,846, 13:00

Nem orulok a szerzodesnek, de erre meg Milo Minderbinder is azt mondana: Ejha!

Baldur Bendeguz
Baldur Bendeguz Día 1,846, 13:09

Az egyik halat nem veszik hozzá bérbe?

SzuperPandamaci
SzuperPandamaci Día 1,846, 13:19

70ezer elég apróság ahhoz képest, hogy kapnak 1 számukra igen hasznos régiót... alkudhattatok volna feljebb is elvégre a mi régiónk, mi szabjuk meg az árát!

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Día 1,846, 13:35

Tauridánk mikor lesz ismét? 1+ hét?

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,846, 13:41

Konrád: amint lehet ukrán NE-t adni, azaz min. 7 nap, mivel most lett beadva a román. De ez benne van a cikkben, el kell olvasni.

Burany Arpad: kapnak egy régiót, ahol majd a saját szövetségeseik fognak ellenük harcolni nap mint nap és amely régió miatt az EDEN HQ-ban valószínűleg mindenki árulónak tekinti őket jelenleg. Plusz még kifizetnek nekünk kb 180-190 goldnyi összeget egy olyan régióért, ami nem is a mi eredeti területünk

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,846, 13:42

Konrád: ja bocs, nem jól mondtam, lehet hamarabb is, ha valaki rábeszéli az ukránokat, hogy adjanak ránk NE-t.

Nouvion
Nouvion Día 1,846, 13:45

Hajrá Vasas!

classfighter
classfighter Día 1,846, 14:11

dejó

denes1es
denes1es Día 1,846, 14:16

Nemrég a törökök nem egy Eden ország régióit foglalták el szórakozásból?
Vagy csak nekem tűnik úgy hogy az Eden nagy országok lesz@rják a kicsiket, és csak a saját érdekeiket nézik?
70k Ft. pedig nem nagy összeg. De ez nekik nagy sebzéstöbletet fog jelenteni.

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,846, 14:39

Nem hiszem, mert a belső balhé miatt egyes román military unitok kijelentették, hogy RW-zni fogják a régiót Ukrajnának 🙂

Marnemazove
Marnemazove Día 1,846, 14:51

na azért ne kezdjünk már lebecsülni 70K CC-t egy olyan területért, amit bármikor RW-zhetnek alólunk. Arról nem is beszélve, hogy ez egy erős diplomáciai győzelem volt. Sebzés többletet ez pedig nem fog nekik okozni, egyrészt amit ICS mondott, másrészt pedig azért, mert az ukránok is innentől kezdve sebzés elvonást jelentenek nekik, ill. a továbbiakra nézve, ha visszajutottunk tauridába, potenciálisan jobban fogjuk tartani az oda vezető hidat, hiszen több felé lesz porciózva az ukrán sebzés is...

Marnemazove
Marnemazove Día 1,846, 14:53

Mindezt egy olyan régióért, ami nem is hasznos számunkra semmilyen szempontból és nem is eredeti.
Még ingyen is megérte volna talán elpasszolni, de a történtek fényében azt mondom, hogy nem csak pénzt kaptunk érte, de a nép akaratával megválaszott kongresszus akaratának is eleget tudtunk tenni. Tehát gyakorlatilag az alkotmányos demokrácia vezetése és annak ellenörző bizottsága által elért diplomáciai győzelmet arattunk a nép akaratából.

Marnemazove
Marnemazove Día 1,846, 14:55

Amúgy, a 70k CC-ről még annyit, hogy saját zsebből fizették ki, nem állami pénzből. Ti mikor állnátok neki összedobni a bérleti díjat egy új bónuszra?

Nouvion
Nouvion Día 1,846, 15:20

Hosszú erep pályafutásom alatt többször adtam oda minden pénzem egy egy csatára/ állami vagy magángyűjtésre. Tehát bármikor, ha bízom abban, hogy nem magát fogja tápolni az adománykérő. Sajnos az évek alatt szerzett tapasztalat megmutatta, hogy egyre kevésbé lehet hinni a szép szavaknak.

