Ambient on/off

Join the new world

 

Ukrajnáról

Day 1,797, 13:07 Published in Hungary Hungary by eKulugyminiszterium


Üdvözletem!

Eleddig a bizonyosság hiánya miatt nem szerettem volna beszámolni országunk kelet felé irányuló diplomáciai erőfeszítéseiről, most azonban elérkezettnek érzem a pillanatot, hogy némi magyarázattal szolgáljak.

Mint ismeretes a nagyközönség számára jelenleg az EDEN tagállam eUkrajna megszállásával biztosítjuk jólétünket, gazdasági stabilitásunkat. Kormányunknak nem lévén célja (még az ellenséges) játékosok ellehetetlenítése, ezért jó szándékunk és megértésünk jeleként tárgyalásokat kezdeményeztünk az eUkrán hatóságokkal. Országuk teljes megszállása az országgyűlési választások (és ezzel a pénzbevételek) megszűntetéséhez vezetett volna, ezért felajánlottuk számukra a lehetőségét a békés felszabadulásnak. Számunkra értéktelen területeket kínáltunk fel nekik, ezzel országuk létezését biztosítva. Azonban a háborúnkban győztes fél lévén nem pusztán gesztusnak szántuk ezt egy ellenséges ország felé, hanem érdekeinknek megfelelően anyagi ellenszolgáltatást kértünk hajlandóságunkért. Az összeg meghatározásában figyelembe vettük azokat a tényezőket, amelyek az adott pillanatban befolyásolták az aktuális geopolitikai helyzetünket.

Sajnos ezen tárgyalásaink után fény derült arra a tényre, hogy az ukrán elnökkel valami probléma van, mivel ideiglenes eltiltásra tett szert. Ennek hozományaként az országgyűlésük megszavazta az elnökük és kormányának leváltását is.

Ezek után az eddigi tárgyalópartnerekkel elveszítettük a kapcsolatot, és amint lehetőség mutatkozott rá kapcsolatot teremtettünk az újonnan elfogadott kormány külügyminisztériumával. Immáron egy teljesen új nemzetközi helyzetben (az eUSA egyértelmű támadásának megidulása után) a lehető leggyorsabban kapcsolatot teremtettünk országuk újonnan kinevezett képviselőivel. Meg nem támadási szerződést ajánlottunk számukra és elérhetővé tettük kezdetben egy régió felajánlásával, immáron ingyenesen az országgyűlési választásokat, biztosítva ezáltal a fennmaradásukat. A tárgyalásokkal párhuzamosan a hírszerzésünk beszámolt arról, hogy az új eUkrán képviselők tárgyalásokat folytatnak az eUSAés a eBrazil kormánnyal is. Utolsó ajánlatunk értelmében felszabadítottunk volna számukra egy régiót, amennyiben garantálni képesek a meg nem támadási egyezmény betartását: mégiscsak semleges szándékokat szerettünk volna látni a hátországban.

Az ajánlattétel után abban maradtunk, hogy négy (!) napon belül jelentkeznek a válasszal. Sajnálatos módon a reakciójukról nem közvetlen módon értesültünk, hanem az elnökük által kiadott hivatalos közlönyből! Ezekben foglaltak szerint nem hajlandóak elfogadni a mi általunk kínált összes eredeti területük felszabadítását (sic!) és az általunk kínált kölcsönös védelmi egyezményt (MPP), amivel megvédtük volna őket az ellenségeiktől (sic!). A cikk értelmében ők kellett, hogy figyelmeztessenek bennünket arra, hogy a számunkra ellenséges szövetségi rendszer tagjai és nem hajlandóak velünk kooperálni.

A magyar kormány nevében kijelenthetem, hogy a megszállt területek kormányának képviselői számára nem kínáltunk semmilyen hasonló egyezményt. A szövetségi rendszerek épp aktuális megosztódására egyenesen én(!) kellett, hogy figyelmeztesem tárgyaló társainkat, miután egyértelművé tették számunkra, hogy más (pontosaban a mi) szövetség(ünk)ben látnák magukat szívesen. Fehéroroszországgal való tárgyalásaink is megerősítettek abban a tudatban, miszerint eUkrajna jelenleg saját szövetségeseinek kárára és háta mögött érdelődik az ártatlanság látszata mögött az esetleges “átugrás”, árulás iránt.

Sajnálatos kibogozható tényezővé vált ezen hazugságok megjelentetése után, hogy országaink nem egyezhetnek meg egymással, mivel a félretájékoztatás és a kettős mérce nem tartozik eszközeinkhez. eUkrajna kormányát az elvhűségünkkel és egyenességünkkel rákényszerítettük az egyébként is általuk választott útra: az ellenállásra, amelyet az eUSA hathatós anyagi támogatásával vihetnek végbe immáron.

