Ambient on/off

Join the new world

 

Polemiki analush #14

Day 1,874, 13:16 Published in Greece Greece by manolios 7

Μετά από μια μεγάλη περίοδο απραξίας για την εφημερίδα μου αποφάσισα να συνεχίσω τα άρθρα.Οι γιορτές και η ξενέρα από τις συνεχόμενες ήττες με ψιλοαπομάκρυναν από το παιχνίδι αλλά να΄μαι πάλι πίσω!Και τέλος ένα ευχαριστώ σε όσους μου στειλαν μήνυμα ροτώντας με γιατί σταμάτησα να γράφω και παροτρίνοντάς με να συνεχίσω.


Ευρώπη και Μέση Ανατολή


Περί Ελλάδος

Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.Έχουμε χάσει την πατρίδα,υποχωρήσαμε από την Αίγυπτο και είναι θέμα χρόνου να εξαφανιστούμε ολοκληροτικά από το χάρτη.Με το να κρυβόμαστε πίσω από την Σαουδική Αραβία δεν καταφέρνουμε τίποτα παρά να κερδίζουμε λίγο χρόνο πριν εξαφανιστούμε.Αν ελευθερώσουμε το Αλ Μαντινάχ απλά θα καθηστερήσουν δύο με τρεις μέρες οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι να μας εξαφανίσουν.Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λύσεις και την απελευθέρωση.Για να βρούμε μια λύση όμως πρέπει πρώτα να κιτάξουμε τους εχθρούς μας και τα δεδομένα.

Πρώτα είναι οι Βούλγαροι.Μας νικάνε στις μάχες με ΝΕ αλλά έχουμε ελπίδες εναντίον τους στους επαναστατικούς πολέμους.Επείσης δεν κατέχουν καμία περιοχή μας.Ακόμα θα αντιμετοπίζουν εώς τέσσερα RW συνχρόνωςΗ περισσότερη προσοχή τους βρίσκεται στην Τουρκία και θα παραμείνει εκεί αφού θα αντιμετοπίζουν τα RW τους μόλις τους κατακτήσουν.Επίσης θα κατακτούν την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία.Άρα δεν θα είμαστε η νούμερο ένα προτεραιότητά τους.Μπορεί να θελήσουν κάπιες περιοχές μας μόνο για να έχουν το μπόνους των ψαριών αλλά και για να έχουν σύνδεση με την Μέση Ανατολή.

Μετά είναι η Σερβία.Έχει αποδειχθεί ως η ισχυρότερη στρατιωτική μηχανή στο παιχνίδι αλλά δεν είναι ανίκιτη,όπως αποδείχθηκε στην Κρήτη.Έχει τεράστιο πληθυσμό,τέλεια οργάνωση και πολύ καλή στρατιγική.Έχει χρησιμοποιήσει πολύ σωστά την εικόνα της ως ανίκητη και έχει πάρει σχεδόν όλες τις μάχες τις αμαχιτί.Αντιμετοπίζει εώς εφτά RW συνχρόνως και έχει δέκα στα δέκα μπόνους.Μόλις τελειώσει με μας ο επόμενος στόχος της θα είναι μάλλον η Ρουμανία για να βοηθήσει την Ουγγαρία ή η Αλβανία για να εξαφανίσει άλλη μια χώρα της ΕΔΕΝ από το χάρτη.Κάπια στιγμή θα γυρίσει και η Κροατία πίσω στα Βαλκάνια και σίγουρα θα είναι η πρώτη προτερεότητα των Σέρβων.Με αυτά τα δεδομένα δεν θα είμαστε και ο βασικός τους στόχος.Θα πρέπει πριν την γενική επανάσταση να απελευθερώσουμε τις περιοχές μας που κατέχουν και να αφήσουμε τα σκόπια να τις κατακτήσουν.

