Un gand reformator

Day 4,806, 10:02 Published in Romania Romania by Impressyo


Constat ca jocul a suferit unele modificari, insa cel mai regretabil adevar este ca numarul cetatenilor activi a scazut dramatic.

Desigur, exista multe considerente pentru acest efect al decaderii jocului, insa acest fapt nu scuza in niciun caz dictatura majoritatii.

Folosesc acesti termeni avand ca fundament urmatoarele motive:
1. Este inadmisibil ca un cetatean sa aiba 16 mandate de presedinte.
2. Este o rusine de proportii pentru eRomania ca un singur partid sa castige absolut toate alegerile la diferente colosale. Prezum ca acest sir mult prea lung de victorii pentru partidul-stat este datorat nu numai incompetentei celorlalti actori politici, ci si din cauza lipsei unei alternative viabile.
3. Este de neconceput ca presedintele tarii sa ocupe mai multe functii in acelasi timp. Va reamintesc faptul ca Dynamight este CP si guvernator al Bancii Nationale a Romaniei chiar in acest moment. Aceste 2 pozitii trebuiau ocupate de 2 persoane diferite, iar eventualele scuze nu reprezinta nimic altceva decat propaganda partdului-stat.

Faptul ca Brainstorming Party, The Matza Party si Templierii au ramas in TOP 5-ul politicii romanesti arata o continuitate a intereselor anumitor indivizi, ba chiar a anumitor unitati militare.
Cu toate acestea, dicatura majoritatii partidului-stat nu poate fi rapusa decat de un oponent puternic, un oponent cu o anvergura politica mai presus de orice.

Majoritatea politicienilor sarmanti, cu o buna calitate intelectuala au disparut, iar in locul lor au ajuns oameni ce au incercat sa impuste 2 iepuri dintr-o lovitura: sa aiba o cariera politica si sa aiba o cariera militara in acelasi timp.

Pentru indeplinirea scopului acestora, un lucru de neiertat s-a produs: politizarea unitatilor militare la cote alarmante.

Nu este nevoie sa va reamintesc afinitatea anumitor unitati militare catre fortele politice, le stiti deja, insa, urmatoarele puncte trebuie luate in calcul:
1. Pentru cei noi si care nu ati avut posibilitatea de a fi informati cu privire la istoria eRomaniei, cu mult timp in urma, puteati fi membru al unei unitati militare (ex. Templierii), dar membru al altui partid politic.
2. Orice discutie politica pe chatul unitatii militare era pedepsita.

Scena politica romaneasca trebuie reformata, trebuie ca societatea eRepublikana sa ajunga din nou la un grad de normalitate socio-politica, in care interferentele militare in sistemul politic (sau invers) sa scada, sa ajunga la cote decente.
Aceste interferente nu vor inceta sa existe niciodata, insa ponderea lor trebuie sa fie mult mai scazuta decat este acum.

Am o vasta experienta in ceea ce priveste sistemul politic al Romaniei.
Desigur, majoritatea mecanismelor jocului au suferit modificari, insa acest fapt nu este un impediment pentru mine.

Cetatenii ce doresc sa existe o dezbatere electorala, nu doar un monolog electoral ii invit sa mi se alature. Doresc ca pana la finalul acestui an dialogul politic sa fie reactivat, sa asistam la dezbateri electorale bazate pe diferente de opinii arugmentate, precum este normal in orice societate.

Odata cu reactivarea modulului politic, sunteti deja constienti ca si alte module muribunde ale eRepublik vor avea parte de un avant (ex. modulul media).Va invit sa faceti parte din Partidul Reformator daca doriti spusele de mai sus sa devina realitate.

Precizez ca Manifesto-ul Partidului Reformator va fi pregatit curand si vom fi gata sa aducem Romaniei alternativa politica de care are nevoie.

Q1: De ce Partidul Reformator are o orientare de centru-stanga?
In timpul Revolutiei Franceze, membrii organului legislativ francez ce erau asezati la stanga regelui isi manifestau opozitia pentru sistemul monarhist, cat si pentru vechea clasa conducatoare. Ei au fost cei ce au facut posibila aparitia Primei Republici.
Astazi, noi, Partidul Reformator, ne opunem clasei politice ce a evoluat gradual intr-o adevarata monarhie, ceea ce a permis disparitia dialogului politic si a facilitat aparaitia unui monolog politic degenerat in dictatura.

Sunt bineveniti toti cetatenii Romaniei ce vor sa aiba parte de discutii inradacinate in ratiune. Va invit sa redescoperim frumusetea acestui joc.PS: Aproximativ 7-10 zile fostul presedinte al eRomaniei, msriasu, a decedat. Condoleante familiei! In cazul in care l-ati cunoscut (virtual sau iRL), va invit sa va manifestati gandurile familiei acestuia (Vlad Vlasceanu pe Facebook, insa membrii familiei au acces la contul acestuia).