A hírszerzés vezetőjének véleménye értelmében továbbá olyan következtetéseket vonhatunk le, melyek egy teljesen új helyzetre világítanak rá. Ennek fényében az eUSA (mindenki számára ismert tény, hogy EDEN országok MPP-it fogadja) jelenlegi szövetsége (CTRL) kárára ügyeskedik, ezzel a CTRL létét veszélyezteti. Ékes példa ezekre a törekvésekre az általam megemlített ukránokkal lejátszódó esemény sorozat, mely semmi másról nem szól, minthogy az eUSA pénzeli az EDEN féle Drain-t (sebzés elvonást). Ez a konklúzió is csak azt erősíti bennem, hogy a továbbiakban ignorálni kell áruló szomszédunk próbálkozásait, és továbbra is elnyomás alatt kell tartani.
Remélem e képlet fényében, világossá válik az is, hogy a Magyar MPP-vel rendelkező CTRL országok továbbra is barátaink, és ebben a nehéz helyzetben is számíthatnak ránk.

Szándékainkkal ellentétesen nehéz helyzetbe hoztuk eMoldáv szövetségeseinket is és eljövendő nehéz helyzetünkkel visszaélve valószínűsíthető az eUkrán országgyűlés biztosítottsága is, az eljövendő fontosabb frontvonalunk következményeként.

Ez a játszma lezárult, azonban reménykedem abban, hogy eljövendő kormányaink ezen információk tudatában fognak cselekedni a jövőben! Remélhetőleg az eUSA nem lesz szomszédunk a a jövőben, de eUkrajna itt marad mellettünk és ezen hazugságokkal és félreveztési kísérletekkel tisztában léve döntünk legközelebb sorsukról.

Személy szerint én minden esetben az őszinteség, nyíltság és egyenesség híve vagyok, ezért is szerettem volna felhívni országunk közvéleményének figyelmét a bennünket ért becstelenségre.

Maradok tisztelettel:

 

Comments

Alexandross
Alexandross Day 1,797, 13:13

Kiváló és részletes összefoglaló, tisztességes képviselete az országnak.
Vote! Az ukránokon amúgy nem lepődök meg, nem egyedüli az eset, sajnos.

HuMaVi
HuMaVi Day 1,797, 13:25

Koszonjuk a tajekoztatast!!
v+

Karlista
Karlista Day 1,797, 13:27

Hűha, aztamindenit, tyű!!!

AntiPlato
AntiPlato Day 1,797, 13:33

vote

Kmerse
Kmerse Day 1,797, 13:38

Ez derék munka volt.

gyika
gyika Day 1,797, 13:53

vot

gyika
gyika Day 1,797, 13:54

No de hol van Eheslo?

Szellsz
Szellsz Day 1,797, 14:34

Jön még, ne aggódj 😃

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,797, 15:47

Le a kalappal profi munka!

Macskassy Gordon
Macskassy Gordon Day 1,797, 15:51

szép munka

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,797, 17:28

az ukránok "trükközéseit" már mindenki unja. Nem véletlen az sem, hogy az elmúlt három hónapban nem nagyon sietett senki a segítségükre a felszabadulásban.

Argun
Argun Day 1,797, 17:34

Korrekt tájékoztatás!

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,797, 21:55

Orokre el lesznek torolve.

Bunevo
Bunevo Day 1,797, 23:43

Fehéroroszok is ugyanezt játszották 1 hete. Nem tudom hogy gondolják, hogy ilyen politizálással jutnak valamire.

banatb
banatb Day 1,798, 01:31

Így kell ezt csinálni! Vote!

AttilaFlagellumDei
AttilaFlagellumDei Day 1,798, 01:47

hehe. vicces egy nepseg. es tulsagosan komolyan nem szabad venni oket. ennyi.

Harcos82
Harcos82 Day 1,798, 02:36

vote

FlaMi
FlaMi Day 1,798, 10:47

o7

Mikita Charakternik
Mikita Charakternik Day 1,798, 11:48

Majd meglátjuk, ki nyer! Készülj fel!

anna_m
anna_m Day 1,798, 13:02

nekem ez zavaros, vagy csak sokat ittam? mindenesetre az ukránok mindig zűrösek voltak...

CyberPRP
CyberPRP Day 1,798, 14:03

nagyon fain, gratula!!!!!

EdyNatali
EdyNatali Day 1,798, 14:04

vote'

Tibigrafix
Tibigrafix Day 1,798, 14:56

no ukran kongresszus

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,798, 21:51

Kiváló és részletes összefoglaló, tisztességes képviselete az országnak. +1

vote

e-makvirag
e-makvirag Day 1,799, 00:47

perpill gyenge ország, sok értékes nyersanyaggal. mit várunk tőlük?
csak a seggüket próbálják védeni, még ha így a két szék közötti utat találják is meg.

az vesse az első követ, aki nem ezt csinálná.
sajnos ez a játék erről szól, és mi sem lehetünk sokkal büszkébbek magunkra

ettől függetlenül nincs mese, talp alatt kell tartanunk őket, még mielőtt valaki más lépne rájuk

e-makvirag
e-makvirag Day 1,799, 01:24

a felajánlásunk viszont abszolút korrekt volt, eljátszották a lehetőséget

0ncsaba
0ncsaba Day 1,799, 05:47

Ukrajna bedőlt az USA-nak, most majd megkapják az ő igazságukat.

Hofi73
Hofi73 Day 1,799, 10:46

akkorát csodálkoztam leesett az állam 🙂

Gabor Kori
Gabor Kori Day 1,799, 11:01

\o/

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.