Renasterea ALIANTEI

Day 1,986, 23:32 Published in Romania Romania by ionutzd

Nota de inceput:
Acest articol nu are poze, boobs si posterioare de domnisoare dezbracate.

Incepand intr-o nota comica, dupa articolul http://www.erepublik.com/en/article/momente-marcante-din-viata-lui-ionutzd-2250680/1/20 am decis ca luna nu s-a incheiat, drept urmare mai e timp de un TO de sfarsit de luna 😁

TO-ul din RU a fost o gluma prinsa din zbor de la ColonelJackONeal, dezvoltata cu un grup relativ mic (organizat cu doar o zi inainte de alegeri) dar la care au aderat foarte multi oameni care au fost in trecut deranjati, suparati, jigniti, insultati, injurati etc de zmeuNY. Nu a fost doar meritul meu, desi am fost principalul acuzat. Nu ma deranjeaza acuzatiile, cat timp sunt reale, iar de data aceasta sunt 😁

Distractia s-a incheiat insa imediat dupa alegeri, imediat dupa ce am demonstrat respectivului ca nici macar ingame nu poti sa nu platesti pentru actiunile tale. Faptul ca te ascunzi dupa un monitor nu iti da dreptul sa jignesti si sa ameninti la nesfarsit oamenii care au ales ER ca si modalitate de relaxare, de detasare fata de RL. Am transmis un mesaj, fiecare l-a interpretat intr-o maniera personala, unii cu acuzatii, altii cu laude si sustinere. Este un capitol inchis si este timpul pentru o noua provocare.

TO-ul la care faceam referire in prima fraza insa este altceva. Este o preluare organizata si acceptata a partidului Cruciada si o incercare de relansare in politica romaneasca, sub numele nou (si totodata vechi) de ALIANTA.

ALIANTA a fost un concept bazat pe o prietenie plecata de la 3 oameni, care a reusit relativ repede sa creeze un pol nou de putere politica in eRomania. A plecat la drum cu Matza-eLAM-Templierii, s-a reinventat cu Matza-eLAM-Cruciada si a reusit pe parcursul unui an sa desemneze aproape toti candidatii castigatori la alegerile prezidentiale si sa obtina lunar majoritate in congres.

Zilele ALIANTEI (asa cum a fost conceputa) au apus. Ca si EDEN, si-a trait momentele de glorie si inevitabil urma caderea. Nu dezbat aici motivele, cert este ca acea uniune a incetat sa mai existe, unul dintre membri preferand alt drum.

ALIANTA a fost si numele sub care am incercat resuscitarea Brain. Pentru mine, jucator relativ nou, numele de Brain nu valora absolut nimic iar partidul era o palida umbra a PL, fara nici un fel de idealuri, masa lunara de votanti pentru PL. Spre deosebire de TO-ul din RU, cel din Brain a fost facut cu scop constructiv. Chiar daca o luna mai tarziu a fost recuperat de fostii conducatori, efectele s-au vazut imediat si se vad in continuare. A fost scanteia care a declansat revenirea. Brain a iesit de sub umbrela PL, a intrat in congres si a depasit PL la numarul de simpatizanti/votanti. Oficial am fost atacat, neoficial am primit multumiri de la cativa dintre conducatorii lor.

Contextul politic actual si coalizarea catorva partide spre acelasi tel, intrarea eRomaniei in TWO prin orice mijloace si cu orice costuri, cu Templierii port-drapel si eLAM, FDR (partide importante) drept sustinatori ai ideii, m-au facut sa caut o solutie pentru echilibrarea raportului de forte pentru a nu deveni victime sigure, luna de luna, ale acestui fel de a impune decizii fara a tine cont de parerile populatiei. Daca privim putin in urma, reafirm ca am avut de ales intre un candidat pro-TWO radical (dar nestiutor), un candidat pro-TWO moderat si un candidat pro-EDEN. Evident, am ales ce era mai rau.