Και γιατί τα σκόπια να έχουν όλες τις περιοχές μας;Για δύο λόγους.Πρώτον είναι ο πιο αδύναμος αντίπαλος μας.Τους νικάμε εύκολα και σε RW και σε μάχη με ΝΕ.Ο μόνος λόγος που μας κατέκτησαν είναι ότι δώσαμε όλη τη προσοχή μας στους Βούλγαρους.Ο δεύτερος λόγος είναι πως αν έχουν αυτοί όλες τις περιοχές μας οι Βούλγαροι θα θελήσουν και αυτοί ένα κομμάτι για τα μπόνους ή για να έχουν σύνδεση με την Μέση Ανατολή.Έτσι ή θα τσακωθούν ή θα μας ελευθερώσουν κάπια περιοχή για να πάρει ο άλλος.Αν αντισταθούμε στον δεύτερο(αυτόν που είναι να πάρει την περιοχή μας)και θα έχουμε μια περιοχή απελευθερωμένη τσάμπα και θα προκαλέσουμε λίγο χάος.

Περί Τουρκίας

Η Τουρκία εκτοπίστηκε από όλες τις κατακτήσεις της και χάνει τις περιοχές της την μία μετά την άλλη.Σε λιγότερο από δύο μέρες θα έχει εξαφανιστεί.Η πορεία τους στον πόλεμο ήταν πολύ άθλια αφού δεν είχαν σχεδόν καμία επιτυχία και καταστράφηκαν πολύ γρήγορα.Σε λίγο θα έχουν μείνει με μία περιοχή μόνο.Έχουν βάλει εμπρός την κλασική στρατιγική τους,όταν πάνε να κατακτηθούν βαράνε στις τελευταίες μάχες λίγο,μετά ανοίγουν συνέχεια RW για drain και ύστερα από ένα μήνα θα κάνουν ένα μεγάλο μπαμ και θα απελευθερωθούν.Πρέπει να συνχρονιστούμε μαζί τους ώστε οι προσπάθειες για ελευθερία να είναι ταυτόχρονες και να μην μπορούν οι κατακτητές μας να αλληλοβοηθιούνται.

Υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ρουμανία ξεκίνησε να καταρέει.Δέχεται επίθεση στα μοναδικά της παράλια από την Ουγγαρία.Μολίς τελειώσουν με μας και τους Τούρκους Ούγγροι,Βούλγαροι και Σέρβοι θα μπορούν να την κυρήξουν ΝΕ.Άλλη μια χώρα της ΕΔΕΝ οδεύει προς την κατάρευση.Τουλάχιστον βρήκαν ευκαιρία οι Ουκρανοί και οι Λευκορώσοι να απελευθερώσουν μερικές περιοχές τους.

Επίσης πρέπει να πω ότι η Κροατία έχει φερθεί πολύ εγωιστικά που έφυγε από τα Βαλκάνια.Μας κρέμασε εμάς,τους Τούρκους και τους Ρουμάνους.Αλλάξανε οι ισοροπίες στη περιοχή.Αν οι Σέρβοι ασχολιόντουσαν με αυτούς δεν θα είχαν επιτεθεί ούτε σε μας ούτε στους Τούρκους.Για λίγα μπόνους παράτησαν τρεις από τους μεγαλήτερους συμμάχους τους.Ο πόλεμος μας θα είχε πάρει διαφορετική τροπή αν είχαν μείνει εδώ ή τουλάχιστον θα είχε καθιστερήσει η εξαφάνισή μας.Ακόμα πρόδωσαν ένα ακόμα μέλος της συμμαχίας μας,την Ινδία,πέρνοντας πάνω από τα μισά εδάφη τους.

Στο βόρειο μέτωπο αυτή τη φορά νικάνε οι χώρες της βαλτικής εις βάρος των σκανδιανβικών χωρών.Ο συκγεκριμένος πόλεμος μένεται για μήνες και έχει καταντίσει βαρετός.Και οι δύο μεριές φτάνουν μέχρι ένα σημείο και μετά υποχωρούν.Αποτέλεσμα υπήρξε μόνο όταν παρέμβηκε η Πολονία,κάτι που δεν πρόκειται να γίνει σύντομα.
Υπόλοιπος κόσμος


Στον υπόλοιπο κόσμο δεν συμβαίνουν και πολλά πράγματα.Η Αργεντινή μάχεται να συγκρατήσει τα εδάφη της αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία.Κάπια στιγμή θα έρθει μια μεγάλη δύναμη και θα δωθεί τέλος σε αυτόν τον πόλεμο.Τουλάχιστον βρήκε ευκαιρία να απελευθερώσει η Αυστραλία δύο περιοχές επειδή υπόγραψε ΝΑΠ με την Χιλή.Δεν θα αντέχαν δύο μέτωπα ανοιχτά για πολύ ακόμα.

