Ambient on/off

Join the new world

 

Statens Informationscenter sammanfattar!

Day 1,881, 13:23 Published in Sweden Sweden by Svenska Statens Infocenter

God kväll kära medborgare!

Den folkvalda regeringen gör nu sin plikt i att sprida information! Information om vad som hänt under den senaste perioden samt en liten inblick i planer framåt i tiden. Vi hoppas att ni blir lika nöjda med arbetet vi genomfört under perioden som vi är över det arbete ni, det svenska folket, har gjort på slagfälten! Många timmar har spenderas på att försvara handlingar men vi hoppas den tiden är förbi och att ni här kan se att regeringen kan även under pressade situationen prestera väl.

Agenda:

1) Presidentens sammanfattningar
2) Beslut som tagits
3) Utrikesdepartementet rapporterar!
4) TSM
5) UtbildningsverketPresidentens sammanfattningar

Den 6:e januari 2013 höll regeringen sitt första möte. Det gjordes under god strukturerade former och med god ton. Mötet började med presidentens varma välkomnande samt ett uttalande om hur han ser på eSveriges framtid. Under mötet röstades även flera förslag igenom, se Beslut som tagits. Vill ni läsa mer om presidentens uttalande från detta möte ber jag er vända blickarna hitåt:
Presidentens sammanfattar 2013/01/06

Den 13:e januari 2013 höll regeringen sitt andra och nu traditionella möte. Presidenten välkomnade oss och stämde av vad som hade hänt under veckan i de olika enheterna. Förslagen som röstades igenom kan ni se under kapitel: "Beslut som tagits". Presidenten publicerade även en artikel för att summera mötet, den kan läsas här:
Presidentens sammanfattar 2013/01/13


Beslut som tagits

Notera att beslut som är "tagna" kommer givetvis att lyftas till riksdagen.

2013/01/06 röstades följande igenom av regeringen:

1) 100.000 SEK som budget för MPPs
Godkändes av samtliga

2) Återgå till gamla skattesatser för VAT och Inkomstskatt samt sätt 1% på importskatten
Godkändes av samtliga

3) Starta aktivitet på MM för att öka de statliga intäkterna
Godkändes av samtliga


2013/01/13 röstades följande igenom av regeringen:

1) Kanada som provmedlem i ASGARD
Godkändes av samtliga
Utrikesdepartementet rapporterar!Mycket har hänt sedan W3st3rb3rg kom till makten! Ett väldigt aktivt arbete har gjort med AsgardHQ och länder runt om i eVärlden.

Som många har läst i en mängd tidningar på eRepublik, så har Kanada visat intresse för att gå med i Asgard. Något jag(Snaskefar) har arbetat ytterst med, då jag sedan långt tillbaka har haft kontakt med Kanadas nuvarande CP Rylde. Det har hållts ett långt och utförligt möte med AsgardHQ om möjligheten att expandera och nu ikväll kommer ett möte att hållas mellan AsgardHQ och Kanadas ledning. Så mer information om detta kommer i början på nästa vecka.

Finland är i fara!! Just nu har en PTO-grupp jobbat sig fast i Finland. De får inte få makt i Finland och släppa in fler medlemmar från sina parti. Så jag uppmanar alla att läsa W3st3rb3rgs vägnar http://www.erepublik.com/en/article/-president-finlands-sak-auml-r-v-aring-r-sak-2193086/1/20 och skriva upp er och hjälpa våra bröder i öst! Finalands sak är vår! Och vi tolererar inte PTOs i Asgard!På en mer trevlig punkt så går kriget mot exABC väldigt bra! Vi har inte bara tagit tillbaka både vårt och Finlands land utan också börjat ta över flera av deras regioner. Detta till stor hjälp av Kanada som slagit när vi sovit och Rylde och flera kanadensiska MUs som haft DO på mer eller mindre alla våra strider. PLUS att dem har delat ut vapen till mercs för egen räkning!

So big ups to Rylde and Canada!

Även Ryssland har slagits massor för oss i våra strider. Kollar man på top 5 i div 4 så finns dem där helatiden. Så att vi låter Ryssland låna Bohus av oss är kanske inte en så dålig idé. Ryssland har visat sig grymt användbara och pålitliga dem senaste månaderna och kanske vi kan lägga gamla krig bakom oss.

So big ups to Russia too!

//Snaskefar och Utrikesdepartementet!TSMDen svenska fanan är hissad och vi är stolta att tillsammans med det svenska folket vunnit flera slag mot Lettland! En svensk tiger driver nu fienden på flykt!Utöver kriget arbetas det för fullt på HKV för att införa IRC-ordrar. Detta för att få snabbare och bättre insatsstyrka där det behövs och vid rätt tid. HKV jobbar även med att fräscha upp TSMs uppdrag och detta kommer att träda i kraft under en snar framtid.UtbildningsverketDetta omtalade och högaktiva departement har nyligen gett ut en artikel där det redogörs kommande projekt samt vad de jobbar med i dagsläget. Det eftersträvas tillströmning av nybörjare och ett flertal guider. Allt detta går att läsa om här:
Utbildningsverket informerarSlutord

Mycket har hänt och mer är på gång!
Regeringen och dess medborgare sätter många timmar till för att få detta eminenta land belysa Skandinavien med dess sanna värme och styrka.

