Ambient on/off

Join the new world

 

Raport preliminar mandat CP

Day 2,134, 09:47 Published in Romania Romania by Monitorul Oficial

Buna ziua tuturor Romanilor de pretutindeni,

Sunt adeptul faptelor, mai putin al promisiunilor si povestilor, de aceea vin in fata voastra cu un scurt raport al primelor 18 zile din mandatul de CP pe care mi l-ati acordat.

1. Plan Militar

Inca din timpul campaniei electorale am afirmat ca sunt adeptul modulului militar si ca imi doresc cat mai multe teritorii pentru eRomania.

Am preluat eRomania cu un inamic – Bulgaria – plecat din teritoriile core si cu un mare potential de expansiune. Dupa cum am spus si la vremea lansarii AS-ului din 11 septembrie, BG reprezenta o amenintare la adresa eRomaniei din momentul in care ar fi reusit sa aiba Congress. Dupa cum bine se poate vedea in presa bulgara, intre BG si Norvegia exista un acord ce arata clar intentiile vecinilor de la Sud de Dunare de a reveni in teritoriile core.

In urma unei coordonari excelente cu Aliatii, am reusit stergerea Bulgariei din Nordul Europei, in urma unei mobilizari fantastice. In 5 zile de la lansarea AS-ului eRomania a sters Bulgaria primind felicitarile si mesajele de multumire din partea unor membri TWO ce vedeau in Bulgaria o amenintare la adresa propriilor lor teritorii: UK si Lituania.

Mai mult decat atat, Asaltul Final a reprezentat o zi cu adevarat glorioasa pentru Armata Romana: Victorie Directa cu Bulgaria in Sorlandet, Victorie de partea Norvegiei contra BG (RW deschis de romani) in Vestlandet si victorie pentru UK in Scotland intr-o lupta in care romanii au facut legea!

In urma operatiunii “Bulgaria, inca o luna fara congress!” am reusit cu totii sa atragem multumiri din partea statelor din zona:

ChewChewShoe to msriasu | 9 days ago
Romania displayed an extreme act of courage by quickly jumping across Europe in defence of her allies, I have rarely seen anything as honourable before. The British government is proud over how the Romanian government has acted lately, and supporting you on the battlefields when we have had the opportunity to is the least we can do to show our appreciation.


Romania devenise o forta deja in Nord si am continuat atacul in Finlanda! Primul atac, in Lapland, risca sa fie si ultimul asupra Finlandei, atat timp cat in mijlocul sedintei SMR in care se vota planul militar, Belarusul initia legea de NE impotriva Finlandei iar a doua zi a si atacat Eastern Finland cu o ora inaintea atacului nostru din Lapland. eRomania a castigat Lapland inaintea victoriei Belarusului si, imediat, am continuat asaltul, cu atac la 4.10 AM (RL time) in Oulu. Victoria romaneasca a fost cu atat mai rasuntoare cu cat Finlanda deja avea un scut greu de spart atat pentru Estonia cat si pentru Belarus. Pentru a intelege respectul capatat de catre eRomania va voi posta mesajele primite din partea Belarusului si a Estoniei, imediat dupa victoria din Oulu, inaintea atacului din Western Finland:

Mister Margooni to msriasu | 5 days ago
Dear President,

I would be really grateful if you could attack Western Finland before our auto-attack to that region initiates. That would be at around day change... I am sure you have no problem in defeating them and you taking the regions would close our war immediately.

Thank you very much in advance,
Margooni / CP of eEstonia

Mister Margooni to msriasu | 5 days ago
You are very kind, thank you! 🙂
Eugene Just II to msriasu | 5 days ago
Dear President of Romania!

Please may you attack Western Finland now? Belarus lost iniciative so we need your help.

Regards

Eugene Just II to msriasu | 5 days ago
…………. Not only Belarus, Estonia, but TWO needs your help to wipe Finland.

Anyway, I thank You for being polite yesterday and thank You for cooperation.

Best reagrds,

Eugene Just II

Mixliarder to msriasu | 6 days ago
yo bro,
I must tell you that Estonian/Lithuanian/Latvian people really appreciate your help in deleting Bulgaria and Finland out of the map from the North.

