Ambient on/off

Join the new world

 

The Conclusion

Day 1,798, 03:24 Published in Sweden Sweden by Mcrave

Tiden är inne att sammanfatta de fyra artiklarna, Darkness is upon us all, The end is near, War, a necessary solution och Economic evil, birth of chaos.Varför skrev jag dessa? Vad vill jag uppnå?
Ja kort sagt ville jag skriva en mörkare syn på eSverige och erepublik.
På ett episkt sätt med bilder och text ge en bild av eSverige, visst något överdrivet men ändå inte långt från sanningen.
Men jag ville också skriva om de delar som berör erepublik, nämligen krig och ekonomi.

Sen som avslutning har vi delen då det också är en rekryterings fas till Visionpartiet och MU´n Gods of War.
Och som många kanske redan har gissat så har hela serien med att göra att jag ställer upp i presidentvalet.
Denna serie samt denna avslutande del är mitt manifest, mitt första steg mot det nya eSverige.

En sak kan jag lova er, jag kommer reta up en massa människor, kommer gå hårt åt de styrande, men ta det inte allt för personligt!


En Vision för ett roligare spelande både för nya och gammla.

Varför ska man rösta på mig? Varför rösta på Visionpartiet?
Ja det är en bra fråga men den har ett mycket enkelt svar.
Vill du se en förändring, vill du ha ett roligare spelande, vill du få makten fördelat på folket och inte ett styrande organ, ja rösta på mig.Vad går detta spel ut på?
För det första måste man förstå vad som finns i spelet.
Det finns en krigsmodul samt en ekonomimodul, det är dom två största samt dominerande. Sen har vi också en politisk del i spelet som tyvärr inte är fullt utvecklat till fullo.

Krig och ekonomi, du tränar och arbetar varje dag, det är ditt syfte på erepublik. Är du med i en aktiv MU så har du strider varje dag som du måste utföra. Efter detta så är valet helt upp till var och en vad man vill göra.
Ägna sig åt krig och stiga i rank eller införskaffa fabriker och starta egna företag.
Den politiska delen kan man inte ens göra här på erepublik mer än när det är val, utan all politik sköts via externa sidor.

Så kort sagt så är företagande och krigandet det som många spelare håller på med.

Det politiska spelet idag i eSverige styrs av ett parti, ett parti som har en stor majoritet i kongressval samt i president val.
Med få marginaler så har andra partier styrt det senaste året men det har ändå varit top 4 partier.
Detta har blivit kallat en elit. Sant eller falskt? Det är upp till var och en beroende på vad man vill kalla det.

För mig så är en elit när samma spelare/parti gång på gång har majoriet att styra.
Då har jag ofta fått svar att så är inte fallet, alla har lika stor möjlighet att påverka och bli valda.
Har man? Ja kanske OM man går med i dessa stora partier. Men om man väljer att inte göra det, utan istället vill göra något annat? Ja då är chansen mycket liten.

Många gånger har jag också fått svar att hur som helst så är det ju majoriteten som väljer, nja inte riktigt sant då om ett parti har en ledande ställning så är det inte majoritet.
Vi har idag ca 1072 aktiva spelare i eSverige, av dessa ca 176 i det största partiet och 170 i top 2 partiet. Långt ifrån majoritet bland folket, men som parti har dom det. Då vi är i ett läge då de flesta som röstar på val är med i just de parti dom röstar på. Övriga befolkningen bryr sig inte eller har inte hittat ett parti som dom vill lägga röst på.

Har de styrande hittils gjort ett dåligt jobb då? finns det ett missnöje?
För det första så vill jag klargöra hur jag tänker.
Jag anser inte att dom har styrt eSverige dåligt utan tvärtom dom har gjort det riktigt jävla bra men det är dags att lämna över, det är dags för en revolution. Dags att ändra så fler spelare börjar samt stannar i eSverige, det behövs glädje i spelandet.

