Ambient on/off

Join the new world

 

Problematika vojaških enot

Day 2,056, 04:12 Published in Slovenia Slovenia by Gapiii99


Spet se oglašam po (relativno) dolgem času. Končno se je vse skupaj nekoliko umirilo. Ni več vojne s Hrvaško, ni več dveh strani člankov, ki so bili posledica literarnega tekmovanja. Kot vsak dan, sem tudi včeraj prebral članke v Sloveniji in drugod po svetu. V Sloveniji me je takoj zbodel članek novo-nastale enote V.I.P. V glavi me takoj prešine misel- Še ena enota?! Zanimali so me malo podatki o Slovenskih enotah in sem si jih zato pogledal.

Odprl sem stran egov4you in v Sloveniji naštel kar 21 vojaških enot. Kar precej za tako majhno državo. Večina je precej majhnih in precej neurejenih. Namesto, da bi se združevali se na žalost delimo. Seveda majhna raznovrstnost ne škodi, pravzaprav celo pomaga ustvarjati konkurenco, bojevanje za prevlado itd. Vendar tako majhne enote žal nimajo možnosti.Klikni na sliko za povezavo, do strani.


Ob tem sem se spomnil, kako nas je ta razdeljenost mučila ob MU turnirju. Zelo dobro se spomnim tudi, kako so nekateri takrat pisali, da bi se morala ustanoviti državna vojaška enota, vendar o tem nekoliko kasneje.

V Sloveniji je po podatkih egov4you v vojaške enote včlanjenih okoli 1150 ljudi. Ni tako malo, vendar pa tudi ne ravno veliko. Ravno zato, ker smo relativno majhni, moramo držati skupaj, da si zagotovimo uspeh. Mogoče boste rekli, da je po toči zvoniti prepozno. Seveda je, vendar se iz napak lahko kaj naučimo. Čeprav nam je uspelo med turnirjem med top 50 spraviti 2 enoti, bi nam jih lahko uspelo 3, če bi bili združeni v tri enote. Zato naprošam igralce, iz manjših enot, naj preidejo v večje enote, ne glede na to, če ima enota strašno zgodovino in se je ne bi smelo razdirati. Čas gre naprej in tudi mi bi morali iti z njim.Ideja o državni vojaški enoti je precej preprosta. Vsi igralci bi se včlanili v enoto, ki bi bila financirana preko države oz. preko davkov. Eden izmed problemov pa je v tem, da si država ne more lastiti tovarn za orožje in hrano. Te se morajo nahajati pri določenemu igralcu. To lahko sledi do tega, da si poveljnik vojaške enote prilasti vso oblast in nadzira škodo, ki se dela na bojiščih. Seveda ne more delati istih stvari kot predsednik, vendar če predsednik ne more zagotoviti škode na bojišču je ta neuporaben.

Torej, če se poveljnik enote ne strinja z odločitvami vlade, lahko ta (vsaj delno) ustavi bojevanje in tako, predsednika prisili k ukrepom, s katerimi bi veliko pridobil poveljnik.Kot omenjeno bi morala biti državna enota financirana s strani države. To bi lahko sledilo v "majhen" propad enote. Zakaj? Ker se enoti ne bi bilo več potrebno truditi za dobljena sredstva, ali pa bi jih vrh celo pospravil v svoje žepe. Torej, bi si državna vojaška enota morala služiti kruh, tako da bo kar se da najbolj uspešna.

Hkrati bi bilo potrebno poskrbeti, da se ne ustanavlja drugih enot, kar bi znalo biti precej težko.Dejansko bi se ta ideja o državni vojaški enoti dala uresničiti, vendar bi moralo vse skupaj biti zelo organizirano. Težava bi lahko bila prepričati ljudi, da se pridružijo enoti, sploh tiste, ki so v svojih enotah v vrhu in so že vložili RL denar v svojo enoto. Mogoče sem s to "raziskavo" o državni enoti kakšnemu bodočemu predsedniku, ki bo o tem razmišljal skrajšal potraten čas za razmišljanje, ali pa tudi ne. Vsekakor upam, da se bo število enot zmanjšalo na največ 5, tako bi dobili zdravo konkurenco in dovolj močne enote, ker ne vidim smisli enot z 10 igralci, ki potem niso konkurenčne, niso organizirane, nimajo pridelave orožja itd.
Od vas (bralcev) pa si želim, da o sedanjih vojaških enotah, ter možnosti državne vojaške enote napišete svoje mnenje in kaj bi dodali članku. 

