Ambient on/off

Join the new world

 

Naše estanje - ogledalo stvarnog života

Day 2,115, 03:46 Published in Bosnia and Herzegovina Serbia by Ban Ninoslav

Na ovaj clanak me ponukalo konstantno tvrljenje izmedju pojedinaca, stranaka, vojnih jedinica u nasoj eBiH.

Da li je u pitanju lijecenje kompleksa, visak slobodnog vremena ili bolesne ambicije (u jednoj igrici, nevjerovatno) - ostavljam da procjene drugi, strucniji od mene.

Zelio sam ovaj clanak napisati jos nakon turnira ali zbog obaveza nisam stigao. Nevjerovatno je koliko pojedinci rade na unosenju smutnje medju nasu ezajednicu. Velika vecina to radi nesvjesno, tj zbog stava da su u pravu ne zele kompromise po bilo kakvim pitanjima ali ima i onih koji to rade vrlo svjesno, iako se radi o manjini.

Pljujemo svi po politicarima u nasoj drzavi a svi se ponasaju isto ovdje u erepu. Uvijek smo bili sujetan narod, uvijek cemo to vjerovatno i ostati. Ali umjesto da nase sujete gradimo na licnom nivou, budimo sujetni i ponosni kada je nasa edrzava u pitanju.
Moramo shvatiti da je nasa ezajednica zapravo ambasador nase drzave, nase svetinje Bosne i Hercegovine u ovoj igrici. I tako moramo da se ponasamo - i kao pojedinci, i kao politicke stranke i kao vojne jedinice. Uvijek u svakom trenutku ta cinjenica da smo ambasadori drzave treba da nam bude na umu. Da radimo posteno, smjerno i svjesno za boljitak ezajednice.

Danas virtuelni svijet uzima sve vece mjesto i sve veci znacaj globalno. To ide tako daleko da su neke drzave i zvanicno otvorile svoje ambasade u nekim od najpopularnijih igrica.
Mi, koji smo ponosni drzavljani eBiH trebamo znati da nam je pripala ta cast da budemo nezvanicni ambasadori BiH u Erepubliku. I to ne smijemo nijednog trenutka smetnuti sa uma. Moramo biti jedinstveniji, moramo jos vise graditi imidz eBiH (koji je ionako dobar ruku na srce).

Isto tako molim sve igrace da u sto vecoj mjeri koriste fraze na bosanskom umjesto na engleskom jeziku kada su skracenice u pitanju (umjesto MU - VJ, umjesto food - hrana, umjesto CP - PD, itd).

Bosna Bošnjacima - jedan narod, jedan jezik, tri vjere!

 

Comments

Relativno Nezreo Citizen
Relativno Nezreo Citizen Day 2,115, 09:35

vote
btw nisu svi političari isti 😉

DzeGuevara
DzeGuevara Day 2,115, 13:10

pa dobro....ipak mislim ako ti nije diablo srao u komentarima, nije ni pravi clanak, al´ima jos dan i pol vremena pa tako i nade...., vote i ako su neke stvari utopicne, tesko je biti idealista kod nas..o/

btw: umjesto CP - PD ? really ? znas li sta bi nasi trollovi napravili od ovog "PeDe" ? :DD

enica6
enica6 Day 2,116, 01:31

"Bosna Bošnjacima - jedan narod, jedan jezik, tri vjere!"

Ovo nazivate idealizmom?

Onkel Jovo Day 2,116, 19:38

Comment deleted

enica6 Day 2,117, 00:45

Comment deleted

Onkel Jovo
Onkel Jovo Day 2,118, 04:09

zashto je obrisan moj komentar, ochigledno nekoga istina boli 😃

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.