Ambient on/off

Join the new world

 

TWO/CoT fölény: hadügyi helyzet az év elején

Day 1,879, 01:48 Published in Hungary Hungary by Bosko Balaban
Véget értek a békeidők a számunkra, egyre több országot érint közvetlenül a háború, az Eden néhány vezető állama súlyos vereségeket szenvedett. De ahogy a mondás tartja: Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. Tartósan eltörölni nagy országokat nem lehet.


Három nagy szövetség van: a legrégebbi az Eden, aki ellen harcolunk, a tavaly létrejött CoT, akik a legerősebb szövetségnek számítanak, létrejöttét a bolgárok oldalváltása hozta meg és a mi szövetségünk, a TWO, amely a ONE hamvaiból jött létre. A ONE és a TWO együttműködésének köszönhetően az Edennek nincs esélye, Brazília és USA korábbi Eden barát politikáját a semlegesség irányába vitte, mindkét ország számunkra ellenséges ország ellen veszi fel a harcát, tehát a sebzésük gyakran minket segít. Brazília inkább számít Eden ellenesnek, az USA lakossága még megosztott ilyen téren, a helyi TO-ban mindkét oldal résztvevő, így az USA magunk mellé állítása még nem lezárt.
Nézzük tehát a hadügyi helyzetet ennek fényében.


Dél Amerika

A második legérdekesebb térség talán mostanában.
Argentína helyzete a legrosszabb a nagyobb országok közül. Mindeddig sikeresen rw-zték vissza régióikat, azonban az Edennek a figyelme más frontokra helyeződött át, így Chile számára megnyílt az út a törlésükre. Chile megfizeti ennek az árát, a bolíviai rw-ket emiatt feladják. Ha a tartós törlés a cél, akkor ez még jól is jöhet a számukra, ugyanis Bolívia semlegesnek tekinthető, korábban Argentína tartotta megszállás alatt.
Kolumbia az Eden legújabb tagja. Ellenségeinknek sikerült magának megnyernie egy vereségekre ítélt országot. Mexikó, Brazília, Spanyolország, Indonézia, akik arrafelé szoktak járni. Egy régiót most a spanyolok tartanak, a többit a brazilok. Ha felszabadulnának, mexikói támadásra számíthatnának. Helyzetük reménytelen.
Venezuela élvezheti ennek a gyümölcsét, ugyanis korábban Kolumbia fenyegette őket, most csupán 3 régióról kell lemondaniuk a spanyolok javára.
Peru nagy része brazil uralom alatt, de legalább függetlenek, 2 régiójuk van.

Óceánia
Új Zéland biztonságban van, nem fenyegeti őket az argentin támadás, Chile tart egy új zélandi régiót. Ausztrália nagy része Chile uralma alatt van, a kérdés, hogy Indonézia nem próbálkozik-e majd visszatérni, ha Chile úgy döntene, kellően erős már, hogy teljesen Argentína ellen összpontosítsa erejét. Az asztrálok jövőjét tehát leginkább az argentinok helyzete befolyásolja.

Kelet Ázsia
Tajvan, a helyi nagyhatalom eredeti régióit az USA szállta meg, a brazilok nem tudták megtartani pozíciójukat itt. Japánban és Dél-Koreában vannak régióik, helyzetük stabil. A Két kis ország függetlenségét az USA biztosítja. Viszonylag nyugodt a helyzet errefelé.
Indonézia és Thaiföld kiszorultak Indiából. Indiát nem is fenyegeti részükről támadás, ugyanis oldalt váltottak, a CoT támogatására számíthatnak, aminek Indonézia is a tagja. A TWO is támogatja Indiát, azonban részükről csupán annyi a cél, hogy a horvátok bónuszait csökkentsék, de nem érdekük a horvátok teljes kiűzése, ezzel szemben a CoT számára mindegy, hol vannak a horvátok. A horvátok számára az indiai jelenlét meghosszabbítása a cél.
Pakisztán egyrégiós állam, a többi részét Kína tartja megszállva, Észak Korea szintén.

