Ambient on/off

Join the new world

 

Quo Vadis, Norge? Или Къде си тръгнала ма, Норвегийо?

Day 1,894, 10:59 Published in Bulgaria Singapore by Bulgarian Diplomatic Corps

Здравейте, малки големи и още по-големи момичета и момчета! (Хихи, винаги съм искал да го напиша това обръщение)

Аз съм вашият любим водещ Prinz Charming и днес с вас ще си говорим за... СЕВЕРА!
Ама какво толкоз има на север, ще попитате, че и Коледа и Нова година минаха и хич не ни пука даже и за глупавите им елени, ще кажете!
Да, ама не!
Я си погледнете стената с шаутовете! Ако в последните 2 дни няма там поне един откачалник, който да твърди, че "Winter is comming" (превод - зимата иде), значи или сте мултак или винаги сте мечтали да бъдете мултак. Зимата по нашите ширини отдавна се е настанила успешно, но не за нея си говорим, а за истинската Зима - имaйте пред вид оная с викингите, вълците и леко сополивите змейове с имена от рода на Хафрхнар или Гнурлпиклсдор.
Да, правилно, приятели, какво е една истинска Зима без любимата ми (и на всички вас покрай мен Скандинавия и особено Норвегия!

А там такава Зима са на път да си заформят, че чак почвам да се притеснявам! Ако сте мъж съм сигурен, че знаете какво става като е много студено навън. Ако сте жена, може и да знаете, но ако не, със сигурност не искате да разберете.

Та да си дойда на думата!


НОРВЕГИЯ, ХОЛАНДИЯ, ЕДЕН И КОРУМПИРАНИЯТ ОТПУСКАРСКИ ЗМЕЙ БАТРА

Ето малко предистория първо, че почивах няколко месеца и съм сигурен, че, първо, ви липсвам и , второ, представа си нямате какво е туй Норвегия и има ли то почва у нас!
За последните няколко месеца Норвегия пусна два референдума за излизане от ЕДЕН и евентуално присъединяване към Асгард. Първият път беше решено страната да се шмугне дискретно под завивките на скандинавските си побратими, но едновременно да държи и... членството си в ЕДЕН. Елитът на страната тогава пренебрегна желанието на народа и по молба (и евентуално някои заплахи от страна) на тогава най-влиятелния елитен гражданин и многократен министър на отбраната taulen. Основно норвежците бяха сплашени с Голямата мечка Русия и предполагаемата заплаха руснаците да глътнат Норвегия в секундата, в която викингите напуснат ЕДЕН. Което и тогава, и сега си е пълна измишльотина, но хората лапнаха въдицата. Няколко месеца по-късно въпросният taulen стана и президент на Норвегия, пусна си нов референдум и под негово влияние народът единодушно остави страната в ЕДЕН, въпреки че единодушно Асгард (тогава състоящ се от Швеция и Финландия) и гражданите му бяха приемани за истинските братя по оръжие. Междувременно личната дружба между многократните президенти на Норвегия Ursidae Polar и Холандия van Spjick превърна Холандия в де факто най-големия приятел на норвежците. В продължение на месеци Холандия беше единственият партньор за тренировъчни войни, двете страни дори заедно крояха планове за спасяване на конгреси от окупация, защита и т.н.

Така стигаме до момента, в който ЕДЕН реши да пробва да смени посоката (въпреки отявленото нежелание на големите си членове) и за главнокомандващ беше избран въпросният холандец ван Спайк. Той веднага привлече в щаба норвежките си приятели Урсиде Полар, таулен и бАТРА. Навсякъде беше обявено Новото начало и Възраждането на Братството. Общо взето идеалът, който ван Спайк и Урсиде Полар изповядваха, беше да се прекратят безкрайните и ненужни им балкански дрязги и да се впрегне огневата мощ на големите балкански сили за освобождаването и поддръжката за Португалия, Холандия, Норвегия и другите по-малки и забравени от генералния щаб досега държави-членки.

Отне им по-малко от два месеца да се отчаят и да видят, че такова нещо като братство в ЕДЕН отдавна не съществува, че на румънците и гърците им е през... франкенвийнера за "братя" от рода на Холандия.

