Ambient on/off

Join the new world

 

W3st3rb3rgs rensar ut folk från departementen.

Day 1,877, 09:38 Published in Sweden Sweden by A.L.D

Många av er har förmodligen läst Daariils tråd på forumet, http://erepublik.se/viewtopic.php?p=505593#p505593.
Jag vill här ge er bakgrundshistorien och hela historien om hur w3st och hans regering missbrukat sin makt och avlägsnat folk från departementen som w3st och/eller hans regering inte gillar.

Under Daariils mandat var jag vCP och jag delade MoE-posten. Hur jag jobbade är upp till var och en att bedöma, man jag fick i alla fall igång utbildningsverket efter att det legat i dvala i tre månader. Om jag gjorde det bra eller inte är också upp till den enskilda individen att bedöma, men jag gjorde det i alla fall. Jag gjorde det med hjälp av en massa fantastiska medarbetare. Bland andra bloons, Karl Fanderfeldt och Seblas, från MSAP. Även X-tolle och Micke122 från FHD.

I HKV jobbade bland andra jag, X-tolle och Elsamba. Elsamba hade varit MoD tre månader tidigare, nu var han vMoFA och tog en liten tid över som MoD.

Sedan väljer Daariil att inte ställa upp igen. W3st3rb3rg vinner valet och det första regeringsmötet hölls. Efter detta förlorar alla medlemmar från FHD sin tillgång till HKV, det vill säga: X-tolle och Elsamba förlorade sin tillgång. X-tolle är en hungrig nybörjare som vill vara med och förbättra eSverige. Elsamba är en av de som varit MoD mest gånger i eSverige, 4 gånger. Dessa förlorar sin tillgång på grund av att "de klassas som en säkerhetsrisk". Hur kan en person som har varit MoD fyra gånger vara en säkerhetsrisk? Någon får gärna förklara det för mig.

Vi fortsätter med utbildningsverket. Jag snackade med AQ i går eftermiddag. Då berättade han för mig att jag är utsparkad från UV, på grund av "(17:39:45) (AliquamAQ) west och Co ansåg att min personal var för stor och därför är du inte med. De projekt du har kört med anses inte ha lyckats och därför är det beslutat att ge unga talanger chansen att briljera.". Jaså, intressant att inte X-tolle fick stanna kvar heller, då han väl är en typisk hungrig, ung, talangfull spelare? Jag, Micke122, X-tolle, Karl Fanderfeldt, Seblas och bloons blev utsparkade från UV. Nå, det är kanske inte så konstigt när w3st skriver såhär på IRC:
(18:05:20) (+westerberg) Nu börjar MSAP:arna igen!
(18:05:56) (+westerberg) X-Tolle har rätt, synd att han är FHD:are
(18:06:20) (KarlFanderfeldt) Jag fick också lämna.
(18:06:26) (+westerberg) ja du är msap

Ursäkta? Inte helt politiskt korrekt det där va w3st3rb3rg?

Precis innan artikeln skulle släppas fick jag in en lista på Aliquams preliminära laguppställning i UV. Den såg ut såhär:

MoE: Aliquam

IRC-laget
Lejman
Kamrat Ankan
Jedi
CaVVa

Skype-laget
Jonis
ALD
Seblas

Forum-laget
Flavourised
rakarna
Spycaken

Notera alltså att 4 personer blivit kickade från UV av w3st3rb3rg efter detta, och att 4 av de mest hårdjobbande i UV förra månaden inte ens fick vara med i AQs preliminära laguppställning.

Vad vi ser här är en president som tar bort oppositionella från alla poster. I regeringen finns ingen som inte är med i NG, förutom Larm, och det är väldigt få icke-NG:are som jobbar i något departement. Det här är väldigt underligt, då det finns en sjuhelvetes massa kompetenta spelare utanför NG. Men det finns väl helt enkelt ingen plats för dessa i NGs, och w3st3rb3rgs, eSamhälle.

 

Comments

Seblas
Seblas Day 1,877, 09:39

Voted!

Alatom
Alatom Day 1,877, 09:53

Nu är W3st3rb3rgs prelle och inte jag, men om jag hade varit i W3st3rb3rgs skor hade jag gjort exakt likadant, eller nästan, jag hade nog inte varit lika len i truten.
För vem vill ha personer som kallat dig både det ena och andra, samt så uppenbart försöker underminera dig så fort tillfälle ges, i regering eller departement?