Επίσης η Κροατία κατάφερε να ανασυνταχθεί στιν Ινδία μετά την ήττα της από την Ινδονησία.

Τέλος η Ισπανία ψήφισε ΝΕ την Κίνα.Άλλη μια χώρα της ΕΔΕΝ μάλλον θα κατασραφεί.Με την απαγόρευση του παιχνιδιού στη Κίνα έχασε τον περισσότερο πλυθυσμό της και αποδυναμώθηκε συμαντικά.
Τώρα που μπήκα και ως εκπαιδευόμενος στο υπουργείο αμύνης όλο και κάτι θα μαθένω από μέσα όπου θα μπορώ να γράψω και θα ανέβει η ποιότητα των άρθρων μου.🙂
shout αν θέλετε
Πολεμική ανάλυση #14
http://www.erepublik.com/en/article/polemiki-analush-14-2189131/1/20
Αν έχω κάνει κάποιο λάθος ή παράληψη κάντε σχόλιο για να το διορθώσω.
 

Comments

Fedias
Fedias Day 1,874, 13:20

Ωραίος!
Συνέχισε!

manolios 7
manolios 7 Day 1,874, 13:20

σόρρυ για τα ορθογραφικά αλλά δεν μου διορθόνει τίποτα το όπενόφφισ...δεν ξέρω να το δουλέψω...

mixalis35
mixalis35 Day 1,874, 13:22

v

PanoS THE DuellisT
PanoS THE DuellisT Day 1,874, 13:23

voted

eQuBit
eQuBit Day 1,874, 13:24

v
ωραίο!

ellinas225
ellinas225 Day 1,874, 13:25

v s

MadVag
MadVag Day 1,874, 13:26

Ωραίος! Τώρα που μπήκες στο αμύνης, πες και στους των εξωτερικών να αρχίσουν επαφές με ηπα και βραζιλία γιατί αν δεν ενισχυθεί η eden ούτε του αγίου ποτέ δε σηκώνουμε κεφάλι.
Μπράβο για την προσπάθεια!

Roukounas 30
Roukounas 30 Day 1,874, 13:26

v

manolios 7
manolios 7 Day 1,874, 13:28

MadVag δυστυχώς δεν ξέρω από την εξωτερική πολιτική της χώρας μας καλά.ακόμα ψάχνομαι εκεί.

Spotter the Greek
Spotter the Greek Day 1,874, 13:29

V

MadVag
MadVag Day 1,874, 13:33

Σε 2-3 μέρες θα ψαχνόμαστε ομαδικώς... 😃

Dreico
Dreico Day 1,874, 13:33

V

tsigger
tsigger Day 1,874, 13:35

ψήφος

MR53
MR53 Day 1,874, 13:35

v

Plaka Mekaneis
Plaka Mekaneis Day 1,874, 13:58

Η Κίνα τι σκ...α κάνει??

GreekBrotherhood
GreekBrotherhood Day 1,874, 14:02

voted + sub

Ίσως η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πολεμική ανταπόκριση που έχω διαβάσει.

Ipsenikos
Ipsenikos Day 1,874, 14:13

v


Στην Κίνα έχει απαγορευθεί το παιχνίδι και έτσι παίζουν πλέον ελάχιστοι, δες τον πληθυσμό της. Και από αυτούς οι περισσότεροι είναι άλλης εθνικότητας με Κινέζικο cs για τα bonus και όσοι Κινέζοι μπαίνουν από το εξωτερικό.

