Ministerul Culturii - Prezentare

Day 2,092, 07:15 Published in Romania Finland by Biblioteca eRomaniei

Salutare eRomânia!

Numele meu e Mlendea Horațiu, probabil mulți dintre voi mă știți deja, așa că nu vă mai plictisesc cu descrierea mea.

Pe data de 26 Iulie, mă rog 27 ca era 3-4 noaptea, filozofam pe chat împreună cu mib_boby președintele despre problemele eRomâniei, mai ceva ca la beție, și am adus în discuție Biblioteca Națională eRomână și eWiki-ul românesc. În cele din urmă discuția a devenit ceva mai serioasă și ne-am hotărât să reactivăm biblioteca și să revitalizăm eWiki-ul, așa a luat naștere Ministerul Culturii.
Am cerut si am primit de la guvern, un org nefolosit, Biblioteca eRomana, pentru a avea un org de unde sa putem publica articolele.

Ideea a luat în timp amploare, alăturându-ni-se mai multe persoane și idei noi, ajungându-se azi la trei departamente.Funcționarea Ministerului Culturii


Ministerul Culturii este un nou Minister, care se va ocupa de promovarea patrimoniului național: articole, pagini de istorie, persoane semnificative, etc...


Biblioteca Națională eRomână este un proiect inițiat prima dată de Roșcatul pe 27 Ianuarie 2011, eZiua 1164. Pentru mai multe detalii despre acesta, citiți acest articol.

Biblioteca va fi un departament al Ministerului Culturii şi va fi diferită de cea originală. Se va ocupa de publicarea în presă a articolelor vechi care merită citite, surse istorice, etc. dar îşi va păstra totuși și scopul original: "[…] un loc unde fiecare dintre voi sa recomande un articol (sau mai multe). Articol propriu sau al altui autor… C T MAI MULTE."

Chat-ul: #BNeR
Directorul: Mlendea Horațiu


Departamentul Wiki are ca scop ținerea la zi a eWiki-ului românesc și a paginilor legate de eRomânia.

De asemenea, cei mai activi editori vor fi premiați chiar de admini, prin intermediul programului de recompense

Chat-ul: #eRo.Wiki
Directorii: Mlendea Horațiu și mib_bobyAcest club va analiza presa cam la fiecare 2-3 zile și va lauda sau critica articolele pozitive sau negative publicate în acel interval de timp. Analiza va fi făcută foarte amănunțit, aspectele pozitive sau negative fiind cercetate de îndeaproape. Scopul este acela de a promova presa de calitate și de a ajuta tinerii ziariști.

Se dorește aducerea în culise a orice fel de ziariști, chiar dacă poate nu au medalia Media Mogul dar se străduiesc.

De asemenea vor fi făcute interviuri cu persoane influente din presa română și străină.

Chat-ul: #eMedia
Directorii: DanySpataru și TurokAnapFiind un Minister nou va fi foarte mult de lucru mai ales la început, și îmi va fi foarte greu de unul singur. Așa că îi rog pe toți cei care considerați că ați putea ajuta ridicarea Ministerului Culturii prin intermediul postului de "bibliotecar", “editor Wiki”, sau “critic literar”, să trimită un mesaj aici sau către unul din directorii departamentului respectiv.

Ce înseamnă mai exact "bibliotecar"?
Pe lângă faptul că e o denumire cam ciudată în acest joc (în curând nu va mai fi ), bibliotecarii sunt în principal cei care vor căuta articole sau pagini eWiki de valoare și le vor publica în acest ziar.

Ce înseamnă mai exact "editor Wiki"?
Se înțelege și din denumire. Editorii vor ține la zi paginile eWiki românești, și vor traduce în română paginile de interes național (De exemplu pagini de istorie care au legătură cu eRo)

Ce înseamnă mai exact "critic literar"?
Din nou, denumirea spune totul. Criticii vor studia presa la fiecare 2-3 zile după care vor lauda sau critica articolele bune sau rele. Nu e același lucru cu Revista Presei deoarece totul va fi foarte amănunțit și aspectele pozitive sau negative vor fi cercentate de îndeaproape.