Ambient on/off

About my newspaper

Open Wiki page

Official newspaper of the President of eMacedonia

Време е за војна - Втор дел [goLdeNReborn]

16 Day 4,397, 15:47 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Battle orders Battle orders
Добро вечер Македонци,

Статијава ја пишувам касно пошто не беше сигурно дали ќе има војна. Играва стана посложена од шах па и сам Каспаров не би знаел што точно ќе се случува со мапата во пр … read more »

The Battle for Crisana/ Битката за Кришана

28 Day 4,382, 14:09 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Warfare analysis Warfare analysisHello eWorld,

Even though we don't write articles on English language from this newspaper, today I shall make an exception!

On day 4 382 of the New World, a battle for Crisana … read more »

Претседателско Обраќање[goLdeNReborn]

8 Day 4,361, 05:36 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Warfare analysis Warfare analysisДобар ден Македонци,

Неколку работи се случија од минатата статија до сега, па ќе ги поделам на неколку дела.

Прво што ми ми паѓа на памет е воздушниот удар над Аргентина, кој што и не треб … read more »

Претседателско обраќање[LazarosaMKD]

24 Day 4,311, 07:15 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysisДобар ден Македонци,

Деновиве, после подолго време, ги ослободивме оригиналните територии од Турска окупација, со помош од Србија. Меѓутоа веднаш на наша територија дојдоа Хрватите кои се баре … read more »

Претседателско обраќање + нов авио рефунд[goLdeNNN II]

12 Day 4,255, 13:39 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Warfare analysis Warfare analysis
Добар ден Македонци,

Кус час по географија и временска прогноза за еСветот
Моментално картата на светот изгледа доста шарено. Климатските промени предизвикаа доста нестабилности во е … read more »