Ambient on/off

About my newspaper

Open Wiki page

Ministry of Foreign Affairs - Republic of Macedonia

[МНР Македонија] Моментална Ситуација

21 Day 2,977, 13:26 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysis

Здраво еМакедонијо,

Напишав во претходната статија дека во брзо време ќе напишам уште една па мислам дека сега е најсоодветното време да ја напишам и оваа статија.
Пред се сакам на сите да ви се заблагодарам за трпението и послушноста окол … read more »

[МНР Македонија] Индиски договор

40 Day 2,973, 07:58 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysis
Здраво Македонијо,

Прво сакам на сите да ви ги честитам новогодишните и божиќните празници!
Вчера беше одржан состанок помеѓу државите: Македонија, Индија, Србија и Бугарија на тема: До … read more »

[МНР Македонија] Ладна Војна

63 Day 2,911, 10:17 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysis


Добра вечер Македонски народе,

Дозволете ми да преминам на главното веднаш, нема потреба од предговор.. Како што знаете пред 2 дена заврши траењето на нашиот Пакт за Ненапаѓање со Грцијаread more »

[MoFA Macedonia] Congrats to newly elected CPs

26 Day 2,908, 22:20 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysis

Greetings eWorld

On behalf of the people of eMacedonia I would like to congratulate the newly elected Country Presidents and appointed officials. Especially I would like to congratulate our
read more »

[MoFA Macedonia] Never give in

29 Day 2,882, 12:23 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysisHello, dear citizens of the eWorld.

In the name of the eMacedonin people, i would like to show my deepest gratitude to our … read more »