SL за президент - февруари 2011

Day 1,167, 09:52 Published in Bulgaria Bulgaria by Squall Leonheart
Статия в гугъл док: цък

Основни позиции:

Външна политика - задържане на сегашното положение с ЕДЕН и установяване на широка посланическа мрежа в целият еСвят и най-вече в по-силните държави.
Вътрешна политика - възстановяване на икономиката от изтощителната война и натрупване на стоков резерв при възможност.
Армия и военна политика - дистанциране на армията от политическите структури и оптимизация на организацията на армията. В зависимост от финансовото състояние - затваряне или продължаване на войната. Засилено финансиране на казармата.
Бейби-бум и образование - предизвикване на нов бейби-бум и изграждане/усъвършенстване на система от детска градина и училище/университет, целяща задържането на възможно най-много играчи и “възпитаването” на следващото поколение играчи.
Информираност и прозрачност - редовни статии за състоянието на държавата и случващото се в нея, отчет от управляващите.


Кабинет:

Всеки от министрите ще избира своя екип, тъй като така или иначе ще работят заедно и ще трябва да има разбирателство. Възможни са малки промени в отделни постове.

Вице-президент: Zmei Gorianin

Министерство на отбраната: Windfall и Ater
- Защо те? Двамата, в комбинация с тяхния потенциален екип са изключително сериозни и отговорни, а за изпълнението на плана за отделянето на армията ни трябват точно такива хора.
Основни приоритети: създаване на независима от политическата обстановка структура и оптимизиране на армията.

Министерство на външните работи: Gruyo Gruev
- Защо той? Груйо е един от “активните в сянка” в еБългария - освен успял бизнесмен и бивш посланник в еГермания, той е добре запознат с международната ситуация и с подходящ екип може да постигне много в утвърждаването на позицията на еБългария на световната сцена, тъй като е и добър дипломат.
Основни приоритети: установяване на широка посланическа мрежа.
Помощник: AntonioKK.

Министерство на икономиката: Evil4o
- Защо той? Още едно ново лице за много от вас - добър бизнесмен, не много активен по българската преса, но сериозен и отговорен. Този месец ни трябва стабилност преди всичко, а той ще бъде от голяма полза в това звено.
*Финансов ревизор - прочети по-надолу*
Основни приоритети: стабилизиране на икономиката и създаване на стоков резерв при възможност.

Министерство на младежта и образованието: nqmame_zaguben_flag
- Защо той? “Флага” е сред сериозните играчи с желание да помагат на младите. Вече обсъдихме някои негови много хубави идеи и със сигурност ако му се даде възможност, ще успее да ги реализира.
Основни приоритети: задържане и обучаване на максимелен процент нови играчи.

Министерство на информацията: Zmei Gorianin
- Защо той? Змеят (познат и като Пепелянков) наскоро се завърна в еБългария, а преди прекъсването беше един от най-активните българи. Той е създателят на ebulgaria.biz и форумът на сайта и ролята на информатор ще му пасне перфектно.
Основни приоритети: внасяне на яснота по максимален брой въпроси около държавата.

Министър без портфейл / Министър на културата: J Grey
- Напълно (не)сериозно. Организация на разни конкурсчета и други (не)сериозни работи.


1. Външна политика
Ситуацията в еСвета е много деликатна, тъй като се намираме в период на доразпадане, формиране и развиване на съюзи. Наскоро еБългария смени изцяло пътя си, макар и по неестествен начин, но това не означава, че нямаме право на избор. При всички случаи, еБългария ще отстоява своето, особено при положение, че започваме да се утвърждаваме като световна сила. Ще се опитаме да задържим отношенията с ЕДЕН-държавите (Гърция, Хърватия, Румъния), но и да върнем отношенията си с държави като Русия и Иран на подобаващо ниво.
Като цяло, през този месец трябва да покажем, че еБългария вече не е онази малка държавица от миналото, а вече има своите позиции и ги отстоява независимо на каква цена. Не е важен съюзът, в който ще членуваме, а позицията ни в него.