Adoptand o politica de neutralitate, am primit foarte multe semnale de la oameni agasati de toata aceasta cearta politica, de articolele zilnice dedicate atacurilor intre taberele pro-EDEN si pro-TWO. Am ales neutralitatea (politic si militar) scarbiti fiind de “politica buldozerului” folosita in a impune decizii capitale pentru eRO, fara a cere si a tine cont de parerea populatiei, dar si de caracterul duplicitar al celor care au sustinut fara rezerve MPP-ul cu Serbia inainte de propunere, iar cand l-au vazut infaptuit au luptat din rasputeri pentru blocarea lui. Sunt eu TO-ist, dar am coloana vertebrala, nu schimb regulile jocului in mers si nu schimb orientarea peste noapte, la presiuni interne sau externe.

Analizand alegerile actuale, trecand dincolo de esecul Cruciadei de a intra in congres luna aceasta (esec anticipat de mine si datorat intereselor mult mai mari de a intra in congres pentru celelalte partide, un partid neutru fiind inutil pentru congres in momentul de fata), am constatat ca s-au dat lupte grele pe toate fronturile pentru impunerea pe liste, pe locuri eligibile, a unor personaje cunoscute pentru atitudinea pro-EDEN (in cazul unor partide) sau pro-TWO (in cazul altora). Am vazut oameni disparuti de mult timp din ER revenind sa sustina una dintre parti, implicandu-se si incercand sa atraga grupuri de indecisi. Avem in fata o luna interesanta si imprevizibila din punct de vedere politic, tabara pro-TWO fortand, in ultimele zile, incheierea cat mai multor MPP-uri inainte de schimbarea congresului, constienti fiind ca luna urmatoare nu vor reusi prea multe, in eventualitatea in care vor castiga un nou mandat de CP.

A venit timpul ca ALIANTA sa capete un nou “corp”. Renasterea ALIANTEI consta in incredere aratata de fosta conducere a Cruciadei ca se poate schimba ceva si ca pot fi eu cel care poate declansa schimbarea, abandonarea definitiva a brandului actual al partidului, dezlipirea lui definitiva de UM Cruciatii (ca si nume si control) si deschiderea catre cei care impartasesc aceleasi viziuni ca si noi. Vom fi atacati pentru neutralitate, dar de atacuri n-am dus niciodata lipsa.

Sper sa se inteleaga faptul ca neutralitatea noastra este de fapt o moderatie, o judecare la rece a oricarei actiuni, prin prisma interesului eRomaniei. Nu suntem santajabili, nu suntem influentabili si orice pozitie (pro sau contra TWO) va fi adoptata prin prisma propriei judecati si nu sub presiuni (existente in absolut toate partidele din congres in momentul de fata). Tot ce vom face, vom face convinsi ca asta este bine PENTRU ROMANIA, nu pentru interesele aliatilor, oricare ar fi numele lor si oricare ar fi tabara din care vom face parte.

Noul partid va fi condus de mine (pentru primele 3 luni) si de oamenii activi, indiferent de apartenenta lor militara iar scopul meu este sa reunesc oameni activi zilnic, oameni cu idei si pareri. Nu pot discuta nimic constructiv cu bnc-uri parcate. Noul chat al partidului, unde oricine (membru sau vizitator) este binevenit, este #ALIANTA (vechiul chat al aliantei Matza-eLAM-Cruciatii). Linkul direct catre chat este http://tinyurl.com/ALIANTA

Voi gandi o metoda de recompensare a membrilor activi (alta decat locuri in congres, deoarece intentionez sa ajut cat mai multi jucatori sa obtina o prima medalie de congressman - proiect inceput cu mult timp in urma, in cadrul The Matza Party), vreau un chat activ, animat. Asa cum am facut in ultimul timp in cadrul UM-ului din care fac parte, intentionez sa intretin o pagina de NEWS pentru partid, astfel incat fiecare membru, indiferent de gradul de implicare, sa fie informat. Vreau sa evit astfel discutiile contradictorii rezultate din lipsa de informare fata de situatia eRO.

Acesta nu este un articol de recrutare, este pur si simplu o explicatie pentru schimbarile majore prin care va trece partidul in perioada imediat urmatoare.