I must also admit that I was skeptical when I thought "Romania as ally?", but now you have proven you are cool 🙂 If somehow I can help you in the future - let me know, I will try to do my best 😉Dragi romani, fiecare cuvant de apreciere din partea Aliatilor sau “Dusmanilor”, din partea celor care in trecut ne luau la “pret de matineu” va este adresat! Fara voi nu am fi reusit sa ne asumam un rol de Forta Militara a Lumii si fara voi nu am fi aratat ca eRomania exista!

Astazi eRomania nu are bonusuri mai mari decat cele de la preluarea mandatului, dar astazi eRomania are teritorii mai numeroase si posibilitati multiple de a isi gandi si alege viitorul! Astazi, eRomania este intrebata care ii sunt planurile de viitor si este chemata in sprijinul aliatilor!

Astazi eRomania se poate gandi cu adevarat la viitor! Primul pas a fost facut: Bulgaria este fara congress in continuare iar Romania este “stapanul fiordurilor”!

Sper sa primim in continuare girul romanilor, al comandantilor de UM din eRomania, al Aliatilor nostri, pentru a continua ceea ce am inceput! Am increderea ca vom mai lupta impreuna, tank langa tank, pentru noi teritorii galbene care sa arate si pe harta de ce Romania are 5 Unitati Militare de Elita, de ce eRomania domina top10 ca damage mondial si de ce eRomania merita sa fie tratata ca o tara puternica, nu ca una din lumea a doua erepublikana!

Dragi romani, vom continua sa supunem atentiei SMR-ului planurile noastre militare la care am convingerea ca subscrie in continuare! Va rog sa-mi intelegeti reticenta de a le divulga in presa inainte de vreme sau de a le dezbate in Congress – un organism eminamente politic, si nu militar! Va rog sa ma intelegeti, strategiile militare nu pot fi dezbatute public!

Va asigur ca msriasu&ECHIPA apara interesele eRomaniei si isi doresc ca Romania sa fie acolo unde ii este locul: in topul natiunilor erepublikane!2. Relatii Externe

Echipa de la Externe a functionat cu adevarat in spiritul planurilor militare pana acum. Echipa de la Externe a reusit prin multa munca sudarea relatiilor cu Grecia, Turcia, CUA si Serbia. Aliatii ne-au fost alaturi inca de la inceput iar toate actiunile noastre militare au fost pregatite impreuna! Fiecare MPP semnat in aceasta luna a fost si este parte a unui plan viitor! Pana astazi au fost semnate 15 MPP-uri necesare in luptele noastre dar si pentru pregatirea actiunilor militare viitoare!

Comunicarea cu aliatii nostri functioneaza foarte bine, iar rodul muncii echipei de la externe a putut fi vazut atat pe campurile de lupta cat si in cuvintele de apreciere primite de Guvernul eRomaniei.

Am convingerea ca, la randul nostru, vom depune eforturi in sprijinirea aliatilor chiar daca la ora respectiva eRomania are propriile-i lupte. Cele 3 zile cu cate 3 victorii pe zi au aratat ca atunci cand UM-urile converg ordinelor militare, Romania poate lupta si isi poate ajuta Aliatii!

3. Economic-Financiar

Gratie lui elbandido, caruia vreau sa-I multumesc si public pe aceasta cale, din aceasta luna Guvernele eRomania beneficiaza de o statistica in timp real a veniturilor din trezorerie cumulate cu alte date extrem de interesante. Este un spread pe care mi-as dori ca orice Guvernare sa il foloseasca de aici incolo.

Au existat acuze la adresa Guvernului privitoare la potentiale fraude! Va pot spune ca in foarte scurt timp Guvernatorul BNR va publica si raportul financiar al sumelor cheltuite din BNR. Desi acestea depasesc cu mult donatiile din BNR, nu vor fi decontate sume mai mari decat cele asumate de catre CP si echipa MApN!
Astazi va pot asigura ca ultima transa din BNR (300k .cc) este neatinsa dar a fost solicitata Guvernatorului ca suma tampon pentru diferitele operatiuni militare. Succesiunea si dinamica operatiunilor militare au dus la intarzierea acestui raport public, dar acum nu pot sa nu atrag atentia si Opozitiei pentru nedesemnarea unei persoane cenzor al activitatii BNR. Desi am solicitat, nu am primit vreo nominalizare pentru postul de Cenzor!