Finns det ett missnöje? Ja tydligen då det startas små partier om vart annat. Spelare som inte hittat sig till rätta bland de större partierna.
Spelare precis som jag vill göra något eget.
Tyvärr så har ju inte partier möjlighet att påverka såvida dom inte är topp5. Vilket är riktigt dåligt, alla partier små som stora bör ha lika rättighet att ställa upp till kongress valet. Endast då får vi ett rättvist system där majoriteten segrar rättvist.Kongress valet som kommer har vi inga möjligheter att ställa upp i då vi är ett topp 8 parti.
Men däremot kan vi/jag ställa upp i presidentvalet.
Vad vill jag då jobba för om jag blir vald.

En sak är säker jag kommer jobba för att det ska vara roligt att spela, få upp ekonomin, få in nya spelare samt krig. Ja en röst på mig och jag lovar er att vi kommer få ett krig.Varför krig?
Jo för krigandet är så stor del av spelandet, alla vet hur skoj det är när vi har ett riktigt krig.
Vi kämpar sida vid sida långt ut på natten och ända in på morgontimmarna bara för att rädda eller ta över en viktig region.
Oavsett politisk eller MU tillhörighet så kämpar vi, och vi gillar det. Spelets syfte i sin stjänglans.

Sedan så ger krig oss möjligheter inom ekonomin, vi får ett behov av vapen och mat. Har vi ett behov så stiger efterfrågan och priserna, företagen får igång lönsamheten och lönerna kan stiga.
Spelare med hög lön köper mer, men får också möjlighet att utveckla sina egna företag.
Sen har du fördelen för nya spelare, dom första månaderna här på erepublik behöver man en stark lön för att kunna bygga en bra grund. För att ens ha en chans att komma ikapp erfarna spelare.
Det är en stor skillnad för en ny spelare att få 30 kr i lön mot kanske 200 kr. För en rik erfarenspelare har lönen mindre betydelse.
Sen ger krig också möjligheten att ta över regioner med bonusar som vi ej inte har.
Kan vi maxa vår bonus så kan vi producera mer till en billigare kostnad.
Därför är kriget så viktigt för ekonomin.


Tillsammans ska vi strida för eSverige, mot en bättre framtid.

En röst på mig skulle också innebära att jag skulle se till att fler företag startas, fler får chansen. Vi har en stark ekonomi i eSverige, men pengar läggs på hög istället för att gå dit dom behövs. Nämligen nya spelare samt spelare som vill utveckla och starta företag.

Jag skulle också dra igång en stor aktiv rekryterings försök, få in nytt blod till eSverige så vi växer oss starka.
Ny spelare behövs.Jag vill förena eSverige, vill få oss alla att jobba tillsammans mot något mycket större.
Jag vill att spelet ska vara roligt och få folk att inse detta är ett spel inte den verkliga världen. Så varför ska vi sträva efter att hålla politiken efter den verklige världen?

Att ta ansvar för eSverige är att göra det som är bäst för folket och inte en enskild person eller en grupp av elitspelare.Jag uppmanar folket att rösta på mig, jag uppmanar alla små partier att rösta på mig samt alla som känner att en förändring krävs för ett roligare spelande.
Mina val löften till er är att spelandet ska bli roligare. att vi ska ha ett krig som ger en fart i ekonomin. Att vi aktivt ska värva nya spelare.
Lägga grunden till ett nytt eSverige.

Gå med oss i Visionpartiet.
Gå med i Gods of War.
Rösta på mig i kommande presidentval.
Så lovar jag er att ni får allt ni vill ha ut av erepublik.


I am waiting for you, just vote Mcrave

😉 Jag kanske inte kan ge er allt men de löften jag givit kommer jag jobba hårt för att införa om jag blir vald.

Gå med oss nu och förändra, gör bättre, reta upp i eliten 😉
Vill du ha en spännande månad framför dig, där du sitter och strider in i det sista och njuter av seger skålar dagen efter.
Ja då är det dags att välja väg nu.
Visionpartiet och Mcrave 4 president = ett roligare spel.
Något annat val = samma gamla politiska mygel och tråkiga linje.

Ta ansvar för spelandet rösta på någon som vill göra allt roligare.
Rösta på Mcrave i presidentvalet.

