Regional Congress Election System with Wildcard [ENG/HU]

Day 3,627, 10:09 Published in Hungary Hungary by Mitsou
[ENG]
The purpose of this article is my dissatisfaction with the present congress election system. I would like to know if I'm alone with this or not.

I found a forum topic, but very few people visits the erepublik forum. So I will take this opportunity to bring some attention to it. Once admins said to me that the official place for suggestions is the forum so please comment on this topic too.If you are registred after 2012 maybe you don't know, but the congress election was different in old times. The players was able to vote for characters instead of parties. The candidate was able to chose which region he wanted to ran for congress seat. And the citizens was able to chose from the candidates in that region.

Plus there was Wildcard. (Maybe the wiki page will descibe it instead of me: https://wiki.erepublik.com/index.php/Wildcard)


Maybe the developers already taking steps toward this. I mean the announced Mayor/council elections will advance to this direction perhaps. But if the congress election would change the rules for something like the old one too, that would be cool as hell.

What do you think about it?

[HU]
Ez a cikk azért született, mert elégedetlen vagyok a jelenlegi konga választási rendszerrel, és szeretném tudni, hogy vannak-e ezzel mások is így.

Találtam ebben a témában egy fórum témát, de elég kevesen látogatják a fórumot. Úgyhogy ezennel megragadom az alkalmat, és kicsit hirdetem a témát. Valamint légyszi oda is kommenteljetek, mert egyszer egy ticketemre azt a választ kaptam, hogy a javaslatokat a fórum megfelelő topicjában tegyem meg.


Aki 2012 után regisztrált, az talán nem is tudja, hogy régen máshogy működött a kongresszusi választás. A játékosok emberekre szavazhattak pártok helyett. A jelölt kiválaszthatta, hogy melyik régióban szeretne indulni kongának, a pórnép meg választhatott az adott régióban a jelöltek közül. (Hasonló mint IRL a kerületek).

Valamint volt Wildcard, vagyis akik a régiójukban nem jutottak be, azok közül a legtöbbet kapó jelöltek még így is bejuthattak. https://wiki.erepublik.com/index.php/WildcardItt mondjuk nem nagyon kaptak szavazatot...


Talán a fejlesztők már léptek ezügyben, és az új város és rezidencia modullal beharangozott polgármester és council választás már ebbe az irányba mutat, de ha a konga választást szabályait is visszaállítanák a régi rendszerre, annak tudnék örülni.


Na mit szóltok hozzá?