Viisaita Sanoja Vanhalta Ystävältä

Day 663, 05:40 Published in Finland Estonia by Kansantehtaat

Seuraava artikkeli on HateBot nimisen kansalaisen kirjoittama, joka on iloksenne suomennettu SPP:n toimesta. Alkuperäinen artikkeli: http://www.erepublik.com/en/article/maintaining-socialist-movements-words-of-wisdom-from-an-old-friend-935035/1/20

Rakkaat Sosialistiset Liikkeet Erepublikissa!

Eräät ehkä tuntevat minut, toiset taas eivät. Omalla identiteetilläni ei kuitenkaan nyt ole merkitystä. Mikä tässä vaiheessa tärkeää on, on se, mitä erityisesti sinä olet tekemässä. On usein sanottu, että ihmiset seisovat jättiläisten, jotka tulevat ennen heitä, olkapäillä.

Henkilökohtaisesti en halua verrata Beta-kommunististen liikkeiden menneisyyttä jättiläisiin, koska liikkeet olivat kaikkea aivan muuta. Kuitenkin olette seuraamassa samaa polkua, jota minä ja monet muut seurasimme. On tärkeää ymmärtää samat ongelmat, jotka joudutte kohtaamaan; toimettomuus, johtajuusongelmat, geopoliittiset ongelmat ja niin edelleen, joita itse myös olen joutunut ratkaisemaan. Joten jos sinä haluat antaa minulle hetken aikaa, niin tahtoisin antaa muutamia ohjeita erityisesti sosialistipuolueille.

Jos olet kapitalistinen sika ja luet tätä, niin jatka lukemista, koska voit ehkä soveltaa muutamia ohjeitani omaan kapitalistiseen puolueeseesi.

Työväelle:


On olemassa olennainen ero sosialisti- ja kapitalistipuolueiden välillä, jota en ole kuitenkaan heti ymmärtänyt. Ne ovat luonnostaan erilaisia liikkeitä, eikä ainoastaan pelin perspektiivistä, vaan pelaajien välisestä yhteydestä peliin. Antakaapa minun kertoa laajemmin.

Kapitalistiset puolueet perustuvat pelin perustekijöihin. Kaikki nämä puolueet ovat lähes identtisiä keskenään ja näin ollen vallan siirtyminen näiden puolueiden väillä on merkityksetöntä. Pelaajien yhteys peliin ei muutu, vaikka kapitalistiset puolueet muuttuvat, koska heillä on vain kaksi tärkeää asiaa, poliittiset voitot ja taloudellinen hyöty. Kapitalistisen puolueen vallassa pelaaja ei odota eliitin tekevän muuta, kuin antavan vähän hyvinvointia tai pari hassua auttavaa vinkkiä. Heidän politiikkansa on vapaiden markkinoiden edelläkävijä ja heidän yhteiskunnassaan jokainen on omillaan.

Jokin näistä kapitalistista puolueista edes tarkoittaa jotain vain silloin, kun he ovat vallankahvassa kiinni. Poliittinen ohjailu tekee jokaisen vallassaolonsa aikana pyrkimään saamaan taloudellista hyötyä.

Sosialistiset puolueet ovat erilaisia

Sosialistiset puolueet ovat perustuneet yhteisön aktiivien välille. Oma puolueesi, sinun säätiösi, talouspolitiikkasi ovat kaikki täysin erilaisita, mitä pelin kehittäjät ovat pelistä tarkoittaneet. Tämän takia sinulla ei ole "ylellistä" yhteyttä pelin sisälle, jonka avulla voit toteuttaa kaiken haluamasi ilman ristiriitaista järjestelmää. Tämän vuoksi kaikki on tehtävä pelin asettamien rajoitusten ulkopuolella.

Tämä aiheuttaa suuria ongelmia. Sosialismi luonteeltaan on tehokkaasti poistettu koko pelin konseptista. Kaiken lisäksi, mitä puolue tahtoo tehdä, täytyy tehdä pelin ulkopuolella.