Nyugat Európa
A spanyolok tartósan törölték a portugálokat. A lengyelek és a szerbek felosztották a franciákat, a hollandokat a lengyelek szállják meg, Németország nagy részével együtt. Észak Németországból és a dán régiókból áll Németország, akik nem keresik a bajt maguknak.
Egyesült Királyság és Írország között gyakorló háború zajlik.

Észak Európa
Norvégia szabad állam. Az oroszok 2 régiót hagynak nekik, a többi az övék, emellett egy svéd régiót birtokolnak megegyezés alapján. Svéd-lett, svéd-litván, észt-finn harcok jellemzőek, végtelenül. A litván, lett fölénynek vége, a finnek ismét jobb helyzetben vannak. Az itteni harcok jelentősége nem igazán számítanak világ szinten.

Közép Európa
Svájc térképen van. A szlovének Észak Olaszországot és Svájc egy részét tartják, Svájc és Szlovénia között együttműködés van. Az olaszok délen tartanak régiókat, a szerbek törölhetnék őket el, ha nem más frontokkal foglalkoznának. Az olaszok se erőltetnek újabb régiók felszabadítását, hogy nehogy megint törlést kapjanak.
Ausztria teljes lett, mivel Magyarország túl sok frontot kapott, így azt feladta.
A csehek nagy része lengyel megszállás alatt, újabb fejlemény, hogy Ausztria is kapott egy régiót.
Szlovákia eredeti régióit birtokolja.


Kelet Európa
A fehéroroszok orosz támogatással visszaszerezték Homelsykaját, miközben a magyar erők túl sok fronton harcoltak, Vorarlberg mellett ezt a régiót is feladtuk, ugyanis békeidőkben megtudjuk tartani ezeket, amikor azonban két nagy ország ellen is harcolunk, tartósan nem tudunk ilyen régiókat megvédeni. A fehéroroszok is teljesek lettek ezzel.
Ukrajna a románokkal és a törökökkel is határosak. Magyarország tartotta teljesen megszállás alatt, azonban a török fenyegetés miatt a lengyeleknek adtunk pár régiót. A török fenyegetés elmúlt, helyette a román jött, így most újabb régiók kerülnek a lengyelekhez azzal a céllal, hogy a lengyelek mihamarabb a románok ellen mehessenek. Ez a bónuszaink átmeneti elvesztésével járnak megint. A lengyel-magyar közös hadműveletek célja a románokkal szemben egy számunkra kedvező békeegyezmény kicsikarása, ami elég nehéz lesz, mivel a mostani román elnök inkább választja országuk átmeneti eltörlését, a szövetségeseik érdekében, mint egy számukra megalázó béke megkötését.

Balkán
Horvátország eredeti régiói és Bosznia teljesen szerb uralom alatt. Az albánok kihasználva a szerbek és a macedónok elfoglalt helyzetét, Montenegrót tartják uralmuk alatt, egyetlen eredeti régiójuk tartásával.
A görögök szerb és macedón megszállás alatt vannak, egy régiót szabadítottak fel a szerbekkel szemben, úgy néz ki először a szerbeket akarják kiűzni otthonukból.
A románok megtámadták Magyarországot, hogy szövetségeseiket, a görögöket és a törököket segítsék. A görögök és a törökök eltörlését (egy emírségbeli régiót leszámítva) nem tudták elkerülni, azonban a magyarok helyzetét nagyban megtudják keseríteni. A figyelmet felhívták annyira magukra, hogy a lengyelek nélkül nem lehetnénk meg velük szemben. Amíg a lengyel segítség nem érkezik meg, vereségekre számíthatunk, aminek az egyik oka, hogy Kínába akartunk eljutni.
Ciprus felszabadult a bolgárok alól. A törökök elvesztették eredeti régióikat, először a magyarok kiűzésére koncentráltak és már csak egy régiónk maradt, amelyet hamarosan visszaszereznek és közben már a bolgárokat is űzik ki. A törökök hamarosan eredeti régióikat visszaszerzik, ugyanis a bolgárok is mennek máshova.