ANTONIS 13
ANTONIS 13 Day 1,874, 14:53

v+s.sinexise thn kali douleia file mou

Ilias the Greek
Ilias the Greek Day 1,874, 15:14

voted όπως πάντα πολύ καλό - Συνέχισε την πολύ καλή δουλειά !!!

xam xam
xam xam Day 1,874, 15:20

Για κύπρο τίποτα ?

Sostar10
Sostar10 Day 1,874, 15:24

Χρειαζονται τετοια αρθρα . Ψ !

Nik7deputa
Nik7deputa Day 1,874, 15:33

voted! sub από το 1ο άρθρο..

φαντάσου νά μην είχε απαγορευτεί στην Κίνα το παιχνίδι, το baby boom τους 1000000 τη μέρα άνετα..

manolios 7
manolios 7 Day 1,874, 15:34

@xam xam θα καθόμαστε να γράφουμε για ένα λεκέ στο χάρτη?

KORDANAKHS
KORDANAKHS Day 1,874, 15:45

V+S
πολυ καλη δουλεια
ΜΠΡΑΒΟ

nik_kos
nik_kos Day 1,874, 15:58

v

vanzel papado
vanzel papado Day 1,874, 16:15

vtd

ntinosss2003
ntinosss2003 Day 1,874, 20:00

δεν εχει απαγορευτει τιποτα στη κινα,οχι το e-republik!!Αλλα ναι ,αυτο οχι...Αρα ψαξτε αλλου που ειναι η κινα..

GR...MANOU
GR...MANOU Day 1,874, 22:51

"Τέλος πρέπει να πω ότι η Κροατία έχει φερθεί πολύ εγωιστικά που έφυγε από τα Βαλκάνια.Μας κρέμασε εμάς,τους Τούρκους και τους Ρουμάνους."

mipos eisai ligo adikos?? giati na zitas apo kapoion, na kathete kai na troei sfaliares,oste na exeis esy bonus? 🙂

oso gia ena sxolio peri yp.eksoterikon me USA kai Brazil. den einai toso apla.. ante steilame ena minima kai akousane oloi..

kata ta alla, kaneis kati pou den yparxei, kai mpravo sou 🙂

Aristos Tamias
Aristos Tamias Day 1,875, 23:11

wraios

panvot
panvot Day 1,875, 23:37

Πολύ ωραίο!!!

3ka1inos
3ka1inos Day 1,875, 23:48

wraios

xam xam
xam xam Day 1,875, 23:53

ξεχνάς ότι κάποτε η Κύπρος έφτανε από Μακεδονία μέχρι UAE

lioN 88
lioN 88 Day 1,875, 23:57

Προεξοφλεις το σβησιμο μας και ας εισαι στο υπουργειο αμυνης ??

not voted

Εχετε καθηκον να βρειτε τροπο να υπερασπιστουμε την egreece.

hatz
hatz Day 1,875, 00:16

v

CRIS 99
CRIS 99 Day 1,875, 01:09

Day 1,875 ,Ωρα Ελλαδας 11.02,εχουμε μαχη στην Makkah,φωναζω να ανοιξουν Rws σε απουλια κ S.east.Alvania για να ελαφρυνει το απεναντι damage,κ κανενας απο την κυβερνηση δεν ανταποκρινεται.
Και βλεπω πολιτικες αναλυσεις,,οτι παμε για σβησιμο.Τουλαχιστον καντε αυτο που πρεπεικαι ας σβηστουμε.Να ξερουμε οτι αντισταθηκαμε .
Λυπηρο,πολυ λυπηρο.

Να ξερετε οτι ιστορικα ,θα γραφτει σε εσας αυτο το σβησιμο της χωρας.

...μπας κ σας ταρακουνησω.. !!!

KillKiss
KillKiss Day 1,875, 01:12

ψήφος

πολύ ωραίος φίλε !!

GR...MANOU
GR...MANOU Day 1,875, 01:46

criss, exei dikio...apolytooooo..