Sisäinen byrokratia, joka kontrolloi yrityksiä (jos ylläpidät kommuunia), lahjoitusjärjestelmät, johtotehtävät ja erilaiset muut hallinnolliset asiat. Mikä yhdistää ne toisiinsa? Mikä on se kiinnike, joka pitää järjestelemää jatkuvassa ja suorassa yhteydessä?

Kapitalisteille puolue on itse peli, koska peli tukee kaikkea mitä he tekevät. Liian yksinkertaisista hallintorakenteista talouspolitiikkaan, heidän ei tarvitse huolehtia muusta, kuin: "Kuka on meidän uusi puolustusministerimme kun hyökkäämme?”.

Teille, sosialistit, täällä ei ole mitään. Usein teillä on oma monimutkainen rakenteenne "pelin ulkopuolella". Todennäköisesti teillä on oma taloudellinen järjestelmänne, joka vaati aktiivista osallistumista ja huomiota. Teillä saataisi olla tonneittain jäseniä, jotka vaativat tarkkaa huolenpitoa saadakseen työnsä hedelmät. Tuloksena on, että sosialistipuolueet menettävät tarmonsa erittäin nopeasti, ellei teillä ole jotain muutakin, joka yhdistäisi teidät yhteen.

Tutkitaanpa vähän historiaa. ePakistan oli betassa sosialistinen maa, ja se oli merkittävä toimija maailmanpolitiikassa vielä muutaman kuukauden jälkeen V1 käynnistämisestä. Miten heidän liikkeensä pysyi niin vahvana niin pitkän aikaa?

Heillä oli ulkopuolinen yhteisö, joka sitoi heidät yhteen. Sosialistien yhteisöllinen osa oli vahva, koska heillä oli muutakin yhteistä. Oli paljon enemmän menetettävää lopettamalla eren pelaaminen. Jos lähdet erestä ollessasi sidottuna ulkopuoliseen yhteisöön, sinun työsi tulokset jäävät elämään eressä. Jos tunnet ympärilläsi olevat ihmiset; ystäväsi ja ihmiset, jotka olet tuntenut jo vuosia, niin melko todennäköisesti pysyt aktiivisena.

Sosialistipuolueessa on kyse yhteisöstä ja veljeydestä

Tutkitaan lisää historiaa. eVenäjällä ollessani toimittiin samoilla periaatteilla. Millainen meidän yhteisömme oli viimeisinä kuukausina ennen, eNorjan valloituksen aikana, sen jälkeen kun vapauduimme ja kun tulimme uudestaan vallatuksi? Meillä oli ulkopuolinen yhteisö ja ulkopuolinen foorumi. Me tunsimme toinen toisemme jo kauan aikaa. Ja jos sinä ajattelet, että sinun puolueesi foorumi, joka on ”ulkopuolella” eRepublikia lasketaan tähän, sitä ei lasketa tähän mukaan. Tarkoitan jotain muuta: järjestä turnauksia, pelaa shakkia, tärkeintä on, että teette jotain, joka yhdistää teitä. Sosialistinen puolue, jossa ei ole yhteisöä, on kuollut puolue. Se on vain ajan kysymys ennen kuin se todella tapahtuu.


Kunniakas johtajisto

Sosialistisilla liikkeillä on yleensä suurin valta keskistettynä aktiivisiin, omistautuneisiin jäseniin. Juuri näin peli toimii. Yllyttäminen suoraan demokratiaan kommuunien valvomiseksi, on kuin "valetaiteilijan käskemistä varastaa kaikki sinun juttusi". Tämä väistämättömyys on tärkeää tunnistaa sen vaikutuksista. Sosialistipuolueilla on kahta eri johtajistojärjestelmätyyppiä:

1. Neuvostovalta
2. Perinteinen valta

Neuvostovalta

Neuvostovaltaa on, kun sinulla on 3-5 henkilöä, jotka ovat tunteneet toisena pitkään eri johtotehtävissä. CPSU😕la oli tällainen järjestelmä manifeston, HateBot:n ja parin muun eToverin kanssa. Neuvostovalta on helppo tunnistaa. Voidessasi laittaa kenet tahansa jäsenistä johtajaksi mikään ei muutu, sillä tämä ryhmä on niin läheinen, että he eivät voi hyväksyä mitään ennen toisten jäsenien hyväkysyntää.

