Predlog za odstavitev predsednika

Day 1,710, 06:04 Published in Slovenia Slovenia by Abutre

Spoštovane državljanke in državljani Republike eSlovenije

20dni je od kar smo volili predsednika države. Trenutni predsednik me je razočaral in nisem edini. Naredil je kar nekaj napak zato sem se odločil za ukrep katerega bi podal že pred nekaj dnevi. Razlog za odstavitev ni moja užaljenost ali kot so mi nekateri pripisovali, da se ne sprijaznim z porazom. Ravno nasprotno glavni razlog je ne aktivnost samega predsednika, ter določenih ministrov!

S strani Italijanske vlade sem izvedel, da se za podaljšanje pogodbe ni pogovarjal MoFa, kot bi to pričakovali niti se predsedniku ni zdelo, da je to v interesu države ter bil takrat raje offline, kot da bi se dogovoril za podaljšanje pogodbe. Za podaljšanje pogodbe se je dogovoril član vlade, čigar naloga sploh ni opravljanje tega dela.

Prvi članek smo pričakali šele po 7 dneh in še to z nekaj stavki, kot da predsednik ni zainteresiran pri opravljanju najbolj pomembne »službe« v eRepubliku. V tem mandatu smo bili deležnih 3 člankov. Celotno obveščenost državljanov pa je redno samo glede ukazov, glede drugega dogajanja v eRepubliku pa smo primorani prebrati v drugih člankih. Tudi objavo članka Slovenske univerze, kjer so linki do vodičev in link do spletne strani v tem mandatu še nisem zasledil.

Obljubljali so nam redne skupinske akcije vojaških enot pa je do tega prišlo samo 2x, čeprav je bilo govora, da naj bi potekale vsak drug oz. tretji dan. O skupinskih akcijah ni bilo ne duha ne sluha že od vojne z Romuni.

O načrtovanju skupinskih akcijah in sodelovanju z Novo Zelandijo smo lahko zasledili samo v kandidaturi, saj se ni nič uresničilo.

V tem mandatu smo zamenjali že dva ministra za zunanje zadeve, oba pa sta bila mogoče online celih 10min v celotnem mandatu. Smo v obdobju, ko potrebujemo močnega ministra na diplomaciji mi pa le tega nimamo!

Največji problem pa predstavlja Ministrstvo za socialo. Iz obeh skupinskih akcij in dmg reporta je bilo razvidno, da eSloveniji primanjkuje igralcev mlajšega kova kot so v DIV 1 in DIV 2. Država pa je v celoti zatajila na tej črti, pa čeprav ministrstvo vodi prekajeni maček timkran je ta mandat kar zaspal. Prišlo je do problemov pri katerih se lahko zgodi, da nam novinci pobegnejo in postanejo nezainteresirani za eRepublik. Mladi igralci so kar nekaj časa čakali na nagrade, ki so jih dobili šele po tem, ko so mentorji urgiral pri ministru.

V svoji kandidaturi ni označil, da bo odsoten in da bo to oteževalo delo vlade. Večkrat v tem mandatu smo videli kako je predsednik bil offline in nezainteresiran za vodenje države.

Naštej sem kar nekaj razlogov za odstavitev predsednika države z mesta le-tega. Upam, da mi boste kongresniki sledili in glasovali ZA / YES.

Članek ni povezan z mojo pripadnostjo enoti.

Lep pozdrav,
Abutre