Scrisoare deschisa catre comunitate

Day 2,675, 01:53 Published in Romania Romania by Ciufulitu

Spuneam cu ceva timp in urma ca suntem intr-un context ideal pentru o reconciliere a comunitatii noastre. Privind inapoi, cred ca am fost putin prea optimist. Desi cred in continuare in asta, abordarea trebuie schimbata radical. Credeam ca problema sunt grupurile de oameni sau orgoliile lor, de fapt problema e fiecare dintre noi. Schimbarea trebuie sa inceapa cu fiecare dintre noi si nu la nivel de grup!

Pe vremea cand eram junior am invatat un lucru foarte important: cere ajutorul cand ai nevoie de el si da-l mai departe cand ti se cere. Respecta omul de langa tine si munca lui. O comunitate sanatoasa e una in care fiecare se ajuta, in care interesul colectiv primeaza celui personal.

Putini stiu ca in spatele catorva arme, gold sau cc pe care le primesc membrii unui UM stau zeci poate sute de ore de munca, timp pierdut, bani pierduti, stres, calcule peste calcule, sacrificii. Sunt niste oameni care fac asta fara sa ceara nimic in schimb. Dar asta nu inseamna ca nu le putem multumi si respecta efortul.

Jocul asta nu trage pentru nimeni, nu duce UM-uri in topuri, nu duce partide in top 5, nu te face "cineva" din "nimeni", decat daca pe eticheta ta scrie Visa/Mastercard, sau daca ai un grup de sustinatori mai mult sau mai putin "inchipuiti", nu curge cu lapte si miere, stim foarte bine lucrul acesta. Erepublik insa inseamna oameni, intotdeauna a insemnat si are parti care nu se vad. Foarte multi dintre noi ne rezumam la un grup restrans de persoane favorite, preferi sa te implici in consolidarea grupului ala de oameni care te lasa sa ii cunosti si esti dispus sa ii lasi si pe altii sa se alature, pentru ca nu vrei ca jocul asta sa moara si stii ce inseamna "jucator nou", te astepti la bun simt, la un "multumesc", la un "eu cu ce te ajut?", la "o sa ma revansez si eu.."

In schimb, cand multi se vad cu sacii in caruta, uita de unde au plecat, de ajutorul primit, de faptul ca trebuie sa ajute la randul lor. Nu voi da nume, nu voi arata cu degetul spre o persoana anume. E un trend pe care il observ la nivelul intregii comunitati. Tot mai putini oameni sunt dispusi sa ajute dar vor sa li se ofere totul. Nimeni nu a intrat in jocul asta cu drepturi, ce drept iti da un joc?

Chiar sunteti dispusi sa treceti peste cadavre pentru un pixel in plus? Un gold sau o arma in plus va poate face sa renuntati asa usor la respectul oamenilor din jurul vostru? Daca raspunsul este DA, inseamna ca nu mai exista nicio sansa. Suntem o comunitate bolnava si nu va mai dura mult pana ne vom distruge din interior.

Tot timpul va exista concurenta, dar haideti sa cream impreuna o concurenta benefica, creativa, sa ne dezvoltam frumos ca si comunitate, sa fim temuti si admirati deopotriva de comunitatile straine. Si totul e posibil printr-un minim de bun simt, putina rabdare si intelegere.

Nu trebuie sa distrugem ceva pt care o persoana a muncit si si-a dedicat timpul si resursele, nu trebuie sa ne punem mereu bete in roate, sa ne jignim in cele mai oribile moduri posibile.

Inainte de a avea o reactie de orice fel atunci cand ceva nu ne place sau nu ne convine, inainte de a ne supara ca nu primim ceva ce nu ni se cuvinte doar pentru ca dam 2 clickuri, inainte de a arunca 3 cuvinte si o grimasa, luati-va 5 secunde sa va ganditi la nervii celor care va sunt tinte, la timpul pe care si-l rup pentru joc din placere, la nervii si la rabdarea lor care au o limita si mai ales la ce faci tu ca sa ai dreptul sa indrepti frustrarile tale catre ei si sa le iei placerea aia de a juca, de a se implica si sa ii dezamagesti usor usor.