Ambient on/off

Join the new world

 

Vodič za novince - 2.del [Bojevanje]

Day 1,090, 07:28 Published in Slovenia Slovenia by Slovenian University

To je drugi članek iz sklopov člankov vodič za novince. Če še niste prebrali 1. članka to storite pred branjem tega članka.
Vodič za novince - 1.del

Vse novince vabim na chat kanal: #v2-sola kjer lahko vprašate za podrobnosti o igri. Pridružite se nam tudi na forumu http://www.erepublik.si/forum/ (Spodaj boste našli klepetalnico)

1.1 Uvod

V tem članku vam bo predstavljeno bojevanje ugodnosti in slabosti le tega. Pozorno preberite saj boste izvedeli veliko novega. Povzetek celotnega članka spodaj.

2. Kako se boriti?

2.1 V kateri bitki se sploh boriti?

Najprej si izberite bitko v kateri se boste borili.

Najprej poglejte v časopis obrambnega ministrstva kjer bi moralo pisati kje se boriti, če pa ti ukazi niso posodobljeni ali pa se je bitka že končala pa povprašajte na forum.si ali pa na kakšnem chatu... Če ne dobite odgovora poglejte v katerih bitkah se sploh lahko borite in si izberite tisto bitko v kateri mi ali naše zavezništvo izgublja.

Kako to narediti?V vsaki bitki v kateri se lahko borite je naše zavezništvo na levi strani. V zgornjem primeru na sliki so naši zavezniki madžari in so obarvani modro. Ker je večina traku modrega pomeni, da naša stran zmaguje. (Če vas zanima koliko procentov ima kakšna stran samo pridržite miško na traku).

V tem primeru je vidno, da bo verjetno zmagala madžarska vendar vse se lahko obrne zato je priporočeno, da se čaka do konca rund/turnov bitk, da se sploh vidi, če je pomoč v tisti bitki potrebna.

Torej, če nimate časa, da bi čakali in je na voljo več bitk, ukazi pa niso posodobljeni se borite v tisti bitki v kateri zgubljamo.

2.2 Orožje

Ko imate izbrano in odprto bitko si lahko izberete orožje. Orožje si lahko kupite na Market-->Marketplace. Ko to izberete kliknite Show results in si kupite orožje po lastni izbiri. Poseben poudarek: Bojujete se lahko brez orožja. Orožje si je včasih smiselno kupite v primeru, da gre za pomembno bitko pomembna (beri ukaze obrambnega ministrstva; ponavadi ko je hrana ekstremno draga ali ko si lahko privoščite porabo več denarja kot bi ga rabili za nakup 300 točk hrane hrane) in imate dovolj denarja za nakup. Dober članek o tem: racionalna poraba vašega denarja).

Ko imate orožje se vrnite nazaj na bitko in kliknite majhen gumbek pri orožju (glejte sliko) in si izberite orožje katero vam najbolj ustreza. Za vsakega nasprotnika se vašemu orožju zmanjša za 1 uporabo (durabillity).. Koliko uporab še ostane vašemu orožju lahko pogledate v vašem inventarju tako da pridržite miško na orožju ali pa kar na strani z bitko na isti način. Prikaže se vam fire power (moč orožja), ki vam prikaže kako močno je orožje in pa durabillity (uporabnost), ki vam pokaže za koliko bojev je še vaše orožje.2.3 Čas je za boj!

Sedaj imate izbrano bitko in pa seveda orožje. Vse kar je potrebno storiti je da pritisnete velik rdeč gumb FIGHT.

2.4 Kako se pozdraviti?

Vsak boj vas bo stal 10health-a () in seveda, če nočete težav pri delodajalcu je potrebno imeti čim večji health. Pozdravite se lahko na več načinov:

- Bolnica
Najcenejši način kateri vam lahko podari do 100 health (Vsaka uporaba bolnice vam doda 10 healtha). Vendar je problem, ker bolnice velikokrat ni. Če hočete videti kdaj je bolnica kliknite na regijo v kateri se borite in poglejte v katerem krogu(turn) se nahaja bolnica ali pa poglejte na tole stran: seznam z bolnicami.
Bolnica je uporabna samo državi katera se brani. Pozdravimo se z klikom na bolnišnico levo spodaj.


Zelen okvirček poleg bolnice prikazuje kolikokrat lahko še uporabite bolnico.

