Ambient on/off

Join the new world

 

TWO botrány, erről szóló labdás képregény és CoT közlöny múltkori száma

Day 2,057, 11:01 Published in Hungary Hungary by Scat

Visszatértem a Balatonról, így újból belevetettem magamat a külföldi cikkek hadába. Bár a CoT közlöny száma már 4 napos is van, de mivel senki sem fordította le míg távol voltam, ezért az is belekerült ebbe a lapszámba.

Tartalom:
I CoT közlöny tartalma
II A spanyol kormány tervei
III A szlovén elnök véleménye a TWO HQ-ról és bojkott kihirdetése
IV Labdás képregény az előző cikkről

Cikkeket, amiket érdemes lenne lefordítani vagy összefoglalni, továbbra is ajánlhattok. Barátnak is nyugodtan lehet jelölni, hogy a shoutomnak hála ne maradj le a legújabb lapszámról.

Megjegyzés: a cikkben található dőlt betűs sorok, mondatok, az én hozzáfűzéseim a dolog(ok)hoz, vagyis az eredetiben nem szerepel(nek). Csak a félreértések elkerülése végett jegyzem ezt meg. Egyébként ez az összes cikkemre vonatkozik.
==========================================================================================

CoT közlöny

Három fejezetre osztották a cikket. Sorban haladva a következőkről szólnak.

Első: Jaj, jaj.

Második: Majd elmúlik, mert mi f*sza gyerekek vagyunk...csak pont most nem.

A harmadik a hét híreiről szól. Tehát ez nem propaganda hablaty, szóval információt hordoz magában:

• eNémetország belépett a CoT-ba.
• A felkeléseknek köszönhetően több régiót is sikerült visszaszerezni.
• eBrazília és eHorvátország közeledik a CoT-hoz. A brazilok már így is vállvetve harcolnak velük az argentinokkal szemben, míg a horvátok nemrégiben aranyat adományoztak a mexikói kormánynak, hogy ki tudja fizetni az MPP újrakötését. Mivel az eltörlés miatt most nincs igazán állami bevételük.
• A CoT továbbra is segíteni fog a TO által veszélyeztetett országoknak, mint eBelgium, eSvájc és eUSA. Remélik, hogy ettől szorosabb lesz a velük való viszony.
• A muszkák két hete tárgyaltak eDél-Afrikával egy légicsapásról, ami megmenthetné a kongresszusukat - mint tudjuk, ez sikerült is nekik. Mindemellett folyamatosan harcolnak a TWO elleni felkelésekben és eUkrajna ellen sikereket is elérnek.
• eChile NE-t adott be eKolumbia ellen, akiket sikerült is legyőzniük a csatákban, ám a közös határ megszűnte miatt, ismét eArgentínát tette meg a főellenségének az ország.
• Megújult a HQ csapata \o/
MC : Squibeel
SC : PyroSG eMexikóból és Aliss Wonder eMacedóniából
Bank elnök: chukchaSpanyol közlöny

Spanyol kormány bemutató cikk és a tervezett dolgok bemutatása. Nos, nagyon felületes az egész eredeti, így én is hasonlóképpen szaladnék át rajta:

Külügy:
Továbbra is megtartják a hintapolitikát, illetve Spoland formációt is erősíteni szeretnék.

Hadügy:
Létrehoztak egy akadémiát a kicsiknek, ahol megtanulhatnak mindent, amit a háborús modulról érdemes. Növelték az MU-k számát és a kommunikációt is felrázzák, hogy növeljék az aktivitást.

Kommunikáció:
Hetente fognak megjelenni összefoglaló cikkek a kormány munkájáról, interjúkat készítenek majd a spanyol társadalom fontosabb alakjaival és szeretnének beüzemelni egy rádiót is.

A többit kihagytam, mert azok számunkra még lényegtelenebb infókat tartalmaztak.


A szlovén elnök cikke

Ez egy teljes fordítás lesz, lássuk hát.

