Ambient on/off

Join the new world

 

Zgrešeni sistem subscribanja?

Day 1,758, 09:59 Published in Slovenia Slovenia by Ta likozarjev

Pozdravljen eSvet!

Današnjo različico igre eRepublik pesti kar nekaj napak. Ena izmed teh napak je način subscribanja in votanja člankov in časopisov.
Torej, ko igralec te spletne igre ustvari račun in se slučajno odloči za ustanovitev časopisa, pade v eno globoko brezno iz katerega beži kar nekaj časa. Poglaviti cilj večine igralcev kateri so ustanovili časopis je, da dobijo MM medaljo, za kar potrebuješ kar 1000 subscriberjev. Teh 1000 subov pa se nabere težko in se jih nabira z napako, na katero admini mogoče sploh niso pomislili, oziroma je iz mojega zornega kota še nedotaknjena in neobdelana. Recimo delajmo na tem primeru:
Jaz sem ustanovil svoj časopis nekaj časa nazaj in pridno objavljam nove članke. Imam 200 subov, na katere sem ponosen da sem jih dobil brez da bi jih kupoval. Problem nastane ko dobim na članek približno 100 votov. Kje je teh dodatnih 100 ljudi, ki so na moj časopis naročeni, vota pa niso oddali? Odgovor je preprost. Način oz. ideja kako dobiti sube je v tej igri napačna. Vsak (tudi jaz) pri vsakem članku stisne tisti SUB gumb iz preproste solidarnosti do nekoga, da dobi hitreje tisto MM medaljo (kaj nas pa stane ne?). Torej te naročilnice ne pomenijo totalno nič, le ena bedna številka na kateri delamo da dobimo 5 golda in novo medaljo. Sistem časopisov pa je sestavlejn sledeče:
Imamo osrednjo in glavno kategorijo in sicer All, sledijo ostale kategorije in kot zadnja med njimi je kategorija Newspaper subscriptions. Vsi se matramo da pridemo na glavno stran v kategoriji All, da nas ljudje avtomatično pogledajo in preberejo in dodajo nekaj stvari. Kaj pa kategorija Newspaper subcriptions? Tega gumba se vsi zelo radi izogibamo oziroma ga sploh ne opazimo in ne pritiskamo. Prav tu pa se skriva napaka v igri. Če pogledamo eRepublik in ga primerjamo z spletno stranjo Youtube oziroma lahko tudi Twitter, vidimo 1 veliko razliko in 1 veliko podobnost. Velika podobnost je ta, da nam najbolj brane/gledane/retweetane članke/posnetke/tweete vrže na prvo stran. Vendar razlika je v tem, da nam te tweete in posnetke na prvo stran vrže le če na twitter in youtube insmo registrirani, medtem ko nam tukaj na eRepubliku meče na prvo stran pač vse članke, pa če smo registrirani ali pa ne(vendar ob neregistraciji nebi mogli nč videt). 1 velika razlika pa je sledeča in sicer da se ti pri spletnih velikanih kot so YouTube in Twitter subscribaš oziroma followaš določenemu človeku oziroma organizaciji. Komu boš sledil in na koga se boš naročil je odvisno od tebe in od tega kako zelo ti je ta človek/organizacija všeč. Nevidiš pa primerov, da bi negdo sledil in se naročal samo zato, ker bi s tem pripomogel do višje številke, medtem ko na eRepubliku delamo ravno to (obstajajo tudi izjeme). Zato mislim da bi se moralo prvo stran s kategorijo All nadomestiti s stranjo z kategorijo Newspaper subsriptions. Ljudje bi se nato z velikim veseljem naročali le na časopise kateri so njim včeš, ne pa na vse po vrsti. Res je da bi s tem bila MM medalja težje dosegljiva ampak bi vzameno imeli kvalitetne bralce, kar je po moji presoji ključnega pomena. Raje vidim da imam 200 subov in da vsi berejo moje članke kot pa da imam 1000 subov in jih samo 100 prebira moje članke. Ker pa močno dovmim da se bo ta sistem spremenil, sem primoran slediti le temu in biti en z njim ter se temu primerno tudi obnašati (subat druge da prej pridejo do MM medalje). Verjetno bo kdo izmed vas med komentarje zapisal: »Ja pa pritisni tisti Newspaper subscriptions gumb, pa tam prebiraj, če ti All ne odgovarja!« Ja, bi ga pritisnil in bi tudi rad deloval po tem sistemu, vendar sem naročen na preveč časopisov (nekateri mi niso všeč, vendar MM medalja je pač MM medalja in temu se nemoreš upreti). Če bi bilo po mojem mnenju, bi MM medaljo zamenjal z VOTE medaljo in sicer ko nabereš določeno število voutov (tja do 10k) dobiš pač 1 VOTE medaljo, ker sistem votanja člankov, pa se mi zdi enostavno idealen za v All kategorijo. Torej če sem zgrešil kaj oziroma sem bil nejasen glede kakšne točke, me prosim opomnite.

Ker pa sistema nemoremo kar tako spremeniti oziroma se verjetno nikoli nebo, pa v takem primeru podpiram igralca @ebutaljib, kateri se je zavzemal za slovensko MM akcijo, v kateri bi se masovno subscribalo vse slovenske časopise, da folk dobi MM medalje (nekaterim ne manjka veliko in bi jim tak push še kako prav prišel). Sam sicer tega nebom zmogel oziroma sploh nebi izvedel, ker sem premalo prepoznaven v naši eSloveniji in nimam veliko šans da bi me večje število igralcev poslušalo. To bi moral izpeljati nekdo ki ima večje število poslušalcev. To bo za danes vse, se vidimo čez nekaj dni v naslednji številki Foxy Reportsa.