Comments

Fordring
Fordring Day 2,056, 04:29

Državno enoto že imamo, in sicer SRV, vendar je pa res, da ta enota ni "organizirana" enota, ampak je namenjena le opravljanju DO-ja.

Kot si že sam napisal, zele težko boš prepričal večino igralcev, da bi se pridružili isti enoti, predvsem ker so mnogi vložili ogromno € v enoto in njene člane. In pa družba, člani v manjših MU so verjetno bolj povezani kot pa bi bili v eni veliki enoti.

Jaz osebno se ne bi pridružil taki enoti, če bi obstajala, ostajam v tej v kateri sem (eSOVA ftw!). = P

Exclusive
Exclusive Day 2,056, 04:30

po slovensko.. sanjaj koruzo 😉 pravilno razmišljaš samo ni šans da bi se v eSloveniji kdorkoli s kom združeval 😉 saj vidiš da raje vsak svojo enoto naredijo kot pa da bi sodelovali 😉

GrinOne
GrinOne Day 2,056, 06:09

Hm, mislim, da bi bilo bolj prav, če bi napisal "...NAREDIMO!" : P

Exclusive
Exclusive Day 2,056, 09:21

Ti res misliš da sem jaz tolk vsekan da bi šel gold dajat za novo enoto?😛 obstajajo tudi drugi načini da se dobi enota 😉 In jst ti lahko lepo povem zakaj imam svojo enoto, pač zato da si lahko vsak dan dam DO tja kamor želim 😉 ne vabim pa nobenega da se mi pridruži v tem je razlika 😉

GrinOne
GrinOne Day 2,056, 09:29

ja, goldov tut jest nebi dau za enoto... Sam sem mislu na tvojo trditev, da se nahajamo po tok enotah, in o sodelovanju... : )

Exclusive
Exclusive Day 2,056, 09:37

Vem kaj hočeš povedat 😉 sam meni to ni isto 😉 pri meni je fora da imam poln veš kaj teh enot pa medsebojnega kreganja in sem zato se umaknil tudi izven Slovenije če si porajtal 😉 imaš pa prav da ne morem jaz govoriti o sodelovanju ker jaz tud ne sodelujem trenurno ampak sem v preteklih 4 letih tolk sodeloval da pomoje še nekaj časa lahko govorim 😛

GrinOne
GrinOne Day 2,056, 09:38

...no pa si povedou točno tist, k sem hotu od tebe! Pošteno... Pol usi vemo, kako in kaj! : )

sandi111
sandi111 Day 2,057, 14:04

ma valjda da ne boš enote ustanavljal sej če si ti zravn se pol razpade 😛

t-h-o-r
t-h-o-r Day 2,056, 04:32

male enote so zakon

pa še države ne zažirajo, ker nikdar nič ne dobijo

Brigadier Roman
Brigadier Roman Day 2,056, 04:34

Bravo.. si m8 vzel iz jezika

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,056, 09:41

Si se vprašal zakaj ničesar ne dobijo?
No le daj se.
Drugače pa so male enote dobre, le če so močne, samozadostne in organizirano.

tangotan
tangotan Day 2,056, 09:54

Tudi večje enote ne dobijo nič od države in tu je razlika. Male zlahka skoregiraš, medtem ko je za večjo enoto potrebno kar precej dela in logistike.

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,056, 09:56

So pa včasih dobivale, ker so opravile večino dela na bojiščih.

Brigadier Roman
Brigadier Roman Day 2,056, 04:33

Hja vote ane ; )
Primerjaj stevilo clanov in aktivnost. Kaj mi bo 500 ljudi, pa samo 100 fighterjev.. League of extraordinary dudes smo majhni vendar aktivni in kakor vidis lahko pariramo stevilcnejsim. Aja, pa se fajn se mamo in vsi smo samozadostni

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,056, 09:19

Seveda, tudi to je pomembno:)
Vi ste samozadostni ter organizirani, kaj pa nekateri drugi?
Drugače mi je vseeno koliko enot je, le da so te organizirane, samozadostne ter konkurenčne.