Така през декември, когато съюзът видимо започна да се пропуква, норвежкият прзидент бАТРА успя да свърши нещо нечувано досега за норвежец - влезе в корупционна схема. Накратко бАТРА, който дълго време беше ученик на таулен преди да стане президент, се запъти да ходи на ваканция за 3 дни. Часове преди да излезе от играта за няколко дни той пусна въстание във владян тогава от Норвегия датски регион, договори с небезисвестния Александър Вавилонски да получи $20000 за освобождаването на региона, убеди ЕДЕН да сложи битката за прио, след което даде заповеди на норвежците да не се бият в Дания... и замина за 3 дни на семейната вила в Гнумпнертхааген. Та както казах, в Норвегия такива филми обикновено няма и няма как да бъдат толерирани, да не говорим за недоволството от страна на ЕДЕН, че се оказаха разигравани по такъв начин!

Това, както и някои други събития, а и егоизмът на гърци, турци и румънци, с който ние сме добре запознати, доведоха до гласуването на вот на недоверие на ЕДЕНския щаб начело с ван Спайк. Останалите хвърлиха оставки.

Аржентина вече беше напуснала ЕДЕН по свои си причини (не чак толкова различни от болежките на норвежците). И така стигнахме до момента в който Португалия, Холандия и Норвегия пуснаха или скоро ще пуснат референдуми за напускане на ЕДЕН. Легендарният таулен сам изкара статия, в която призовава за оттеглянето на страната от този съюз. Всички норвежци вече бивши членове на щаба се надпреварват да обясняват във форума си колко им е било гадно и как ЕДЕН никакъв го няма вече. Интересното е, че всички са единодушни, че е нямало как да го разберат, ако не са били на ръководни позиции в съюза. Явно пропагандата на "Братството" е доста добра!
АСГАРД

Асгард е може би най-интересният съюз в момента. Създаден беше за укрепяването на северната дружба и истинското викингско братство. Доскоро беше тъпкан от АБК и Полша, но малко по малко всички разбраха, че Асгард е чудесно организиран и не се свени да отстъпи на едно място когато трябва да удари на друго, дори и с цената на изтриване на някоя държава-членка. На път са да добавят Канада, имат отлични отношения с Русия, имат и подкрепата на ГерДания, въпреки че това последното няма никакво значение. Асгард е твърдо решен да си воюва в свои си там северни войни и да не се занимава много много с Балканите.


ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО

Всичко това беше опростено и от куцата намеса на поданиците на Нейно Величество БигАнт, които без причина нападнаха Норвегия с единствената цел да си изстрелят залежалите ракети. Бяха доста изненадани, когато на помощ на норвежците се притече не ЕДЕН, а цял Асгард плюс Холандия.

И така пътят изглежда начертан. Да пожелаем успех и приятно плячкосване на норвежките ни приятели!

Искрено ваш:
Prinz Charming, посланик на България в Кралство Норвегия


пп Ако статията ви е харесала, моля не пропускайте да разгледате и личния ми вестник http://www.erepublik.com/en/newspaper/the-stellar-chronicle-267203/1

 

Comments

NKFV
NKFV Day 1,894, 11:00

Великански вот!

LitoII
LitoII Day 1,894, 11:07

Да си стоят на север, не ни трябват да ни крадат топлото : DD

etljo stnov
etljo stnov Day 1,894, 11:17

Много интересен и забавен начин на писане, глас и shout от мен о/ : )

zabchev
zabchev Day 1,894, 11:19

Чудесна статия!

bancho22
bancho22 Day 1,894, 11:26

Чудесна статия!

+1

New Faustian Man
New Faustian Man Day 1,894, 12:03

No Engrish version?

BeJIuKaH
BeJIuKaH Day 1,894, 12:03

стаа

Kpakpa
Kpakpa Day 1,894, 12:08

Прекрасна статия, ама явно не си живял в КнежЪ (евентуално Трън или друго китно местенце с максимална дневна температура от време на време по -30 до -40 градуса) и не си посрещал Нова Година на връх Ботев (пак минус много градуса, ама и с вятър) - другояче щеше да мислиш за българската зима 🙂

Akaga
Akaga Day 1,894, 12:09

Много интересно! Благодаря :Д

Che Kukaken
Che Kukaken Day 1,894, 16:22

Hard to read in google translate.🙂 voted.

Vileskont
Vileskont Day 1,894, 20:01

Lads, I have provided Kristoph with a short summary that explains the article. If you are interested, PM me 🙂

ilianabg
ilianabg Day 1,894, 20:59

Яко , вот и съб

ivan.europe
ivan.europe Day 1,895, 06:05

Беше въпрос на време да осъзнаят, че ЕДЕН не е това, което беше. Целия съюз се върти около Гърция, Турция, Румъния и Хърватия. Нищо чудно, че Индия смениха посоката. Именно заради натиска на малките щабът на ЕДЕН е по-различен и сега големите роптаят.

stasundrqk
stasundrqk Day 1,896, 00:27

Чудесна статия!

+2

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.