Ambient on/off

About my newspaper

Open Wiki page

Makedonija vechna !!! Macedonia forever !!!
http://www.youtube.com/watch?v=zQxHX7Oh0cg&list=PLCF15586ADA2AE7A5

Гоце Делчев

0 Day 1,903, 10:34 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

На денешен ден, во 1872 година, во Кукуш е роден најголемиот син и револуционер на оваа земја Македонија, Ѓорѓи Николов Делчев. Голем Македонски Патриот со Лавовско срце.
" ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР ПОМЕЃУ НАРОДИТЕ."

read more »

Глигор Стефанов Попев

0 Day 1,901, 06:34 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

На денешен ден, починал Глигор Стефанов Попев. Тој бил голем револуционерен деец и учесник во Македонското Револуционерно Движење. Исто така бил член и раководител на Македонската Револуционерна Организација, позната како МРО. Роден е во Прилеп

read more »

Климент Шапкарев

2 Day 1,898, 07:31 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainmentНа денешен ден, 30 јануари 1875, роден е Климент Шапкарев-револуционер од Охрид и исто така истакнат деец на ТМОРО и син на познатиот етнограф Кузман Шапкарев.

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4b/Chuchkov,[/img] … read more »

Иван Дојчинов

0 Day 1,897, 12:41 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainmentНа денешен ден, починал Иван Дојчинов, учесник во Граѓанската војна во Шпанија, учесник на првото заседание на АСНОМ, член на Главниот штаб на НОВ на Македонија и носител на "Партизанска споменица 1941". Роден 11 Јануари 1909 г. во Гевгелија. … read more »