Nouvion
Nouvion Día 1,846, 15:25

Ha meg már itt vagyok, 700 HUF a 10/10-es bónuszokra. Várom a tervet.

Marnemazove
Marnemazove Día 1,846, 15:50

Nouvion Day 1,846, 15:25

Ha meg már itt vagyok, 700 HUF a 10/10-es bónuszokra. Várom a tervet.

Viccet félretéve, ha sikerülne biztos lábakra helyezni a 8/10-et, amihez ez is egy lépés volt, akkor van esély, bár kevés és nehéz, egy 10/10re is talán, de a 10/9 simán játszhat, ha sikerül még egy ilyen kaliberű bravúrt csinálnunk...

Marnemazove
Marnemazove Día 1,846, 15:53

Persze ehhez sok minden szükségeltetik...
Először is kínálkozó lehetőség, másrészt összefogás mind belügyekben, mind szövetségi szinten, 3. részt elképzelhetetlenül nagy szerencse...

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Día 1,846, 17:01

Bárhogy nézem, a románoknak ez nagy szívás. Na de, Isten áldja az ostobaságukat!
Adjuk el nekik Texas-t, hátha megveszik azt is? : )

Daakoo
Daakoo Día 1,846, 22:08

Én bérbe adok nekik tetszésük szerint választott 3 régiót a Holdon, 99 évre !
Feltételek:
1. Előre fizetnek 333 Gold-ot régiónként, egy hetes időközökben
2. A havi bérlet 33,333 Gold régiónként

Daakoo
Daakoo Día 1,846, 22:12

3. Átköltöznek mostani, "eredeti" három régiójukból (Transilvania, Crisana, Banat) az újonnan bérelt területekre, valamint a Máramaros régió területére betelepül az eMagyar felülvigyázó bizottság, mely ott is marad a szerződés teljes időtartamára.
4. Az eMagyar kormány évi 1 HUF jelképes bérletdíjat fog kifizetni az eRomán kormánynak a szerződés sikeres lejártakor.

torres1992
torres1992 Día 1,846, 22:21

50IstencsaszarDay 1,846, 14:39 Nem hiszem, mert a belső balhé miatt egyes román military unitok kijelentették, hogy RW-zni fogják a régiót Ukrajnának 🙂

\o Ezért különösképpen megéri. Ahhoz, hogy megtartsák, a védő oldalon több sebzést kell produkálni, mint a felkelő oldalon, így dupla annyi sebzés megy ki Romániából HÜLYESÉGRE.
... és ezért mi még pénzt is kapunk. Aki azt mondja kevés, az gondoljon bele, hogy ingyen van, és nem kell érte csinálnunk semmit. Ajándék.

LongIeyy
LongIeyy Día 1,847, 23:56

ez bitang nagy hajlongok

Hgmg
Hgmg Día 1,847, 00:32

Kapnak egy bónuszt és elvágnak minket 2-től 7 napra, ez simán megér nekik 70k valutát. Miért nem 2 nap alatt zavarjuk le a cserét?

susususk
susususk Día 1,847, 01:35

Hgmg, meg mindenki akinek nem tetszik ez a vas dolog, ajánlom olvassátok el a kommentket itt: http://www.erepublik.com/en/article/guvernul-romaniei-comunicat-nr-2-2172378/1/20#comments

vizi zsivi
vizi zsivi Día 1,847, 02:03

szerintem nekik meg az is jol jonn hogy harcolhatnak TP medalert (mert mostanaba nincs hol nekik:)) ugyhogy folyamatosan RWzik a teruletet 🙂🙂 tenyleg rengeteg sebzest ra aldozva:)🙂???

kinagbo
kinagbo Día 1,847, 02:13

Move-s igennel szavazott Beszarábia eladására? : O

Marnemazove
Marnemazove Día 1,847, 02:15

Hgmg Day 1,847, 00:32

Kapnak egy bónuszt és elvágnak minket 2-től 7 napra, ez simán megér nekik 70k valutát. Miért nem 2 nap alatt zavarjuk le a cserét?