- Hrana
Zdravite se lahko tudi s hrano. Na dan lahko pojeste za 300 health hrane torej 30 bojev, če uporabljate hrano. Hrano kupite na Market-->Marketplace-->food-->Show results izberite koliko hrane želite in kliknite Buy. Hrano lahko uporabite s klikom pod zdravjem na levi strani ali pa v bitki spodaj levo.

- Health kit
Ta možnost je najdražja in je primerna samo za odrasle in bogatejše igralce saj 1 health kit stane 0.5 golda in ti da samo 10 healtha. Za uporabo imate spodaj levo gumbek.

- Hiša
Vsako jutro natančno ob 9.00 se doda zdravje(health) iz hiške, če jo seveda imate. Z njo lahko na dan pridobite do 50 zdravja. Cene hišk se gibljejo od 2g (q1) do 12g (q5)2.5 Kako poteka bitka?
Vsaka bitka traja tako dolgo dokler napadalka ali branilka ne osvojita 8 rund/bitk/turnov. Vsak turn traja 2 uri in tista stran katera ima 51% ali več traku je zmagovalka turna. Torej bitka lahko traja 16ur ali pa 30ur. V vsakem krogu(turn) se podelita 2 Battle hero medalji, vsaka na eno stran. Dobi jo tisti kateri zbere največ vpliva oz. influence v tistem turnu. Dobra stran battle hero medalje je da dobite treasure map in v njej okoli 5 golda ter lepo svetlikajočo medaljo, ki je vidna v profilu.

2.6 Kaj pridobite v boju?
Z vsakim bojem, ki ga naredite dobite experience točke (vsak boj eno) ter rank točke katere vam pomagajo višati čin. Z višjim činom naredite več vpliva (influence) in bolj pomagate državi. Kot sem že omenil naredite tudi škodo katera se pozna na traku in pomaga nam in našim zaveznikom do lažje zmage. Boljše orožje in večja moč vam prav tako poveča vaš vpliv v bitki.

Dodatna pomoč v bitki

Obnova članka

2.1 Kje se boriti?
- Ukazi Obrabnega ministrstva
2.2 Orožje
- Market-->Marketplace-->tank/heli/artillery/rifle.
2.3 Boj!
- Kliknite gumbek Fight
2.4 Zdravljenje
Vsak boj vas stane 10 health.
Zdravite se lahko z:
- Bolnico (Kadar je) seznam z bolnicami
- Hrano (300 health hrane/dan).
- Health kit (0.5g pozdravi 10health).
- Hiša (1x na dan ti da health, največ 50).
2.5 Potek bitke
- Zmaga tista država katera osvoji 8 rund/bitk/turnov.
- Vsak turn traja 2 uri.
- V vsakem turnu se podeli battle hero medaljo na obe strani.
2.6 Ugodnosti boja
- Experiance točke (vsak boj 1).
- Rank točke ---> višji čin ---> večji dmg.
- Pomoč državi oz. zaveznikom.

Če česa ne razumete ali kaj potrebujete se ne bojte vprašati z veseljem vam bomo pomagali 😉 Pišite na: Slovenian Social Service.

Vodič za novince - 1.del
Vodič za novince - 3.del

VODIČI
Vodič po Monetary Market
Vodič za novinarje!
Povabite prijatelje [VODIČ]

OBRAZEC ZA VPIS V SLOVENSKO UNIVERZO

Forum Slovenske Skupnosti!
Slovenski projekt za pridobitev medijske medalje

Pomembni časopisi!
Urad za informiranje RS
Obrambno ministrstvo RS
Slovenska Univerza RS

Uporabne povezave!
Razna statistika
Vojna statistika

Lp, Ministrstvo za šolstvo in socialo

Spisala:
Ministra za šolstvo in socialo
KaPaVem_x3 in timkram
Pravopis:
cen1

 

Comments

LaskoPivo
LaskoPivo Day 1,090, 08:02

Super : )

slowWw
slowWw Day 1,090, 08:22

vote

ziga007
ziga007 Day 1,090, 09:51

prodam hišo roof 40
walls 23
cena 4g

tiln
tiln Day 1,090, 10:53

vote

don-d
don-d Day 1,178, 05:58

Lepo,da si je en vzel čas

Nadzornik
Nadzornik Day 1,623, 14:29

Lep pozdrav - pred nekaj dnevi sem začel igrat in vsa ta navodila so lepo zastarela in nimajo več skoraj nobenega smisla. Vem da je to veliko dela, vendar bi bilo fino imeti kakšna prava, trenutno veljavna navodila za začetnike. lp

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.