2. Вътрешна политика
На първо място, имаме нужда от изясняване на ситуацията с българска хазна, тъй като сегашното управление е под всякаква критика в този параграф. Ако наистина наличните средства са само тези в БНБ, то ситуацията е критична.
Ако наистина към момента (30.1) в хазната има приблизително 2000 злато и около 150 хиляди лева, то положението е много тежко. На практика, целия златен резерв е зает (за обезпечаване на лева и преподписване на МППта). Приоритет за този месец ще бъде и създаването на резерв от хляб и оръжия, отново в зависимост от наличните средства.
Заложените приходи от данъци за месеца са около 16 хиляди злато, въпреки че цифрата е на база на изчисления, тъй като липсват реални данни от сегашните управляващи. Подобни приходи ще ни позволят да продължим финансирането на армията за войната, както и да започне натрупването на резерв. Бюджета е напълно ориентировъчен, но при тези цифри, сме готови да отделим злато за 14-15 съюза и възобновяване на дейността на държавните фирми.
Финансов ревизор - тази нова длъжност, която смятаме да въведем, отново е с цел прозрачност и яснота в управлението. Ревизорът ще има за задача да “дебне” и следи ситуацията в БНБ, като на всеки 3 или 5 дни ще дава отчет на случилото се, а президентът и финансовият министър ще дават обяснения при нужда. Ревизорът ще бъде избран от президентите на партиите, които имат кандидати на изборите, а за избирането му ще бъдат нужни 66% от гласовете (тоест при 5 кандидата - 4ма трябва да са съгласни).

3. Армия и военна политика
Поради големите скандали, свързани с армията, в последно време, имаме нужда от реалното й изолиране от политиката. Министерството на отбраната ще има за своя задача да изготви план и система, по която да работи армията и казармата, за да не се допускат политически намеси в бъдеще.
Във връзка пък с многото нови играчи, желаещи да бъдат част от казармата, ще увеличим финансирането й. Има изгледи притока на желаещи да се запази и дори увеличи, за това е необходимо да проверим какви средства ще бъдат необходими за увеличаване на капацитета на казармата и да ги осигурим. С оглед обаче на финансовото състояние на държавата, това ще трябва да бъде внимателно обмислено.
Относно войната с Македония - има изгледи да продължим военните действия, въпреки че хазната беше източена пред последните 2 месеца. Оптимистичната прогноза да продължим да владеем техните територии е реална.
След отделянето на армията от политическите структури и в случай че ситуацията на Балканите поутихне, ще потърсим развитие на изток, за да може да придобием ресурсите, които в момента нямаме.

4. Бейби-бум и образование
През последния месец отново увеличихме значително населението на държавата. С един клип, направен дори на шега, задържан 2 дни в топа, постигнахме невероятни резултати, но сега е време да ги запазим. Освен детската градина, време е да заработи държавен “университет”. Идеята не е напълно развита, но основния й смисъл е следният: няколко “учителя” с време и възможност обучават определен брой ученици в различни теми - военно дело, икономика, т.н., като има идея и за видео-уроци. На края на обучението може да се въведат и “изпити” с цел да видим до колко е ефективно обучението.
Колкото до нови бейби-бумове - ще продължа да се трудя в тази насока. Както винаги съм казвал, не друго, а хората са най-важния ресурс в играта.

5. Информационно министерство
Това на някой може би изглежда като нещо ново, но всъщност е стара идея, въведена пак от мен преди 1 година. Лично аз съм дълбоко разочарован от липсата на каквото и да е яснота от страна на сегашното управление по всички въпроси - пълно информационно затъмнение. Системата “питай и ще ти кажа” далеч не е удобна, да не говорим за успешна; за това, основна цел на ИМ ще бъде да “снабдява” почти ежедневно населението с важна информация относно всичко случващо се, а стилът на министър Змей със сигурност ще се хареса на всички.Благодаря на всички, които прочетоха и ще се отнесат сериозно към идеите и програмата. На всички тролове и крадци - приятно тролене.

Готов съм да отговарям на въпроси и имам желание да се организира дебат, за да може всеки от кандидатите да изложи идеите си, така че обикновения гласоподавател да сравни и оцени всеки един кандидат.

Squall Leonheart,
кандидат за президент на еБългария
...защото вярвам, зная и мога!Гласувайте разумно! И не забравяйте - забавлявайте се, защото това е игра.