Puolustuspoliittinen reformi

Day 1,786, 11:31 Published in Finland Finland by Lamoracke
Puolustusvoimat takaisin viikkojakoon:

Eilen valtio julkaisi artikkelin, jossa ilmoitettiin eSuomen puolustusvoimien uudesta toimintamallista. Kahdella edellisellä kaudella käytetty operaatiopohjainen malli vaihdettiin takaisin säännölliseen jakoon, jonka jokainen sotilas saa hakea (edellytyksinä työskentely valtion firmoissa). Muutoksen takana on eDuskunnan päätös muuttaa valtion jakamaa tukea military uniteille.

Jostain syystä puolustusministerit ovat kuitenkin päättäneet jakaa aseita päivittäin tutun ja turvallisen viikkojaon sijaan. Tämän takana on varmasti idea, jossa päivittäin voisi saada aseita DO:n suorittamiseen. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, joten systeemi aiheuttaa vain liikaa töitä. Toisena huolena lienee ollut influencen painottuminen alkuviikkoon (isketään DO:t puolustuvoimien aseilla alkuviikosta, ja nyrkeillä loppuviikosta). Tätä voisi kuitenkin muuttaa jakamalla aseita kahdesti viikossa kaikille, tai kenties jakamalla aseita kahdessa ryhmässä, joista toinen saisi aseet maanantaina ja toinen keskiviikkona/torstaina.

Päätöksen järjettömyys:

Kansanedustajat ovat tainneet sekoittaa YKSITYISEN ja VALTION military unitin eron. Nykyinen systeemi käytännössä tappaa eSuomen puolustusvoimat. Puolustusvoimat eivät enää eroa mitenkään yksityisestä MU😒ta, joten ovatko kaikki MU:t yksityisiä, vai valtion omistamia? Tätä saamme nyt sitten kaikki pohtia päissämme (suosittelen viikonloppua tähän toimintaan). Katsoinpa asiaa miltä kantilta tahansa, pidän päätöstä huonona.

Käytännön haitat:

Miten päätös sitten heikentää eSuomen edellytyksiä puolustaa itseään? Yksityiset MU:t saavat entistä enemmän rahaa. Yksityiset MU:t tekivät jo vanhalla systeemillä paljon influa, joten on reilua olettaa tämän influn kasvavan (ettei rahaa mene omaan taskuun!). Myös operaatioissa tulee (toivottavasti) olemaan entistä enemmän sotilaita, nyt kun kaikki kansalaiset saavat osallistua operaatioihin. Tästä pienenä negatiivisena merkintänä se, että vastustajamme voivat vakoilla meidän operaatioiden kohteet ja ajat (ihan kuin sitä nyt ei muutenkaan tajuaisi, jos kaikki divarit kääntyy samaan aikaan massiivisesti).

Kuitenkin eSuomen kyky puolustaa itseään vaarantuu tämän päätöksen myötä, mutta miksi. Viime kuussa puolustusvoimien budjetti oli 375 000 markkaa, jotka käytettiin operaatioihin. Tässä kuussa operaatioihin on varattu 140 000 markkaa. Operaatioihin on varattu alle puolet viime kauden vastaavasta summasta. Tämä tarkoittaa sitä, että operaatioita on loogisesti yli puolet vähemmän (ellei jopa vielä harvemmin, kun operaatioihin kuluu enemmän aseita useampien pelaajien tullessa jakemaan niitä). Taisteluita on kuitenkin pelimekaniikan takia joka päivä. Vaarantamalla päivittäiset operaatiot, eSuomen influn kohdistus tulee kärsimään. Pohjaten omiin kokemuksiini puolustusministeriön alivaltiosihteerinä (Zacharian kausi) ja varapresidenttinä (CitizenMu:n kausi) voin sanoa, että juuri tämä influn kohdistaminen on tehnyt etenemisestämme ABC:n alueille huomattavasti helpompaa.

Summa summarum:

Päätöksen myötä eSuomen päivittäinen influ tulee kenties kasvamaan hiukan, mutta influn kohdistaminen tärkeisiin taisteluihin/eriin tulee kärsimään. Tämän seurauksena Viro/ABC saattaa päästä paremmin mukaan Asgard vs ABC sotaan, joka on tietenkin huono asia. Vaikea tilanne taloudessa on ajanut eSuomen hakemaan aktiivisesti parempaa ratkaisua vanhaan malliin, mutta tämä ei ole mielestäni oikea suunta. Korkeintaan tämä päätös kuvastaa yksityisten miliraty unitien ahneutta.

Itse näen operaatiot tärkeänä osana eSuomen puolustuspolitiikkaa. Vanhassa systeemissä on ongelmansa ja se kaipaa ehdottomasti muutosta. Itse olisin kuitenkin muuttanut systeemiä hieman maltillisemmin, laittamalla puolustusvoimat yksityisten MU-tukien piiriin, ja jakamalla "puolustusbudjetin" koko kansan operaatioissa, samalla tavalla kuin nykyisessä mallissa. Tällöin yksityiset military unitit olisivat päässeet tasa-arvoiseen asemaan puolustusvoimien kanssa, ja eSuomen mahdollisuus operoida ei olisi kärsinyt niin paljon.

- Lamoracke