Ambient on/off

Join the new world

 

MoFA:Первый отчет - Első jelentés [fordítás]

Day 1,827, 14:19 Published in Hungary Hungary by bencocel

Jó napot, Oroszország!

Ebben a cikkben a Külügyminisztérium Önök elé tárja a külügyi változásokat, a legfrissebb eseményeket. Jó olvasást!

1. KinevezésAnnak ellenére, hogy Kaiser nem engem nevezett ki MoFÁ-nak, az elmúlt napban sok munka adódott, így MoFA lettem. A fő céljaim az elkövetkezőkben: biztosítani a kommunikációt a szövetséges államokkal, folyamatos koordináció, és persze a tájékoztatás.

2. Jelentés a legújabb fejleményekrőlSzóval ma eldőlt, hogy az UK ellen beadott NE javaslat hatályba lép. Az UK kb. kétszer gyengépp, mint Oroszország, ez a szám viszont nem jelent semmit, nem ez határozza meg a háború kimenetelét, kár az MPP-ért. Figyelembevéve a magyar NE-t a háború meglehetősen komoly, és érdekes lesz, de ez már a Kongresszus dolga. Segíthet a tájékozódásban, ha elolvassátok Flesik cikkjét.

Az NE el lett fogadva mindkét oldal által, mindenki érzi a közelgő háborút.

Először is, tárgyalásokat folytattunk Írországgal. A kormányuk lelkesedéssel fogadta tervünk, és biztosított bennünket egy UK elleni NE-vel.

Így kezdődött egy közös projekt az USÁ-val, melynek célja a minél nagyobb együttműködés kialakítása. Dolgozom, hogy Kína, és Brazília is csatlakozzon - de erről a következő számban.

Most a magyar NE-ről. Mivel a kapcsolat az UK, és Magyarország között nagyon erős, az NE javaslat valószínűleg átmegy. Én azonban kaptam hivatalos kérelmet, meggondolásról, amennyiben visszavonjuk az NE javaslatot.

És végül egy érdekes tény:
Az angol NE óta én már kapcsolatba léptem 6 kongataggal onnan, és jó irányba haladnak a tárgyalások.

3. Külpolitikai helyzet vizsgálataA leginkább figyelemreméltó esemény a görög-bolgár-macedón konfliktus volt. Amellett, hogy Oroszország számára is szórakoztató a helyzet, fontos, hogy Oroszország számára mindkét oldalon voltak barátok, és fontos volt megoldani ezt a kényes helyzetet.

Kezdetben Oroszország semleges volt, aláírtunk Bulgáriával MPP-t, elutasítottuk a görögöt.

Eközben a háború meghökkentő eredményeket hozott:


Emiatt tartottuk fontosnak, hogy felvegyük a kapcsolatot az érintett országok MoFÁ-jával, hogy megismerjék nézeteinket, annak érdekében, hogy megértsék, hogyan értékeljük a tetteiket.

Bolgár MoFÁ-tól:
<DontPanicPls> As i said we are friends with eRussia
<DontPanicPls> Our community will always try to help Russia
<DontPanicPls> because they you proved to be a good friend
<DontPanicPls> 2nd
<DontPanicPls> all bulgarians are thankfull
<DontPanicPls> for the regions that you lend us
<DontPanicPls> And 3rd and more important
<DontPanicPls> It is wonderful to have a friend like You

Orosz MoFÁ-tól:
<DarkMistress> We understand what it is to have friends from two different alliances. We respect your decision, it is absolutely understandable. The important thing for us is to keep you as friends, like you always have been to us

Görög MoFA:

<ARISTOMAXOS> well when you help them to get stronger and they attack us people dont see it as neutrality and from your region threatens iran too
<ARISTOMAXOS> thats the worst
<ARISTOMAXOS> people might consider it as non neutral , our gov understands the complicated situation
/…/
<ARISTOMAXOS> for the issue of russia - greece relations
we want you as allies

Görögország a háborút pazarlónak ítéli meg, de természetesen nem fog béketárgyalásokhoz folyamodni.
____________________________________________________________________________eredeti cikk: http://www.erepublik.com/en/article/-1-2160868/1/20

 

Comments

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,827, 14:21

hatalmas vote a munkádért! köszi o/

rRonin
rRonin Day 1,827, 14:58

Köszönet érte! Nagyon kellett most jelen helyzetben! ;)

Avalokitesvara
Avalokitesvara Day 1,827, 16:43

A KM és az elnök a cikkeiben a saját kongresszusára bízta a döntést: magyarázatuk szerint egy baby boom miatt van arra szükség, hogy szórakoztató háborúba kezdjenek.

moczok
moczok Day 1,827, 22:18

Sub.
Köszi a fordítást.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.