Novi tutorijal MO: seljenje

Day 1,156, 07:44 Published in Croatia Croatia by Ministarstvo obrazovanja RH

Glasnik Min. Obrazovanja, 19. siječanj.2011. (Day 1,156 of the New World)


Kako se preseliti?
Da se se preselite (premjestiti se u drugu eRegiju) morate za početak imati Moving ticket. Važno je da izaberete odgovarajuću Moving distance kako biste mogli preći željeni broj Moving zona.


Mapa prikazuje Moving zone

Npr. ako se želite preseliti iz zone B3 u zonu A3 potrebna vam je karata sa moving distance 2. Dakle, ako se selite u istoj zoni (npr. iz C1 u C1) onda vam treba Moving distance 1, a za svaku udaljeniju zonu će vam trebati veći Moving distance.

1. korak
Odite na Market --> Marketplace potom odaberite Moving tickets pa onda odaberite Health i Moving distance. Odaberite proizvod i količinu pa kliknite Buy.


2. korak
Otiđite na svoj profil i kliknite na Change (promjeni regiju stanovanja) ispod avatara. Kada kliknete otvoriti će se ovo:1. vaša trenutna lokacija
2. odaberite državu u koju se želite preseliti
3. odaberite regiju države u koju se želite preseliti
4. prikazuje Moving distance
5. pojavljuje se samo onda kada nemate kartu, dakle prvo ju morate kupiti
6. prva karta u vašem inventoriju koja će zadovoljavati potrebnu distance će biti iskorištena.

Odaberite novu lokaciju i stisnite Move.

3. korak
Ako ste se preselili u državu čiji Citizenship (državljanstvo) nemate pojavit će vam se poruka u kojoj vas se pita želite li promijeniti citizenship. Ako želite stisnite Apply for citzenship, u suprotnom No, thanks.
PAŽNJA! Ako promijenite svoj CS (ako ga neki kongresnik zemlje čiji ste CS zatražili odobri) gubite onaj stari, a njega možete dobiti jedino ako vam ga kongresnik države čiji ste stari CS imali odobri.

Ako se želite preseliti u državu koja ima aktivno rat s državom u kojoj se nalazite, tada to ne možete napraviti direktno. Naime, prvo se morate preseliti u zemlju koja nije upletena u sukobe tih dviju zemalja. Naravno, tada trebate i više karata. Ako se mislite vraćati, onda kupite još jednu kartu kako ne bi zapeli u drugoj državi.
Ovisno o kvaliteti karte (kada odabirete Health), snižavate zdravlje (health, wellness), najviše za 5. Neke karte ga povisuju, ali one su skuplje.
Ako imate nekoliko karti razne kvalitete, jednu Q5, a drugu Q1, pripazite kojim redom stoje u inventoriju. Primjerice, ako je Q5 karta prva, a vi ostajete u istoj državi (samo mijenjate regiju), onda se neće potrošiti Q1, već Q5 karta. Zapamtite, uvijek trošite prvu kartu u inventoriju koja zadovoljava udaljenost seljenja.


Koliko healtha ćete potrošiti prilikom selidbe objasniti ćemo vam ovom formulom

Health = trenutno stanje healtha - 5 + onoliko koliko ticket healtha daje (to određujete sami prilikom kupovanja ticketa)
Savjetujemo svima pretplatu na sve državne novine

Ministarstvo obrane
Ministarstvo obrazovanja
Ministarstvo informiranja
Ministarstvo ekonomije
Predsjednik eHrvatskeNovim igračima savjetujemo pročitati i dobro proučiti
Za početnike
Tutorijal vojnog modula
Tutorijal o tvrtkama

Izaberite bilo koji produkt na eHrvatskom marketu i kupite ga po povoljnijim cijenama!!!
MEFESTA! Prijavnica ──► MEFEST

AlenDuia, doministar obrazovanja Republike Hrvatske