Zsolna polgármesterségéről

Day 278, 14:35 Published in Romania Romania by Suspended

Üdv ehéten is minden kedves olvasónak! Habár most érkeztem haza és kicsit fáradt vagyok, a Zsolnai Hét hetilap voltánál fogva, egy spontán (és kifejezett tartalmat hiányoló) cikket azért közzétennék.

Nos bevallom meglepve ért, hogy a helyi választásokon 1 szavazattal lemaradva csak második lettem, és ismét a program és aktivitás nélküli betlehen istvan nyerte el a választók bizalmát. Tudom a polgármesterség nem épp egy hatalomban és lehetőségekben fürdő tisztség, főleg egy ily' elmaradott és kis népességgel rendelkező régiónál mint a miénk, s így kár volna túllihegni vereségem, de azért szólnék erről pár szót.

Megértem a lakosság döntését. A lustaság nagy úr. A programom túl "pattogós", és kötelezettségekkel is járna, ami az átlagpolgár egyén- és nyereségorientált gondolkodásába már nem nagyon fért be. (nem szeretnék abban gondolkodni és nem hiszek benne, hogy a választópolgárok már egy ilyen kis régióban is inkább "színek" szerint szavaznak, mert akkor már az elején megette az egészet a fene) Így inkább csak tényleg elkeserít, hogy a polgárság egy ilyen kis közteherviselésre sem hajlandó, és hogy inkább választja azt a kényelmesebb utat, hogy a polgármesteri tisztség nincs érdemben betöltve, és ők pedig szabadon intézhetik a saját kis ügyleteiket.
Mert én hiszek benne, hogy a polgármesterség és a helyi választások nem csak dísznek és a politikai struktúra nagyobb realisztikusságáért vannak a játékban. És ennek bizonyításáért a jövőben is mindent meg fogok tenni.
Továbbá hiszek abban is, hogy a házprogramom tényleg elindított volna valamit. Mert amíg a legtöbb régióban folyó gift-programokat a valóság szociális segélyeivel tudom párhuzamba állítani, mely nem igazán mozdítja elő a tartós társadalmi fejlődést, csupán néhány egyén lehetőségeit támogatja a módosabb polgárok pénzéből, addig az önkormányzati lakásprogram, mégha lassabban is, közteherviselést és egyre több ember számára adott tartós előrelépést juttatott volna, valamint társadalmi felelősségtudatot ébreszthetett volna. Sajnálom, hogy néhányan ezt nem értették meg, néhányan pedig nem vállalták. (remélem hogy aki meg nem tájékozódik, az nem is szavaz!)
Mindazonáltal, mivel a pénzügyi alapfeltételeket már megteremtettem, szeretném egy Q2-es ház árát, azaz 270 Forintot felajánlani még annak az embernek aki rám szavazott, de nem sikerült vele felvennem a kapcsolatot, ha már vállalta a programomat, mégha így kötelezettségei nem is lesznek a juttatás után. Jelentkezését itt, vagy levélben várom.

Ennyi volna ehéten, bocs ha túl sokat rágódtam, gyakorlatilag már értelmetlenül a mögöttünk álló helyi választáson, és ráadásul nem is teljesen a valós okok miatt, mert tényleg inkább a tudatos polgári hozzáállás, azaz a pártok szerinti szavazás lett a vesztem, de ezügyben ezzel érte meg foglalkozni, és ez lehet az út a fenti probléma orvoslására is.

Dhomen