Ambient on/off

Околу данокот и акција „За јуниорите“ (МзЕ)

104 Day 2,825, 04:52 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial businessДобар ден Македонштино!

Статијава ја пишувам за да ви објаснам детално неколку работи околу финансиите.

1. Данокот

Две години бел ден не видовме, не работевме фирми, немавме ресурси итн…
read more »

[МзЕ] Отчет 30 септември

32 Day 2,141, 15:59 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial businessПочитувани,

Време е да го активираме весников од ова Министерство после долго време 🙂

Сами сме сведоци дека неколку месеци немавме конгрес, а со тоа и немавме можност да ги користиме парите од трезо … read more »

ОТЧЕТ Февруари - Март [МзЕ]

22 Day 1,934, 12:33 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial businessПочитувани,

најискрено ова беше мандат со големи предизвици.
Првата работа со која се соочив беа предизвиците поставени од Претседателот и волјата на тимот во целост да ги постигне целите кои ги постави. … read more »

[MзЕ] Извештај еРепублика ден 1782-1796

14 Day 1,798, 21:21 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial businessЗдраво

Ова е првиот извештај за потрошените средства овој мандат.
Малку задоцнет но подобро некогаш отколку никогаш


Извештајот е со малку поинаков метод од десегашните видени но во него се с … read more »

[МзЕ] Промена на Income Tax данокот

22 Day 1,701, 12:42 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial businessПоздрав еМакедонци/ки

Денеска го нападнавме регионот на Црна Гора "North Montenegrin Mountains" кои ќе го задржиме заради ресурсот кои го немаме односо "железото". Со тоа Македонија ќе дојде до 7/10 ресур … read more »