Carl Johansen
Carl Johansen Day 1,877, 09:54

Irc citatet är taget ur sitt sammanhang. Byta rubrik och ta bort allt flams och yttrandefrihet

Flavourised
Flavourised Day 1,877, 09:56

Det är högst olyckligt att Westerberg väljer att sparka ut folk från UV på grund av deras åsikter om utrikespolitik. Westerberg kanske inte har förstått det, men UV är nästan 100% befriat från politiska debatter och ställningstaganden. Seblas är minst lika kompetent som jag själv i att hjälpa, engagera och rekrytera nybörjare. Hans åsikter påverkar inte hans jobb i UV och han har visat detta under hela den tid han där har varit med. Han har till och med, om jag förstått det rätt, varit Utbildningsminister under en (för honom och MSAP) högerregering, utan problem. Det finns ingen anledning att avlägsna ren och skär kompetens från ett statligt departement.

A.L.D
A.L.D Day 1,877, 09:59

Rubriken skrev jag enbart som ett sätt att locka läsare. Har du någonsin sett Expressen ha en rubrik som lyder "Regeringen tar bort låga statstjänstemän från olika departement"?.

Vad jag gjorde var att jag, som journalister ofta gör, ställde en fråga. Jag avslöjade inte min egen uppfattning i frågan, jag ställde enbart en fråga för att locka läsare.

X-Tolle
X-Tolle Day 1,877, 10:06

Det jag tror folk glömmer är att som arbetare i UV så kan det hända att man kanske vill influera för sitt parti (Drar inte alla över en kam), det förvånar mig inte att Westerberg sparkade ut oss, Westerberg vill förmodligen ju att nybörjare ska bli NG:are och inte MSAP:are.

Tråkigt att det blev så dock så finns det många fler mandat, om folk nu är upprörda så föreslår jag att ni redan nu slår ihop och förbereder er för att vinna nästa val!

Jag kommer fortsätta min hungriga politiska väg, om jag behöver vänta lite så gör jag det. 🙂

Kamrat Ankan
Kamrat Ankan Day 1,877, 10:15

Skamligt att något sådant ska kunna hända. Mest synd är det för eSverige som förlorar viktig kompetens. Sedan känner jag också för UV som kommer att falla ihop. Jag har förtroende för att Aliquam och jag tror att han kan bli en grym Utbildningsminister, men själv kan ingen skapa någonting.

Dags för en förändring,
MSAP ASAP.

SalladGbg
SalladGbg Day 1,877, 10:19

Presidenten må röra om ordentligt i grytan, men så länge posterna fylls med kompetenta spelare är det givetvis en fördel för w3st att de spelarna för samma politik. Sluta kalla det maktmissbruk! Det är regerinschefens uppgift att utse en regering som på bästa möjliga sätt ska genomföra det som utlovats innan man fick folkets förtroende i form av röster.

Jag får helt enkelt quota mig själv:
Jag påstår inte att jag hade gjort likadant om jag varit president, men du som kallar det maktmissbruk, säger att NG är emot yttrande- och åsiktsfrihet och kallar hela partiet för en diktatur när partistyrelsen väljer att man skall rösta lika i en viktig fråga: Förvänta dig inget annat än att jag tänker motarbeta dig så länge du kommer med de här fullständigt vansinniga utspelen.

Kamrat Ankan
Kamrat Ankan Day 1,877, 10:21

Nästa mandat ska VI se till att W3st och hans kära NGare är utkastade från sin höga tron. Jag känner mig däremot väldigt lättad när jag ser att folk i alla partier börjat vakna upp.

JeguljaM
JeguljaM Day 1,877, 10:30

☝Msap har talat!

Slapface Day 1,877, 10:31

Comment deleted

Rape on Backyard
Rape on Backyard Day 1,877, 10:34

Högst anmärkningsvärt, likadant som i HKV. NG är och förblir tydligen en diktatur och westerberg som högste diktator. Först får de inte rösta som de vill och sedan kickas alla utan NG tillhörighet (ja, nästan alla som jag förstår det)

Pin.

Flavourised
Flavourised Day 1,877, 11:28

@ALD Expressen är enligt mig inte en tidning man vill härma om man är ute efter att skapa en kvalitativ debatt för att förbättra Sverige. Expressen är endast ute efter egen vinst, och det får de genom maximalt stora skandaler.