1. Az azért átvihetetlen pofátlanság lett volna, hogy ki RW-zik ukrajnának, majd NE-t tesznek rá... Ezt se az EDEN nem hagyta volna nekik, sem pedig ők nem mentek volna bele.
2. Ha velünk van direktháború, nem tudjuk elzárni a határokat és a játékkszabályok megkövetelik a minimum 7 napos háborút.

Marnemazove
Marnemazove Día 1,847, 02:16

Nem hiszem, hogy a fentebbi két tény ne lenne teljesen világos, egy több mint két és fél éves játékos számára.
Nem kell belekötni bármibe, amit nem ti értek el...

lubicka
lubicka Día 1,847, 02:48

Ismerve a régiek romángyűlöletét én arra tippelek, hogy eleve megvolt ez a megállapodás még mielőtt beadták a nat enemyt és a nacionalisták kedvéért eljátszottátok-játszátok a drámát. Ha netán igazam lenne, akkor tényleg le a kalappal, így kell kormányozni.

Marnemazove
Marnemazove Día 1,847, 03:01

lubicka, a megállapodás, az első perctől létezett, az aláírások hiányoztak. És az sem volt véletlen, hogy a konga kegyeire bíztuk a döntést, pont amiatt, hogy tudjuk a nép hajlandó-e átadni a régiót. És hangsúlyozom mégegyszer, az alkotmányos demokrácia (tehát a nép akarata) volt az, ami végül életre hívta ezt a megállapodást, egy 2 frontos háború helyett, amit nagy eséllyel egyedül kellett volna megvívjunk.

Roku95HUN
Roku95HUN Día 1,847, 05:18

Szerintem zseniális 😃

drago.14
drago.14 Día 1,847, 06:07

grat mindenkinek.. ez szép lépés volt 😛

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,847, 06:25

Csak annyit mondok: nézzük meg a belső viszonyokat. Nálunk teljes nyugalom van, max páran sírnak a plusz egy bónusz miatt, náluk meg mindenki mindenkivel összeveszett, anyáznak, stb. szövi szinten, mi hatalmas győzelmet aratunk a lengyelek által, ők meg éppen felbomlani készülnek.

montaigne
montaigne Día 1,847, 09:03

A történet ott válik majd érdekessé, amikor Ukrajna visszaszerzi a régiót, ők meg majd ezek után nem fognak fizetni.
De hát attól szép az élet, ha zajlik.

Peter Palus
Peter Palus Día 1,847, 09:33

Akkor még a egy halat is adhatnánk nekik ,ilyen akciósan! 😉

Marnemazove
Marnemazove Día 1,847, 09:54

montaigne Day 1,847, 09:03

A történet ott válik majd érdekessé, amikor Ukrajna visszaszerzi a régiót, ők meg majd ezek után nem fognak fizetni.
De hát attól szép az élet, ha zajlik.

A ma induló Bukovinai csata után fizetik a második részletet. Ha ezek után hagyják az ukránoknak, az a szívük joga... nekünk pedig szívünk joga lendületből leverni ott az ukránokat...

Eheslo
Eheslo Día 1,847, 10:14

Jeticsicska zombik magyarázzák meg ezer cikkben, kommentben, miért jó nekünk, ha ellenségeinknek, a jetiknek is adunk esélyt a több keresetre, erősödésre.
Nemsokára szövetségre is lépnek velük.