T1M3K
T1M3K Day 2,056, 04:33

Mah sej je vseeno za enoto raje daj pomen da si folk zaj nabere zaloge ko mamo mir da pol spet ne bomo cvikali : ) glavno da se seka pa drzi zid v plusu : )

Erik-Ero
Erik-Ero Day 2,056, 04:34

vout.. pa SEKS je tabolš

Brigadier Roman
Brigadier Roman Day 2,056, 05:22

Vote za Seks : )

Madafakr
Madafakr Day 2,059, 13:39

SEKS ftw \o/

Exclusive
Exclusive Day 2,056, 04:39

Pomoje problem ni v številu enot ampak v organiziranosti in sposobnosti njihovih vodij (dam za primer ob Baby Boomu skofjeloke je takrat nek kekec(ne spomnim se imena) iz vojaške enote Kaboom novačil vse novince v njihovo enoto in res jih je kar dosti pristalo tam.. bilo jih je dosti čez 100 in čez par mesecev jih je 4/5 odnehalo ne rečem da vsi zaradi nesposobnosti vodij enote, ampak grem stavit da bi jih sigurno več ostalo v igri če bi šli v eno izmed enot kjer se kaj dogaja)

Brigadier Roman
Brigadier Roman Day 2,056, 04:44

Ne morem verjet, da se strinjam s teboj ; )

Exclusive
Exclusive Day 2,056, 04:46

Jst tud ne 😛

Gozdni Francek
Gozdni Francek Day 2,056, 04:45

Točno tak!

Brigadier Roman
Brigadier Roman Day 2,056, 04:50

Ampak res. Zaradi Kabooma in kva je ze bil se ne spomnim je zapustilo igro veliko novincev (bejbi bum je bil 3000+). Zato srm pristas manjsih in bolj organiziranih. Ko je bil turnir so moji dobili proste roke da grejo pomagat sd in pvs.. in glej ga zlomka.. vsi so se vrnili. Le zakaj?

Send love to Plato
Send love to Plato Day 2,056, 04:41

Voted \o/

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,056, 09:39

Thank you!

Gozdni Francek
Gozdni Francek Day 2,056, 04:44

Glej za enote je čisto vseeno. V čem bi bla fora ene enote. Pač da smo vsi v eno. In to je to. Ko je bil MU turnir pa smo hodli pomagat PVS in SD, kar tudi mislim da bomo če se bo ponovilo. Obstajajo ˝družinske˝ manjše enote, katere igralci nebodo zapustili. Kolko vem je včasih država še financirala enote. Saj pravilno razmišljaš, a kaj ko je to zelo težko izvedljivo. Lahko si upornik proti dejstvom, pa če boš bil tudi upornik v RL, pa boš hoto neke spremembe naret ti bo težko uspelo, ker ti bodo ostali preprečevali. Povzemi bistvo: Vseeno je v kateri enoti si, večji/manjši/bolj-manj organizirani, vsi bomo sekali za Slovenijo in zaveznike.

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,056, 09:21

Ja, seveda. Dokler se res seka za nas in zaveznike je kul. Ampak, problem je, ker lahko to vodi v odhajanje igralcev (primer, ki ga je napisal nekdo spodaj), neorganiziranost pa lahko prinaša tudi počasnejše napredovanje in skupno slabše (MU turnir)

Gozdni Francek
Gozdni Francek Day 2,056, 11:22

Ja no. Samo tisti primer ko je bil opisan ima veze z baby boomom. takrat ko so ble enote aktivne. Moj primer je bil tak. Prej sem bil pri sovah. Sove so pred novim letom cvetele, dogajalo se je, ... Nato pa so začele zamirati. 3 mesece se ni premaknilo nič, in zamenjal sem enoto.
Drugače pa, vedno se seka za zaveznike in slovenijo xD DO ni mogoče nastavit na katerokoli drugo bitko kot zavezniško al našo. Če vidiš je VIP aktiven in zaradi nas nebodo igralci začeli odhajat. Sploh zaradi nas ti nebi smel bit jezen 😃

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,056, 11:31

Mogoče me narobe razumeš. Nikakor ne kritiziram V.I.P.. Imate velik potencial. Ampak problem so majhne enote na splošno. Notri je veliko posameznikov, ki bi lahko večjim enotam pomagale do dosežkov. Seveda se seka, če se le nastavi DO. Glede državne enote, ki sem jo opisoval v članku pa takole...Nikjer nisem rekel, da si jo želim. Želel sem le zapisati moje misli glede nje, če bo kdo kdaj razmišljal o njej. Vseeno se mi zdi nekoliko bolje in lažje imeti več enot, ki so si med sabo KONKURENČNE. Aaa glej ga zlomka. Tu naletimo na težavo majhnih enot. Niso konkurenčne. Če te enote niso organizirane pa je to še 3x slabše. 1 državna enota bi to rešila, vendar bi morala biti hudo dobro organizirana, da bi vse potekalo. Vsekakor pa je dobro organizirana državna enota boljša kot 21 enot od katere je večina majhnih. Vseeno se mi zdi, da je še najbolje imeti recimo max. 5 enot, ki so podobno velike in so močne.