 

Comments

Aliquam
Aliquam Day 1,798, 04:34

En anledning till att ni inte är ett topp 5 parti kanske är att de som är stora lyckats på något sätt? Om missnöjet hade varit större, hade ni varit ett av topp-partierna, alltså om missnöjet skulle vart tillräckligt stort. Nu är det ju inte så...
Men ändå V för artikeln, gillar när man går ut seriöst med ett manifest 🙂

HeapSeppo
HeapSeppo Day 1,798, 04:39

Det finns ingen "elit" de finns dom som lägger ner en stor del av sin tid på detta spel så det faktiskt funkar. Det är bara att fråga ifall dom har jobb åt dig som gör att du kan "vara med och styra", för det behövs alltid folk.

Mr Stevens
Mr Stevens Day 1,798, 04:43

Saken är den att "Visionpartiet" (Som rimligen borde heta "Visionspartiet" om det inte ska sticka i ögonen) inte fyller någon funktion. Det är startat för att en lite grupp vill pilla med vad de tycker är coola slogans och grafik. Men vad gäller de politiska förslagen så är de bokstavligt talat samma sak som alltid har lovats av nya partier som startats av nya hetlevrade spelare som inte velat gå med i de stora. Det har aldrig blivit så eftersom det inte är så enkelt.

Mr Stevens
Mr Stevens Day 1,798, 04:45

Vill man verkligen göra något annorlunda så är det itne genom att starta ett parti som man tycker har ett coolare namn eller en coolare logga. Det enda sättet att göra något mer av spelet är att skapa organisation, exempelvis genom att samla en stor mängd spelare på skype eller IRCn ocg göra koordinerade saker. Då har man ett tydligt syfte och kan åstadkomma något. Annars kan man lika gärna rösta på de partier som är etablerade och vara trygg att maktapparaten ser till att de som blir ledande

Mr Stevens
Mr Stevens Day 1,798, 04:45

inte är fullständigt tokiga iallafall.

Slapface
Slapface Day 1,798, 04:45

Det finns ingen "elit" de finns dom som lägger ner en stor del av sin tid på detta spel så det faktiskt funkar. Det är bara att fråga ifall dom har jobb åt dig som gör att du kan "vara med och styra", för det behövs alltid folk. Burger man haz spoken LTORLOTLRTRLTLLRTRL BURGER MHM

Mcrave
Mcrave Day 1,798, 04:52

Som sagt det retar alltid någon att bli kallad elitspelare men faktum kvarstår ju ändå, samma personer gång på gång sitter i regeringen, de har stöd av sitt parti men ej av folket i de små partierna.
De små partierna topp 6 till yopp 10 har lite över 50 röster, räknar man in de som ligger på topp 5 så har vi upp mot 80 röster.
Med det sagt hade vi haft ett system som tillåter små partier att ställa upp skulle vi haft en helt annan maktbalans i eSverige.

För man ska inte behöva gå med

Mcrave
Mcrave Day 1,798, 04:56

i ett större parti och följa deras vision om framtiden bara för att få en chans att föra sina åsikter och synpunkter på tal.

Så därför ställer jag upp, och alla som känner att de vill ha något nytt nästa månad rösta på mig.
Alla som vill ha ett krig som binder oss samman röstar på mig.
Och Mr Stevens du verkar störa dig på mycket, men det gör inget, och hurvida vi heter visionpartiet eller visionspartiet har absolut ingen betydelse, mer än för personer som du som stör dig på saker och ting.

Aliquam
Aliquam Day 1,798, 05:06

Anledningen till att det sitter samma personer på posterna, är att man som president tar de mest kompetenta personerna man vet och sätter dem där. Om man är intresserad av att bli t.ex. minister måste man börja någonstans och börja jobba i något departement, för att sedan om man visar framfötter ta steget fram. Problemet som jag ser det, är att de mindre partierna inte fattat att vi inte har något emot dem, utan det är bara att skicka iväg ett pm till en minister och säga att du vill hjälpa till

Aliquam
Aliquam Day 1,798, 05:08

så kommer denne säkert bli jätteglad, då det saknas massa arbetskraft.
Jag tror att lite eget driv på rätt saker är det som behövs, Mcrave, du verkar vara en som brinner för spelet, så kontakta ministrarna och säg att du kan hjälpa till, så brukar det funka.
Om man vill göra något för eSverige är det precis det som behövs, samtidigt som man får börja jobba på golvet innan man kliver upp i finrummen.