Szlovénia sokat fektet a diplomáciába. Nagyra értékeljük a szövetségeseinket, tiszteljük őket és ápoljuk a velük lévő kapcsolatainkat. De az nem lehetséges, hogy az emberek úgy döntenek, elbitorolják a hatalmat egy olyan szövetségben, ami a kölcsönös együttműködésen alapul. Szlovénia egy büszke nemzet, nem vagyunk senkinek a bábja. Van saját véleményünk és ki is állunk érte, ha szükséges. Én ezt Szlovénia nevében írom, az igazság nevében, a barátság és becsület nevében. A szövetség megőrzésének kedvéért. Azért írom ezt, hogy megakadályozzam a keselyűk hatalom átvételét a TWO-ban.

Mint ahogy közületek sokan tudják, a mai napon van a választás. De csak első pillantásra az, mert valójában messze van ez attól. Azon jelentkezők, akik munkát fektettek a programjukba, terveik bemutatásába, nem nyertek. Viszont az, aki csak néhány órával a választás előtt adta le a jelentkezését mindenféle tervezet nélkül, csodával határos módon győzött – legalábbis úgy tűnt. De aztán tiszta vizet öntöttek a pohárba. Kravenn tette ezt, az alábbi módon:

22:46 <Kravenn> tényleg azt gondolod, hogy a CoT hamarosan elbukik?
22:46 <martuxx> igen, úgy
22:46 <martuxx> vagy új országokat állítanak maguk mellé
22:46 <martuxx> szerinted?
22:46 <Kravenn> többé már nem az én problémám
22:49 <Kravenn> ti mindegyik szövetségben benne voltatok, nektek tudnotok kellene, hogyan is gondolkodnak
22:50 <martuxx> nos, mi úgy voltunk a CoT-ban, mint ahogyan a proTWO-ban
22:50 <martuxx> de mos minden megváltozott
22:51 <Kravenn> mik a célkitűzéseid erre a hónapra?
22:52 <martuxx> hogy érted?
22:52 <Kravenn> te vagy a külügyi vezető (SoFa), mi a programod?
22:54 <martuxx> még nem írtam össze őket
22:54 <Kravenn> mindenféle tervezet nélkül választottak meg?
22:55 <martuxx> mert engem csak ma (2,5 órával ezelőtt) javasoltak csak erre a pozícióra
22:55 <Kravenn> éppen a találkozó előtt?
22:55 <Kravenn> ki ajánlott téged?
22:56 <martuxx> ne engem ítélj el
22:56 <martuxx> Strider
22:57 <Kravenn> dw
23:01 <Kravenn> úgy tűnik, csak azért indítottak, hogy valaki mást blokkoljanak ezzel
23:03 <martuxx> ne engem hibáztass, de ha nem én indulok el a posztért, más tette volna meg
23:04 <Kravenn> nem hibáztatlak
23:04 <Kravenn> csak azt mondtam, hogy téged arra használtak, hogy más indulását megakadályozzák
23:05 <martuxx> ……
23:05 <Kravenn> a TWO-ban komoly belső problémák vannak
23:06 <martuxx> ez addig fog működni, amíg a TWO nyerésben van
23:06 <martuxx> és miért osztasz meg logokat?
23:06 <Kravenn> elég szomorú, hogy Strider bábúként használt fel

eSzerbia, pontosabban Strider83 számára nincsenek szabályok. Szerinte ő azok alapján járt el. De ezek ugyanúgy vonatkoznak rá is, ahogyan rám, nincs kivétel. Az egészben az a legrosszabb, hogy ezt a hatalom átvételt a TWO HQ-ban a szerb elnök is támogatja. Skandalum! Martuxx-ot később megválasztották külügyi vezetőnek (SoFa), hiába nem volt semmilyen előzetes programja sem. Nem mintha a másik kettő megválasztottnak lett volna.

Többször mondták már nekem, hogy ne viselkedjek úgy, mint egy gyerek. Én csak hangot adtam a véleményemnek. És ez néhányaknak nem tetszett. Így további utasításig a szlovén kormány úgy döntött, minden jövőbeli TWO HQ gyűlést bojkottál, amíg Strider83 nem lesz eltávolítva onnan.

A legtöbb HQ tag jobban értékeli a hűséget a minőségnél. Mivel csak én vettem észre a választás során, hogy a TWO nem működhet tovább úgy, hogy egy bábut állítanak annak az élére.