Brigadier Roman
Brigadier Roman Day 2,056, 21:26

@Franca
Lahko nstavis DO vsako bitko razen RW-je tudi ce niso zavezniki. (Fight against...)

Brigadier Roman
Brigadier Roman Day 2,057, 01:16

Seveda je odvisno kere drzave mas v prioritetah. Ce v proriteti nimas zaveznikov ti DO avtomaticno da btko na drzavo pod prvo prioriteto. Enako je ce zavezn8skih bitk trenutno ni na razpolago

dha
dha Day 2,056, 05:07

Ko so naredili DO, so enote rasle kot gobe po dežju, prej je bilo malo enot, a člani le teh so bili aktivni. Zaradi teh čokoladic, ki jih dobimo, smo pač prisiljeni biti v enoti. Enote tudi močno vplivajo na ekonomski modul. Tako da meni je bil bolj všeč prejšnji sistem, hehehe, zato sem pa tudi v ta rdeči stranki ..:xD Če bi se dobilo čokoladice tudi v stranki, bi verjetno imel kmalu svojo :..xD

Dgač pa "Fajn" za tvoje razmišljanje!

Gozdni Francek
Gozdni Francek Day 2,056, 05:31

V stranki se da dobit kongresniško medaljo, tak da pridi k SNR, pa boš dobil vsaj eno 😉

dha
dha Day 2,056, 05:35

lej ga zdaj :.xD

Tittannos
Tittannos Day 2,056, 05:37

Nove enote se ustvarjajo zaradi nezadovoljstva (če želiš tudi nesposobnostjo) commanderjev in capitanov že obstoječih enot. Ko enemu dopizdi, se pač preseli v drugo enoto in tako naprej. Če igralec (rečimo mu na primer ebutaljib) ne najde njemu primerne enote, si pač naredi svojo in svoje somišljenike povabi v svojo enoto.

Easy as šit

ebutaljib
ebutaljib Day 2,056, 08:10

Kje si med vsemi glih tega šalabajzerja našel? 😛

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,056, 09:13

Hmm..na to niti nisem pomislil. Glede česa se lahko skregaš sploh v MU-ju?

Andreychika
Andreychika Day 2,056, 09:23

Če se hočeš, ni problema. : ) Če problema ni, ga pač narediš. ; )

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,056, 09:26

Ha, sem pričakoval odgovor v takem smislu. Taki prepiri niso omembe vredni, ker so dejansko patetični.

Tittannos
Tittannos Day 2,056, 09:47

Če je commander neaktiven in imaš večkrat zastarel DO ali nekaj

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,056, 09:48

No dobro, to se strinjam. V takem primeru bi vseeno lahko šel v drugo enoto ne pa da ustanoviš svojo:)

ebutaljib
ebutaljib Day 2,056, 11:25

Jaz mam svoj MU zato da si lahko DO naštimam kamorkoli želim. Ko bo pa spet kako MU tekmovanje pa pridem v SKV 😉

Gozdni Francek
Gozdni Francek Day 2,056, 11:26

Nisi dobro prebral. Če ne najde sebi primerne enote, si pač naredi svojo 😃

HANS...
HANS... Day 2,056, 06:15

važno je,da stopimo skupaj ko se je treba boriti

Andreychika
Andreychika Day 2,056, 07:04

Mene sploh ne motijo nove enote, ampak jih pozdravljam, če prinesejo kaj novega. Me pa izjemno moti, ko potem vabijo člane že obstoječih enot v svoje vrste. Včasih je veljalo pravilo, da se iz drugih enot ne rekrutirajo igralci. Zdaj očitno to več ne velja.

Jakubus Gallus Carniolus
Jakubus Gallus Carniolus Day 2,056, 10:22

Se čist strinjam z Andreychiko... tut mene zelo moti to vabljenje članov iz že obstoječih enot

Brigadier Roman Day 2,056, 21:33

Comment deleted

Gapiii99
Gapiii99 Day 2,057, 00:53

Tudi meni ni nič všeč. Kar poglej...Zdajle je po moje taka zmeda pri panterčkih, ker je njihov vodja odšel..

Ice Killa
Ice Killa Day 2,056, 09:13

Vojaške enote delujejo po lastnih zakonitostih. Nesmiselno je, da se jim vsiljuje smernice. Država ne more prisliti skupnost, da se bori pod zastavo ene enote.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.