Nämä johtajat on tunnustettu kiistatta laillisuudestaan, oikeudestaan ja omistautumisestaan liikkeellensä.

Ongelmana tässä on se, että se aiheuttaa tehottomuutta puolueelle. Sinulla on ryhmä ihmisiä, jotka voivat tehdä kaiken, ja vaikka he tekisivät mahtavaa työtä, se keskittää vallan tietylle ryhmälle. Kun muilla puolueen jäsenillä on vain velvollisuus painaa nappuloita, he lopulta
kyllästyvät. Kun CPSU😕la oli tämä systeemi käytössään, ja huomasimme sen haitat, yritimme epätoivoisesti saada ihmisiä osallistumaan ja tulemaan mukaan politiikkaan, mutta se ei yksinkertaisesti onnistunut enää. Oli liian myöhäistä. Kyseiset johtajat olivat laajalti tunnustettuja, joten ihmiset ajattelivat, että heidän ei tarvitsisi vaivautua hakemaan näihin asemiin. Vaikka uudet kasvot tekisivät paljon työtä, he eivät usko täyttävänsä tunnustetun johdon odotuksia.

Jos teidän puolueessanne on neuvostovaltasysteemi, teidän tulisi työstää sitä vahvemmaksi. Neuvostovallalla on tonneittain hyötyjä, mutta systeemi vaatii enemmän yhteisöltä, kuin muut systeemit, pitääkseen ihmisten mielenkiinnon pelissä. On tärkeää laittaa ihmisiä johtoasemiin ja laajentaa johtajiston sisäpiiriä. Jos teidän johtajistonne sisäpiirin henkilöiden lukumäärä ei kasva, se on kuolemassa!

Perinteinen valta

Melko todennäköisesti perinteinen valta pätee kaikkiin muihin tilanteisiin. Perinteistä valtaa on se, kun olette kopioineet kapitalistisen puolueen organisoidun hallintorakenteen. Teillä on puolueenjohtaja, jolla on korkein auktoriteetti yhdessä puolueensa kansanedustajien kanssa. Muutokset johdossa aiheuttavat kuohuntaa puolueen sisällä. Uudet johtajat, joilla on uusia ideoita (uudella johtajistolla ei ole yhteyttä vanhaan), voivat muuttaa koko poliittisen liikkeenne. Hyvää tässä on se, että nämä puolueet ovat todennäköisesti aktiivisia, koska ihmiset voivat katkoa toistensa kurkkuja poliittisella voimallansa. Huonoa on kuitenkin se, että voitte saada johtaja-asemaan sellaisia henkilöitä, joille valta ei sovi.

Syy, miksi järjestelmä saattaa aiheuttaa jatkuvaa kuohuntaa johtuu siitä, että teillä voi olla johtaja, joka on johtanut puoluetta jo todella kauan. Eräänä päivänä hän aikookin pitää tauon tai lopettaa. Kun tämä tapahtuu, uudet persoonat johtotehtävissä luulevat tietävänsä miten asiat hoidetaan. Vähän ajan kuluttua karu todellisuus paljastuu heille: puolueen pyörittäminen ei olekaan niin helppoa, miltä se näyttää. Kun Stalinin kaltainen johtajahahmo katoaa, pääsee helvetti valloilleen. Aivan kuin edellisessä hallintorakenteessa ja organisaatiossa kaikki tulevat edellä mainittuun tapaan erkanemaan erilleen.

