PIN [За новички и старички]

Day 1,157, 07:02 Published in Bulgaria Bulgaria by Detska Gradina


Здравейте, еПриятели!

В еРепублик като цяло основната защита на профила ви е личната ви парола. Въпреки това, Админите са решили да ви застраховат още повече и са предоставили ПИН кодове.За какво служи?

В най-общият случай ПИНа служи за защита и ще ви бъде поискан при първото използване на валутния пазар или при първият ви опит за донейт към играч/организация. След това дори и да си използвате прехвърлянето към други играчи, няма да ви прави проблем. Ако излезете от профила (log-out) след като влезете отново - пак ще ви го поиска.

По непотвърдена информация - ПИНа може да служи и преди гласуване (като че ли не им стига оня дългия надпис, който трябва да се напише).

Искам да подчертая, че ПИНа изобщо не е задължителен. Единственото, по което ще усещате липсата му е един не толкова грозен надпис в жълта кутийка при валутната операция и прехвърлянето на валута или предмети.Как да си взема един?

Да речем, че въпреки всичко вие искате да си сложите ПИН код с цел, ако някой случайно ви влезе в профила (не си слагайте паролата да бъде същата като прякора) той не би могъл да прехвърли златото и парите ви на друг акаунт директно или чрез валутния пазар.

Отивате на профил (цък на картинката ви вляво) -> Отивате на редактирай профил (цък на редакция в десния горен ъгъл, точно преди рекламите отстрани). Или с други думи, там където ходихте да си сменяте картинката (аватара).

Най-долу трябва да ви се появи подобна картинка:


Да, правилно отбелязвате - той се генерира от системата, не си го избирате вие.Ще ви поиска паролата, за да удостоверите че сте вие.... продължаваме нататък:Тази част е изключително важна! - ПИН кода не може да се променя. Задължително трябва да си запишете някъде кода. Самият код представлява четирицифрено число.

Отивате примерно на профила на Детската градина и натискате - Донейт/Дари. Ще се появи:Тук вече вписвате тези 4ри цифри. Същото ще ви се появи, ако вие първо решите и отидете на валутния пазар да си купите малко левчета.Какво да правя, когато го забравя?

Къде беше, когато ти се каза, че кода не се променя? Сега отивате и пишете тикет на Админите за проблема с ПИНа, че сте го забравили. От тук нататък не знам какви са процедурите, ако някой реши да сподели, сме готови да допълним статията 🙂

TIE-Fighter:
Аз имах случай в който PIN-а на орг-а ми беше блокирал. Не съм сигурен дали от това че съм вкарал няколко пъти некоректен PIN или от бъг в системата. Писах тикет до админите с обяснението на проблема и с молба да премахнат PIN-а или да генерират нов. На другият ден получих отговор, че PIN-а е премахнат и мога да си генерирам нов ако искам.

Тикет се пуска като отидеш най-най-най-долу на страницата - Контакти - След това по средата има за нов тикет - избирте си опция и описвате случая, на английски 🙂

Успех!