HeapSeppo
HeapSeppo Day 1,798, 05:10

Du behöver inte gå med i NG för att få jobba inom regeringen? Har aldrig behövt göra det. Sen att ni är tröga och tycker att 80 = 200 är ju bara irriterande. Ja so what ifall ni har 80 röster utspridda över 5 partier? Så bara för att ni har mindre än hälften röster än de ledande partierna så ska ni få presidenter etc?

Förstår verkligen inte din logik eller propaganda. Försöker du bli ett missnöjes parti eller vad är ditt mål? För du har verkligen inte gjort något för att försöka hjälpa till.

Mcrave
Mcrave Day 1,798, 05:36

Anledningen till jag inte gjort något är ju att jag har min ide om hur det ska göras.
Mitt mål som också klart och tydligt står i artikeln är att få sverige i krig, vi ska ha ett spelande som är skoj.
Att hålla på och tro att detta ska jämföras med irl världen är bara dumt, här har vi alla möjliga val att göra för att få ett roligt spelande, men ändå vill man leka politisk diplomat och låta spelandet för den vanliga spelaren gå förlorad.

Den slutliga planen för visionpartiet

Mcrave
Mcrave Day 1,798, 05:39

har alltid varit detta, för visionpartiets del så är detta the moment of truth.
To be or not to be, så att säga.

Upp till eSvenska folket att göra valet om dom följer oss eller ej.

Vad många inte förstår är att vi står för fritt spelande, kul spelande, krigande och företagande.

Westerberg
Westerberg Day 1,798, 05:54

Jag ska ge min bild på problematiken med små partier. Jag har ju vart med på ett antal resor mot toppskiftet av medlemmar.

Det första partiet var Nationalgardet (det äldre), som var en tydlig krigshetsande organisation. Vi tog ett segment som var dåligt täckt, samtidigt som var insåg att detta skulle leda oss mot topp 5. Detta var under den aktivaste perioden av V1. Mycket riktigt vi nådde topp 5, och lyckades påverka inställningen till krig att Sverige anföll vår ärkefiende Tyskland.

Westerberg
Westerberg Day 1,798, 05:57

Nästa resa är Liberala Vikingar, när jag anslöt var LV ett parti som var topp 4/5 och ansågs vara ett trollparti. Men det fanns många starka krafter inom LV som verkligen ville föra Sverige framåt. Vi gjorde många förändringar, bildade den första Riksdagsgruppen i Sverige, drev vår politik målriktat och framgångsrikt. Vi fick vid något tillfälle mer röster än vad vi hade medlemmar i paritet. Här var segmentet vi var ute efter, ansvarstagande. Folk såg vad vi presterade och belönade oss.

Westerberg
Westerberg Day 1,798, 05:59

Tänker inte prata om nuvarande NG då well vi blev störst i Sverige på en månad typ.

Men det jag kan säga är att det finns ingen styrande elit, att använda sig av den retoriken och skapa ett hat är inte bra. Det får aktiva spelare att sluta som gör ett enormt jobb för Sverige. Däremot kan det funnits tendenser till en elit, under Nov-Dec 2011. Men det är glömt och behövs inte tas upp igen.

Som ett litet parti tror jag det är viktigt att man skapar en tydlig profil och driver den aktivt.

Westerberg
Westerberg Day 1,798, 05:59

Hursomhelst, alltid kul med artiklar i median det är något som behövs. Om ni/du fortsätter vara aktiva tar hand om en hjärtefråga och levererar resultat kommer ni växa i storlek var så säker.

Lycka till osv 🙂

Jegarmister
Jegarmister Day 1,798, 18:20

Vad menar du med en elit? Om du menar att det finns ett X antal personer i eSverige som arbetar aktivt för landet, samt inte har något problem med att sitta på fredsförhandlingar, statusrapporter, möten i flertalet timmar i veckan. Så visst det finns en elit. Eliten är de som egentligen inte bryr sig om partitillhörigheten, eliten är de som är kvar månad efter månad, eliten är dem bästa personerna för eSverige.
Vill du veta hur du blir en elit?
Bli förfan aktiv, allt som krävs.
HAIL ELITEN!