Tackar er för att ni valt oss!
Vi, tillsammans mer er, tar ansvar för eSverige!

Mvh
Pressekreteraren
Jedi Schmedi
 

Comments

hixaren2
hixaren2 Day 1,881, 14:52

Beslut som tagits

1) Kanada som provmedlem i ASGARD
Godkändes av samtliga


Va?

Cmurgh
Cmurgh Day 1,881, 14:55

Voted ... keep up the good work!
@hixaren: probably by all the cabinet members present at the meeting, and then it'll come to the congress for vote [me guessing]

X-Tolle
X-Tolle Day 1,881, 15:16

Skriven har skrivit lite fel,

2) Återgå till gamla skattesatser för VAT och Inkomstskatt samt sätt 1% på importskatten
Godkändes av samtliga (Kommer att gå genom Riksdagen först)

1) Kanada som provmedlem i ASGARD
Godkändes av samtliga (Kommer att gå genom Riksdagen först)

GympaDojjan
GympaDojjan Day 1,881, 18:54

det löser sig nog.. bara något kommer till riksdagen så jag få göra någonting 🙂

JeguljaM
JeguljaM Day 1,881, 19:05

"Presidenten har ordet" heter rubriken så är inte ett enda Westerbergs ord....

Återgå till gamla skatter - inte så bra. Visar lathet från regeringen, orkar inte komma på något bättre så kör på de gamla.


Hjälpa Finland - jävla bra
Kanada i Asgard - jävla bra

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 1,881, 20:37

Inga beslut som ska gå igenom riksdagen är ju " tagna " bara det att vi röstat om att vi i regeringen vill lyfta frågorna dit.

Alfons på vilket sett är det dåligt att ändra tbx skatterna så vi får in mer pengar medans vi funderar ut ett nytt skattesystem?

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Day 1,881, 22:50

Så, rättade upp så nu är det inte "presidenten har ordet" utan "Presidentens sammanfattningar" samt adderade även en kommentar om att besluten som är tagna kommer tas upp i riksdagen, de som är aktuella för det vill säga.

Tack för rättningarna, fixar till det ni hittar så fort jag kan. 😉

JeguljaM
JeguljaM Day 1,882, 09:49

Finns inget som styrker att de andra var bättre


Sen det där med irc-ordrar.... Vad är det svåra? Ni tar valfri kille ur HKV/regeringen sen säger ni åt han att logga in på irc och sen delar han ut vapen vid behov i striderna går ju att byta quartermaster när han blir trött. precis som när jag va ÖB, då fungerade det bra å då va även west president. först gav en supplies till mercs sen jag sen kain osv. vill också komma ihåg att det var jag som kom på idéen att skapa en ny kanal...så jag regga en kanal #swedish.vikings tror jag den hette. vi fick ju oftast inte alltid använda ONEs supply kanal. Självklart får det marknadsföras med shouts å på forumet. Ska inte ta sån tid.. Och vi hade behövt det igår när vi förlora kurzeme. Även supplies till mercs. Orkar inte ni så kan alltid Kanada hjälpa till de säger nog inte nej de har bra folk med hög arbetsmoral som gärna hjälper till.

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Day 1,882, 10:45

Det är många bitar som ska falla på plats, tyvärr är skapa en kanal det lättaste att lösa.
Vi har ändligt med resurser och vi försöker givetvis optimera det hela.

Men tack för dina tips/stöd/historia lektion Alfons, HKV jobbar järnet och du ska se att du snart kan via irc få dina ordrar och vapen.

Misho
Misho Day 1,882, 12:20

Hurra!

AndrijaSrbija
AndrijaSrbija Day 1,882, 12:35

Greetings from ambassador! o7

Etiquette
Etiquette Day 1,883, 23:55

Låter ju som nig ör ett bra jobb måste jag säga.

Izzeee
Izzeee Day 1,883, 00:17

o7

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Day 1,883, 02:49

@Etiquette: Javisst! Alla inblandade sliter verkligen. Det känns trevligt att jobba i en miljö där alla vill framåt!

JeguljaM
JeguljaM Day 1,883, 07:00

Dålig ursäkt ju

1. In på en kanal
2. Välj någon med hög arbetsmoral för att dela ut tanks
3. Ge order

Tar 5 minuter att fixa?

Wrede
Wrede Day 1,883, 11:57

Ni är riktigt duktiga! Snyggt jobbat, jag är imponerad 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.