Deasemenea, un raport succint al veniturilor si iesirilor din Trezorerie arata urmatoarele date pana astazi:

Intrari in trezorerie: 866.972 cc si 3.000 gold (aprox. 600.000 cc);
Iesiri din trezorerie: 926.667 cc din care 300.000 cc nedecontati catre BNR.


Nu vom incerca solicitari de fonduri suplimentare din Trezorerie daca actiunile militare nu vor necesita acest lucru, dupa cum nu vom incerca sa lasam Trezoreria cu aceeasi balanta pe care am preluat-o. Doresc ca fiecare Guvernare viitoare sa isi impuna sa chletuie mai putin decat atrage in Trezorerie!

Totodata vreau sa salut implicarea Guvernatorului BNR in explicarea unor mecanisme economice dar si generarea de pareri avizate in problemele legate de taxe si impozite! Este o linie pe care mi-o doresc a fi urmata de catre orice viitor Guvernator al BNR!

Nu vreau sa fie neglijat eInstitul National de Statistica, un organism extrem de folositor oricarei Guvernari si un organism ce nu are apartenenta politica.

4. Educatie

Rolul Ministerului Educatiei este de a ne oferi tuturor, jucatori vechi sau noi, informatii si tutoriale necesare in dezvoltarea noastra ca ecetateni. Am decis sa stimulez, din fonduri personale, promovarea articolelor ME in top 5 zilnic. Din pacate, inca exista jucatori care cumpara voturi pentru a “scoate” articolele ME din top5.

Orice jucator nou are nevoie de informatii despre vaiata erepublikana si ar trebui sa aiba un acces cat mai facil la acestea! Daca decideti sa nu votati zilnic pentru vizibilitatea acestor articole, macar lasati-le vizibile in top5!

Dupa cum ati vazut astazi, am lansat un program de Dezbateri tip Focus cu jucatorii din Diviziile mici. Am inceput cu D2 si sper ca aceasta intitiativa sa o extindem si la nivelul diviziilor 1 si 3. Este extrem de important sa vedem cu ce probleme reale se confrunta jucatorii de divizii mici si sa vedem cum putem construi o Armata Romana redutabila si la aceste divizii! http://www.erepublik.com/en/article/discutie-focus-d2-2321700/1/20

5. Media

Revenirea lui Turok Anap la Ministerul Media, alaturi de Kendra, imi arata un nou suflu si in aceasta directie. Mi-as dori ca tot mai multi sa contribuim la dezvoltarea acestui modul si vreau sa salut astazi, cu aceasta ocazie, demersul unor personalitati media pentru o presa mai curata! De asemenea salut initiativa eLAM de a milita pentru bunul simt in comunitate!

Sunt convins ca vom fi alaturi si in urmatoarele zile de mandat si va multumesc inca o data pentru eforturile depuse in reasezarea eRomaniei acolo unde ii este locul!

HAI ROMANIA

Msriasu&ECHIPA


 

Comments

Unavailable5645
Unavailable5645 Day 2,134, 09:52

Ai scris un articol kilometric si nu ne-ai zis ABSOLUT NIMIC din ce te intrebam!!!!!!

Alina V
Alina V Day 2,134, 09:55

Sa-mi impartasesti si mie din tehnicile tale de lectura ultrarapida. 🙂

Unavailable5645
Unavailable5645 Day 2,134, 09:55

de ce am cedat o regiune finlandei? de ce nu ne-ati cerut si noua parerea? cine a primit spaga pt. asta ca am auzit de vreo 500000 de lei?
cati bani s-au cheltuit pan azi de la stat si exact pe ce si unde sunt cei ramasi?
de ce nu tineti BNR la zi aveti ceva de ascuns?

Matracuca
Matracuca Day 2,134, 09:57

o clona de 10 zile isi cere drepturile

eBitzu
eBitzu Day 2,134, 10:28

Vreau sa te vad peste 30 de zile, la fel de aprig.