A volt SG mittekemuis, figyelmeztetett engem egy beszélgetésünk során. Elmondta nekem, hogy merre fele kellene elindulnom ahhoz, hogy jobbá változtassam a dolgokat.

[21:53:25] <Mitte> Howly, gondoskodj eSzlovéniáról
[21:53:41] <Mitte> ne nyújtózkodj ki túlságosan a takaró alól

eSzlovénia pedig úgy véli, hogy az egyenes út a legjobb módja annak, hogy ezt elintézzük. Mi, vagyis én benyújtottam egy javaslatot arról, hogy Strider83 legyen a szövetség vezetője. Mivel ezek után már tudvalevő, hogy úgyis ő a bábmester.Világos leszek. eSzlovéniának nem a TWO megsemmisítése a célja, hanem a változást, reformokat keresünk ahhoz, hogy az óriást ismét talpra állíthassuk. Jelenleg térdepelve vár, de hamarosan hátba szúrják a bitorlók és a földre fog kényszerülni.

Jelen pillanatban a szövetség hitelessége megkérdőjelezhető. El lehet rejteni az igazságot, de a HQ meggyengült. Hiányzik a gerinc, és bizonyos országok önként meghajolnak inkább. Ismétlem, eSzlovénia változásokat szeretne, hogy jobbá tegye a dolgokat. A szövetség az együttműködésen és az egyenlőségen alapul (bár azon már nem igazán)

"strider_afk> Howly: ez a demokrácia...bárkit indíthatunk a posztra, akit csak akarunk"

Úgy látszik ez a demokrácia eSzerbiában a kormány számára.

Haladó változásokra van szükségünk. Minden hatalom elbitorlás tilos. A jelölteknek kötelező bemutatniuk a programjukat, különben nem jogosultak az indulásra. Az indulási szándékukat néhány nappal a választás előtt be kell jelenteniük. Szükséges volna, hogy a megválasztott külügyi vezető, mandátuma során legalább 3 külügyi cikket jelentessen meg.

eSzlovénia nem tágít ettől. Változásokat akarunk és azt, hogy bizonyos emberek eltűnjenek a HQ életéből. Amíg ez nem történik meg, a bojkott folytatódni fog. Ne feledjétek, ezt a szövetség megőrzésének kedvéért írom. Nem lehet egy fenékkel két lovon ülni. Néhány ország mégis megpróbálja.

Remélem az igazság győzni fog és történni fognak változások,
Ice Killa aka Howly, eSzlovénia elnöke


Labdás eredeti

A most következő labdás képregény pont eSzlovénia akciójára reagál.

Egy napon a TWO HQ-ban…Később...De akkor...


Aznap később...Hupsz!

Geb*sz van a paradicsomban TWO HQ?


Érdekesség:


Míg ébren vagyunk, az agyunk elég energiát termel ahhoz, hogy egy 25 wattos villanykörtét megvilágítson.


========================================================================================== 

Comments

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,057, 11:03

Köszönöm a gyors munkád!

Eheslo
Eheslo Day 2,057, 11:20

Nos a korábbi bandától nem tellett a tájékoztatásra, a mostanitól sem.

Erre most a harmadosztályú szlovénektől kell az ötödosztályú magyaroknak megtudniuk, hogy a two-ban miként lettek ukránok, beloruszok, jetik, tótok csicskái.

Ezek után már nincs min csodálkoznunk.
Ahol a nyalás és sunyi alkuk nagymesterének számító szlovneknek betelt a pohár, ott a magyarok már hónapok óta csak ötödrangú csicskák lehetnek.

Szégyen ez az antimagyarokból felállított semmitérő gerinctelen hazaáruló külügyre és bábelnökökre is.

Növesszetek gerincet csicskák!

HunD.Panza
HunD.Panza Day 2,059, 03:13

no igen, a külügy most megváltozott, én ezért is tettem le az ottani hivatalomat. (tisztára mint a rendszerváltás, eddig itt is szar volt, de most szarabb)

karcsi988
karcsi988 Day 2,057, 11:22

Amúgy a spanyolokkal is bajuk van, vagy a képregényben csak választottak egy Two tagot aki Szerbiával együtt parancsolgat nekik?