Med drugim sem se odločil tudi za kandidaturo za kongresnika na volitvah 25 OKTOBRA oziroma »lahko tudi« NOVEMBRA 2012. Zato bom odprl donacije na moj račun. Donirate mi lahko izključno SITe, v maximalni vrednosti 1 SITa. Kar nebo sit in kar bo več kot 1 SIT, vrnem takoj. Nabran denar se bo porabil za kampanijo.
Top pesem, poslušana med pisanjem tega članka je: When I'm Gone izvajalca Eminem

Foxyca ki vas bo razveseljila danes pa je vedno mlada igralka Penelope Cruz 🙂

 

Comments

dha
dha Day 1,758, 10:20

fajn je..

don-d
don-d Day 1,758, 10:25

Agree. Sistema ne bomo spremenili.
Lahko pa naredimo eno MM akcijo, da bomo prej prilezli do 1000.
v11, sub od prej

skofjaloka
skofjaloka Day 1,758, 10:44

ta fotka me spomne na un vic, k se dve blondi srečata na kolesu, pa prva praša: ti, kam jo pa brišeš?" pa druga odgovori: "v zic. Pa ti?"

Ice Killa
Ice Killa Day 1,758, 10:58

Opazno je, da si med novejšimi igralci. Včasih si imel poleg alertov in sporočil tudi gumb za časopise, namreč na tiste, ki si se jih naročil. Kliknil si tisto in dobil listo predvsem ažurnih in kvalitetnih člankov. Pogrešam tiste čase, je pa res, da trenutni sistem v celoti razvrednoti kvaltieto člankov. Gre zgolj za to, ali si v ospredju ali pa bodi izgubljen v ozadju. Druge poti ni, kar je povsem razumljivo.

Za nove igralce, kot si ti, je to verjetno zelo demoralizirajoče in te ravno ne

Ice Killa
Ice Killa Day 1,758, 11:00

spodbuja k nadaljnemu pisanju člankov. Ampak vedi, da sem jaz pisal tudi za obdobje, ko sploh ni bilo člankov na prvi strani igre, sploh ni bil možen prikaz le-teh, če se nisi poglobil specifično v časopisni modul. Upanje umira zadnje ali v tvojem primeru želja po uspehu in prikazu svojega časopisa večjim oz. širšim množicam. Vse, kar potrebuješ, je čas, isto kot jaz. Vseslošni doseg preprosto ni možen čez noč, rabiš zgolj vztrajanje, in ko boš to dojel, ti bo celotna stvar precej olajšana.

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Day 1,758, 11:25

tole si supr napisov 🙂
kar pa mene še zravn tega mot je pa to d lohk vidš sam članke stare 2 dni...zakaj to ne morjo dt VSEH ali pa vsaj za kšn mesc nazaj 😒

Koccco
Koccco Day 1,758, 11:27

vote, sub že od prej...

M O R R O N C I T O
M O R R O N C I T O Day 1,758, 12:05

Zgrešeno je tudi to, da so se nekega dne administratorji odločili pobrisati subscribe vseh multijev ter mrtvih ljudi. Okej, multijev bi še razumel, ker so pač.. multiji. Ampak ne pa mrtvih ljudi..

In na ta način je vsak igralec izgubil vsaj 50 procentov svojih subov.

En primer je dsokre, igralec z največ subi (imel jih je 21.000+), s tisto akcijo pa je izgubil okrog 13 tisoč, in padel na cca 8.000 oz. tam nekje. Zdaj jih ima 11.000+.

Plato jih je imel 142.000+, zdaj jih ima 98 tisoč.

yretsym
yretsym Day 1,759, 00:03

v+s

Igor Gregor
Igor Gregor Day 1,759, 00:30

Incredibile !

tytlal
tytlal Day 1,759, 02:29

v zgornjem sestavku mi je všeč predvsem tole
"...ampak bi vzameno imeli kvalitetne bralce,.."

ker obvladam več vrst kvalitetnega branja, bi v primeru, da se ideja prime,mogoče še kaj zaslužil


😃 😃
pa brez zamere, verjetno si imel v mislih nekaj povsem drugega 😉

Matej31
Matej31 Day 1,759, 04:21

v 85 s 224

svarun7
svarun7 Day 1,759, 04:34

jaz subscrajabam vsak slovenski časopis, ki ponudi vsaj en članek vredn branja. Na tvoj časopis sem bil naročen že prej, kar pomeni, da si tak članek že enkrat sestavil 🙂

mufekk
mufekk Day 1,759, 05:44

vote - sub na vse slovenske ---! pa nikar ne pozabi, da nas je vseh eslovencev samo nekaj preko 2000,
aktivnih pa pkoli 1000 ( če !!!!)...v ameriki n.pr.takšnih problemov s subanjem ne poznajo...! lp.m.

HANS...
HANS... Day 1,759, 07:53

v104 s 234

joter85
joter85 Day 1,759, 08:18

jaz pa subam vsak slovenski časopis, neglede na vsebino!

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,759, 16:25

v+s

thestrummer
thestrummer Day 1,759, 17:13

129 Vote,
243 Sub.

cvicekk
cvicekk Day 1,760, 07:51

una slikca,ii jo nalepil, a ni punca nekam zmatrana?
😃

vote+sub za tako kvalitetno limanje slikce...hehehe

Zuppkko
Zuppkko Day 1,763, 22:53

Ja, sistema res ne morš spremenit. Lahko ga pa zlomiš. Ko bobipalčko.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.