ALLA

"Τώρα που μπήκα και ως εκπαιδευόμενος στο υπουργείο αμύνης όλο "

se lathos porta baras...

Phaethon Ominosus
Phaethon Ominosus Day 1,875, 02:04

-Οι Σέρβοι πέφτουν και το αποδείξαμε πριν μερικούς μήνες.

-Οι Αυστραλοί έχουν υπογράψει ΝΑΡ με τους Χιλιανούς,για αυτό και πήραν πίσω περιοχές.

-Οι Κροάτες πρόδωσαν δόκιμο μέλος της EDEN -την Ινδία- για να έχουν περισσότερα bonus και την έδιωξαν από την συμμαχία με την κίνηση τους.Κατά την άποψη μου,είναι και αυτοί αναξιόπιστοι,όπως και οι Τούρκοι -οι οποίοι κάναν το ίδιο αλλά με το Ιράν- και οι Ρουμάνοι.Αυτή την στιγμή τυχαίνει να είμαστε σύμμαχοι γιατί έχουμε κοινούς εθχρούς.Με τους Κροάτες είμαστε σύμμαχοι λόγω παραδόσεων.

Exorcism363
Exorcism363 Day 1,875, 03:00

Αντε επιτέλους!!! Τόσο καιρό περιμέναμε να γράψεις!!!

manolios 7
manolios 7 Day 1,875, 03:51

@GR...MANOU δεν ζητάω να κάθεται να τρώει σφαλιάρες για να έχουμε τα μπόνους,αλλά για να υπάρχουν τρεις συμμαχικές χώρες...

Havol
Havol Day 1,875, 04:21

v

RHIANN0N
RHIANN0N Day 1,875, 05:24

Πέρα από τις προσωπικές μου απόψεις για το ποιος πραγματικά ελέγχει αυτό το παιχνίδι και τους κύκλους που κάνει.....

θέλω μια φορά να δω μια πραγματική συνεργασία ανάμεσα στα ΜU , ένα πλάνο διαχείρισης του damage και στρατηγικής των μαχών και τέλος, έναν οργανωμένο e Έθνος για να δούμε επιτελούς μετά απ όλα αυτά τα αναρίθμητα ερωτηματολόγια που έχουμε συμπληρώσει, τι στο καλό μπορούμε πραγματικά να καταφέρουμε κι αν θα ευχαριστηθούμε ποτέ αυτό το παιχνίδι σε συλλογικό επίπεδο και να μου θυμίσει κάτι ανεκτίμητο από V1 !!

......(κι ας μην απελευθερωθούμε)

ViNsEnD
ViNsEnD Day 1,875, 06:57

V

DIATH44
DIATH44 Day 1,875, 07:16

v

Prophet7
Prophet7 Day 1,875, 08:09

v πολύ καλό.
@pipos Πολύ σωστός. Πότε δλδ πρέπει να καταλάβουμε ότι για να νικήσουμε θα πρέπει επιτέλους να συνεργαστούν όλα τα MU για να βαράμε όλοι μαζί σε έναν στόχο (κ όχι αυτό που γίνετε αυτήν την στιγμή που το κάθε MU έχει άλλη μάχη...)
Εδώ συνεργάστηκαν κ κατάφεραν να βγάλουν αποτέλεσμα 3 χώρες μαζί (σκόπια-βουλγαρία-σερβία), ενώ εδώ εμείς λες κ μιλάμε 7 διαφορετικές γλώσσες κ δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Pasok na goustaroume
Pasok na goustaroume Day 1,875, 08:34

voted

coucou22
coucou22 Day 1,875, 09:11

ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

osfej
osfej Day 1,875, 09:53

v

mitsotakis 1212
mitsotakis 1212 Day 1,875, 11:27

apagoreythke to paixnidi sth kina??? re kante baby boom sthn ellada aste tin kina!

saurian123
saurian123 Day 1,875, 12:25

Ωραίος! voted ...Θέλω να το ξαναδιαβάσω για να το καταλάβω καλύτερα ...Αν δυσκολεύεσαι με το openoffice δοκίμασε το libreoffice!!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.