Ambient on/off

Војна со еХрватска, ПА ШТО ?!

30 Day 1,292, 02:59 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Warfare analysis Warfare analysis


Да не должам многу, одма ќе преминам на главното. Пред секоја војна паника, или пак она спротивното, удирање во гради дека сме нај јаки. Имавме две војни со еБугарија, бевме избришани - И ШТО, пак се вративме. Имавме војна со еИталија, која беше ле … read more »

ГОРДОСТ Е ДА СЕ БИДЕ МАКЕДОНЕЦ !!!

13 Day 1,277, 11:50 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Warfare analysis Warfare analysis

МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДНA !!! Егејска или Беломорска Македонија е повторно слободна, повторно по дури 98 години под Грчко ропство. 98 години поминаа од Букурешкиот мировен договор и поделбата на Македонија на три дела.

ЕУФОРИЈА не зафа … read more »

Кој е појак - еГрција или еБугарија ?

11 Day 1,266, 10:23 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Warfare analysis Warfare analysis

Strumjanin: Ние досега војувавме со Бугарија која е далеку посилна од Грција.

Реченица која предизвика многу полемики, размислувања, па и разговори на “повисок тон”.

Кој е појак – еГрција или еБугарија ?

Дефинитивно ова е праш … read more »

Несакајќи направив весник !!! ЉоЉ

17 Day 1,257, 09:50 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment


Малце да се тргнеме од напнатава ситуација и губењето на регионите, со мојата мала приказна за тоа како го отворив весников. Одам да видам како се отвара весник, почнав да чепкам ваму таму и оп несакајќи ми летна средниот прст на ENTER. И ОП … read more »