Ambient on/off

Join the new world

 

Neamul si limba romaneasca

Day 1,780, 08:07 Published in Republic of Moldova Hungary by Bruma Iulik

Neamul romanesc este un neam de invidiat. Un neam cu traditii si obiceiuri frumoase si admirate chiar si de cei straini. Pe linga traditii mai avem si stramosi curajosi ce au luptat pentru tara noastra secole intregi, pentru ca noi, generatia de astazi sa avem o tara si o limba, limba romana. Limba noastra romana si nu moldoveneasca, cum spun comunistii ca este, si chiar si Lupu care pina nu demult era de partea limbii romane, iar peste noapte si-a schimbat brusc parerea, ceea ce nu e frumos din partea lui. Voi ce credeti?

Aceasta limba este probabil cea mai melodioasa din toate cite exist ape glob. Iar noi trebuie sa o iubim, sa o pretuim si sa o vorbim clar, frumos si fara a ne fi rusine ca o vorbim. Insa problema cea mare, este limba rusa, care da navala asupra noastra, acoperind astfel mireasma placuta a limbii romane. Cind aud pe strazi, ca unii oameni vorbitori de limba romana, spun pe linga asta si cuvinte rusesti, mi se face mila de ei. De ce trebuie ca limba rusa sa fie folosita in vorbirea noastra dind de-o parte limba materna? Inca se discuta problema ca limba rusa sa fie socotita a doua limba de stat. Inca poate se mai si discuta. Si ce poate sa insemne asta, decit batjocora fata de limba materna. Ar trebui sa le fie rusine acelora ce au venit cu asa idée stupida.

Deci, fiecare e dator sa-si iubeasca tara, sa o apere si sa o ajute sa prospere din orice punct de vedere.

Pentru noi, sufletul neamului nostru romanesc este cel mai sfint lucru de pe pamint, pentru ca acest suflet de erou ne reprezinta pe noi ca oameni si ne face sa fim mai uniti, mai puternici si mai rezistenti....Sufletul neamului nostru romanesc este ca o a doua mama pentru noi. El este calea spre adevar si dreptate. De aceea sufletul trebuie pastrat cast si nepatat de cei ce-i vor raul.

Iubiti-va pamantul, iubiti-va neamul, iubiti-va sufletul ce ne tine pe toti impreuna ca un tot intreg.

 

Comments

Dannemp
Dannemp Day 1,780, 08:11

mam razgindit, stiintific lupu nu e lup, e bou

Bruma Iulik
Bruma Iulik Day 1,780, 08:22

🙂 bine spus

basar
basar Day 1,780, 09:54

V+S

Acid Jazz
Acid Jazz Day 1,810, 06:51

Pai si nu-si schimba numele din Lupu in волкovici ?
Da naravul?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.