Afrika
Brazília tartja a számára fontos régióit Dél Afrikában.
Bulgária Egyiptom elfoglalására készül, hogy a görögök ne tudjanak visszajönni ide.

Közel Kelet
Irán visszaszerezte eredeti régóit a török szövetségeseivel szemben erővel. Mostanában az Emírségben vesztettek régiókat, minden erejüket az ellenünk való harc kötötte le. A magyar fenyegetést legyőzték, persze az Eden támogatása nélkül esélyük se lett volna.
A mostanában zajló harcok TWO/CoT oldalról azért zajlottak, hogy a törököket és a görögöket kiűzzék a térségből. A törökök elvesztették szaúdi, emírségi régióikat, csak egy maradt, amelyet nem tudtak se a szerbek, se a bolgárok közvetlenül megtámadni. A görögöket teljesen kiűzték, az eltörlés szégyenét érezhették meg.
A fő cél tehát ilyen helyzetben, hogy a görögök ne tudjanak újra gyarmatosítani dél felé és a törököket teljesen kiűzzék.

Kína eltörlésének lehetősége
Ilyen helyzetben felmerülhet a kérdés, vajon ez mennyire reális álom. Azt már látjuk, hogy Kitty visszaszerzése messzire került a számunkra, az oroszokon keresztül juthatnánk el oda, azonban ezzel újabb ellenséget szereznénk csak magunknak. Az oroszok jelenleg a semlegesség felé hajlanak, nem kívánják egyik oldalt se segíteni, volt amikor a bolgároknak tettek keresztbe, tehát tőlük sok jóindulatra nem számíthatunk.
A spanyoloknak volt egy próbálkozásuk egy eredeti régió megtámadásával, azonban ez kudarccal végződött, tehát egyelőre korai még egy Kína elleni háború, ugyanis van pár Eden ország, akik pihentnek számítanak. A románok mellett Kína az az ország, akiknek nem volt komolyabb háborújuk hónapok óta. Nem számítok arra, hogy a közeljövőben Kínát komolyabb támadás érheti az aktuális harci viszonyok miatt.


A görögök és a törökök szenvedték meg a legjobban a változásokat, gyarmataikat sirathatják, azonban a tankjaiknak köszönhetően bőven harcképesek maradtak. A cél tehát nem lehet más, minthogy minél kevesebb országot fordítsunk magunk ellen, néhány országot még magunk mellé állíthatnánk. Az olaszok, a horvátok elégedetlenek az Edennel, a finnek is elhagyták az Eden-t, India oldalt váltott, szóval a közelmúlt eseményeivel kapcsolatban is elégedettek lehetünk. Az ellenség éjszakai sebzését az argentinok és Kína adhatja, akikkel szemben már nem kell félnünk. Korábban az éjszaka indított támadás szóba se jöhetett, így akár az éjszakai harcokba is nyugodtabban vághat a hadügyi vezetésünk.
 

Comments

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,879, 02:12

Ez a fölény jelenleg nem látszik a magyar csatákban...

BlooHawk01
BlooHawk01 Day 1,879, 02:18

"A ONE is támogatja Indiát"
Jelenleg TWO 🙂

Nolmut
Nolmut Day 1,879, 02:38

olvasd át boskó, jópár dolgot félreírtál, nem arra gondoltál, ami monitorba lett vésve, pedig még csak az elején járok

Koppanyi Ferenc
Koppanyi Ferenc Day 1,879, 06:36

Kínának három gyenge pontja van, három olyan bónuszrégió, amiből csak egy van. Mivel három különféle országtól vették el, mind a háromban egyszerre indulhatna RW, és okos irányítással lenne esély kiütni legalább az egyiket, de inkább kettőt, ami két bónusz mínusz lenne.

tiszacipo
tiszacipo Day 1,879, 13:29

a CoT a legerősebb...??

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.