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,847, 16:20

Ki a zombi? Aki zseniális diplomáciai manőverekkel megbomlasztja az ellentábor egységét, vagy az, aki ezekből az előnyökből és a mögötte rejlő összefüggésekből meg úgy általában a játék lényegéből és természetéből semmit fel sem fog? még ebben is tévedésben vagy Éhesló. Kettőnk közül max te vagy a zombi, mert te nem gondolkozol, csak benyomod a szokásos ctrl-c ctrl-v kommentedet, én meg minden nap azon gondolkozom, hogyan vigyem előrébb a haza érdekeit és hogyan tegyek keresztbe az ellenségnek

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Día 1,848, 00:46

Éhesló öröme az, ha foglalkoznak vele, de főleg az, ha sikerült felbosszantania másokat.
Ha senki nem kommentelné, idézné az évek óta teljesen változatlan citátumait, leszokna az írogatásról.
Olyan ő, mint Cato szenátor, aki minden felszólalását témától függetlenül azzal fejezte be:
"Karthágót pedig el kell pusztítani..."
Feltételezem, a római szenátusban csak mosolyogtak egy idő után rajta... tegyétek ti is azt.

Eheslo
Eheslo Día 1,848, 02:06

Ahogy elnézem, nem egyedül én gondolom azt, hogy nem jó cserét csináltatok az ellenségeinkkel.
Bár nem tudom ti mit kaptatok érte, csak gyanítom.
Nekem legfeljebb pár kommentem ctrlc - +V, de nektek jeticsicskáknak a tetteitek azok.
képtelenek vagytok változni és ebben az általatok okozott kár a nagyobb.
Elég a kasszákra nézni, ha a bónuszokat nem látná valaki.
.

Istencsaszar
Istencsaszar Día 1,848, 02:59

Victor: Igen, csak sajnos nagyon régóta tudvalevő, hogy eMO-n, ha valaki sokszor, hangosan és agresszíven mondja ugyanazt, azzal be lehet etetni a tényleges információ nélküli embereket, így például a kezdőket, vagy a fogalmatlan kétkattosokat, akik nem látnak a dolgok mögé. És én személy szerint ezért válaszolok mindig neki, hogy lássák a másik oldalt is, ne csak egy elferdített hazugságtengert és legyen lehetőségük eldönteni maguknak, hogy melyik véleményt fogadják el.

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Día 1,848, 05:30

@ICS
Szerintem nem kell magyarázkodnia annak, így neked sem, aki tényleges munkát végez az országért, a lakosságért magyar állampolgárként egy olyannal szemben, aki csak kritizálni, rombolni, pusztítani és széthúzást kelteni tud mint osztrák emigráns.
Éhesló vállaljon tisztséget, és majd megnézzük, hogy tűri, amikor indokolatlanul személyes támadásoknak, nyomdafestéket nem tűrő, sokszor alaptalan kritikáknak van kitéve. Szerintem vérig lenne sértődve. Persze ezt sosem tudjuk meg sajnos...

Eheslo
Eheslo Día 1,848, 09:43

VRAJ: több mint 3,5 éve játszok itt, nap nap után. Azok akik itt fékseregekkel pózolnak örökös hatalomba rohadva többnyire szintén.
Ők nem siettek sosem becsületesen és tisztességesen eljárni, sőt, lenyúlták az állami vagyont, hónapról hónapra ellopják az adóbevételeket, jetiknek adták eMagyarországot nem is egyszer, hogy a többi sunyi aljasságukat ne is említsem.
Miért kellene nekem az ő (a magadfajták) elvárásai szerint játszanom, ha ti-ők képtelenek vagytok vica versa?
Mesélj nekem kérlek!

 
Publicar tu comentario

¿Qué es esto?

Estás leyendo un artículo escrito por un ciudadano de eRepublik, un juego de estrategia multijugador inmersivo basado en países reales. Crea tu propio personaje y ayuda a tu país a alcanzar todo su esplendor mientras tú te consolidas como un héroe de guerra, un reconocido editor o un gurú de las finanzas.