Mushmoon
Mushmoon Day 1,877, 12:09

Jag tycker det verkar som att folk drar ifrån fel håll. Det måste ju vara varje ämbetsmans skyldighet att utföra sitt arbete utan politiska influenser. Partitillhörighet borde inte spela någon roll eftersom tjänstemän ska vara opolitiska och ta order.

Flavourised
Flavourised Day 1,877, 12:32

+1

Daariil
Daariil Day 1,877, 13:06

Precis det vi menar Mushmoon

Kaptenen
Kaptenen Day 1,877, 13:53

Den nya presidenten och hans regering har folkets förtroende att välja sina egna medarbetare. Det är så en demokrati fungerar.

Carl Wrede
Carl Wrede Day 1,877, 14:34

Hallå!! Vet ni hur demokratier fungerar eller? Det är väldigt normalt beteende att sätta in sina egna på alla politiskt tillsatta positioner. Det gör alla partier när de får chansen irl.

Daariil
Daariil Day 1,877, 14:37

Kaptenen och Carl Wrede

Om det bara handlat om regeringen eller HKV hade det varit en sak men att sparka tjänstemän på ett departement som jobbar med att hjälpa nybörjare pga deras åsikter om eSveriges utrikespolitik anser jag vara väldigt fel.

Mcrave
Mcrave Day 1,877, 15:44

Läste igenom lite snabbt i forum tråden Daariil skapade, och det är ju en hel del smutskastning åt båda hållen. Visst det kan mkt väl vara ett riktigt dåligt beslut att göra detta, kicka ut personer pga oliktänkade, men o andra sidan så är det ju presidentens makt att välja sin egen regering.

Men det är ju inte det som är problemet, problemet är att ni istället vänder er mot varandra.
Gör något åt saken istället, om ni nu anser detta är fel, se då för fan till att inte dessa personer blir valda igen nästa gång! Sammarbeta, organisera ett motstånd mot de som ni tycker är fel.
Gör om och gör bättre.

Jag har idag ingen parti tillhörighet, vet i tusan om jag kommer ha det igen heller då detta spel börjar bli en enda cirkus.
Men detta val la jag min röst på west, då jag ansåg det var det säkraste korten med tanke på kandidaterna.
Jag kan ha haft jävligt fel, vem vet, det är något tiden får utvisa.
Men en sak kan jag lova, jag gör aldrig samma misstag två gånger.
Och jag hoppas ni också, alla som är missnöjda inte gör det heller.

HeapSeppo
HeapSeppo Day 1,877, 18:10

Varför skapas ens artiklar som denna? Denna artikel är bara fylld med extremt dålig propaganda och får dig att se ut som en grining liten snorunge. Ifall ett parti driver en allianspolitik som går totalt emot det partiet som vunnit valet så är det ju såklart dom har all rätt att ta bort dom. Fast vänta nu, dom har väl samma rätt att ta bort er även ifall ni inte har motsägande allianspolitik? Ja just det det har dom ja, för dom vann ju valet och har satt upp sina mål och planer på hur man ska nå dom. Ni var inte med i denna plan, big deal, gå vidare och satsa på nästa val. Ni vart inte kickade, ni vart bara inte intagna i den nya regeringen, för du vet väl att regeringen byts ut när statschefen byts ut, right?

I verkliga livet så vill man gärna ha kompetenta personer på alla poster, men då detta inte riktigt går så sätter man istället ut sina medlemmar på viktiga positioner så som finansminister etc. Betyder det här att vår regering inte har yttrandefrihet irl? Nej, betyder bara att man känner sig säkrare på att politiken man bedriver kommer att upprätthållas.

Sluta gråta, börja jobba.

Izzeee
Izzeee Day 1,877, 18:50

Skulle vilja se en sossedepartementschef i alliansens regering eller vice versa......så vad är nytt under solen???

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Day 1,878, 23:02

Tycker det är lite roligt att man säger att det w3st har gjort är fel men avslutar sin post med:
"Nästa mandat ska VI se till att W3st och hans kära NGare är utkastade från sin höga tron."

Så man tycker alltså att w3st gör fel men "VI" ska göra exakt likadant om vi vinner. xD
MSAP WASSAP?

Seblas
Seblas Day 1,878, 00:37

Fast ni måste skilja på att byta ut regeringen, och bytta ut tjänstemän. Självklart är det inte fel att byta ut folk som sitter på regeringsposter när man vinner ett val, men när man byter ut fotfolket i en organisation som UV, där det nästan bara är administrativt arbete, så är det otroligt konstigt och ologiskt.