Kain Propan
Kain Propan Day 1,798, 18:58

" Vad många inte förstår är att vi står för fritt spelande, kul spelande, krigande och företagande. "
För det står inget annat parti för menar du då eller?

Vad du inte verkar förstå är att folk inte kommer rösta på en person som har noll erfarenhet när det kommer till att styra ett land. Vad jag vet har du aldrig bett om att få vara med och hjälpa till i något av våra departement. Det är vad landet behöver tillsammans med nya spelare.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,798, 19:02

Anledningen till att samma personer ofta sitter i Regeringen är bland annat pga spelare som dig. Ni skriver hellre en massa artiklar om saker ni egentligen inte har någon större koll på istället för att plocka upp en spade och börja hjälpa till. Det är helt enkelt roligare att kritisera och ifrågasätta de som faktiskt orkar.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,798, 19:09

lordkrall var en annan av de som skrev "Eliten" till höger och vänster för några månader sedan. Vi bjöd in honom till HKV där "eliten" sitter och satt honom som plutonchef för pansartrupperna. Ett ganska enkelt jobb sett till dess arbetsuppgifter om man jämför med andra positioner i landet. Han slutade inte så långt senare p.g.a. tidsbrist. Det var helt plötsligt inte så lätt och privilegierande att vara en del av "eliten" och göra skitjobbet som krävs för att eSverige ska funka någorlunda.

Kain Propan
Kain Propan Day 1,798, 19:13

Faktum är att det är förbannat jobbigt nu när det är så lite folk som ställer upp och vill hjälpa till. Man får dra ett jävla lass. Därav blir detta min sista månad i Regeringen på ett tag. Möjligt att jag stannar kvar som rådgivare för att underlätta övergången för nästa Regering. Hoppas verkligen att fler bestämmer sig för att hjälpa till. Partitillhörighet spelar inte roll för 5 öre. Är man duktig så är man.

Mcrave
Mcrave Day 1,799, 01:51

Det är ju precis det jag menar, folk tar det hela så personligt och allvarligt, detta är ett spel, inte meningen man ska sitta halva sitt liv här, det finns en verklig värld också, lägg den energin på att förbättra den istället.

Låt detta spel vara en avkopplingen från verkligenheten, där vi gemensamt strider mot andra.
Vi behöver ett krig där vi får slåss, inte sitta i diplomatiska grupper och förhandla om regioner hit och dit.

armbeno
armbeno Day 1,799, 05:19

Eliten är de som tar ansvar. Jag ger gärna bort min plats i HKV till någon ny som verkligen brinner för att göra något. Tyvärr är det väldigt lätt att sitta här och gnälla. Många som har gnällt har fått chansen. Plötsligt blir de inaktiva. Prestigejägare är väl den titeln de förtjänar...

Mcrave, du är engagerad.Gör något av ditt engagemang.

Mcrave
Mcrave Day 1,799, 06:16

Förstår inte varför så många irreterar sig på att bli kallade elitspelare.
En elit spelare är en spelare som är erfaren och lägger ned mycket tid på spelet.
En elit spelare är en person som har förtroende.

Så sluta se elitspelare som något negativt.

Sen att man inte kanske ska ta detta spel så himla allvarigt som så många gör, ja det är ju min synpunkt.
Ta ut svängarna lite, ge oss ett stor krig där vi få kämpa.
Men det kommer nog inom kort.

Aliquam
Aliquam Day 1,799, 09:24

"Ta ut svängarna lite, ge oss ett stor krig där vi få kämpa." Senaste vi hade ett "stort krig" i Sverige blev vi wipeade och det var ett jävla liv. Inte nog med det, vi kunde inte ens få tillbaka regioner på ett tag. Om det bara totalt oriskfritt att kriga, hade vi haft det.Dessutom är det jävligt lätt att sitta och säga att vi vill ha ett krig? Mot vilka hade du tänkt? Dessutom håller inte "krigs-teorin" i praktiken, då det är jävligt dyrt att kriga. Inte bara p.g.a. orders, för individen också

Lonestar 2
Lonestar 2 Day 1,799, 18:21

För många stora bilder, omöjligt att följa texten, använd banners, signaturer eller bara mindre bilder så blir det inte lika kladdigt.

Ormen
Ormen Day 1,800, 11:55

dat lonestar

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.