Prim Imperator
Prim Imperator Day 2,134, 10:01

Vezi că ai concurenţă serioasă. Poate stăpânul tău să aibă grijă de 2 clone? Drept e că în ultimul timp a pus în hibernare Taurul Galben! Vă foloseşte pe rând?

costin1989
costin1989 Day 2,134, 10:38

uite mah ca are si FSR-ul clone, cine zicea ca nu are?! 😁)

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 12:03

nu zicea nimeni, se stie clar ca FSR si ionutzd are clone

XPowerballx
XPowerballx Day 2,134, 12:55

@zmeyNY: insinuezi ca sunt mai putin de 50? ca altfel >au< clone saracii 🙂

OanaNicoleta
OanaNicoleta Day 2,134, 22:17

dupa ideile fixiste pe care le are clona asta chiar incep sa cred ca-i clona lui zmeu.

ionutzd
ionutzd Day 2,134, 13:21

Bre ciuciu-mentosan, fa si tu o uniforma citeata. Eu macar stiu ca-mi esti fan, dar restul nu stiu.

In rest, comentariu tipic templier. Nu spui nimic, probabil nici nu ai citit articolul.

Unavailable5645
Unavailable5645 Day 2,134, 13:40

esti idolu femeilor, ionut fermecatoru, CPul banat pentru clone, un fel de antonescu al erepublicului care se contrazice la fiecare 3 luni depinde de unde vate vant de ciosvarta

Cronoss
Cronoss Day 2,134, 23:04

Ptiu! Te draq de clona...

Unavailable5645
Unavailable5645 Day 2,136, 07:52

Ptiu! Te draq de troll...

Unavailable5645
Unavailable5645 Day 2,135, 02:09

asa se vede ca sunteti toti o sleahta de pungasi, ati sarit sa ziceti de mine ca sunt clona dar nu ati spus nimic despre bani, e tehnica veche de manipulare a atentiei. ati furat banii din bnr, ati luat bani de la finlandezi sa le dati regiunea si acum va bagati unghia in gat ca se afla.

hohohobn
hohohobn Day 2,135, 05:10

eMori!!!

Unavailable5645
Unavailable5645 Day 2,135, 07:13

enuzau

WayMilky
WayMilky Day 2,136, 07:50

Aduceti camasa de forta!

Matracuca
Matracuca Day 2,134, 09:56

vrajeala, altceva nu este

zmeuNY
zmeuNY Day 2,134, 12:03

e vrajeala "cu susan" sau vrajeala "cu mac"

Cronoss
Cronoss Day 2,134, 23:05

E cu seminte nedigerate, sa ai pofta 😉

DdyOlteanul
DdyOlteanul Day 2,134, 09:58

Din partea mea: HAI ROMANIA! o7!

titziano
titziano Day 2,134, 09:59

o7

vali71
vali71 Day 2,134, 10:04

Banuiesc ca acum, ideea de a sta in nord este ca sa "pazim" Norvegia de un eventual AS al Bulgariei acolo? Avem forta necesara totusi sa avansam in Rusia? Sau ramanem decat gardienii din Nord?

msriasu
msriasu Day 2,134, 10:07

Vali, cu siguranta, vezi si tu ca sunt cateva solutii! cu riscul de a fi injurat, atacat, ponegrit imi rezerv dreptul de a nu divulga planurile militare in presa. Oricum, ma bucur de venirea ta ca reprezentant Nemesis in SMR si sunt sigur ca impreuna aceste planuri nu vor ramane doar pe hartie!
o7 si HAI ROMANIA!

vali71
vali71 Day 2,134, 10:14

Planurile strategice normal sa nu se divulge in presa. Atat vroiam sa stiu, ca ne vom mica putin "muschii".

vali71
vali71 Day 2,134, 10:17

misca*

paul sambora
paul sambora Day 2,134, 10:04

o7 si HAI ROMANIA!!!