Mushmoon
Mushmoon Day 1,878, 03:05

"Hallå!! Vet ni hur demokratier fungerar eller? Det är väldigt normalt beteende att sätta in sina egna på alla politiskt tillsatta positioner. Det gör alla partier när de får chansen irl."

Eh. Tror du att varenda offentligt anställda sjuksköterska byts ut när det blir regeringsskifte?

Jegarmister
Jegarmister Day 1,878, 04:52

Förstår att det kan vara konstigt att presidenten väljer bort tjänstemän i olika departement. Det brukar väl vara så att minister för varje departement väljer sina medarbetare. Hur som helst, att tjänstemän tas bort från departement är inget nytt. När jag var MoFA för en liten stund, så fick jag ta bort kanske 80% av dem som var i departementet, för att de var inaktiva.(OT, Dalze var en av dem)

Så att tjänstemän försvinner är inget nytt, att tjänstemännen i fråga blir arga över att dem tagits bort är heller inte något nytt.

Men är då regeringen emot åsiktsfrihet?
X-Tolle, Micke122 och Elsamba, avskedades pga, att partiet som dem här spelarna är medlemmar i inte stödde presidenten i presidentvalet. Det är en helt rimlig anledning till att inte vilja ha kvar dem.

Seblas, bloons och Karl, tillhör ett parti som inte heller stödde presidenten, det är också en helt rimlig anledning till att inte vilja ha kvar dem.

Om personerna i fråga inte varit aktiva, så är det ännu en anledning till att inte ha dem kvar.
Att presidenten inte vill ha ALD, är också rimligt pga att presidenten inte litar på dig, eller gillar dig som jag förstår.

Att man pratar om att den nuvarande regeringen är emot yttrandefrihet, förbluffar mig.

Vad som inte förbluffar mig är att eSverige ska hitta någon ny strunt sak att bråka om. Det är som vanligt då, eSverige ruttnar inifrån.

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,878, 05:20

Alexander hade en månad på sig att yttra sig när han var vCP men då kunde han tydligen inte använda sig av den rättigheten.

Daariil
Daariil Day 1,878, 05:34

Wolf, menar du att man endast har rätt att yttra sig om man sitter i regeringen?

Kain Propan
Kain Propan Day 1,878, 06:35

Nej Daariil han menar att när det väl fanns viktiga saker att yttra sig om som vart folk skulle slåss och vad Regeringens framtida planer var för eSverige så knep han igen och sa inte ett ord trots att han var vCP. Men nu när en så självklar sak som att presidenten väljer sina egna då jäklar går de bra att skriva artiklar osv.

Om du fortfarande inte fattar: ALD lägger sin energi på helt fel saker.

Caelo
Caelo Day 1,878, 07:05

Beror väl lite på. Har själv nekats inträde till HKV flera gånger. Klart man vill ha lite kritiska människor, annars får man ju bara en massa rövslickare på halsen, men det ska vara någon måtta. Efter ett tag får man skygglappar och man tycker att allt som personen kommer med är skit, oavsett om det är bra eller dåligt. Därför är det förståeligt att west gjorde som han gjorde. För du gillar honom uppenbarligen inte 🙂

Sen finns det förstås många som inte klarar av att ta kritik heller. Men det är deras förlust om de inte vill utvecklas.

A.L.D
A.L.D Day 1,878, 07:12

@Flavourised Jag menade inte att jag försökte likna expressen, jag använde de enbart som ett exempel 🙂
Varför jag tog rubriken var, som sagt, enbart för att få folk att klicka på artikeln. Jag kan ju svara mig själv, nej det gör han inte, men han agerar oerhört underligt, som många har skrivit här i kommentarerna.

Carl Wrede
Carl Wrede Day 1,878, 18:37

Mushmoon sa: "Eh. Tror du att varenda offentligt anställda sjuksköterska byts ut när det blir regeringsskifte? "

Svar: Nej, sjuksköterskor är ej politiskt tillsatta. Det trodde jag de flesta visste...

Pontus von Pluring
Pontus von Pluring Day 1,879, 01:24

Haha.

Seblas
Seblas Day 1,879, 01:37

Carl Wrede, det är inte en majoritet av tjänstemän i departimenten heller. Du tror väl inte att anställda i exempelvis Skolinspektionen bytts ut efter varje val?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.