Podkrepa за президент!

Day 1,168, 11:43 Published in Bulgaria Bulgaria by Podkrepa
Обявявам намерението си да се кандидатирам за президент на еБългария.

Защо?
Защото мисля че еБългария в момента се развива в правилна посока и държа това да продължи.

Война и мир

Сраженията през последния месец ни показаха две неща:
1.Да, при адекватно ръководство сме способни да се защитаваме ефективно и от най-силните противници
2.Изтощаваме се ако водим тежки битки на няколко фронта в по-дълго от седмица.
През последния бурен мандат на БНФ се развихме демографски. Време е количествените натрупвания да бъдат претворени и в качествени промени. Образование, икономическа инфраструктура, тренировки.
Знам че на много от вас патакламата през последния месец им дойде малко в повече и се надяват на период на затишие/застой. Предвид международната динамика и географското ни положение обаче се съмнявам да се получи точно така. Трябва да сме готови за перманентна война, подобно на по-стари военни сили (и странно... съседи) като Румъния, Унгария, Сърбия и Хърватска. Единствения друг вариант е да си стоим наведени пред поредния Голям Брат, а такова поведение не приляга на българи.
Население за достойна политика на уважавана суперсила имаме. За икономиката трябва да се работи още – за да сме на максимум, държавата трябва да има солидни приходи, а българина да е по-богат от противниците си.

Икономика (или гръбнака на всичко останало)

През последните два мандата събраните данъци се повишиха от 20-30К на над 110 000 лева/ден (при тежки битки). Бих искал нормалния дневен приход да достигне равностойността на около поне 1000 злато и едновременно българските заплати да са отново сред най-високите в света. Как да стане това?
Тук както знаете няма брандинг, продуктите са взаимозаменяеми и всичко опира до цените им. Държавата печели приток на злато при реализиране на големи обеми износ. Това обаче (засега) се случва само при ниска производствена цена. Тъй като цената на ресурсите е близка, остава да бъдат по-ниски заплатите. Добре е за бизнеса, може би и за държавата, но не и за гражданите.
Бихме ли могли да имаме едновременно износ чрез ниска себестойност и високи заплати? Да! Чрез контролиране на повечко видове ресурси, осигуряващи ни допълнителни бонуси върху производителността.
Ако ми бъде гласувано доверие, ще си поставя като основен приоритет придобиването на още колонии в Азия. До колкото е възможно по мирен начин, наемите няма да са огромни предвид новите обеми на икономиката ни – можем да си го позволим. Вярвам че лесно ще се разберем азиатските ни приятели посредством традиционната си балканска миролюбива дипломатичност – со кротце, со благо и са малце кьотек.
Минимум още два региона в рамките на мандата.
Би било геостратегически добре да стигнем и до ASEAN (Корея, Малайзия, Филипини, Тайланд).

Международно положение и дипломация

Знаете че съм единствено българофил. За мен първостепенни се единствено дългосрочните български интереси. Всичко останало... ”мера според мера„
Според мен се сработваме много по-добре с новите ни съюзници, виждаме реално тяхната помощ и поддръжка и въпреки международната каша трябва да направим възможното да останем заедно с Гърция, Хърватска, Румъния и Босна. Новите ни съюзници ни помогнаха страшно много, понякога загърбвайки собствените си интереси и войни. Добре би било на свой ред да им помагаме повечко и на тях в замяна (тренирайки междувременно).
Мисля че би било добре да притеглим и Русия ако е възможно (изглежда трудно, но според мен все пак е възможно). Надявам се SOL да съдействат с контактите си и в еРусия да бъде избран разумен и гъвкав президент.
Трябва спешно да раздвижим нещата в Иран заедно с новия им президент. Необходим ни излаз от там към останалата част от азия, независимо дали ще продължаваме да наемаме региони от тях или от някой друг.
За всичко ще ни трябва още МНОГО дипломация с практически всички страни на всевъзможни нива – граждани/обществено мнение, посланици, министри, президент.
По възможност създаване най-накрая на работеща служба за разузнаване, контраразузнаване и при необходимост оказване на допълнително политическо влияние във важна за нас чужда страна.


Армия

Не, не съм поредния месия с поредните гениални идеи за поредна реорганизация. Всъщност дори не съм бил в армията и нямам преки наблюдения отвътре. Тук ще се осланям на значително по-опитните от мен министри, общественото мнение (с приоритет на самите армейци) и разбира се постиганите резултати. Финансиране на армията – колкото е възможно (не само пряко). Допълнителни разходи за наемници – само при крайна нужда – ако има опасност да загубим изключително важен регион и нямаме много останали средства (ще се гледа демиджа, който получаваме срещу единица похарчено злато). В нормални времена ще продължават да бъдат отделяни средства за развитието на всички войници, а не само някакъв малоброен вече развит елит.
Разбира се ще се постарая да облекча приема в казармата, за да има всеки желаещ възможност да постъпи, без да чака с месеци.
Бих искал да 10% от данъчните проходи да отиват за работа на държавни/армейски фирми, които да плащат пазарни заплати, но да продават продукцията си само във времена на тежки битки. Като балансиращ фактор за избягване на недостиг и спекула, вместо като до сега да сваляме митата за да компенсираме увеличеното търсене с внос. Даже би трябвало да са на печалба 😉
Трябва да засилим синергията с доброволческите отряди и ако докажат способността си да се сработват и координират при нужда е еБА, да бъдат подпомогнати.

Мъкедония

Нашия народ има рядката привилегия да си има две държави (дори виртуално). Смятам да използваме това като собствен постоянен генератор на тренировъчни битки, допълнително подпомогнати от правилата за NE. Тъкмо няма да се харчим пак да си вдигаме въстания, които после да гасим. А си имаме си и от двете страни доста нови играчи, нуждаещи се от бързо развитие.
Може би трябва да дислоцираме там 1-2 взвода, които да оправят битките при нужда. Помните как на тренировка цивилните ни неволно отнасяха ирански региони, та после им ги връщахме с въстания. Ще е тъпо да затриваме БЮРМ през ден и после да трябва да се влиза в разходи за освобождаването на регион и да се чака пак гласуване, преди да можем да потренираме отново.

Проектокабинета можетеда намерите тук.

Специално за избирателите ми в Югозападна България:
Помнете че аз ви гледам, но и тя ви гледа!