paul_voiclis
paul_voiclis Day 2,134, 10:04

multumesc pt luptele cu ne suprapuse cu turneul lui plato cred ca atarna foarte mult in rezultatele astea marete.
poate ma insel si nu-i asa 🙂

msriasu
msriasu Day 2,134, 10:10

cu siguranta, au atarnat! cu siguranta, va trebui si vom incerca sa exploatam in favoarea eRomaniei si a romanilor de pretutindeni, fiecare feature al jocului. sunt convins, insa, ca putem sa aratam forta si in afara turneelor si misiunilor oferite de catre Plato! o7 si HAI ROMANIA!

paul_voiclis
paul_voiclis Day 2,134, 10:15

asa si trebuie. buba e ca precizarea asta lipsea din articol 🙂

ArKos I
ArKos I Day 2,134, 10:18

acelasi turneu era si la ceilalti sau la noi a fost cu bonus?

paul_voiclis
paul_voiclis Day 2,134, 10:24

hai sa spunem doar ca in afara turneului lupt peste tot si pt oricine, in cazul asta romanaia primid damage eventual pt do. in timpul turneului minim 75% din damage l-am dat pt ro si nu sunt singurul, deci da, conteaza enorm suprapunerea de turneu cu ne 🙂

cc1432
cc1432 Day 2,134, 10:42

pot sa va zic atat. pentru cei cu str mare este mult mai usor sa iei medalia de patriot decat mercenar, dar trebuie sa si avem cetatenie romaneasca.

paul_voiclis
paul_voiclis Day 2,134, 11:22

nu acolo era castigul, dupa cum se poate observa nu stau prea bine la patriot 🙂

cc1432
cc1432 Day 2,134, 11:57

poate din BH, dar nu cred ca str suficient de mare incat sa iti fie cu adevarat usor...

ionutzd
ionutzd Day 2,134, 13:24

La drept vorbind, am luat 3-4 medalii de TP/zi pe perioada concursului. Fara lupte romanesti nu as fi putut.

cc1432
cc1432 Day 2,134, 13:30

eu vb in general, nu in timpul evenimentului. zic asa cand nu este event.

pista2
pista2 Day 2,135, 06:13

or sa vina alte misiuni, eu cred ca msriasu finanteaza misiunile astea pentru plato ca sa fie sigur ca lumea lupta pentru Romania, sau macar ca lupta 😁)

Ady07
Ady07 Day 2,134, 10:06

o7

ArKos I
ArKos I Day 2,134, 10:14

HAI ROMANIA! o7

Romanian Liberator Day 2,134, 10:15

Comment deleted

PelasgianWarrior
PelasgianWarrior Day 2,134, 10:15

o7 msriasu&echipa Concludent , obiectiv , la zi !

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 2,134, 10:16

Felicitari pentru publicarea acestui articol. Este un prim pas spre a comunica populatiei ce faceti de fapt, o comunicare pe care ar trebui sa o realizati zilnic si mult mai la obiect. Ati observat ca noi toti am luptat la ordin (desi multi dintre cei care sunteti acum in Guvern ati luptat impotriva ordinelor cand eram noi la putere) si am sustinut campaniile militare ale Romaniei fara rezerve, dar asteptam in schimb sa ne informati si pe noi ce vreti sa facem si de ce, altfel o sa ajungem iar sa luptam unii contra altora ca bezmeticii.

Va felicit si pentru dorinta de a milita, alaturi de eLam, pentru bun simt. Sustinem fara rezerve civilizatia si bunul simt, dezbaterile de idei si nu atacurile la persoana. Sunt insa curios cum se manifesta practic aceasta militare, am zarit in fiecare zi reprezentanti ai coalitiei Brain - Alianta - Matza care jignesc in comentarii, canalul congresului este in continuare o hazna in care oricine nu e din gasca voastra este un prost si un slugoi, apar comentarii de sustinere a unor jucatori care ameninta cu oase rupte pe cei care nu sunt de acord cu ei, etc. Poate e cazul sa luati si masuri in directia in care va declarati intentiile, asa doar cu declaratii nu facem nimic.