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 2,057, 11:26

jelenlegi SG spanyol.

Alexandross
Alexandross Day 2,057, 11:30

Kérdésedre válaszolva, a spanyoloknál egy arrogánsabb kormány került vezető pozícióban. Náluk, ahogy a szerbeknél is, kettő viszonylag erős csoport versenyezget a győzelemért. Most éppen azok a reakciósok nyertek, akik szétbarmolták a ONE-t annak idején, és a szerbekkel karöltve tisztogatásba kezdtek azok ellen, akiknek nagyobb befolyásuk van szövin belül, mint nekik.

Alexandross
Alexandross Day 2,057, 11:31

Ahogy Shiranui mondja, az új SG spanyol.

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 2,057, 11:46

mondjuk ezt csinálják már 3 hónapja, előző hónapban sokat kellett velük veszekedni. Sajnos most győztek.

Nolmut
Nolmut Day 2,057, 11:23

v

szemi
szemi Day 2,057, 11:34

nagyon köszi!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,057, 11:51

nem szól ez a TWO-s dolog másról, mint bizonyos személyek hatalmi harcáról. strider is csak arra tör, hogy ő irányíthassa a szövit.

Kero One
Kero One Day 2,057, 11:51

Slovenia POWER!

HercuIe Poirot
HercuIe Poirot Day 2,057, 11:52

v

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 2,057, 12:21

Troll mode ON

A szlovén ügyhöz: nem tudom, min csodálkoznak, mikor az eRepublik diplomácia úgy működik, hogy mindenki azt tesz, amit tenni tud, és mindenki úgy viselkedik, hogy ha őt nem érdekli valaki/valami, akkor magasról tojik rá, s ha erősebb, akkor jár, ami jár.

A diplomáciában több mindent szabad itt, mint IRL, sőt, az, aki nem így gondolkodik, az nem érti a játék logikáját. Hatalom a lényeg, minden más mellékes.

/OFF

Remélem, mielőbb rendeződik.

Ice Killa
Ice Killa Day 2,057, 12:33

Vote.

HenryFecamp
HenryFecamp Day 2,057, 13:52

no power for anybody! anarchy!! (JK)
anyway this game is all about get more members, voters, supporters, countries, brothers, sisters, gows, etc
you can win only this way whatever you want here. boycott will not help if you want to stay +

HenryFecamp
HenryFecamp Day 2,057, 13:55

magyar ford: semmi hatalmat senkinek! anarchiát! (csakvicceltem)
egyébként ez a z egész játék arról szól hogyszerezz minél több tagot, szavazót, támogatót, országot, hugit-bátyót, háború istenét, stb
csak így nyerhetsz bármit is szeretnél, a bojkott nem segít ha pozitív szeretnél maradni

Zeta80 Day 2,057, 15:37

Comment deleted

HUpakolas kishuga Luci Ewing
HUpakolas kishuga Luci Ewing Day 2,057, 22:49

Szégyen!

Mikrobi
Mikrobi Day 2,058, 04:49

A szlovénok mindig is önzők voltak, hepciáskodtak, külön utakon jártak és nem segítették a szövetséget. 0rinda óta ez van -.-

Ice Killa
Ice Killa Day 2,058, 07:55

We strongly disagree.

Mikrobi
Mikrobi Day 2,058, 08:06

contra factum non valet argumentum

Ice Killa
Ice Killa Day 2,058, 08:09

Hint: remember when you wanted Deutschschweiz and we were against it?

We only protect our own interests when they are being breached. 😉

DivineLard
DivineLard Day 2,059, 04:30

"We only protect our own interests when they are being breached." - That perfectly summarises a selfish, non-teamwork attitude 🙂

Ice Killa
Ice Killa Day 2,059, 09:52

Our interests are that we are part of an alliance where countries may express their concern and are treated like they should be, equally. A perfect selfish and a non-teamwork attitude.

Interests don't always reflect negativity.

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Day 2,058, 11:06

Szégyen, hogy ismét egy elvileg ellenséges újságcikk fordításából kell először hallanunk a TWO botrányáról!

Respect Slovenia, let's combat Serbian tyranny!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.