Tällainen tilanne tarvitsisi mielettömän voimakkaita ja vaikutusvaltaisia ihmisiä pitämään asiat järjestyksessä. Luultavasti niin ei tule käymään. Luultavasti saat ääliön leiman, jos et tiedä mitä olet tekemässä ja yhteisö alkaa hajota. Jäsenet alkavat miettimään, että miksi he ovat puolueessaan, joka ei aja heidän etujaan ja päämääriään. Näin ollen ihmiset menettävät kiinnostuksensa. Puolue tulee hajoamaan, tai se romahtaa ja odottaa aikaa, jolloin toinen pelaaja ottaa sen haltuunsa.

Hyvä tapa välttää tämä, on rakentaa yhteisö tai yrittää järjestää arvostettuja politiikkoja ryhmäksi, joka voisi kontrolloida tiettyjä virkoja. Neuvostavaltaan nähden halu suoraan demokratiaan on suuremmassa osassa. Mitä vähemmän valtaa annetaan yhdelle johtajalle, sitä todennäköisemmin teillä on vakaampi ja pitkäikäisempi puolue.

Jotkut puolueet ovat tehneet näin ja välttyneet suurelta katastrofilta. Muut ovat vielä epävarmoja suoran demokratian toteuttamisesta, koska pelkäävät tulevansa huijatuiksi. Riski kannattaa joka tapauksessa ottaa.

Lopuksi


Näin lopuksi haluaisin sanoa, että politiikka ei ole koskaan reilua. Itselläni on aikoja jolloin kyseenalaistan sen, mihin suuntaan maa on menossa. Propaganda ja historiallinen revisionismi voivat sanoa ihan mitä tahansa asiasta, mutta ainoa tärkeä asia on se mitä tapahtui. Tiedän muutamien puolueiden perustuvan absoluuttiseen moraaliin, totuuteen, oikeuteen ja niin edelleen.

Tahdon toivottaa näille ihmisille onnea, koska lopulta kuitenkin olette ikään kuin risteyksessä: ketä tulette tukemaan? Teidän uskomuksianne demokraattiseen kompromissiin maassanne vai lojaaliuuteen puoluetta kohtaan. Kun minä edesautoin eVenäjän vapautusta eNorjasta, valitsin maani. Poliittinen shokki tästä käännekohtaisesta päätöksestä elää yhä uudelleen kirjoitetussa historiassa ja katkerassa poliittisessa taistossa. Se oli virhe, vaikkakin looginen valinta, joten pyydän teitä oppimaan virheistäni.

Kun lähdin pelistä, jäljellä oleva johtajisto valitsi puolueen ja me kärsimme poliittisista jälkiseurauksista, mutta heidän tekemästään valinnasta olen iloinen. Se oli oikea, korrekti ja ainoa vaihtoehto, mutta valintojakin tärkeämpää: loitte sosialistisen liikkeen.

Sosialistiliikkeissä ei ole kyse “voitosta”, vaan jostain aivan muusta. Olemalla uudistaja muutat ihmisten perspektiiviä eRepublikiin ja tärkeintä on, että tapaat ihmisiä ja saat uusia ystäviä.

Oppikaa minun virheistäni ja kokemuksistani. Älkää toistako historiaa. Yrittäkää luoda sitä, innovoida ja muuttaa sitä. Älä anna itsekkyyden ja ahneuden keinuttaa sinua; kuljeta itseäsi sen yläpuolella ja ulkopuolella, kohti uutta tulevaisuutta, jota et ole voinut koskaan saavuttaa. Ymmärtäkää, että nykyiset sosialistiset liikkeet ovat enemmän kuin osa peliä. Siinä on kyse liikkeen pelaajista. En halua ikinä nähdä puolueiden tekevän samoja virheitä joita itse tein, joten lukekaa nämä viisauden sanat.

Terveisin Vanha Ystävä, HateBot