Nu va felicit pentru indemnul adresat tuturor jucatorilor in a cumpara voturi pentru articole. "Am decis sa stimulez, din fonduri personale, promovarea articolelor ME in top 5 zilnic. Din pacate, inca exista jucatori care cumpara voturi pentru a “scoate” articolele ME din top5." Altfel spus, "eu cumpar voturi pentru ME, voi de ce cumparati pentru voi?". Vreti o presa de calitate, fara voturi cumparate, dar voi cumparati voturi pentru ziarele ministerelor si va luptati cu altii care cumpara mai multe?

Alina V
Alina V Day 2,134, 10:20

Pentru ca sunt un inamic declarat al cumpararii de voturi, te intreb... ok, vrei sa scoti din top un artcol politic pe bani - pentru ca poti - treaba ta. Dar de ce ai face asta cu lista de tutoriale? De ce?
Ca apoi sa sari de un cot ca ME cumpara voturi? De cand are ME culoare politica?

msriasu
msriasu Day 2,134, 10:23

Mugur, am spus inca din prima zi de mandat ca in aceasta luna nu voi avea apartenenta politica!
referitor la promovarea articoleleor ME cred ca am fost destul de explicit! voi detalia si mai mult...orice incepator are nevoie de sfaturi practice. daca nu le va gasi in top5 nu va sta sa le caute! mai mult decat atat, un potential BB va aduce iar jucatori care vor inchide erepublik atunci cand vor gasi art-uri pline de injuraturi, calomnii si blasfemii in top5! daca intreaga comunitate, indiferent de apartenenta politica ar promova art-urile ME cu siguranta nu s-ar mai ajunge in situatia promovarii prin voturi externe a acestora. la ME nu cred ca este cazul sa gandim politic, ci pragmatic pentru intreaga comunitate viitoare.

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 2,134, 10:38

@Alina V: Daca esti un inamic declarat al cumpararii de voturi, de ce nu o sanctionezi? Doar nu vrei sa-mi spui ca e bine cand cumpara unul si e rau cand cumpara altul? 🙂

@both: Din pacate ai spus msriasu ca nu vei avea apartenenta politica, dar ai avut. Uite-te la cum si cu cine iei decizii, cum si ce oameni promovezi, cum treci legile in congres si asa mai departe. Ti-am propus proiectul de PAS, ti-am propus lege pentru el, ai spus "da, ocupa-te" si apoi ai dat-o la intors la presiunile colegilor tai politici, care nu aveau nici un interes sa ajunga bani sau paine la "juniori", ca ei au majoritar in UM-uri "seniori", deci aia mici ... duca-se.

Este clar ca ME are culoare politica daca e Mlendea acolo. Uite-te la luna trecuta cand a fost Copacescu, atat de echidinstant a fost incat nici nu stiai din ce partid e. De cand a venit Mlendea unicul scop al ME este sa trimeata juniorii la GN, unde sa-i promoveze spre D2 subnutriti dar inregimentati "corect" politic. Apoi va mirati ca suntem varza la D2 si D3. De ce crezi ca e nevoie sa cumparati voturi ca sa prindeti articolele ME topul? De bune si interesante ce sunt? De ce in trecut articolele prindeau topul fara voturi?

Alina V
Alina V Day 2,134, 11:38

s-ar putea sa fie o mica confuzie, exista un Proiect de Ajutor Social - (ajutor social, da? no politics), de cateva luni, e pentru jucatorii de guerrilla div 1 si 2, ai detalii aici: http://www.erepublik.com/en/article/-pas-ajutor-social-noi-statistici-guerilla-ron-pentru-cei-mici--2317637/1/20 .
Avem o problema de copyright? 😉)

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 2,134, 11:40

Sunt sigur ca putem avea oricate proiecte de PAS, nu pot decat sa ajute in acest moment cand un jucator nou nu are NICI o sansa sa se dezvolte si sa se auto-sustina fara sa cumpere nimic de la Plato.

msriasu
msriasu Day 2,134, 12:25

Mugure, un plan are obiective si mijloace de actiune! Un plan nu poate insemna o insiruire de 2 propuneri-fraza gen loterie sau top1000! No offense, dar nici macar la discutiile de sustinere a ideii tale nu ai mai venit! Sustin orice idee viabila si masurabila! PAS si maine daca are un plan in spate, ma voi zbate sa il finantez!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.